fbpx Skip to content

Szerintem senkit sem lep meg, hogy áremelésre számíthatunk az Apple részéről hazánkban. Mivel itthon a WWDC után a Mac gépek már brutális áremelésen estek át, tudtuk, hogy a többi termék is követi majd ezt a tendenciát. Csak hogy egy példát említsek, az M1-es alap MacBook Pro normál áron 549.000Ft volt, az új, M2-es gép ezzel szemben már 649.000Ft-ért kapható jelenleg. Ez közel 20%-os áremelkedést jelent.

Persze foghatjuk arra, hogy új processzort kapott a gép és amiatt emelt árat az Apple, ez végeredményben igaz is, ugyanakkor az M1-es 14″ és 16″-os gépek árait is növelte a cég Magyarországon, amiknél a processzor nem frissült. Tehát elmondható, hogy összességében az árfolyam változások miatt emelt árat az Apple, és ezt tette úgy, hogy nem csak az új, hanem a jelenleg forgalmazott termékek árait is változtatta. Mi lesz akkor szeptember 7. után az iPhone 14 és Apple Watch 8-as eseményen? Drágábbak lesznek ezek a termékek?

Nem igazán láthatunk arról hírt, hogy “Mikor vegyél iPhone-t vagy Apple Watch-ot?”. Így gondoltam, azért felkészítem a Szifon.com olvasóit, hogy bizony MOST vásároljanak ilyen terméket, főleg ha újat akarnak, de nem a legújabb generációt. Most az Apple a szeptemberi esemény után igazítja majd az árfolyamváltozáshoz az árait, arról nem beszélve, hogy az új termékek amúgy is drágábbak szoktak lenni, tehát az árfolyam és az átlagos éves drágulás komoly áremelkedéshez vezethet idén.

Ezen felül várhatóan a jelenlegi termékpaletta is áremelésen esik át, tehát az iPhone 13 és iPhone 12 modellek, az iPhone SE, az Apple Watch SE, Apple Watch Series 3 vagy inkább majd az Apple Watch Series 4 is drágább lesz ugyanúgy, persze attól függően, hogy melyek azok, amelyeket egyáltalán megtart majd a kínálatban. Ez azt is jelenti, hogy a használt piacon ezen termékek árai nem hogy csökkenni, de még lehet nőni is fognak, tehát bő 1 hét múlva minden újabb iPhone és Apple Watch termék ára várhatóan nőni fog.

Az AppleCare+ biztosítás és az egyéb szolgáltatások ára nem változott az elmúlt években, így azt gondolom, most sem fognak, de hardvereké egyértelműen nő majd. Kérdés persze, hogy mi mást mutat majd be szeptember 7-én az Apple.

Te milyen készülékkel rendelkezel jelenleg? Tervezel másikra váltani?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.