fbpx Skip to content

Az Apple tegnap este kiadta a fejlesztők számára az iOS 15.4 második bétáját, mely további újításokat hozott és finomhangolt néhány olyan funkciót, amit az előző béta hozott. Ma estére pedig a nyilvános bétát használóknak is megérkezett az új build.

Ezek a változtatások pedig még csábítóbbá teszik az idén tavasszal érkező frissítést. Nézzük is meg őket!

Kezdésképp emlékeztetőként nézzük meg, hogy milyen új funkciókat hozott az első béta. Bőven volt miről beszélni:

Most, hogy már teljesen felzárkóztattalak az iOS 15.4 eddig ismert változtatásairól, rátérhetünk a második béta részleteire.

Érintéssel fizetés

Ha használtad már az Apple Pay-t az iPhone-odon, akkor elég annyit mondanom, hogy az Apple megoldotta a fordítottját: elég egy bankkártyát vagy egy másik iPhone-t az iPhone-od NFC chipjéhez érinteni és máris kaphatsz pénzt.

A funkció egyelőre úgy tűnik, hogy fejlesztői munkát is igényelni fog, ugyanis az alkalmazásokat nem meglepő módon fel kell készíteni arra, hogy az iPhone mostantól egy mini bankkártya terminálként is tud üzemelni.

Ez hihetetlenül praktikus lehet barátok közt, de az sem egy ördögtől való gondolat, hogy ezzel a funkcióval az iPhone sok kisvállalkozás számára kiválthatja a mobil terminálok használatát is.

A rendszerben talált információk és kódrészletek alapján az így kapott összeg egy hang lejátszásával jár majd és jutalmak/visszafizetések kezelésére is fel lehet majd készíteni a funkciót támogató alkalmazásokat.

Maszkos Face ID finomhangolások

Az iOS 15.4 a nyilvános megjelenése után valószínűleg a legtöbb, kevésbé tech-centrikus médiumnál úgy fog feltűnni, mint a frissítés, ami elhozta a maszkban is működő Face ID-t.

Az első visszajelzések alapján az első béta is elég jól működött, de a második már szólni fog a lezárt képernyőn, hogy ha esetleg nem jó szögből néznél a kijelzőre, akkor nézz lefelé.

Előkészületek az igazolványok Tárca alkalmazáson belüli kezeléséhez

Tavaly nyáron az Apple bejelentette, hogy a Tárca alkalmazás képes lesz különböző hivatalos okmányok és igazolványok, például a jogosítvány tárolására is, ha az adott, USA-beli állam támogatja a funkciót.

Aztán megjelent a végleges változat és ez az újítás nem volt benne. Most úgy tűnik, hogy a PassKit keretrendszer kódjában talált szövegrészletekből arra lehet következtetni, hogy az Apple komolyabban foglalkozik a funkcióval.

Egyszerűbb Wi-Fi csatlakozás HomePoddal is

Az előző béta egyszerűbbé tette az Apple TV felhasználók számára, hogy a bejelentkezési oldalakkal operáló Wi-Fi hálózatokhoz csatlakozz. Egy, a bétában található ikonból arra következtethetünk, hogy az Apple ezt a funkciót a HomePodra is el fogja hozni.

Ilyen Wi-Fi hálózatokkal főként nyaraláson találkozik az ember, ezért talán még hasznosabb is, hogy a HomePod is fel lesz rá készítve. Személy szerint könnyebben tudom elképzelni, hogy valaki a HomePod minijével utazik, mint hogy magával viszi az Apple TV-jét.

iCloud.com kikapcsolása

Az első bétában volt egy aprócska elrejtett kapcsoló a Beállításokban, mely lehetővé tette, hogy kikapcsold az iCloud adataid webről történő elérését.

Ez a funkció eltűnt a második bétából, de a 9to5Mac értesülései szerint az Apple továbbra is dolgozik rajta.

Apróságok

Hollandiában kötelező lesz az App Store-on kívüli fizetési lehetőségek támogatása, ehhez jobb támogatást nyújt majd az iOS 15.4.

A „Manage My Sports” értesülései szerint az Apple azon dolgozik, hogy az Apple News alkalmazás jobban kezelje a sporthíreket.

Ezen változtatások közül melyik volt számodra a legizgalmasabb?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok