fbpx Skip to content

Az Apple tegnap este bemutatta az Apple Watch Series 8-at, ami lényegében a szokásos évi ráncfelvarrást kapta. Noha a külső nem változott, a belső több újdonságokat tartogat számunka. Mindezek mellett, ahogyan írtunk is néhány hete, az Apple hazánkban az árfolyamváltozások miatt árat is emelt, így lényegében elmondható, hogy ez a legdrágább Apple Watch “ever”.

Az Apple Watch Series 8 új, 8. generációs, 64 bites, kétmagos processzorral lett felvértezve, ami 20%-os sebességnövekedést jelent. Mindezek mellett megkapta W3 vezeték nélküli és U1 chipet is. Ezen kívül került bele két új hőmérséklet érzékelő is, egy az aljába, ami a testünk hőmérsékletét érzékeli, egy pedig a kijelző mögé, amivel a kültéri hőmérsékletet érzékeli. Az új processzornak hála fejlettebb esésérzékelést és ütközésérzékelést is kapunk.

https://www.youtube.com/watch?v=UfawgQJICU8

Minket férfiakat csak közvetve érint, de az Apple Watch Series 8 egyik legnagyobb újdonsága a hőmérsékleten alapuló menstruáció és peteérés követés. Ezt kifejezetten kiemelte az Apple, mivel a testhőmérsékletmérés nem csak erre való, hanem különböző betegségeket (például PCOS) is kimutathat. Egyszóval egy plusz szenzor, mint véroxigénmérés sosem árt az órán, és bizonyos esetekben a nőknek extra fontos is lehet, amit mi teljes mértékben megértünk.

Az Apple Watch Series 8-nál három szenzor is figyeli azt, hogy történt-e velünk valami. Az első a mikrofon, ami ha olyan zajt érzékel, akkor azonnal reagál. A második a beépített barométer, ami specifikus nyomáskülönbségnél aktiválódik – ilyen lehet például egy légzsák kinyílása. A harmadik pedig a gyorsulásmérő, ami eséskor, vagy ütközéskor a mért komoly erőhatásoknál lép életbe és aktiválja a vészhívást. Ez a három szenzor lényegében életet menthet, mert egy-egy ütközés után nem biztos hogy eszméletünknél vagyunk, vagy egyáltalán képesek vagyunk bármilyen mozgásra.

Az Apple Watch Series 8 mostantól képes érzékelni, ha súlyos autó­baleset ér. Az Ütközés­észlelés funkció ilyenkor automatikusan segély­hívást indít, megosztja a diszpécserrel a tartóz­kodási helyed, és a vészhely­zeti kontaktjaidnak is jelzi, hogy baleset ért. Az Apple Watch az ütközés­észleléshez egy tovább­fejlesztett, három­tengelyű giroszkóp hatékonyságát egy új gyorsulás­mérővel kombinálja, mely bármely más okos­óráénál nagyobb dinamika­tartománnyal működik. Emellett mikrofont, barométert, GPS‑t, valamint egy fejlett szenzor­fúziós algo­ritmust is használ, amelyhez több mint 1 millió órányi, valós balesetekből származó adatot gyűjtöttek össze, hogy képes legyen észlelni, ha súlyos autóbaleset ér.

Ezzel lényegében is érkeztünk a hardveres frissítés végére, külsőre, méretre teljesen megegyezik a korábbi generációval az új Series 8, azonban új szíjakkal találkozhatunk a vásárlás során. Nyilván szoftveresen számtalan újdonságot hoz még magával az új óra, és a legtöbb funkció elérhető a régebbi órákra is, de persze nem minden funkció és nem minden órára.

Például a eSIM-mel rendelkező órák már képesek lesznek ez év végétől kezdve még a nemzetközi roamingra is, tehát külföldön is használhatjuk őket, de kizárólag Series 5 vagy újabb készüléken.

Érdemes még néhány szót ejteni az új edzés funkciókról, ami Series 4 vagy újabb órákon érhető el, és az alábbiakat írja róluk az Apple:

  • Hajts rá a távra és az időre: az órád menet közben megmutatja, hogy megfelelő tempót tartasz‑e a célod elé­réséhez – sőt, dinamikusan diktálja is a ritmust, hogy hozzásegítsen a sikerhez.
  • Hívd ki magad egy versenyre. Újra meg újra: ha van olyan futó- vagy bringaútvonalad, amin gyakran edzel, verse­nyez­hetsz a legjobb vagy a legutóbbi időddel. Az app pillanatnyi adatokkal is segít, hogy felülmúlhasd a korábbi eredményed.
  • Pulzus­zónák: segítenek felmérni, hogy épp milyen intenzitással edzel. A rendszer automatikusan kiszámítja és személyre szabja a zónáidat az egészségügyi adataid alapján, illetve manuáli­san is beállíthatod a tartományaidat.

  • Edzések a terveid szerint: oszd be a feladatokat és a pihenőket, és alakítsd őket a felkészültségi szintedhez. Edzés közben tempó-, pulzus-, lépés­frekvencia- és teljesítmény­értesítéseket is kaphatsz. Formáld magadhoz, hogy formába hozzon.
  • Bemutatkozik a Futási teljesítmény funkció: a Futási teljesítmény mutató azonnali információt ad arról, hogy mennyi erőt adsz bele a futásodba, és segít a szá­modra fenntartható szinten maradni.
  • Figyeld élőben a futó­technikád mérőszámokkal: vedd fel az edzésnézeteidbe a Lépéshosszt, a Talajérintési időt és a Vertikális oszcillációt. Ezek az adatok segítenek megérteni, hogy mennyire hatékonyan futsz.

Árak

Már a cikk elején is említettem, hogy várható volt, hogy az Apple árat emel. Én körülbelül ezekre az árakra tippeltem, hogy olyan 210 000 Ft körül lesz a belépő Apple Watch Series 8 és végül be is jött a tippem.

A valutaárfolyamok miatt az árak is előre mennek, nem hátra, így tehát a belépő Apple Watch 209 990 Ft-tól kezdődik (korábban 159 990 Ft), ez ugye a kisebb méretű Apple Watch Series 8. Ugyanebből a méretből a rozsdamentesacél már 369 990 Ft, ez múlt évben amúgy 269 990 Ft volt. Tehát a rozsdamentesacél tokozásnál a cég konkrétan 100 000 Ft-ot emelt itthon az áron. Erre jön rá az új generációs Apple Watch Ultra, ami 419 990 Ft.

AppleCare+ – az Apple biztosítás

Hazánkban ugyan nem lehet hivatalosan Apple Care+-t vásárolni, de a sport és SE változathoz igencsak ajánlott: ebben a cikkben írtunk arról, hogy ezt mégis hogyan lehetséges megoldani jelenleg.

Az AppleCare+ ezekre a készülékekre 2 évre szól és lényegében bármilyen hiba esetén a teljes készüléket cseréli az Apple, tehát úgymond egy kötelező befektetés. Az AppleCare+ kizárólag vásárlástól számított 60 napon belül köthető meg!

Lényegében ennyit érdemes tudni az Apple Watch Series 8-ról, hamarosan jelentkezünk az Apple Watch Ultra cikkünkel is!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Csak a fekete NIKE. Mint mindig :black_heart:

  2. Az Ultra jöhet. Lehet visszaváltok Tissot-ról.

  3. Avatar for gunar gunar says:

    Mit csinálsz hogy kell? Vagy csak szereted az ilyen kvalitású órákat? Én nem igazán csípem a “bumszlikat” mert igazából nekem az lenne a jó óra ami a legvékonyabb és mégis sokat megy, de olyan még nincsen sajnos okosban, viszont ez a bemutatót nézve, nekem is tetszett, persze lehet élőben azt mondanám NOOOO, de így azt, hogy végre egy pofás és sokat tudó watch ami bírja a gyűrődést is.
    Azért én inkább egy 7-esen v ha annyival jobb lesz az újon a 8-ason vakaródzok, mert le kell a roaming miatt cserélnem a series 4 lte -met, az pont kiesik a pixisből etéren, de hát ez van.

  4. Szeretem az órákat, ennyi :slightly_smiling_face:

  5. Avatar for gunar gunar says:

    Igen ezt egészen eltalálták, még a búváróra mániás haverom is azt mondta rá, ez az első olyan okosóra ami így kompletten a tudásával és a kinézetével szerinte is jól sikerült és ha nem az alma lenne a logó rajta, talán még be is szerezne egyet, de az nála vmiért kizáró ok. :thinking:

  6. Nem értem gyerekek! Miért írjatok ki hogy áremelés? Nem lett egyik termek ára sem emelve! Azért mert Magyarországon plusz adót vezetnek be rá akkor azt írjatok ki! De ha valakinek kell innen Angliából telefon vagy számítógép óra vagy iPad, akkor egy extra 50 font plusz posta költséggel megoldom. Vagy jöjjön ki és vegye meg maga. Élménynek is jó és még jól is érzed magad!

  7. Akkor te valamit nagyon benéztél, mert UK-ban is emelkedtek az apple árak…

  8. Amúgy ha azt nézzük, hogy tudja a búvár dolgokat, valamint élőben mutatja a teljesítményt Watt alapon, akkor érthető az árazás…
    Nekem az S7 nem tudja ezt a fícsőrt, pont most akartam venni Stride-ot, ami egy kifejezett teljesítménymérő futóedzésekhez. Cipőre kell rakni szenzorok vannak benne és érzékeli az emelkedőt a lépést és még a szelet is. Ez 80000Ft. Tehát hogyha azt vesszük ezt tudja ugyanúgy hardverileg, és ott a búvár dolog és ezeket hozzáadjuk az S8 cellular árához, máris kijön az ár🙂.

  9. Avatar for gunar gunar says:

    Keresem az alacsony fogyasztású módot, amit az eventen beharangoztak, de nem lelem, pedig állítólag a series 4 még pont tudni fogja, ha jól értettem. Vagy ez az alacsony töltöttségű mód akar lenni? Az már régi dolog nem?

  10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    RIP the Queen, God save the King! Brexit-földön az Apple Watch Series 7 múlt évben £369-től indult, a Series 8 idén £419-től kezdődik. és akkor még erre jönne rá a te extra költséged, ami szintén totális ráfizetés, ha valaki forintból venne emiatt angol fontot, ameddig a forint ennyire “erős”.

    itthon pedig az előző évi árhoz képest komoly összeggel drágább minden termék, mert a forint megint erős, és ahogyan azt minden esetben leírtuk már többször ilyenkor, az árfolyamok miatt így a dollár > euró + importvám > helyi pénznem tengelyen ez drágulást eredményezett. de eredményezi ezt bárhol másutt is, ahol nem euró van, és így még egy átváltás történik az eurós árból. plusz erre jön rá az adott ország áfája, amiben hazánk megint csak első a 27%-kal, de ettől függetlenül is drágább lett itthon minden, mert a forint “erős”.

  11. Rá kell hosszan nyomni az akkumulátor %-os kijelzésre az órán. Majd ma lesz róla cikk :slight_smile:

  12. Avatar for gunar gunar says:

    Akkor is csak az említett mód (alacsony töltöttségű mód) jön be nálam és ez mintha nem lenne új dolog, bár lehet a beta-k alatt annyira hozzászokott a szemem, hogy régebbinek tűnik?

  13. Sztem igen mert ez az :smiley:

  14. Avatar for gunar gunar says:

    Akkor ezt esetleg újra gondolták? Mert ez a menü sztem már eddig is ott volt, de lehet rosszul emléxem. Igaz 1xű ellenőrizni, mert ez a S3-as órákban nincsen benne, ha mégis akkor ez nem az új funkció. Nekem nincsen S3 órám, így talán itt valaki segít majd akinek van.

    • most nem rég jött egy email, hogy változtattak AppleCare-n, az eddigi évi 2 sérülés miatti cserét/javítást eltörölték és korlátlan lett a biztosítás teljes idötartamára.
  15. Megkaptad?

  16. Meg, de valóban a némettel nem tudok mit kezdeni :smiley: de meglett közben angolul. Köszi azért!

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for White64GB Avatar for trigmegistos Avatar for Szifon Avatar for fivetrillion Avatar for Jadeye Avatar for varangy Avatar for SzifonAdmin Avatar for 83miki83 Avatar for gunar

Népszerű hozzászólások

  1. Csak a fekete NIKE. Mint mindig :black_heart:

  2. Az Ultra jöhet. Lehet visszaváltok Tissot-ról.

  3. Avatar for gunar gunar says:

    Mit csinálsz hogy kell? Vagy csak szereted az ilyen kvalitású órákat? Én nem igazán csípem a “bumszlikat” mert igazából nekem az lenne a jó óra ami a legvékonyabb és mégis sokat megy, de olyan még nincsen sajnos okosban, viszont ez a bemutatót nézve, nekem is tetszett, persze lehet élőben azt mondanám NOOOO, de így azt, hogy végre egy pofás és sokat tudó watch ami bírja a gyűrődést is.
    Azért én inkább egy 7-esen v ha annyival jobb lesz az újon a 8-ason vakaródzok, mert le kell a roaming miatt cserélnem a series 4 lte -met, az pont kiesik a pixisből etéren, de hát ez van.

  4. Szeretem az órákat, ennyi :slightly_smiling_face:

  5. Avatar for gunar gunar says:

    Igen ezt egészen eltalálták, még a búváróra mániás haverom is azt mondta rá, ez az első olyan okosóra ami így kompletten a tudásával és a kinézetével szerinte is jól sikerült és ha nem az alma lenne a logó rajta, talán még be is szerezne egyet, de az nála vmiért kizáró ok. :thinking:

  6. Nem értem gyerekek! Miért írjatok ki hogy áremelés? Nem lett egyik termek ára sem emelve! Azért mert Magyarországon plusz adót vezetnek be rá akkor azt írjatok ki! De ha valakinek kell innen Angliából telefon vagy számítógép óra vagy iPad, akkor egy extra 50 font plusz posta költséggel megoldom. Vagy jöjjön ki és vegye meg maga. Élménynek is jó és még jól is érzed magad!

  7. Akkor te valamit nagyon benéztél, mert UK-ban is emelkedtek az apple árak…

  8. Amúgy ha azt nézzük, hogy tudja a búvár dolgokat, valamint élőben mutatja a teljesítményt Watt alapon, akkor érthető az árazás…
    Nekem az S7 nem tudja ezt a fícsőrt, pont most akartam venni Stride-ot, ami egy kifejezett teljesítménymérő futóedzésekhez. Cipőre kell rakni szenzorok vannak benne és érzékeli az emelkedőt a lépést és még a szelet is. Ez 80000Ft. Tehát hogyha azt vesszük ezt tudja ugyanúgy hardverileg, és ott a búvár dolog és ezeket hozzáadjuk az S8 cellular árához, máris kijön az ár🙂.

  9. Avatar for gunar gunar says:

    Keresem az alacsony fogyasztású módot, amit az eventen beharangoztak, de nem lelem, pedig állítólag a series 4 még pont tudni fogja, ha jól értettem. Vagy ez az alacsony töltöttségű mód akar lenni? Az már régi dolog nem?

  10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    RIP the Queen, God save the King! Brexit-földön az Apple Watch Series 7 múlt évben £369-től indult, a Series 8 idén £419-től kezdődik. és akkor még erre jönne rá a te extra költséged, ami szintén totális ráfizetés, ha valaki forintból venne emiatt angol fontot, ameddig a forint ennyire “erős”.

    itthon pedig az előző évi árhoz képest komoly összeggel drágább minden termék, mert a forint megint erős, és ahogyan azt minden esetben leírtuk már többször ilyenkor, az árfolyamok miatt így a dollár > euró + importvám > helyi pénznem tengelyen ez drágulást eredményezett. de eredményezi ezt bárhol másutt is, ahol nem euró van, és így még egy átváltás történik az eurós árból. plusz erre jön rá az adott ország áfája, amiben hazánk megint csak első a 27%-kal, de ettől függetlenül is drágább lett itthon minden, mert a forint “erős”.

  11. Rá kell hosszan nyomni az akkumulátor %-os kijelzésre az órán. Majd ma lesz róla cikk :slight_smile:

  12. Avatar for gunar gunar says:

    Akkor is csak az említett mód (alacsony töltöttségű mód) jön be nálam és ez mintha nem lenne új dolog, bár lehet a beta-k alatt annyira hozzászokott a szemem, hogy régebbinek tűnik?

  13. Sztem igen mert ez az :smiley:

  14. Avatar for gunar gunar says:

    Akkor ezt esetleg újra gondolták? Mert ez a menü sztem már eddig is ott volt, de lehet rosszul emléxem. Igaz 1xű ellenőrizni, mert ez a S3-as órákban nincsen benne, ha mégis akkor ez nem az új funkció. Nekem nincsen S3 órám, így talán itt valaki segít majd akinek van.

    • most nem rég jött egy email, hogy változtattak AppleCare-n, az eddigi évi 2 sérülés miatti cserét/javítást eltörölték és korlátlan lett a biztosítás teljes idötartamára.
  15. Megkaptad?

  16. Meg, de valóban a némettel nem tudok mit kezdeni :smiley: de meglett közben angolul. Köszi azért!

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for White64GB Avatar for trigmegistos Avatar for Szifon Avatar for fivetrillion Avatar for Jadeye Avatar for varangy Avatar for SzifonAdmin Avatar for 83miki83 Avatar for gunar