fbpx Skip to content

Hazánkban jelenleg csak a Telekom ügyfelei számára érhető el az eSIM, és ezzel együtt az iPhone készülékek dual SIM funkcióját is csak ők tudják egyelőre használni, a multi SIM szolgáltatással pedig a mobilhálózati kapcsolatra is képes Apple Watch-hoz is csak ők tudnak előfizetést hozzáadni. Ez viszont bármikor megváltozhat, és végre csatlakozik a csapathoz a Vodafone is.

A forrás nem is lehetne hivatalosabb: a Vodafone legfrissebb, 2021. július 30-án hatályba lépett általános szerződési feltételeinek szövege ugyanis már tartalmazza az eSIM-et a 3.1.3-as és 4.1.1-es bekezdésekben. A szolgáltató weboldalán viszont jelenleg még nem szerepel az eSIM szolgáltatás, de mivel az ÁSZF már hatályos, így ez bármikor megváltozhat.

Frissítés: a myVodafone oldalán az előfizetésünkkel belépve a SIM kártyáim szekció alatt már megjelenik az eSIM-re való váltás opció! ?

Az oldal tájékoztatása szerint ez viszont jelenleg nem intézhető online, hanem vagy személyesen, vagy pedig a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül lehet kérni az eSIM-re való váltást, aminek szintén az oldal alapján az előfizetés típusától függően, egyszeri díja is lehet, ami 2500Ft.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for gunar gunar says:

    Azért ne hamarkodjuk el, mert az eSIM a Telekomnál már régen volt mire az Apple watch is kapott engedélyt, ahogy emléxem kb 2 év is volt a várakozás.

  2. Bármikor biztos megérkezik :slightly_smiling_face:

  3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a rövid hírben sehol nem írtuk, hogy a Vodafone esetén ez egyúttal az Apple Watch azonnali támogatását is jelentené.

  4. Remélem most már gyorsan meg lesz.
    Mert amit esim ügyben kommunikációs oldalról művelt a Vodafone az gyalázatos volt.
    Részemről ott tartok, ha ez záros határidőn belül nem fog menni Apple watch-al is szolgáltatót váltok pedig nem vagyok egy ugrálós típus több mint 15 éve vagyok vodás.

  5. Avatar for gunar gunar says:

    Én sem írtam, hogy javítás v helyreigazítás, csak jeleztem azoknak akik anno nem követték esetlegesen a T-nél hogyan ment, hogy az eSIM sajnos ott nem jelentette az azonnali Watch LTE lehetőséget is. Főleg hogy a haverom már régen használta a Samu óráját és én meg csak vártam az LTE-s watch lehetőségére . Bár itt lehet jobban belehúznak majd, előttük egy példa már a hogyan kell-ről.

  6. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    online még nem megy, csak személyesen vagy a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül igényelhető, ezt közben frissítettem a cikkben.

  7. Nyilvan nem lesz apple watch tamogatas, mert az csak akkor lenne ha lenne nekik multisim (vagy ahogy maskepp ok fogjak hivni), es mivel olyan nincs nekik ezert nem is lesz apple watch tamogatas egyelore. Attol fuggetlenul pofatlansag hogy az Esim csere 2500 Ft holott koltseguk alig van vele egy fizikai kartyahoz kepest ahol azt azert le is kell gyartatni…

  8. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    előfizetéstől függően kerül pénzbe, és bár a papír és a műanyag csökken ezzel, de a kártyakibocsátó felé van díja.

  9. Akkor nyugdíjba küldhetném az iPhone 4 S telefonomat amiben a magyar SIM kártyám pihen.

  10. Németországban bármilyen előfizetéshez tudják adni és havonta + 5 €. A T-mobile a Vodafone és az O2 tudja. Én úgy tudom ez utóbbi nincs Magyarországon.

  11. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    itthon a T-nél ha jól emlékszem, az előfizetéstől függött, hogy volt-e külön díja az eSIM-re váltásnak. a MultiSIM meg egy külön szolgáltatás, aminek szintén lehet külön havidíja, szintén az előfizetéstől függően.

  12. Sziasztok! Most hívtam a Vodafone ügyfsz.-t 50 preces várakozás után, azt mondta a helpdeskes hogy ez még 2-3 hónap. Kérdés: van akinek már működik?

  13. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az úgy LOL –– mondjuk az is könnyen lehet, hogy az egyszeri ügyfélszolgálatos egyszerűen csak még nem tud arról, hogy van ez az eSIM.

  14. Avatar for Czo Czo says:

    Amikor a T bevezette az eSIM-et, akkor biztos, hogy nem kertek erte penzt. Pont par honapja lattam meg, hogy mostmar penzt kernek az eSIM-ert. Biztos, hogy nem kevered a MultiSIM nevu szolgaltatassal?

  15. Cserébe emlékeim szerint a T-nél a feltöltőkártyásoknak nem jár(t?) eSIM, a Vodanál viszont nem tudok ilyen korlátról.

  16. Piaci rész nagysága alapján hozott döntés szerintem mindkét részről.

  17. Akkor ezért is volt a napokig tartó nagy informatikai fejlesztés a Vodánál. Cseszhetik, ősszel jár le a hűségem, váltok mert a RED csomag roamingot korlátlanról 20 gigára csökkentették.

  18. Még mindig nem működik minden rendszerük rendesen, szóval ezt szegények nagyon elkalkulálták.

  19. Avatar for gunar gunar says:

    Na ezt nem értem én, hogy miért is nem tudnak normálisan időben tesztelni ilyen dolgokat. Gondolom lenne rá elég vállalkozó szellemű előfizető akik szívesen segítenék őket ebben, akár némi kicsi kedvezményért, vagy sokan még anélkül is, hiszen neki is jobb lesz a rendszer.

  20. Elég nagy gáz lehet a vodánál (próbáltam hívni az ügyfélszolgálatot, már eleve azt mondták, hogy a túlterhelés miatt hívjam később őket, más lehetőség nem volt. Emlékszem amikor bevezették a RED-et azzal, hogy nem lesz gép, hanem azonnal felveszi az Ön RED asszisztense, na ez tényleg ment is pár évig (tányleg klassz volt), aztán apránként visszaállt minden a normál szivatós telefonos ügyfélszolgálati időhúzós módira)
    Próbálják menteni amit lehet…
    Mondjuk vicces, hogy az 5G plusz felhasználására csak 3 napot adnak. Hát izé…

  21. Avatar for Ptomiy Ptomiy says:

    Sziasztok! A hír csak részben igaz még nem lehet jelenleg e-símet igényelni a Vodafonnál ezt az opciót a honlapról is törölték!
    2 üzletbe is rá kérdeztem az első helyen azt a választ kaptam jelenleg teszt üzembe működik pár hét és elérhetővé válik a második üzletbe azt az információt kaptam csak jövőre kerül bevezetésre.Remélhetőleg nem kell 2022-ig várni.

  22. Avatar for gunar gunar says:

    Pedig hidd el jobb ha addig nem adják ki a kezekbe, ameddig nem műxok teljesen jól a szolgáltatás.
    A T-nél a mai napig vannak hibák a működésben, igaz a multisim-nél leginkább, de idegesítőek a mindennapokban. Vagy adják ki, de mint korlátlan idejű teszt üzem az elején és míg nem tuti addig úgy majd mindenki aki használja tartalékol más elérést is magánál.

  23. Avatar for vjan vjan says:

    Egyelőre az oldaluk sem működik normálisan. Öt percenként jelenik meg egy magyarázkodó ablak, hogy dolgoznak az oldalon (az én érdekemben), de majd egyszer fog működni is, nézzek vissza később.
    Nekem a Vodával eddig szinte csak rossz tapasztalatom volt. Legutóbb, amikor felvásárolták az UPC-t, csak éppen ellátni nem tudták az előfizetőket. A rekordom 4 óra várakozás volt a telefonos ügyfélszolgálatra, de feladtam.
    Azóta folyamatosan építik le az UPC szolgáltatásait, persze ugyanazon, vagy emelt áron adnak rosszabbat. Haszonleső csürhe az egész.
    Sok jót nem lehet várni tőlük az e-SIM terén sem. Jelenleg az Apple oldalán még csá a T szerepel, mint magyar szolgáltató, amelyik e-SI-et tud adni.

  24. Avatar for gunar gunar says:

    Na ezen nem is csodálkozom, az én tapasztalataim is hasonlóak velük, igaz nagyon régről. Ahogy azóta látom a környezetemben, náluk nem igazán állt be változás pozitív irányba. Sőt inkább negatívba fordultak.
    Nekem a T. teljesen használható, főleg mióta az üzletiben (Kék Csoport) toljuk céggel, nem is drága, sőt!

  25. Avatar for Ptomiy Ptomiy says:

    Ha ez így megy tovább akkor még a Telenor is előbb be vezeti az e-sim szolgáltatást ,telefonos ügyfélszolgálat elérhetetlen a Vodafonnál a vezetékes internet szolgáltatással is voltak problémáim.
    Telekom jó minőségi szolgáltató de számomra nincs ideális dijcsomaga (vagy túl keveset ad vagy korlátlant amit nem tudnék ki használni )

  26. Avatar for gunar gunar says:

    Amennyiben a korlátlan ára nem több mint máshol akár az elég, az nem lehet baj szvsz. Én sem használom ki feltétlenül a korlátlanságát a csomagomnak, de mivel olcsón adják, így bolond lettem volna mást rendelni, mert ha akár kicsivel is olcsóbban van más csomag, de 1x 1x több kellene mégis akkor már inkább legyen korlátlan, főleg ha nem probléma kifizetni. Havi 5200-ért korlátlan beszéd és 1000 sms meg 2 Gb net (szinte állandóan van wifi ahol vagyok, csak útközben kell a mobilnet), + 1 multiSIM. Én még a beszéd híve vagyok inkább mint a személytelen chat-é.
    Jelenleg is él a T-nél egy akció amiben 3db SIM-kell és 7500Ft/ SIM havidíjért minden korlátlan benne és az nem is cégesen.

  27. Avatar for Ptomiy Ptomiy says:

    5200 ért kotlátlan telefonálás és 2GB net engem érdekelne. A honlapjuk szerint korlátlan telefonálás 6990 ft +erre rá jön a 4 GB net díja ami további 2190 a Telekomnál plussz 990 az esim szolgáltatás havi díja így havonta 9190 kellene fizetni. Jelenlegi szolgaltomhóz képest majdnem a duplája lenne.

    Jelenleg dijcsomagom nem ad korlátkan
    telefonálást csak 200 percet de hálózaton belül viszont korlátlan +5 GB inernet kedvezménnyel 4990 a havi díj.

  28. Avatar for Czo Czo says:

    Erre van valami linked? Sehol sem talalok errol a 990 Ft-rol semmit.

  29. Sztem a MultiSIM-mel keverte.

  30. Avatar for gunar gunar says:

    Fentebb kicsivel írtam, Kék Csoport, ez egy céges csoport, a neten van honlapjuk és az ügyintézőik nagyon segítőkészek. Fel kell hívni valamelyiküket és lehet tudnak megoldást a bekerülésre. Utána van pár díjcsomagjuk ami elég szimpatikus lehet.

  31. Avatar for Ptomiy Ptomiy says:

    Igen multi sim de szerintem kevés az igény 1 fizikai sim kártyát le cserélni e-simre sokkal érdekesebb szerintem fizikai mellé digitalizálni pl.egy okos órába,ipadbe használni. Javítsatok ki ha rosszul tudom onnantól kezdetve, hogy ha fizikai mellé párhuzamosan esim is igénybe van véve az már multi simnek számít

  32. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    teljesen mindegy, technikailag milyen az a SIM (fizikai vagy eSIM), amit egy másik eszközben is használsz. onnantól, hogy egynél több eszközben használod, az MultiSIM, de összesen maximum 3 eszközben használhatod:

  33. Avatar for iDahab iDahab says:

    Sziasztok!
    Van esetleg valami új hír erről a vodafone e-SIM-ről? Apple Watch-ban szeretném használni…
    Köszi előre is a választ…

  34. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ahhoz multiSIM kellene, amiről meg még annyi hír sincs, mint a sima eSIM-ről.

  35. Avatar for gunar gunar says:

    Szia!
    Ha olvastad az elejétől a kommenteket, akkor ott írtuk, hogy nagy valószínűséggel ehhez még kell majd némi türelem, mert ahhoz kell a multisim szolgáltatás és az Apple engedélye is. Vagy dobod a pirosat egy magentáért :smiley:

  36. Avatar for Eti36 Eti36 says:

    Nem csalódtam bennük, ma voltam hivatalos üzletben, az eladó simán lepattintott, hogy olyan márpedig nincs. Miután erősködtem, hogy de van, akkor összedugták a fejüket és ja még nincs majd hétfőn választ kaptam. Nem megnéznének valami belső kisokost, hanem egymást kérdezik.

  37. Szomszéd fórumon már vannak emberek, akik eSIM-mel működnek.

  38. Ha új előfizetést akar venni az ember és rákattint a vásárlásra akkor felugrik, hogy az eSim ingyenesen benne van a RED csomagban.

  39. Avatar for gunar gunar says:

    Még szerencse hogy a boltban meg azt mondták Eti36-nak hogy nincsen majd csak hétfőtől! Azért én simán kihívnám a boltvezetőt és megkérdezném kiket is alkalmaznak ott, hogy alap infókat sem tudnak lustaságból vagy mert csak simán nem akarnak dolgozni! Basszus ne az ügyfélnek kelljen már jobban tudni mi van a vodánál!

  40. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem értem, miért kell ezen fennakadni, meg üzletvezetőt akarni kihívni azzal, hogy az ott dolgozók “alap infókat sem tudnak lustaságból vagy mert csak simán nem akarnak dolgozni”… a legtöbb esetben mindig a céges hierarchia legalján álló munkatárs értesül a legutoljára bármiről is – ebben az esetben ez viszont azért roppant kellemetlen, mert az ügyfelekkel pont ő találkozik elsőként. erről nem ő tehet, hanem a cég belső információáramlása. ebből a hozzászólásodból csak az látszik, hogy sosem dolgoztál ilyen környezetben.

    tudtommal a Vodafone hivatalosan továbbra sem jelentette be az eSIM-et.

  41. Avatar for gunar gunar says:

    Valóban nem, DE nagyon sokat beszéltem már az éveim alatt azokkal akik ilyen beosztásban dolgoznak épp és a tapasztalatom az, a normális hozzáállásról, hogy az ügyfél kérdez valamit és aki segíteni akar az utána néz a kérdés alapjának és igen sok esetben talál is valamit ha ért hozzá, ha nem ért akkor persze nem, vagy nem akar érteni akkor sem. Több esetben is előfordult hogy el kellett magyarázni mi is az amiről infót szeretnék, de a normális üfsz-os ezután legalább rákeresett / rákérdezett és igen előfordult hogy hogy nem talált semmit, de olyan is amikor célirányosan keresve már lett infó. Szvsz ez hozzáállás kérdése és ezt nehezményeztem a hsz-ban, hogy elsőre lepattintotta majd mikor erősködött akkor mégis lett valami de az is csak parasztvakítás volt amennyiben tényleg vannak máshol akik használják is a voda eSIM-et.
    Ja és ott a beillesztett kép a szolgáltatásról akkor most ez hogyan is van? Akkor most ki is a lusta aki nem is tudja mit kellene árulni?

  42. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    akkor verjed az asztalt, hívasd ki az üzletvezetőt. az majd biztosan megoldja. attól majd az összes ügyfélszolga azonnal tudni fog mindenről. más meg azért veri az asztalt, ha az adott ügyfélszolga nem ismeri az X androidos gyártó Y kialakítású szoftverének egy eldugott menüpontját.

    ők is emberek, és az segíti a legtöbbet az ilyen esetben, hogy te milyen hozzáállással kérdezel tőlük. kismillió kötekedő, a frusztrációját az ügyfélszolgálatosokon levezető ügyfél van, ebbe pedig még a legjámborabb is képes hamar belefásulni, elvégre a problémákról nem ő tehet, de persze az ügyfél őket tudja megfogni.

    ez nem sokat számít. majd ha egyszer 1-2 hétig, hónapig kipróbálod, milyen is mindez élesben, rá fogsz jönni, hogy ez nem olyan egyszerű, mint ahogyan azt most itt elképzeled.

  43. Avatar for gunar gunar says:

    Igen részben neked is igazad van, de erre ismételten csak azt tudom mondani, hogy aki akar segíteni az legalább megpróbálja és egy nappal a bevezetés előtt már illik tudniuk mi is lesz és szokták is, erre vannak a cégen belüli meetingek ha jól tudom.
    Amugy meg de igen számít hogy akikkel beszéltem ár akár személyesen akár telefonon kevés kivétellel segítőkészek voltak, akik nem, azokról szólt a hsz-om. Persze lehet hibás a góré is a tájékoztatás hiányában, de az a hozzáálláson nem változtat a pultnál. Ez intelligencia kérdése többnyire, mert nem kezelek a múlt alapján senkit akit először látok és kérdez valamit amit esetleg nem tudok, de van módom utána nézni és főként ha az a dolgom hogy segítsek.

  44. Avatar for gunar gunar says:

    Nem elképzelem, hanem én is emberekkel foglalkozom csak más téren és az én hozzáállásomtól is függ az amit a másik fél tapasztal, ez ugyan így van az üfsz-kal is. Aki nem tud elvonatkoztatni az ne csinálja, ez a véleményem. Lehet még annyi más is csinálni.
    Naponta sok km-t autózok a városban is és azért mert sajnálatos módon sokan elfelejtik az irányjelző használatát és hogy azzal segítenék a többi közlekedőt, vagy csak bekanyarodásjelzőnek használják az ucsó pillanatban, nekem még nem kell ezekkel azonosulnom, pedig én is csak akkor használom ha ezzel segítem a másikat, ha nem kell senkinek akkor én sem teszem, igaz erre én oda is tudok figyelni, csak akarat kérdése ez is.

  45. Avatar for Ptomiy Ptomiy says:

    Ez gondolom úgy kell érteni, hogy ha készülék támogatja az esimet akkor azzal adják a fizikai sim helyett ugyanis multi simről szó sincs!

    d4b07bf9d1d6c8e46c10e3d37dec9856fdea2283_2_293x500.jpeg

  46. Persze, hogy támogatnia kell a telefonnak, de a multisimnek úgymond amúgy sincs köze az esimhez. Multisim lehet mindegyik fizikai sim.

  47. Avatar for gunar gunar says:

    Aki nem vágja annak írom, hogy ha lesz eSIM akkor a multiSIM is nagyon valószinű elindul náluk (bár a kettő valóban nem igazán függ egymástól) amennyiben kb úgy haladnak majd mint a T-nél történt évekkel ezelőtt és lehet használni minden olyan eszközzel ami azzal megy pl a samu watch-ok is fognak működni. DE az Apple Watch csak akkor fog mikor az Apple engedélyezi és ez jóformán megjósolhatatlan mikor jön el. ( a T-nél kb 1.5 év volt )

  48. Avatar for asrob asrob says:

    Dettó! Sikeresen átváltottam online, ezután csak kivettem a simet és kész is.

  49. Avatar for Ptomiy Ptomiy says:

    A honlapon továbbra is 2500 Ft az e-simre váltás költsége,akkor mégis fizetős?

  50. Avatar for Ptomiy Ptomiy says:
  51. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mivel az összegyűjtött kérdések alatt díjmentesnek írják, így ingyenes kell legyen. a szöveg alapján pedig csak személyesen lehetne intézni, online nem, bár a fentebb olvasható hozzászólások alapján online is sikerülhet:

    Kizárólag személyesen, bármely Vodafone üzletben van lehetőség igényelni a SIM kártya cserét hagyományos/fizikai SIM-ről eSIM-re, vagy fordítva. Meglévő ügyfeleink számára a csere díjmentes . Telefonon és online csatornán nincs erre lehetőség.

    hogy aztán most akkor az a hiba, hogy valamiért online is megy, noha a weboldal szövege alapján nem mehetne, illetve hogy 2500Ft-ot ír, noha a weboldal díjmentesnek írja, vagy pedig a szövegek hibásak, ezt nem tudni,

  52. Avatar for asrob asrob says:

    Online működik, 2500 Ft-ot ír. De egyelőre utóbbit nem tudom megerősíteni mivel mióta volt náluk a leállás / fejlesztés, azóta nem kaptam számlát se. Érdeklődésemre azt mondták, hogy tudnak a problémáról, várjak türelemmel majd érkezik a számla és a fizetési határidőt is kitolják. Lassan ismét számlazárás, kíváncsi leszek, hogy megjön-e két havi számla vagy még mindig gondok vannak / lesznek. :slight_smile:

  53. Avatar for Magix Magix says:

    Nekem is sikerült a váltás…MAJDNEM…miután online átváltottam, a folyamat elakadt, se a régi SIMen se az új Esimen nincs szolgáltatás.
    Ügyfélszolgálat azt mondta hogy csak leadni tudják hibára mert nem tudtak vele telefonon keresztül semmit csinálni. 30 nap az elhárítás… marha jó, addig nincs szolgáltatás…
    A 2500ftra azt mondták hogy az nem érdekes, minuszolják a számlából.

  54. Avatar for gunar gunar says:

    MI VAN??? 30 nap mert elszartak valamit? Sztem fenyegesd meg őket valamivel és mindig írd fel a nevét akivel beszéltél és hogy mikor. Ez tisztán jogszerűtlen, csak hülyének próbálnak nézni.

  55. Kollegam ugyanez, csak tulajdonos es csomag modositassal. 2 hete nem lehet felhivni mert nem kapcsolhato. Ot lehet hivni.

    Szinten 30 napot mondtak, a 3. panasznal jar.

  56. Avatar for Magix Magix says:

    Mondták hogy 10 körül ma hívjam őket. 11óra és nem veszi fel senki. Ennyit arról hogy fontos hívást várok, mert se telefonálni se Hivni nem tudnak. Egyáltalán semmilyen szolgáltatásom nincs.

  57. Avatar for gunar gunar says:

    Nem tudsz bemenni egy voda hivatalos boltba, ami nem csak szerződéses? Amugy meg ami jelenleg történik azt próbáld meg megfelelően dokumentálni, hogy kivel és mikor és mit beszéltél, majd az ígéreteikből mi valósult meg és mi nem és az miért, ez ami később jól is jöhet ha komolyabb lesz a probléma, max kidobod ha nem használod, de utólag ezt nehéz (lehetetlen) beszerezni mint infót és hivatkozási alapot.

  58. Avatar for Magix Magix says:

    1,5 óra telefonálás után felvették és azt mondták hogy mivel ez súlyos technikai probléma 72 órán belül elhárítják. Mikor mondtam hogy kapcsoljon akkor egy felettest vagy valakit azt mondta nem tud senkit kapcsolni és hiába van itthon terhesen a párom aki nem tud elérni és én se tudom elérni, nem tudnak mit tenni. Várjak. Ennyi volt a válaszuk. Ha nem lesz más akkor bemegyek személyesen boltba, mai napot még meg várom. Nagyon remélem hogy nagyon gyorsan alkotnak valamit.

  59. Egyébként az a durva, hogy ha ez velem történik meg, akkor már cikk lenne belőle amit több 10.000 ember lát. Ez nem normális egy ilyen cégnél. Tavasszal költöztünk és már eszemágában sem volt Vodafone-t kötni vezetékes internetgyanánt. Nagyon durva ami most náluk van.

  60. Avatar for Ptomiy Ptomiy says:

    Üdv. Több Vodánnál is érdeklődtem az Esimre váltásról végül célba értem sikerült egy munkájához értő ügyintézőt találnom
    A váltás költsége 2500 Ft amit a számlán jelentkezik majd a folyamat 10 percebe telt az átállás azonnal megtörtént
    Online senki ne intézze a hivatalos közleményben is ez áll!
    Lehet csak a sokadik helyen csináljak meg mert vagy azt mondják még nincs itt az ideje vagy azt ,hogy nem működik még a rendszerük teljesen .

    Esim jelenleg egyszerre csak egy eszközzel használható remélhetőleg ez változni fog a jövőbe és lesz Multi sim is

  61. Avatar for Magix Magix says:

    Ezzel az a probléma hogy fent van a neten mint lehetőség. 1 gombnyomás és akkor már ugrott is minden a levesbe mint az én helyzetemben. Én beszéltem több ügyfélszolgálatossal is és azt mondták ingyenes az átállás hiszen a Vodafone is azt kommunikálta ki, sőt a honlapjukon is az van hogy ingyenes az átállás. Ezen felül akkor miért hoznak élessé egy szolgáltatást ha nem használható. Ráadásul még videó is van fent a honlapon hogy hogy kell neten keresztül aktiválni. Van akinek sikerűlt és van aki bele fut olyan hibába mint én. 72 órás hibaelhárítás is egy vicc…a telefonos ügyfélszolgálatról meg már nem is beszélve a 1,5órás várakozás után.
    Összességében azt mondanám hogy te is csak egy valamilyen információt hoztál egy sokadik embertől egy sokadik helyről.

  62. Avatar for gunar gunar says:

    Igazából nem hiszem hogy a rendszerben sokkal bonyolultabb lenne az eSIM aktiválása/hozzárendelése egy adott számhoz mint a hagyományos SIM-nek és azt is kb 5 percbe telik a boltban megoldaniuk. Na ezért is nem vágom mi a jó francra kell ezeknek annyi idő?! Selejtes egy bagázs én régóta mondom.
    A rendszerükbe való integrálással lehet a baj és azért szívnak az előfizetőik ezzel, talán olcsójánoskodtak megint ha lehetett.

  63. Avatar for Magix Magix says:

    Valami olyasmit mondtak tegnap hogy nem töltődik át nekik valami DSI…gondolom a digitális aláírás… és ezt akinél beragad egyesével létező az IT csinálja. Nekem már tegnap 0:30óta nincs szolgáltatásom. Most 25.e 11:33van és nem tudok se hívni se engem nem érnek el még mindig. Ügyfélszolgálat 1 óra a várakozás mikorra felveszik.

  64. Elég nagy lehet a Vodafone-nál a gond, mert még az új számlát sem küldték ki, pedig ilyenkor már lassan fizetni is kellett máskor.
    Sőt kb 3-4. alkalommal küldenek maguktól +5 GB internetet igyen

  65. Avatar for Magix Magix says:

    Na hát vasárnap van…és csak akkora a probléma hogy 20 hívás után sincs kedd 0:30 óta semmilyen szolgáltatásom…kész vicc… mikor megkérdeztem a telefonba hogy. 21.században miért nem lehet csak simán kézzel beírni a beragadt adatokat azt a választ kaptam, hogy erre rögzített hívásban nem válaszolhatnak…közröhely…

  66. Nyilván erre általában az a válasz f@sznak vagy ott :smiley: De neked ez nem segítség, mikor nem tudsz telefonálni. Én már rég felbontottam volna szerződést és átmentem volna másik szolgáltatóhoz. Ha hűségem lenne, akkor gondolom ez már elég indok a részemről, hogy ők nem szolgáltatnak, ezért kötbérnélkül elmegyek.

  67. Lehet, hogy itt az ideje, hogy megemlítsd az NMHH-t

  68. Avatar for Magix Magix says:

    Hát addig jutott a dolog,hogy miután tegnap újra felhívtam őket és bedobtam az NMHH-t közölték,hogy menjek be személyesen egy vodafone hivatalosüzletbe (idáig ugye az az infó volt,hogy ők ugyan annyit tudnak tenni mint a telefonosok.) mert ott gatyába tudják rázni a dolgot. Ami érdekesség,hogy eddig amikor felvettek hibajegyet meg panaszt nem kaptam róla semmilyen visszajelzést. Most kaptam egy emailt,hogy rögzítették a rendszerben a hibát…itt felmerül egy újabb kérdés…Akkor eddig ki és mit csinált, hogy nem kaptam semmilyen visszajelzést, most meg hírtelen egy email a semmiből?! Eddig nem volt opció az üzlet, most hírtelen már az is opció lett?! Eddig nem volt visszavonható a folyamat, most már igen?
    A szerződési feltételeket is megnéztem és a 4.2.3-as pont szerint 48 órájuk vana hiba elhárítására, és 72 óra van akkor ha külső céget, személyt vagy egyebet is be kell vnni a hiba elhárításában.
    És természetesen a partner üzlet sem jó, ezért muszáj bemennem a városba mert ott van a legközelebbi hivatalos vodafone pont.
    Egyenlőre ezek az információk, ha további fejlemény lesz az ügyben akkor jelzem felétek. Remélem senki nem jár így mint én. 1 teljes hete szolgáltatás nélkül egy terhes feleséggel az oldalamon szüléshez közel…

  69. Avatar for gunar gunar says:

    Ugye feljegyeztél mindent mikor kivel beszéltél és mit ígért? Az utóbbi nem is fontos mert felveszik amugy is elvben.

  70. Avatar for Magix Magix says:

    Na most, kb 10 perce (08.30. 14:10körül) jött az email,hogy egoldották a problémát. Újraindítás nme segített de miután újra hozzá adtam az e-simet már működik. 1 hét, kb 20-25 hívás, fenyegetés és stb. kellett ahhoz, hogy legyen végre szolgáltatásom. Azzal, hogy végre van szolgáltatás még nincs vége, kártérítést fogok követelni. Közben beszéltem a média ügyi hatósággal akik szintén megerősítettek abban,hogy 72 órán belül kellett volna teljesíteniük a hibaelhárítást így jogos a kártérítési illetve kötbér igényem.

  71. Avatar for gunar gunar says:

    Pontosan! Mindenképp kell adjanak valami kedvezményt és ne hagyd hogy némi alamizsnával kiszúrják a szemedet, hiszen ott volt amit nem tettek meg szerződés szerint a lélektani hatásáról annak hogy a párod várandósan otthon és nem tud elérni az ő hibájuk miatt napokon keresztül és ezt neked kellett kerülőúton valahogy megoldanod, aminek költsége is volt, stb. 72 óra helyett 168 óra az nem túl jó átlag, ennyit a vodáról, valahogy nem sikerült megint pozitívan csalódni bennük, megy nekik egyre lejjebb.

  72. Sztem eddig fel sem jegyezték a rendszerbe a hibát. Brutál mit műveltek.

  73. Avatar for iDahab iDahab says:

    Sziasztok, a vodafone-nál az apple watch tud működni telefon nélkül? Az apple vajon engedélyezte? Esetleg újabb info ezzel kapcsolatban? köszi a választ.

  74. Avatar for iDahab iDahab says:

    Hello Jadeye. Félreérthető volt amit írtam. A kérdés a fenti témához szólt. Vagyis, ha van valakinek LTE-s apple watch-a annak tud működni külön a watch? Bevezette a multiSIM-et a vodafone? köszi

  75. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    linkeltem a vonatkozó cikkünket. sehol nincs jelenleg MultiSIM, csak a Telekomnál. bármi órát használhatsz eSIM nélkül, de iPhone-hoz kell legyen párosítva. eSIM-mel viszont jelenleg csak a Telekom esetén tudod használni, mert csak ott van MultiSIM-támogatás.

  76. Avatar for iDahab iDahab says:

    Köszönöm! :slight_smile:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for Eti36 Avatar for White64GB Avatar for Szifon Avatar for asrob Avatar for Ptomiy Avatar for lewydee Avatar for meonic Avatar for iDahab Avatar for scarabeus Avatar for Magix Avatar for zsozsobasa Avatar for Jadeye Avatar for Nem_Tom Avatar for vjan Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for gunar gunar says:

    Azért ne hamarkodjuk el, mert az eSIM a Telekomnál már régen volt mire az Apple watch is kapott engedélyt, ahogy emléxem kb 2 év is volt a várakozás.

  2. Bármikor biztos megérkezik :slightly_smiling_face:

  3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a rövid hírben sehol nem írtuk, hogy a Vodafone esetén ez egyúttal az Apple Watch azonnali támogatását is jelentené.

  4. Remélem most már gyorsan meg lesz.
    Mert amit esim ügyben kommunikációs oldalról művelt a Vodafone az gyalázatos volt.
    Részemről ott tartok, ha ez záros határidőn belül nem fog menni Apple watch-al is szolgáltatót váltok pedig nem vagyok egy ugrálós típus több mint 15 éve vagyok vodás.

  5. Avatar for gunar gunar says:

    Én sem írtam, hogy javítás v helyreigazítás, csak jeleztem azoknak akik anno nem követték esetlegesen a T-nél hogyan ment, hogy az eSIM sajnos ott nem jelentette az azonnali Watch LTE lehetőséget is. Főleg hogy a haverom már régen használta a Samu óráját és én meg csak vártam az LTE-s watch lehetőségére . Bár itt lehet jobban belehúznak majd, előttük egy példa már a hogyan kell-ről.

  6. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    online még nem megy, csak személyesen vagy a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül igényelhető, ezt közben frissítettem a cikkben.

  7. Nyilvan nem lesz apple watch tamogatas, mert az csak akkor lenne ha lenne nekik multisim (vagy ahogy maskepp ok fogjak hivni), es mivel olyan nincs nekik ezert nem is lesz apple watch tamogatas egyelore. Attol fuggetlenul pofatlansag hogy az Esim csere 2500 Ft holott koltseguk alig van vele egy fizikai kartyahoz kepest ahol azt azert le is kell gyartatni…

  8. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    előfizetéstől függően kerül pénzbe, és bár a papír és a műanyag csökken ezzel, de a kártyakibocsátó felé van díja.

  9. Akkor nyugdíjba küldhetném az iPhone 4 S telefonomat amiben a magyar SIM kártyám pihen.

  10. Németországban bármilyen előfizetéshez tudják adni és havonta + 5 €. A T-mobile a Vodafone és az O2 tudja. Én úgy tudom ez utóbbi nincs Magyarországon.

  11. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    itthon a T-nél ha jól emlékszem, az előfizetéstől függött, hogy volt-e külön díja az eSIM-re váltásnak. a MultiSIM meg egy külön szolgáltatás, aminek szintén lehet külön havidíja, szintén az előfizetéstől függően.

  12. Sziasztok! Most hívtam a Vodafone ügyfsz.-t 50 preces várakozás után, azt mondta a helpdeskes hogy ez még 2-3 hónap. Kérdés: van akinek már működik?

  13. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az úgy LOL –– mondjuk az is könnyen lehet, hogy az egyszeri ügyfélszolgálatos egyszerűen csak még nem tud arról, hogy van ez az eSIM.

  14. Avatar for Czo Czo says:

    Amikor a T bevezette az eSIM-et, akkor biztos, hogy nem kertek erte penzt. Pont par honapja lattam meg, hogy mostmar penzt kernek az eSIM-ert. Biztos, hogy nem kevered a MultiSIM nevu szolgaltatassal?

  15. Cserébe emlékeim szerint a T-nél a feltöltőkártyásoknak nem jár(t?) eSIM, a Vodanál viszont nem tudok ilyen korlátról.

  16. Piaci rész nagysága alapján hozott döntés szerintem mindkét részről.

  17. Akkor ezért is volt a napokig tartó nagy informatikai fejlesztés a Vodánál. Cseszhetik, ősszel jár le a hűségem, váltok mert a RED csomag roamingot korlátlanról 20 gigára csökkentették.

  18. Még mindig nem működik minden rendszerük rendesen, szóval ezt szegények nagyon elkalkulálták.

  19. Avatar for gunar gunar says:

    Na ezt nem értem én, hogy miért is nem tudnak normálisan időben tesztelni ilyen dolgokat. Gondolom lenne rá elég vállalkozó szellemű előfizető akik szívesen segítenék őket ebben, akár némi kicsi kedvezményért, vagy sokan még anélkül is, hiszen neki is jobb lesz a rendszer.

  20. Elég nagy gáz lehet a vodánál (próbáltam hívni az ügyfélszolgálatot, már eleve azt mondták, hogy a túlterhelés miatt hívjam később őket, más lehetőség nem volt. Emlékszem amikor bevezették a RED-et azzal, hogy nem lesz gép, hanem azonnal felveszi az Ön RED asszisztense, na ez tényleg ment is pár évig (tányleg klassz volt), aztán apránként visszaállt minden a normál szivatós telefonos ügyfélszolgálati időhúzós módira)
    Próbálják menteni amit lehet…
    Mondjuk vicces, hogy az 5G plusz felhasználására csak 3 napot adnak. Hát izé…

  21. Avatar for Ptomiy Ptomiy says:

    Sziasztok! A hír csak részben igaz még nem lehet jelenleg e-símet igényelni a Vodafonnál ezt az opciót a honlapról is törölték!
    2 üzletbe is rá kérdeztem az első helyen azt a választ kaptam jelenleg teszt üzembe működik pár hét és elérhetővé válik a második üzletbe azt az információt kaptam csak jövőre kerül bevezetésre.Remélhetőleg nem kell 2022-ig várni.

  22. Avatar for gunar gunar says:

    Pedig hidd el jobb ha addig nem adják ki a kezekbe, ameddig nem műxok teljesen jól a szolgáltatás.
    A T-nél a mai napig vannak hibák a működésben, igaz a multisim-nél leginkább, de idegesítőek a mindennapokban. Vagy adják ki, de mint korlátlan idejű teszt üzem az elején és míg nem tuti addig úgy majd mindenki aki használja tartalékol más elérést is magánál.

  23. Avatar for vjan vjan says:

    Egyelőre az oldaluk sem működik normálisan. Öt percenként jelenik meg egy magyarázkodó ablak, hogy dolgoznak az oldalon (az én érdekemben), de majd egyszer fog működni is, nézzek vissza később.
    Nekem a Vodával eddig szinte csak rossz tapasztalatom volt. Legutóbb, amikor felvásárolták az UPC-t, csak éppen ellátni nem tudták az előfizetőket. A rekordom 4 óra várakozás volt a telefonos ügyfélszolgálatra, de feladtam.
    Azóta folyamatosan építik le az UPC szolgáltatásait, persze ugyanazon, vagy emelt áron adnak rosszabbat. Haszonleső csürhe az egész.
    Sok jót nem lehet várni tőlük az e-SIM terén sem. Jelenleg az Apple oldalán még csá a T szerepel, mint magyar szolgáltató, amelyik e-SI-et tud adni.

  24. Avatar for gunar gunar says:

    Na ezen nem is csodálkozom, az én tapasztalataim is hasonlóak velük, igaz nagyon régről. Ahogy azóta látom a környezetemben, náluk nem igazán állt be változás pozitív irányba. Sőt inkább negatívba fordultak.
    Nekem a T. teljesen használható, főleg mióta az üzletiben (Kék Csoport) toljuk céggel, nem is drága, sőt!

  25. Avatar for Ptomiy Ptomiy says:

    Ha ez így megy tovább akkor még a Telenor is előbb be vezeti az e-sim szolgáltatást ,telefonos ügyfélszolgálat elérhetetlen a Vodafonnál a vezetékes internet szolgáltatással is voltak problémáim.
    Telekom jó minőségi szolgáltató de számomra nincs ideális dijcsomaga (vagy túl keveset ad vagy korlátlant amit nem tudnék ki használni )

  26. Avatar for gunar gunar says:

    Amennyiben a korlátlan ára nem több mint máshol akár az elég, az nem lehet baj szvsz. Én sem használom ki feltétlenül a korlátlanságát a csomagomnak, de mivel olcsón adják, így bolond lettem volna mást rendelni, mert ha akár kicsivel is olcsóbban van más csomag, de 1x 1x több kellene mégis akkor már inkább legyen korlátlan, főleg ha nem probléma kifizetni. Havi 5200-ért korlátlan beszéd és 1000 sms meg 2 Gb net (szinte állandóan van wifi ahol vagyok, csak útközben kell a mobilnet), + 1 multiSIM. Én még a beszéd híve vagyok inkább mint a személytelen chat-é.
    Jelenleg is él a T-nél egy akció amiben 3db SIM-kell és 7500Ft/ SIM havidíjért minden korlátlan benne és az nem is cégesen.

  27. Avatar for Ptomiy Ptomiy says:

    5200 ért kotlátlan telefonálás és 2GB net engem érdekelne. A honlapjuk szerint korlátlan telefonálás 6990 ft +erre rá jön a 4 GB net díja ami további 2190 a Telekomnál plussz 990 az esim szolgáltatás havi díja így havonta 9190 kellene fizetni. Jelenlegi szolgaltomhóz képest majdnem a duplája lenne.

    Jelenleg dijcsomagom nem ad korlátkan
    telefonálást csak 200 percet de hálózaton belül viszont korlátlan +5 GB inernet kedvezménnyel 4990 a havi díj.

  28. Avatar for Czo Czo says:

    Erre van valami linked? Sehol sem talalok errol a 990 Ft-rol semmit.

  29. Sztem a MultiSIM-mel keverte.

  30. Avatar for gunar gunar says:

    Fentebb kicsivel írtam, Kék Csoport, ez egy céges csoport, a neten van honlapjuk és az ügyintézőik nagyon segítőkészek. Fel kell hívni valamelyiküket és lehet tudnak megoldást a bekerülésre. Utána van pár díjcsomagjuk ami elég szimpatikus lehet.

  31. Avatar for Ptomiy Ptomiy says:

    Igen multi sim de szerintem kevés az igény 1 fizikai sim kártyát le cserélni e-simre sokkal érdekesebb szerintem fizikai mellé digitalizálni pl.egy okos órába,ipadbe használni. Javítsatok ki ha rosszul tudom onnantól kezdetve, hogy ha fizikai mellé párhuzamosan esim is igénybe van véve az már multi simnek számít

  32. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    teljesen mindegy, technikailag milyen az a SIM (fizikai vagy eSIM), amit egy másik eszközben is használsz. onnantól, hogy egynél több eszközben használod, az MultiSIM, de összesen maximum 3 eszközben használhatod:

  33. Avatar for iDahab iDahab says:

    Sziasztok!
    Van esetleg valami új hír erről a vodafone e-SIM-ről? Apple Watch-ban szeretném használni…
    Köszi előre is a választ…

  34. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ahhoz multiSIM kellene, amiről meg még annyi hír sincs, mint a sima eSIM-ről.

  35. Avatar for gunar gunar says:

    Szia!
    Ha olvastad az elejétől a kommenteket, akkor ott írtuk, hogy nagy valószínűséggel ehhez még kell majd némi türelem, mert ahhoz kell a multisim szolgáltatás és az Apple engedélye is. Vagy dobod a pirosat egy magentáért :smiley:

  36. Avatar for Eti36 Eti36 says:

    Nem csalódtam bennük, ma voltam hivatalos üzletben, az eladó simán lepattintott, hogy olyan márpedig nincs. Miután erősködtem, hogy de van, akkor összedugták a fejüket és ja még nincs majd hétfőn választ kaptam. Nem megnéznének valami belső kisokost, hanem egymást kérdezik.

  37. Szomszéd fórumon már vannak emberek, akik eSIM-mel működnek.

  38. Ha új előfizetést akar venni az ember és rákattint a vásárlásra akkor felugrik, hogy az eSim ingyenesen benne van a RED csomagban.

  39. Avatar for gunar gunar says:

    Még szerencse hogy a boltban meg azt mondták Eti36-nak hogy nincsen majd csak hétfőtől! Azért én simán kihívnám a boltvezetőt és megkérdezném kiket is alkalmaznak ott, hogy alap infókat sem tudnak lustaságból vagy mert csak simán nem akarnak dolgozni! Basszus ne az ügyfélnek kelljen már jobban tudni mi van a vodánál!

  40. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem értem, miért kell ezen fennakadni, meg üzletvezetőt akarni kihívni azzal, hogy az ott dolgozók “alap infókat sem tudnak lustaságból vagy mert csak simán nem akarnak dolgozni”… a legtöbb esetben mindig a céges hierarchia legalján álló munkatárs értesül a legutoljára bármiről is – ebben az esetben ez viszont azért roppant kellemetlen, mert az ügyfelekkel pont ő találkozik elsőként. erről nem ő tehet, hanem a cég belső információáramlása. ebből a hozzászólásodból csak az látszik, hogy sosem dolgoztál ilyen környezetben.

    tudtommal a Vodafone hivatalosan továbbra sem jelentette be az eSIM-et.

  41. Avatar for gunar gunar says:

    Valóban nem, DE nagyon sokat beszéltem már az éveim alatt azokkal akik ilyen beosztásban dolgoznak épp és a tapasztalatom az, a normális hozzáállásról, hogy az ügyfél kérdez valamit és aki segíteni akar az utána néz a kérdés alapjának és igen sok esetben talál is valamit ha ért hozzá, ha nem ért akkor persze nem, vagy nem akar érteni akkor sem. Több esetben is előfordult hogy el kellett magyarázni mi is az amiről infót szeretnék, de a normális üfsz-os ezután legalább rákeresett / rákérdezett és igen előfordult hogy hogy nem talált semmit, de olyan is amikor célirányosan keresve már lett infó. Szvsz ez hozzáállás kérdése és ezt nehezményeztem a hsz-ban, hogy elsőre lepattintotta majd mikor erősködött akkor mégis lett valami de az is csak parasztvakítás volt amennyiben tényleg vannak máshol akik használják is a voda eSIM-et.
    Ja és ott a beillesztett kép a szolgáltatásról akkor most ez hogyan is van? Akkor most ki is a lusta aki nem is tudja mit kellene árulni?

  42. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    akkor verjed az asztalt, hívasd ki az üzletvezetőt. az majd biztosan megoldja. attól majd az összes ügyfélszolga azonnal tudni fog mindenről. más meg azért veri az asztalt, ha az adott ügyfélszolga nem ismeri az X androidos gyártó Y kialakítású szoftverének egy eldugott menüpontját.

    ők is emberek, és az segíti a legtöbbet az ilyen esetben, hogy te milyen hozzáállással kérdezel tőlük. kismillió kötekedő, a frusztrációját az ügyfélszolgálatosokon levezető ügyfél van, ebbe pedig még a legjámborabb is képes hamar belefásulni, elvégre a problémákról nem ő tehet, de persze az ügyfél őket tudja megfogni.

    ez nem sokat számít. majd ha egyszer 1-2 hétig, hónapig kipróbálod, milyen is mindez élesben, rá fogsz jönni, hogy ez nem olyan egyszerű, mint ahogyan azt most itt elképzeled.

  43. Avatar for gunar gunar says:

    Igen részben neked is igazad van, de erre ismételten csak azt tudom mondani, hogy aki akar segíteni az legalább megpróbálja és egy nappal a bevezetés előtt már illik tudniuk mi is lesz és szokták is, erre vannak a cégen belüli meetingek ha jól tudom.
    Amugy meg de igen számít hogy akikkel beszéltem ár akár személyesen akár telefonon kevés kivétellel segítőkészek voltak, akik nem, azokról szólt a hsz-om. Persze lehet hibás a góré is a tájékoztatás hiányában, de az a hozzáálláson nem változtat a pultnál. Ez intelligencia kérdése többnyire, mert nem kezelek a múlt alapján senkit akit először látok és kérdez valamit amit esetleg nem tudok, de van módom utána nézni és főként ha az a dolgom hogy segítsek.

  44. Avatar for gunar gunar says:

    Nem elképzelem, hanem én is emberekkel foglalkozom csak más téren és az én hozzáállásomtól is függ az amit a másik fél tapasztal, ez ugyan így van az üfsz-kal is. Aki nem tud elvonatkoztatni az ne csinálja, ez a véleményem. Lehet még annyi más is csinálni.
    Naponta sok km-t autózok a városban is és azért mert sajnálatos módon sokan elfelejtik az irányjelző használatát és hogy azzal segítenék a többi közlekedőt, vagy csak bekanyarodásjelzőnek használják az ucsó pillanatban, nekem még nem kell ezekkel azonosulnom, pedig én is csak akkor használom ha ezzel segítem a másikat, ha nem kell senkinek akkor én sem teszem, igaz erre én oda is tudok figyelni, csak akarat kérdése ez is.

  45. Avatar for Ptomiy Ptomiy says:

    Ez gondolom úgy kell érteni, hogy ha készülék támogatja az esimet akkor azzal adják a fizikai sim helyett ugyanis multi simről szó sincs!

    d4b07bf9d1d6c8e46c10e3d37dec9856fdea2283_2_293x500.jpeg

  46. Persze, hogy támogatnia kell a telefonnak, de a multisimnek úgymond amúgy sincs köze az esimhez. Multisim lehet mindegyik fizikai sim.

  47. Avatar for gunar gunar says:

    Aki nem vágja annak írom, hogy ha lesz eSIM akkor a multiSIM is nagyon valószinű elindul náluk (bár a kettő valóban nem igazán függ egymástól) amennyiben kb úgy haladnak majd mint a T-nél történt évekkel ezelőtt és lehet használni minden olyan eszközzel ami azzal megy pl a samu watch-ok is fognak működni. DE az Apple Watch csak akkor fog mikor az Apple engedélyezi és ez jóformán megjósolhatatlan mikor jön el. ( a T-nél kb 1.5 év volt )

  48. Avatar for asrob asrob says:

    Dettó! Sikeresen átváltottam online, ezután csak kivettem a simet és kész is.

  49. Avatar for Ptomiy Ptomiy says:

    A honlapon továbbra is 2500 Ft az e-simre váltás költsége,akkor mégis fizetős?

  50. Avatar for Ptomiy Ptomiy says:
  51. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mivel az összegyűjtött kérdések alatt díjmentesnek írják, így ingyenes kell legyen. a szöveg alapján pedig csak személyesen lehetne intézni, online nem, bár a fentebb olvasható hozzászólások alapján online is sikerülhet:

    Kizárólag személyesen, bármely Vodafone üzletben van lehetőség igényelni a SIM kártya cserét hagyományos/fizikai SIM-ről eSIM-re, vagy fordítva. Meglévő ügyfeleink számára a csere díjmentes . Telefonon és online csatornán nincs erre lehetőség.

    hogy aztán most akkor az a hiba, hogy valamiért online is megy, noha a weboldal szövege alapján nem mehetne, illetve hogy 2500Ft-ot ír, noha a weboldal díjmentesnek írja, vagy pedig a szövegek hibásak, ezt nem tudni,

  52. Avatar for asrob asrob says:

    Online működik, 2500 Ft-ot ír. De egyelőre utóbbit nem tudom megerősíteni mivel mióta volt náluk a leállás / fejlesztés, azóta nem kaptam számlát se. Érdeklődésemre azt mondták, hogy tudnak a problémáról, várjak türelemmel majd érkezik a számla és a fizetési határidőt is kitolják. Lassan ismét számlazárás, kíváncsi leszek, hogy megjön-e két havi számla vagy még mindig gondok vannak / lesznek. :slight_smile:

  53. Avatar for Magix Magix says:

    Nekem is sikerült a váltás…MAJDNEM…miután online átváltottam, a folyamat elakadt, se a régi SIMen se az új Esimen nincs szolgáltatás.
    Ügyfélszolgálat azt mondta hogy csak leadni tudják hibára mert nem tudtak vele telefonon keresztül semmit csinálni. 30 nap az elhárítás… marha jó, addig nincs szolgáltatás…
    A 2500ftra azt mondták hogy az nem érdekes, minuszolják a számlából.

  54. Avatar for gunar gunar says:

    MI VAN??? 30 nap mert elszartak valamit? Sztem fenyegesd meg őket valamivel és mindig írd fel a nevét akivel beszéltél és hogy mikor. Ez tisztán jogszerűtlen, csak hülyének próbálnak nézni.

  55. Kollegam ugyanez, csak tulajdonos es csomag modositassal. 2 hete nem lehet felhivni mert nem kapcsolhato. Ot lehet hivni.

    Szinten 30 napot mondtak, a 3. panasznal jar.

  56. Avatar for Magix Magix says:

    Mondták hogy 10 körül ma hívjam őket. 11óra és nem veszi fel senki. Ennyit arról hogy fontos hívást várok, mert se telefonálni se Hivni nem tudnak. Egyáltalán semmilyen szolgáltatásom nincs.

  57. Avatar for gunar gunar says:

    Nem tudsz bemenni egy voda hivatalos boltba, ami nem csak szerződéses? Amugy meg ami jelenleg történik azt próbáld meg megfelelően dokumentálni, hogy kivel és mikor és mit beszéltél, majd az ígéreteikből mi valósult meg és mi nem és az miért, ez ami később jól is jöhet ha komolyabb lesz a probléma, max kidobod ha nem használod, de utólag ezt nehéz (lehetetlen) beszerezni mint infót és hivatkozási alapot.

  58. Avatar for Magix Magix says:

    1,5 óra telefonálás után felvették és azt mondták hogy mivel ez súlyos technikai probléma 72 órán belül elhárítják. Mikor mondtam hogy kapcsoljon akkor egy felettest vagy valakit azt mondta nem tud senkit kapcsolni és hiába van itthon terhesen a párom aki nem tud elérni és én se tudom elérni, nem tudnak mit tenni. Várjak. Ennyi volt a válaszuk. Ha nem lesz más akkor bemegyek személyesen boltba, mai napot még meg várom. Nagyon remélem hogy nagyon gyorsan alkotnak valamit.

  59. Egyébként az a durva, hogy ha ez velem történik meg, akkor már cikk lenne belőle amit több 10.000 ember lát. Ez nem normális egy ilyen cégnél. Tavasszal költöztünk és már eszemágában sem volt Vodafone-t kötni vezetékes internetgyanánt. Nagyon durva ami most náluk van.

  60. Avatar for Ptomiy Ptomiy says:

    Üdv. Több Vodánnál is érdeklődtem az Esimre váltásról végül célba értem sikerült egy munkájához értő ügyintézőt találnom
    A váltás költsége 2500 Ft amit a számlán jelentkezik majd a folyamat 10 percebe telt az átállás azonnal megtörtént
    Online senki ne intézze a hivatalos közleményben is ez áll!
    Lehet csak a sokadik helyen csináljak meg mert vagy azt mondják még nincs itt az ideje vagy azt ,hogy nem működik még a rendszerük teljesen .

    Esim jelenleg egyszerre csak egy eszközzel használható remélhetőleg ez változni fog a jövőbe és lesz Multi sim is

  61. Avatar for Magix Magix says:

    Ezzel az a probléma hogy fent van a neten mint lehetőség. 1 gombnyomás és akkor már ugrott is minden a levesbe mint az én helyzetemben. Én beszéltem több ügyfélszolgálatossal is és azt mondták ingyenes az átállás hiszen a Vodafone is azt kommunikálta ki, sőt a honlapjukon is az van hogy ingyenes az átállás. Ezen felül akkor miért hoznak élessé egy szolgáltatást ha nem használható. Ráadásul még videó is van fent a honlapon hogy hogy kell neten keresztül aktiválni. Van akinek sikerűlt és van aki bele fut olyan hibába mint én. 72 órás hibaelhárítás is egy vicc…a telefonos ügyfélszolgálatról meg már nem is beszélve a 1,5órás várakozás után.
    Összességében azt mondanám hogy te is csak egy valamilyen információt hoztál egy sokadik embertől egy sokadik helyről.

  62. Avatar for gunar gunar says:

    Igazából nem hiszem hogy a rendszerben sokkal bonyolultabb lenne az eSIM aktiválása/hozzárendelése egy adott számhoz mint a hagyományos SIM-nek és azt is kb 5 percbe telik a boltban megoldaniuk. Na ezért is nem vágom mi a jó francra kell ezeknek annyi idő?! Selejtes egy bagázs én régóta mondom.
    A rendszerükbe való integrálással lehet a baj és azért szívnak az előfizetőik ezzel, talán olcsójánoskodtak megint ha lehetett.

  63. Avatar for Magix Magix says:

    Valami olyasmit mondtak tegnap hogy nem töltődik át nekik valami DSI…gondolom a digitális aláírás… és ezt akinél beragad egyesével létező az IT csinálja. Nekem már tegnap 0:30óta nincs szolgáltatásom. Most 25.e 11:33van és nem tudok se hívni se engem nem érnek el még mindig. Ügyfélszolgálat 1 óra a várakozás mikorra felveszik.

  64. Elég nagy lehet a Vodafone-nál a gond, mert még az új számlát sem küldték ki, pedig ilyenkor már lassan fizetni is kellett máskor.
    Sőt kb 3-4. alkalommal küldenek maguktól +5 GB internetet igyen

  65. Avatar for Magix Magix says:

    Na hát vasárnap van…és csak akkora a probléma hogy 20 hívás után sincs kedd 0:30 óta semmilyen szolgáltatásom…kész vicc… mikor megkérdeztem a telefonba hogy. 21.században miért nem lehet csak simán kézzel beírni a beragadt adatokat azt a választ kaptam, hogy erre rögzített hívásban nem válaszolhatnak…közröhely…

  66. Nyilván erre általában az a válasz f@sznak vagy ott :smiley: De neked ez nem segítség, mikor nem tudsz telefonálni. Én már rég felbontottam volna szerződést és átmentem volna másik szolgáltatóhoz. Ha hűségem lenne, akkor gondolom ez már elég indok a részemről, hogy ők nem szolgáltatnak, ezért kötbérnélkül elmegyek.

  67. Lehet, hogy itt az ideje, hogy megemlítsd az NMHH-t

  68. Avatar for Magix Magix says:

    Hát addig jutott a dolog,hogy miután tegnap újra felhívtam őket és bedobtam az NMHH-t közölték,hogy menjek be személyesen egy vodafone hivatalosüzletbe (idáig ugye az az infó volt,hogy ők ugyan annyit tudnak tenni mint a telefonosok.) mert ott gatyába tudják rázni a dolgot. Ami érdekesség,hogy eddig amikor felvettek hibajegyet meg panaszt nem kaptam róla semmilyen visszajelzést. Most kaptam egy emailt,hogy rögzítették a rendszerben a hibát…itt felmerül egy újabb kérdés…Akkor eddig ki és mit csinált, hogy nem kaptam semmilyen visszajelzést, most meg hírtelen egy email a semmiből?! Eddig nem volt opció az üzlet, most hírtelen már az is opció lett?! Eddig nem volt visszavonható a folyamat, most már igen?
    A szerződési feltételeket is megnéztem és a 4.2.3-as pont szerint 48 órájuk vana hiba elhárítására, és 72 óra van akkor ha külső céget, személyt vagy egyebet is be kell vnni a hiba elhárításában.
    És természetesen a partner üzlet sem jó, ezért muszáj bemennem a városba mert ott van a legközelebbi hivatalos vodafone pont.
    Egyenlőre ezek az információk, ha további fejlemény lesz az ügyben akkor jelzem felétek. Remélem senki nem jár így mint én. 1 teljes hete szolgáltatás nélkül egy terhes feleséggel az oldalamon szüléshez közel…

  69. Avatar for gunar gunar says:

    Ugye feljegyeztél mindent mikor kivel beszéltél és mit ígért? Az utóbbi nem is fontos mert felveszik amugy is elvben.

  70. Avatar for Magix Magix says:

    Na most, kb 10 perce (08.30. 14:10körül) jött az email,hogy egoldották a problémát. Újraindítás nme segített de miután újra hozzá adtam az e-simet már működik. 1 hét, kb 20-25 hívás, fenyegetés és stb. kellett ahhoz, hogy legyen végre szolgáltatásom. Azzal, hogy végre van szolgáltatás még nincs vége, kártérítést fogok követelni. Közben beszéltem a média ügyi hatósággal akik szintén megerősítettek abban,hogy 72 órán belül kellett volna teljesíteniük a hibaelhárítást így jogos a kártérítési illetve kötbér igényem.

  71. Avatar for gunar gunar says:

    Pontosan! Mindenképp kell adjanak valami kedvezményt és ne hagyd hogy némi alamizsnával kiszúrják a szemedet, hiszen ott volt amit nem tettek meg szerződés szerint a lélektani hatásáról annak hogy a párod várandósan otthon és nem tud elérni az ő hibájuk miatt napokon keresztül és ezt neked kellett kerülőúton valahogy megoldanod, aminek költsége is volt, stb. 72 óra helyett 168 óra az nem túl jó átlag, ennyit a vodáról, valahogy nem sikerült megint pozitívan csalódni bennük, megy nekik egyre lejjebb.

  72. Sztem eddig fel sem jegyezték a rendszerbe a hibát. Brutál mit műveltek.

  73. Avatar for iDahab iDahab says:

    Sziasztok, a vodafone-nál az apple watch tud működni telefon nélkül? Az apple vajon engedélyezte? Esetleg újabb info ezzel kapcsolatban? köszi a választ.

  74. Avatar for iDahab iDahab says:

    Hello Jadeye. Félreérthető volt amit írtam. A kérdés a fenti témához szólt. Vagyis, ha van valakinek LTE-s apple watch-a annak tud működni külön a watch? Bevezette a multiSIM-et a vodafone? köszi

  75. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    linkeltem a vonatkozó cikkünket. sehol nincs jelenleg MultiSIM, csak a Telekomnál. bármi órát használhatsz eSIM nélkül, de iPhone-hoz kell legyen párosítva. eSIM-mel viszont jelenleg csak a Telekom esetén tudod használni, mert csak ott van MultiSIM-támogatás.

  76. Avatar for iDahab iDahab says:

    Köszönöm! :slight_smile:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for Eti36 Avatar for White64GB Avatar for Szifon Avatar for asrob Avatar for Ptomiy Avatar for lewydee Avatar for meonic Avatar for iDahab Avatar for scarabeus Avatar for Magix Avatar for zsozsobasa Avatar for Jadeye Avatar for Nem_Tom Avatar for vjan Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar