fbpx Skip to content

Az iOS 15.4 tegnap este elérhetővé vált első bétája több újdonságot is magával hoz, amelyeket külön cikkekben is ki fogunk emelni. Ezek egyike az, hogy az EU-s oltási igazolást már hivatalosan is hozzá tudjuk adni a Tárcához és az Egészséghez.

Ehhez igazából semmi mást nem kell tennünk, mint az iOS 15.4 bétáját futtató készülékkel a például az EESZT appban letöltött, EU-s oltásigazolás QR-kódját beolvasni a Kamera segítségével. Itt a Kamera élőképén sárgával megjelenő “COVID-19-oltás” opcióra rábökve már fel is dobja a hozzáadás lehetőségét az iOS. Nézzük, mit kell tudni erről!

Az EU-s oltásigazolás hozzáadása a Tárcához és az Egészséghez

Az első, és legfontosabb, hogy ehhez a készülékünket értelemszerűen frissíteni kell az iOS 15.4 bétájára, amit megtehetünk a béta profil telepítése után, vagy pedig IPSW használatával, amiket letölthetünk a bétáról szóló cikkből.

Ha a készülékünket frissítettük a bétára, akkor utána a például az EESZT alkalmazásban letöltött oltásigazolás QR-kódjára van szükségünk. Amint a Kamerával a kódra mutatunk, már meg is jelenik majd sárgával a “COVID-19-oltás” opció, amire koppintsunk rá. Erre az iOS az alábbi képernyőt dobja fel, ahol egyrészt láthatjuk az adott oltás adatait, másrészt további tudnivalókat is elolvashatunk az oltási dokumentum Tárcában és Egészségben való tárolása kapcsán:

Itt értelemszerűen koppintsunk rá a kék “Hozzáadás a Tárcához és az Egészséghez” gombra, ami után pedig a következőt kell lássuk:

Az oltást ezután az Egészség app Böngészés fülén alulra görgetve, az Egészségügyi dokumentumok részben az Immunizálások opcióban találjuk:

Amennyiben egynél több oltást kaptunk, akkor itt az összes megjelenik majd, ebben az esetben ez három darab, ahol az egyes oltások részletes adatait is megtekinthetjük azokra koppintva, beadás dátumával, QR-kóddal, mindennel együtt:

A Tárcában pedig szintén megtaláljuk az oltás piros kártyáját a legfontosabb adatokkal és a QR-kóddal:

További tudnivalók az oltási kártyákról

Ha hozzáadjuk az oltási kártyánkat a Tárcához és az Egészség apphoz, akkor az oltási dokumentumot biztonságosan tárolhatjuk az Egészség appban, a Tárcából pedig gyorsan elérhetjük az oltási kártyát.

Az oltási dokumentum többek között a következő adatokat tartalmazza: név és születési dátum, az oltás típusa és az oltás vagy oltások dátuma. Ez az információ titkosítva van tárolva az Egészség appban a készülékünkön. Amikor egy oltási kártyát hozzáadunk a Tárcához, az oltási dokumentum egy példányát eltárolja a Tárca app azon az eszközön, amelyhez az oltási kártyát hozzáadtuk. Ezt az információt az eszközünk az oltási kártya megielenítésére használja.

A Tárcában tárolt oltási kártya nem szinkronizálódik az eszközeink között, és nem készül róla biztonsági mentés az iCloudban. Az Apple nem láthatja sem az oltási kártyán szereplő adatokat, sem az oltási kártya használatával kapcsolatos információkat.

Az oltási kártya részletes adatai mindaddig nem láthatók a zárolt képernyőn, amíg nem végezzük el a hitelesítést Face ID, Touch ID vagy jelkód segítségével. Az oltási kártya adatainak bemutatásához először el kell végeznünk a hitelesítést. Ezután viszont bárki, aki hozzáférhet a készülékünkhöz, megtekintheti az oltási kártyánkat, amikor az megjelenik az eszköz kijelzőjén, így érdemes a kártya bemutatása után újból zárolni a készüléket az oldalsó gomb egyszeri lenyomásával.

Az oltási kártyát bármikor eltávolíthatjuk a Tárcából – de ez nem törli az Egészség appban tárolt oltási dokumentumot. Utóbbit szintén bármikor eltávolíthatjuk az Egészség appból, ami pedig a hozzá kapcsolódó oltási kártyát is törli a Tárcából.

Egyéb információk

Lehetséges, hogy egyes esetekben az adott oltásigazolást csak az Egészséghez sikerül hozzáadni, a Tárcához nem.

Mivel az iOS 15.4 és a hozzáadás lehetősége is egyelőre eleve béta állapotú, így ezzel várhatóan nem lehet mit tenni, de próbáljuk meg újra később. Elképzelhető, hogy ekkor sem fog menni, és ha ez a helyzet, akkor egyelőre nincs mit tenni, mint várni, hogy az Apple megoldja. Áthidaló lehetőség külső appok használata, amelyekkel szintén tudunk kártyát készíteni az oltásigazolásunk QR-kódjával.

Hozzászólóink visszajelzései alapján a jelek szerint mindössze csak időt vesz igénybe az Apple háttérrendszereinek a visszaellenőrzés, és az Egészség appban hagyott oltások esetén egy idő után magától megjelenik a Tárcához adás lehetősége. Tehát egyszerűen csak várni kell! 🙂

Az iOS 15.4 mindenki számára elérhető, hivatalos verziójának megjelenésének az idejét az Apple nem közölte.

Legutóbbi frissítés: 2022.01.30.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. A GreenPass nevű osztrák COVID appal szinten be lehet scanelni bármilyen oltási dokumentum QR kódját és utána hozza lehet adni a Wallet-hez! Igaz a egészséghez nem! Én mindenesetre várom az Apple megoldását végre nem kell majd mindig az alkalmazást meg nyitogatni!

  2. Avatar for expa expa says:

    ios 15.3-al is hozzá lehet adni…

  3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    amikor a cikk készült, az iOS 15.4 előtti verzió nem ismerte fel a QR-kód tartalmát COVID-19-oltásként, így a cikkben mutatott opciók sem jelentek meg.

    illetve ezt kiegészítem: semmi más, még iOS 15.3-at futtató készülékkel nem tudom a cikkben írt módon hozzáadni, mindig csak azt írja rá, hogy “QR-kód észlelve | Nem található használható adat”.

    @expa pontosan hogyan sikerült neked?

  4. A telefonomon lévő EESZT alkalmazás QR kódját hogyan olvasom be a telefonom kamerájával?

  5. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    magán a készüléken sehogy, de csinálsz egy képernyőfotót, azt átküldöd egy másik készülékre, és arról be tudod olvasni.

  6. Ezzel a megoldással nekem nem adja hozzá. Annyit ír hogy nem ellenőrzött.

  7. Ahogy a cikk vegen is jeloltek, vannak vele gondok meg. Tobbek kozott nekem sem engedi.

  8. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    en az eeszt oldalarol toltottem le a pdf-eket, de egyiket sem validalja, igy nem adja hozza a wallet-hez, csak az egeszsegugyhoz.

  9. Azt megkérdezhetem, hogy miért jobb ha hozzá van adva a Tárcához és az Egészséghez, mint ha simán csak telepítve van az EESZT alkalmazás és azt nyitom meg?

  10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @vkleszken igazából nem jobb, ez csak egy plusz opció.

  11. Ja értem. :slight_smile: Akkor semmit nem veszítek ha marad simán az EESZT, oksi. :slight_smile:

  12. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @vkleszken illetve talán annyiban jó, hogy mondjuk ha valakinek nincs magyar Apple ID-ja, akkor nem tudja letölteni az EESZT appot sem, viszont ezzel digitalizálhatja az oltásigazolást, és tárolhatja a készülékén bármi külön app vagy oldal használata nélkül is.

  13. Plusz akkor mukodik oran is!

  14. Az EESZT tudtommal online lekérdezi az aktuális állapotot, ami nem fog menni, ha

    • Nincs NET (nincs vagy drága lenne a roaming, már repülő üzemmódba raktad a telefonodat, stb.)
    • Van NET, de lerohadt az EESZT (volt ilyen, nem egyszer)
    • Van NET, jó az EESZT, csak nem megy az ügyfélkapus beléptetés (na ilyen is volt)

    Plusz bukik minden kényelmi funkció, ami adott a Tárca használatakor.

  15. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @Nem_Tom le lehet az EESZT appban is tölteni offline-ra, és nem minden megnyitásakor, röptében nyitja azt meg, de a magyar oltási igazolvány kódjának tényleges visszaellenőrzéséhez kell működjön a mögöttes rendszer. az EU-s az nem a magyar rendszerből dolgozik, így annak ellenőrzéséhez nem kell az EESZT működése, csak egyetlen alkalommal, a legelső letöltésekor.

  16. Köszi a jó hírt az EESZT-ről, nekem még korából az volt meg, hogy mindig be kell lépni. Többek között jobb híján ezért is tértem rá a képernyőkép elmentett használatára… khm…
    Kipróbáltam az imént az EESZT-t és megerősítem, amit írtál, sőt el kell ismerni, hogy ahogy most működik az teljesen rendben van.
    Tehát igazából csak a Tárca használatából adódó kényelmi funkciók (dupla oldalgombra előhívás, kártya kiválasztása után automata fényerő növelés, órán való használat) maradt a különbség.
    A visszaellenőrzés (a beléptető, mint felhasználó esetén) pedig inkább jó, ha online aktuális ellenőrzéssel megy (gyorsan változó szabályok, lejárat kezelés, …)

    Update1: Megnéztem 6 hónapja került bele az offline funkció
    Update2: Megnéztem az App adatvédelmét és a leírtak alapján semmilyen adatgyűjtés nem történik (nekem az rémlik, hogy korábban nem így volt. A lényeg, hogy most már nem történik adatgyűjtés)






  17. Avatar for N0R N0R says:

    Én is belefutottam abba, hogy nem ellenőrzöttként rögzítette az Egészség appba, Tárcához pedig nem adta hozzá. Akárhogy olvastam be (EESZT app, online generált pdf) a három oltás QR kódjait mindig ezt írta. Ezeket rendre töröltem az Egészség appból. Tegnap gondoltam nem törlöm, legalább ott legyen meg, ha a Tárcába nem is tehető be. És ma reggelre az Egészség appban megjelent, hogy ellenőrzött és Tárcába tehető :+1:t2:

  18. Az enyém még várat magára. Mind a három… :smiley:

  19. Nekem is így van, hogy az Egészség appban benne van mindhárom, de a Tárcába nem engedi betenni…akkor én is bennehagyom és várok! Köszi az infót! :wink:

  20. Avatar for Ungar Ungar says:

    Sziasztok! Mi nèmetországban lakunk, ezèrt elèg sokszor kell mutatni az oltási igazolást, ha be akarunk menni vmi boltba. Az egyik oldslon találtam egy tök hasznos parancssort a Parancsok alkalmazáshoz, amivel ha kettőt koppintok a telefon hátuljára (iphone 12) akkor megjelenik a QR kód teljes fènyerővel. Ha végeztem utána visszaáll a korábbi beállításokra. Nekem ez jobban bevállt mintha az Apple Walletbe lenne mentve. Ha valakit érekel akkor átküldöm a parancssort. Nagyon egyszerű.

  21. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    szerintem ez többeket is érdekelhet, linkeld be. :slight_smile:

  22. Avatar for gunar gunar says:

    Esetleg ott van a Stocard app ami kiteszi az órára is a hozzá tartozó kódot, hogy használni lehessen és még szinte minden más kártyát is tud, órára is használhatóvá tenni, pl: shell, tesco, auchan, stb.

  23. Nálam, a kis se-n meg sem jelenik a hozzáadás lehetősége. Beolvassa a qr kódot , de csak a weben akar keresni infót róla. Szóval lehet, hogy csak újabb tipusokon működik?.

  24. Avatar for Czo Czo says:

    Biztos, hogy felraktad a beta szoftververziot?

  25. Biztos, hogy nem.

  26. Amióta megvan a kis se, folyamatosan részt veszek a bétaprogramban. Ez több, mint két éve zajlik. Nyilván fent van a 15.4 béta is.

  27. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha hazaértem, megnézem neked 1. generációs SE-vel, hogy nálam mi a helyzet.

  28. Avatar for Ungar Ungar says:

    Sziasztok! Akkor megosztanám a linket, hogyan lehet szupergyorsan mejeleníteni az oltási igazolványt.

    https://www.tcg-online.de/2021/12/20/digitalen-impfnachweis-auf-dem-iphone-blitzschnell-aufrufen-so-gehts/

    Ettől a rèsztől nézzétek: “Anleitung für die Corona Warn-App mit Screenshots:”

    Nagyon egyszerü 3 lépésből áll:

    1. Képernyőfotót csináltok az oltási igazolványról amit majd mutatni akartok, és beteszitek egy külön albumba “Impfpass” néven.

    2. Letöltitek az oldalról a “Corona Warnapp Kurzbefehl” nevü parancsot, és elmentitek.

    3. A koppintás beállítása:
      Beállítások - Kisegitő lehetőségek - érintés - koppintás hátúl - dupla (vagy tripla) koppintás. Legörgettek az aljára a parancsokhoz és kikeresitek a megfelelő parancsot (Impfpass). Kész

    Mostmár ha a főképernyőn megkoppintjátok a teló hátúlját 2x vagy 3x akkor megjelenik az oltási igazolvány teljes fényerővel. Ha végeztetek, a “kész”-re kattintva visszaáll a fényerő és eltűnik az igazolvány.
    Remélem tudtam segíteni! Ha valamit nem egyértelműen írtam, akkor szóljatok!

  29. Köszi. Ma este megoldódott. User hiba. A magyar oltási qr kódot akartam beolvastatni vele, azt pedig nem olvassa. Az úniós kódokat elsőre, hiba nélkül hozzáadta.

  30. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    :smiley:

    a fő, hogy akkor sikerült. igen, a magyar kódot nem lehet hozzáadni, mert az teljesen más adatokat tartalmaz, nem szabványos, mint az EU-s.

  31. Segítő tipp a QR kód beolvasásához másik készülékre küldés nélkül:

    1. EESZT-ből EU oltás igazolás mentése (.pdf)
    2. Pdf-en ránagyítás a QR kódra
    3. Képernyőkép készítése
    4. Megnyitás fotókból
    5. Szövegfelismerés ikon (jobb alsó sarokban) megnyomása
    6. QR kód kijelölése
    7. Felajánlja a rendszer az egészségügyi adatokhoz és a tárcába való mentést

    Ha vki tud ennél is egyszerűbbet írja meg.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for N0R Avatar for vkleszken Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for dzolika Avatar for n4nom4n Avatar for laszlo_lackopal Avatar for Szifon Avatar for Csapszi Avatar for kukac7 Avatar for ahorvathkaroly Avatar for iRicsko Avatar for Ungar Avatar for Nem_Tom Avatar for Jadeye Avatar for expa Avatar for gunar

Népszerű hozzászólások

  1. A GreenPass nevű osztrák COVID appal szinten be lehet scanelni bármilyen oltási dokumentum QR kódját és utána hozza lehet adni a Wallet-hez! Igaz a egészséghez nem! Én mindenesetre várom az Apple megoldását végre nem kell majd mindig az alkalmazást meg nyitogatni!

  2. Avatar for expa expa says:

    ios 15.3-al is hozzá lehet adni…

  3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    amikor a cikk készült, az iOS 15.4 előtti verzió nem ismerte fel a QR-kód tartalmát COVID-19-oltásként, így a cikkben mutatott opciók sem jelentek meg.

    illetve ezt kiegészítem: semmi más, még iOS 15.3-at futtató készülékkel nem tudom a cikkben írt módon hozzáadni, mindig csak azt írja rá, hogy “QR-kód észlelve | Nem található használható adat”.

    @expa pontosan hogyan sikerült neked?

  4. A telefonomon lévő EESZT alkalmazás QR kódját hogyan olvasom be a telefonom kamerájával?

  5. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    magán a készüléken sehogy, de csinálsz egy képernyőfotót, azt átküldöd egy másik készülékre, és arról be tudod olvasni.

  6. Ezzel a megoldással nekem nem adja hozzá. Annyit ír hogy nem ellenőrzött.

  7. Ahogy a cikk vegen is jeloltek, vannak vele gondok meg. Tobbek kozott nekem sem engedi.

  8. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    en az eeszt oldalarol toltottem le a pdf-eket, de egyiket sem validalja, igy nem adja hozza a wallet-hez, csak az egeszsegugyhoz.

  9. Azt megkérdezhetem, hogy miért jobb ha hozzá van adva a Tárcához és az Egészséghez, mint ha simán csak telepítve van az EESZT alkalmazás és azt nyitom meg?

  10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @vkleszken igazából nem jobb, ez csak egy plusz opció.

  11. Ja értem. :slight_smile: Akkor semmit nem veszítek ha marad simán az EESZT, oksi. :slight_smile:

  12. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @vkleszken illetve talán annyiban jó, hogy mondjuk ha valakinek nincs magyar Apple ID-ja, akkor nem tudja letölteni az EESZT appot sem, viszont ezzel digitalizálhatja az oltásigazolást, és tárolhatja a készülékén bármi külön app vagy oldal használata nélkül is.

  13. Plusz akkor mukodik oran is!

  14. Az EESZT tudtommal online lekérdezi az aktuális állapotot, ami nem fog menni, ha

    • Nincs NET (nincs vagy drága lenne a roaming, már repülő üzemmódba raktad a telefonodat, stb.)
    • Van NET, de lerohadt az EESZT (volt ilyen, nem egyszer)
    • Van NET, jó az EESZT, csak nem megy az ügyfélkapus beléptetés (na ilyen is volt)

    Plusz bukik minden kényelmi funkció, ami adott a Tárca használatakor.

  15. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @Nem_Tom le lehet az EESZT appban is tölteni offline-ra, és nem minden megnyitásakor, röptében nyitja azt meg, de a magyar oltási igazolvány kódjának tényleges visszaellenőrzéséhez kell működjön a mögöttes rendszer. az EU-s az nem a magyar rendszerből dolgozik, így annak ellenőrzéséhez nem kell az EESZT működése, csak egyetlen alkalommal, a legelső letöltésekor.

  16. Köszi a jó hírt az EESZT-ről, nekem még korából az volt meg, hogy mindig be kell lépni. Többek között jobb híján ezért is tértem rá a képernyőkép elmentett használatára… khm…
    Kipróbáltam az imént az EESZT-t és megerősítem, amit írtál, sőt el kell ismerni, hogy ahogy most működik az teljesen rendben van.
    Tehát igazából csak a Tárca használatából adódó kényelmi funkciók (dupla oldalgombra előhívás, kártya kiválasztása után automata fényerő növelés, órán való használat) maradt a különbség.
    A visszaellenőrzés (a beléptető, mint felhasználó esetén) pedig inkább jó, ha online aktuális ellenőrzéssel megy (gyorsan változó szabályok, lejárat kezelés, …)

    Update1: Megnéztem 6 hónapja került bele az offline funkció
    Update2: Megnéztem az App adatvédelmét és a leírtak alapján semmilyen adatgyűjtés nem történik (nekem az rémlik, hogy korábban nem így volt. A lényeg, hogy most már nem történik adatgyűjtés)






  17. Avatar for N0R N0R says:

    Én is belefutottam abba, hogy nem ellenőrzöttként rögzítette az Egészség appba, Tárcához pedig nem adta hozzá. Akárhogy olvastam be (EESZT app, online generált pdf) a három oltás QR kódjait mindig ezt írta. Ezeket rendre töröltem az Egészség appból. Tegnap gondoltam nem törlöm, legalább ott legyen meg, ha a Tárcába nem is tehető be. És ma reggelre az Egészség appban megjelent, hogy ellenőrzött és Tárcába tehető :+1:t2:

  18. Az enyém még várat magára. Mind a három… :smiley:

  19. Nekem is így van, hogy az Egészség appban benne van mindhárom, de a Tárcába nem engedi betenni…akkor én is bennehagyom és várok! Köszi az infót! :wink:

  20. Avatar for Ungar Ungar says:

    Sziasztok! Mi nèmetországban lakunk, ezèrt elèg sokszor kell mutatni az oltási igazolást, ha be akarunk menni vmi boltba. Az egyik oldslon találtam egy tök hasznos parancssort a Parancsok alkalmazáshoz, amivel ha kettőt koppintok a telefon hátuljára (iphone 12) akkor megjelenik a QR kód teljes fènyerővel. Ha végeztem utána visszaáll a korábbi beállításokra. Nekem ez jobban bevállt mintha az Apple Walletbe lenne mentve. Ha valakit érekel akkor átküldöm a parancssort. Nagyon egyszerű.

  21. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    szerintem ez többeket is érdekelhet, linkeld be. :slight_smile:

  22. Avatar for gunar gunar says:

    Esetleg ott van a Stocard app ami kiteszi az órára is a hozzá tartozó kódot, hogy használni lehessen és még szinte minden más kártyát is tud, órára is használhatóvá tenni, pl: shell, tesco, auchan, stb.

  23. Nálam, a kis se-n meg sem jelenik a hozzáadás lehetősége. Beolvassa a qr kódot , de csak a weben akar keresni infót róla. Szóval lehet, hogy csak újabb tipusokon működik?.

  24. Avatar for Czo Czo says:

    Biztos, hogy felraktad a beta szoftververziot?

  25. Biztos, hogy nem.

  26. Amióta megvan a kis se, folyamatosan részt veszek a bétaprogramban. Ez több, mint két éve zajlik. Nyilván fent van a 15.4 béta is.

  27. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha hazaértem, megnézem neked 1. generációs SE-vel, hogy nálam mi a helyzet.

  28. Avatar for Ungar Ungar says:

    Sziasztok! Akkor megosztanám a linket, hogyan lehet szupergyorsan mejeleníteni az oltási igazolványt.

    https://www.tcg-online.de/2021/12/20/digitalen-impfnachweis-auf-dem-iphone-blitzschnell-aufrufen-so-gehts/

    Ettől a rèsztől nézzétek: “Anleitung für die Corona Warn-App mit Screenshots:”

    Nagyon egyszerü 3 lépésből áll:

    1. Képernyőfotót csináltok az oltási igazolványról amit majd mutatni akartok, és beteszitek egy külön albumba “Impfpass” néven.

    2. Letöltitek az oldalról a “Corona Warnapp Kurzbefehl” nevü parancsot, és elmentitek.

    3. A koppintás beállítása:
      Beállítások - Kisegitő lehetőségek - érintés - koppintás hátúl - dupla (vagy tripla) koppintás. Legörgettek az aljára a parancsokhoz és kikeresitek a megfelelő parancsot (Impfpass). Kész

    Mostmár ha a főképernyőn megkoppintjátok a teló hátúlját 2x vagy 3x akkor megjelenik az oltási igazolvány teljes fényerővel. Ha végeztetek, a “kész”-re kattintva visszaáll a fényerő és eltűnik az igazolvány.
    Remélem tudtam segíteni! Ha valamit nem egyértelműen írtam, akkor szóljatok!

  29. Köszi. Ma este megoldódott. User hiba. A magyar oltási qr kódot akartam beolvastatni vele, azt pedig nem olvassa. Az úniós kódokat elsőre, hiba nélkül hozzáadta.

  30. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    :smiley:

    a fő, hogy akkor sikerült. igen, a magyar kódot nem lehet hozzáadni, mert az teljesen más adatokat tartalmaz, nem szabványos, mint az EU-s.

  31. Segítő tipp a QR kód beolvasásához másik készülékre küldés nélkül:

    1. EESZT-ből EU oltás igazolás mentése (.pdf)
    2. Pdf-en ránagyítás a QR kódra
    3. Képernyőkép készítése
    4. Megnyitás fotókból
    5. Szövegfelismerés ikon (jobb alsó sarokban) megnyomása
    6. QR kód kijelölése
    7. Felajánlja a rendszer az egészségügyi adatokhoz és a tárcába való mentést

    Ha vki tud ennél is egyszerűbbet írja meg.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for N0R Avatar for vkleszken Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for dzolika Avatar for n4nom4n Avatar for laszlo_lackopal Avatar for Szifon Avatar for Csapszi Avatar for kukac7 Avatar for ahorvathkaroly Avatar for iRicsko Avatar for Ungar Avatar for Nem_Tom Avatar for Jadeye Avatar for expa Avatar for gunar