Ming-Chi Kuo: iPhone 14 és iPhone 16 pletykák

Ming-Chi Kuo, a TF International Securities elemzője izgalmas pletykákat osztott meg az iPhone 14 és iPhone 16 kapcsán.

Előbbinél izgalmas kamera újdonságok várhatóak, melyek a FaceTime alkalmazás munkáját is segíthetik, utóbbinál pedig ismételten felmerült a kijelző alatti (mögötti) Face ID. De ki gondol szegény iPhone 15-re?

iPhone 14

Először nézzük meg, hogy mit nyilatkozott Kuo Twitteren:

Mind a négy, az év második felében érkező iPhone 14 modell előlapi kamerája autofókuszt és egy körülbelül ƒ/1.9-es rekeszt kap majd. Összehasonlításképp az iPhone 13 fix fókuszú és ƒ/2.2-es.

Az autofókusz megjelenése és az alacsonyabb ƒ-szám jobb mélységhatást eredményezhet szelfiknél és portré módban. Emellett az autofókusz segíthet a FaceTime alkalmazás háttér-elmosásában/egyéb videohívások és élő streamingek során.

Nem tudom, hogy te hogy vagy vele, de számomra az is sokkoló volt, hogy jelenleg nincs autofókusz az iPhone-ok előlapi kamerájában. Egészen biztos voltam benne, hogy ez már megjelent jó pár éve.

Mindenesetre mivel nem, ezért tök jó hír, hogy az iPhone 14-gyel befut és az is örvendetes, hogy Ming-Chi Kuo szerint az Apple nem fogja a drágább Pro modellekre korlátozni az előlapi kamerával kapcsolatos jóságokat.

Persze a hátlapi kameráknál lesz eltérés, hiszen a Pro modelleken továbbra is 3 szenzor lesz, míg a pórnépnek készült, sima iPhone 14 és 14 Max hátlapján továbbra is marad a 2 kamera.

Ha esetleg az iPhone 14 Max pletyka eddig elkerülte volna a figyelmed, itt megnézheted, hogy mi lesz a 4 különböző iPhone 14 modell: Ming-Chi Kuo szerint maradhat a tavalyi chip az olcsóbb iPhone 14 modellekben.

iPhone 16

Az iPhone 14 még meg sem jelent, az iPhone 15 újdonságait még homály fedi, de Kuo már azt is tudni véli, hogy mitől rohansz majd a boltba megvenni az iPhone 16-ot. Így írt Twitteren a telefonról:

Úgy gondolom, hogy a teljesen teljes képernyős iPhone 2024-ben érkezik. A drágább 2024-es iPhone modellek kijelző alatti kamerát és kijelző alatti Face ID érzékelőket kapnak. Rossz fényviszonyok közt ez rosszabb képeket eredményez majd, de a telefon chipjének képfeldolgozó modulján futó algoritmusok segítenek majd a minőség javításában.

Elsőre aggasztónak tűnik, hogy a képminőség rosszabb lesz, és mivel az Apple kivette a 3D Touch-ot az iPhone-ból, sajnos nem tudok azzal se érvelni, hogy nem lépnének vissza jelentősen generációváltáskor, ugyanis az egy tökéletes precedens ilyesmire.

Viszont ha sikerül megvalósítaniuk egy teljesen teljes képernyős iPhone-t, akkor az minden bizonnyal tök menőn fog kinézni és ez valószínűleg elég lesz arra, hogy az iPhone 16 nagy siker legyen.

Téged melyik iPhone pletyka hozott jobban izgalomba?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. totopad says:

  Én asszem elkezdek gyűjteni/várni a foldra -már, ha lesz, normális Samsung Fold szerű-, addig meg marad a 13PM. Továbbra is tartom, hogy ezek a fejlesztések a funkcionalitásra nézve, haszontalanok…

 2. novisz says:

  Engem sem hozott lázba. Sajnos. :frowning:

 3. Kukori says:

  Most komolyan, ki a frászt érdekel a szelfi kamera? Lassan már a youtuber csini csajokat sem. Erre ki akarják szúrni a felhasználók szemét egy ilyen változtatással miközben semmi mást nem tesznek bele az új modelljükbe? És a sima modellekben a chip is ugyanaz marad? Akkor minek vegye meg bárki? Egyszerűbb, ha a réginél marad. Azt hittem a hibái ellenére azért az ilyen és hasonló földhöz ragadt dolgokon az Apple túl van már, de ezek szerint mégsem.
  Most komolyan, én az iPhone 13-t se vásároltam már meg, mivel olyan minimális az eltérés a 12-esekhez képest, hogy nem láttam értelmét. Ha a 14-esekben csak a szelfi kamera lesz új, hát akkor azt se veszem meg mert minek? A dizájn se nagyon akar változni úgy nézem, szóval nem igazán fog kellene emiatt sem. Jobb kijelzőről sem esik szó, meg az eddigi hátrányok orvoslásáról sem, szóval, ha tényleg csak ennyi, akkor asszem maradok a 12 Pro-nál. Ha meg a 3D arcfelismerést kiszedik a 16-ból, na akkor azt se fogom megvenni. Lényegében az egyetlen ami miatt érdemesebb volt iPhone-t venni a legújabb droidos készülékektől az a 3D felismerés biztonságossága volt. Ha az se lesz onnantól, hát akkor részemről passz. És a kijelző aljába akarják tenni a szelfi kamerát jól értettem? Ezek drogoztak? Én ugyan sose használom, de aki igen az milyen fotókat fog vele így készíteni? Az álla felőlit? Ha meg valaki videotelefonál a másik majd kiválóan fogja látni a tokáját és semmi mást? Tim Cook-nak le kéne mondania.

 4. Jadeye says:

  természetesen nem a kijelző aljába. a kijelző alá, azaz mögé, ahogyan ez a cikk második mondatában külön meg is van említve.

  az ebben a cikkben leírtak alapján tudod ezt az Apple-nek jelezni, semmi más módon nem jut el hozzájuk:

 5. Kukori says:

  Kösz. Becopyztam amit ide írtam nekik magyarul. :grinning:
  Had szokják azt a tényt amiről az amcsik fele nem is tud, hogy a világ nagyobb részén nem angolul beszélnek. :stuck_out_tongue_closed_eyes:

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!