fbpx Skip to content

December 9-én végre a Telenor is csatlakozott az eSIM-et kínáló hazai szolgáltatók sorába, így a Telekom és Vodafone ügyfelei után már a Telenor egyes előfizetői is válthatnak a legújabb típusú SIM-kártyára. No persze azért nem eszik olyan forrón azt a kását: a Telenor esetén az eSIM ugyanis jelenleg csak közép- és nagyvállalati, ATR, illetve üzleti flotta ügyfelek számára érhető el, a kisvállalati és lakossági ügyfelek pedig a jövő év első felében vehetik majd igénybe.

(“eSIM-el” – a szemfülesek sajnos több tartalmi hibát is kiszúrhatnak az oldalon.)

Az eSIM használata több előnnyel is járhat, többek között például mivel nem vehető ki a készülékből, mint egy fizikai SIM, így az elveszett vagy ellopott készülék megtalálását is elősegítheti – bár ugyanez egyúttal hátrány is lehet, ha le kell adnunk a készüléket szervizben, hiszen akkor nem is tudjuk pár mozdulattal áttenni a kártyát addig egy másik készülékbe. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.

Kik vehetik igénybe jelenleg az eSIM-et a Telenornál?

A Telenor előfizetői közül jelenleg egyelőre csak a közép- és nagyvállalati, ATR, illetve üzleti flottás ügyfelek válthatnak az eSIM-re, függetlenül a díjcsomagtól – ez alól egyedül az autóskártya és az ipari tarifa a kivétel.

A kisvállalati és lakossági ügyfelek a jövő év első felében vehetik majd igénybe az eSIM-et.

Mennyibe kerül az eSIM-re való váltás?

A fizikai SIM-ről eSIM-re való váltás ingyenes.

Apple Watch-ra is aktiválható az eSIM?

Nem. Az Apple Watch támogatásához MultiSIM szolgáltatás lenne szükséges, vagyis amikor ugyanaz a telefonszám aktív egynél több eszközben. Az Apple Watch támogatása hazánkban jelenleg csak a Telekom esetén érhető el.

Hogyan helyezhető át az eSIM egyik készülékből egy másikba?

Erre az esetre a Telenor az alábbi lépéseket írja:

  1. Készítsük elő az eSIM aktiváló kódját tartalmazó kártyát
  2. Deaktiváljuk az eSIM-et a régi készülék beállítások menüpontjában
  3. Győződjünk meg arról, hogy az új készülékünk rendelkezik aktív mobilinternet-hozzáféréssel vagy csatlakozzunk Wi-Fi-re
  4. Aktiváljuk az eSIM-et az új készüléken az eSIM aktiváló kód használatával

Egyebek

Az eSIM aloldal és a cég sajtóközleménye a szemfülesek számára is tartogat érdekességeket.

A sajnálatos tartalmi hibák mellett az iOS-es és Samsung okosórás aktiválás lépéseit bemutató képeken még a QR-kód is valódi, így azt igazából bárki hozzá tudja adni a készülékén – no persze a működése már más kérdés. Lehetett volna helyette egy olyan kód, ami mást tartalmaz. ?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.