fbpx Skip to content

A reklámok blokkolása nem újkeletű dolog, azonban a fizetős cikkek, vagy éppen a reklámblokkolók blokkolása már annál inkább. Az AdGuard segítségével a reklámblokkoló blokkolókat is kikerülhetjük és megszűnnek a teljesen érdektelen vagy politikai témájú YouTube reklámok is.

A reklámokkal önmagában szerintem nincs probléma. Sőt, én kifejezettem szeretem, ha jól célzott reklámot kapok. Ha például a Cadbury csokira keresek rá, akkor kaphatok később Cadbury csokis reklámokat probléma nélkül, valószínűleg vásárolni is fogok. De például PC számítógépházas hirdetéseket teljesen feleslegesen jelenít meg számomra a Google. Az AdGuard segítségével kényelmesen szűrhetjük ki a nem kívánt hirdetéseket és mindez ki is próbálható az ingyenes Safari bővítménnyel!

Sajnos a COVID és a hazai védekezés miatt a Szifon.com-on is kénytelenek voltunk bekapcsolni a Google hirdetéseket, amik ugye adott esetben nem éppen célirányosak. Ezeket a hirdetéseket, nem csak ti, hanem mi sem szeretjük, így amikor megtehetjük majd, kikapcsoljuk őket. Mi is indíthattunk volna fizetős cikkeket – biztos örültetek volna neki, hogy amikor egymás után jönnek a naptárbejegyzéses spamek, akkor még fizethettek mondjuk 1500Ft-ot is, hogy elolvashassátok a megoldást. Vagy mondjuk az iPhone 13 mini tesztünk olvasása 2500Ft-ba kerülne. Ki fizetne érte? A fizetősség pedig egyúttal a lehetséges olvasók számát is korlátozná, mi pedig nem szeretnénk, hogy ha valaki nem engedheti meg magának az előfizetési díjat, legyen az bármennyi is, akkor még azzal is büntessük, hogy nem olvashat el valamit. Így leginkább maradnak a hirdetések.

Na de térjünk is vissza az AdGuardra, ami lényegében az egyik legjobb reklám blokkoló jelenleg. Én a Setapp-on keresztül használom “fizetős” verzióban, tehát az egész rendszerre nézve blokkolja a kéretlen reklámokat is. De te telepíthetjük kizárólag a Safariba, vagy éppen a Chrome-ba is, tehát nem kell használni az egészet. Természetesen a hivatalos fizetős verzió sokkal több védelmet ad azon túl, hogy nem jeleníti meg a reklámokat. Ilyenek lehetnek a felugró oldalak, amik ugye rávehetnek minket, hogy fizessünk valamiért, vagy például az úgynevezett scam oldalak, amik megtéveszthetnek.

Ezen kívül a teljes verzió képes elrejteni minket a világhálón, így a nagyobb cégek, mint a Facebook vagy a Google sem tud minket követni és profilt készíteni rólunk. Ugye ez szükséges ahhoz, hogy célzott hirdetéseket kapjunk. Ezen kívül rendelkezik külön magyar nyelvi listával is, tehát a magyar weboldalakon lévő reklámokat is tökéletesen kiszűri. Rendelkezik még DNS szűréssel is, de igazság szerint én az alap reklámok blokkolásával már teljesen elégedett vagyok. Sokszor inkább ki is kapcsolom, például itt a Szifon.com-on, hogy lássam, milyen reklámok futnak, hogy le tudjam tiltani a teljességgel irreleváns, vagy adott esetben scam hirdetéseket.

Az AdGuard rendkívül széleskörű beállítási lehetőségekkel és opciókkal rendelkezik, mindenképp érdemes végignyálazni őket, ha már zavarnak minket a reklámok. Mindent létező blokkolási opcióját bekapcsolni viszont nem feltétlen célszerű, mert az adott esetben egyes weboldalak működését is negatívan befolyásolhatja, például nem tudunk bejelentkezni. Mértékkel használva viszont sokszor hasznos lehet egy reklám blokkoló, ami tényleg működik.

Az AdGuard a hivatalos oldaláról ide kattintva tölthető le, az ingyenes Safari bővítmény pedig ide kattintva.

Ha teheted, a Szifon.com-on kapcsold ki a reklámblokkolót, ezzel segítve ezt a cikket is és a továbbiakat!

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.