fbpx Skip to content

A Setapp-ról már írtunk korábban itt a Szifon.com-on, már akkor is felkeltette az érdeklődésemet. Röviden ez egy olyan, előfizetős szolgáltatás, ahol a népszerűbb Mac-es alkalmazásokat havi 10 dollárért használhatjuk.

Setapp, több mint 80 alkalmazás havi 10 dollárért

Nyilván ez két esetben éri meg. Az első az, amikor több, a Setapp-ban elérhető appra szükségünk van, és ezek együttesen jóval drágábbak lennének, mint ha előfizetünk erre a szolgáltatásra. A második opció, ha egy bizonyos app csak rövid ideig kell nekünk, de jóval drágább lenne megvenni, mint a 10 dollárt elkölteni egy hónapra. Nézzük, melyek azok az alkalmazások, amiket én használok a Setapp-ból, miért fizettem elő.

30 napig ingyenes, két számítógépen is

A Setapp 30 napos ingyenes próbahónapot ajánl, és talán ez a legjobb az egészben. Így kipróbálhatod az adott alkalmazásokat, és még csak fizetned sem kell érte. 30 nap után pedig eldöntheted, hogy megéri-e neked a havonta 10 dollárt vagy nem.

Egy felhasználó két gépen is használhatja ugyanazt az előfizetést. Mindannyian tudjuk, hogy ez a kiskapu mire is jó. 🙂 Tehát nem kell a drága alkalmazásokat megvenni, hanem ingyenesen is kipróbálhatjuk, és akár két gépen is használhatjuk ezeket, például az irodában és otthon is.

Több mint 80 alkalmazás érhető el

Pár napja, mikor újra megnéztem a Setapp felhozatalát, számos olyan alkalmazással találkoztam, amikre nem mindig, de néha szükségem lett volna. Ilyen például a NetSpot, vagy a Wi-Fi Explorer, melyekkel az otthoni vezeték nélküli elérést tudom optimalizálni, a router elhelyezést, a csatorna beállításokat és egyéb dolgokat. Ebből az egyiket korábban meg is vásároltam, de időközben már nem is tudtam frissíteni, tehát pont jól jöttek.

NetSpot

Időszakos alkalmazás még, amit rendkívül szeretek, a TripMode. Ezzel beállíthatom, hogy ha mobilinternetet osztok meg a telefonomról a laptopra, akkor mely alkalmazások használhassák. Nagyon jól jön, ha nem akarjuk rögtön elfogyasztani a havi keretünket egyetlen internet megosztással. Külföldön is hasznos, ha korlátozottak a mobilinternet lehetőségeink.

Régóta használom a ForkLiftet, mely az egyik legjobb fájl kezelő app macOS-re, illetve az iStat Menu-t is, melynek a segítségével a menüsorra kirakhatom a számítógép statisztikáit. Láthatom, ha valami jobban fogyasztja az akkumulátort, a letöltési sebességet és így tovább… Erről már írtunk korábban itt a Szifon-on: TOP 5+5 Apple macOS alkalmazás, amit használok

Aztán elérhető még benne az iMazing is, amiről megint csak írtunk már itt a Szifon.com-on. Ha utálod az iTunes-t, akkor ezt az alkalmazást neked találták ki. Bővebben itt tudsz róla olvasni: Utálod az iTunes-t? Itt van helyette az iMazing!

Paste

Nemrég fedeztem fel a Paste nevű appot, mely a vágólapra tett adatokat kezeli, amikor nyomok egy cmd+c-t. Visszamenőleg akár több 100 kimásolt adatot képes megjegyezni, és ezt vizuálisan is láthatjuk egy billentyű kombinációval. Ezeket akár csoportosítani is tudjuk és információkat is ad róluk, lásd a fenti képet. Imádom!

Programozóknak érdemes letölteni a Paw-ot, a grafikusoknak pedig a Sip és a Polarr lehet hasznos. Már most 8 alkalmazást soroltam fel, ami elérhető a Setapp-ban és jóval többe kerülni, mint havi 10 dollár, akár hosszabb távon. Ennél tízzel több app érhető el, így szerintem sokan találunk olyat, ami hasznos lehet a munkában, vagy kiélhetjük vele a kreativitásunkat.

Próbáld ki a Setapp-ot!

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. A kezdetektől szemezgetek vele, de a javát már megvettem. Esetleg a Paste jöhet még szóba… Ez utóbbi tudja az alkalmazáson belüli másolás követését is? Pl.: Pixelmatorban, vagy Photoshopban másolok vágólapra egy képet/alakzatot/objektumot, akkor azt is megjeleníti vizuálisan? Erről sehol nem találtam infót. Köszi!

  2. Ezek a programok “mind megjelennek DC -n ez kazettan” 😉

  3. @twentyonetwo: “ingyenes ajándékként valami zsákbamacskával” 😉

  4. @twentyonetwo: Azért ne fájjon már két kávé ára havonta, hogy támogasd a fejlesztőket. Főleg Mac-ed van, gondolom belefér.

  5. @admin: Te meg soha nem csinaltal ilyet ugye, nem toltottel le warezt soha? 🙂 O***S haha

    Egyebkent par kivetellel veszem az appokat, viszont a subscription -ok tol kiraz a hideg, valamikor kiszamoltam hogy mennyit koltok eves szinten feliratkozasokra, kulonbozo licenszekre es azert eleg kerek osszeg jott ki.

    En neztem ezt az app bundle -ot (meg kb egy eve) szerintem nem er az egesz havi $10 -t. 1-1 szamomra hasznos alkalmazas van csak kozte, a tobbi sallang.

  6. Kar hogy nem lehet modositani a hozzaszolasokat, mert atneztem ujbol es bovult azert a kinalat. $10 -ert nem is annyira rossz deal, bar en inkabb egyszeri osszegert vennek (vettem) meg ezek kozul joparat.

  7. @twentyonetwo: Nyilván, és van egy határ, amit kifizetek, van egy amit már nem. Itt azért elég sok appot kapsz, nyilván mindenkinek más éri meg. Persze manapság elég sok dologra fizetünk elő, így meggondolja az ember. 🙂

  8. Ha lenne benne valami, amivel ki tudnám váltani a photoshopot, meg is venném az egészet. (mivel az kb .ennyibe kerül havonta)


Add a Comment