fbpx Skip to content

Az iTunes nem éppen a legnépszerűbb szoftver az egyszeri iPhone, iPad tulajdonosok körében, főleg Windows alatt. Rengetegszer nem ismeri fel a készüléket, újra kell telepíteni és így tovább… Erre ad megoldást az iMazing, mely képes helyettesíteni az iTunes-t.

itunes helyett iMazing iOS 9, iOS 10, iOS 11

Az iMazing évek óta használatban van itt Szifon.com szerkesztőségében, rengetegszer segített már nekünk. Könnyedén tudunk vele kommunikálni az iPhone-nal, lementeni a névjegyeinket, üzeneteinket, alkalmazás beállításainkat, de akár az egész készüléket. Egy kattintással újra telepíthetjük az iOS-t (értelemszerűen azt a verziót, amit az Apple még engedélyez), és a fotóinkhoz is hozzáférünk kényelmesen, akár több képet, videót is törölhetünk a készülékről. Egyszóval tényleg egyfajta iTunes alternatíva lehet számunkra az iMazing.

Az app macOS-re és Windows-ra is egyaránt elérhető, így nem kell senkinek sem nélkülöznie. Indítás után egy rendkívül egyszerű felülettel találkozunk. Bal oldalt és jobb oldalt a készüléket láthatjuk, középen pedig a menüpontokat, illetve a további funkciókat.

iMazing

Az iMazing fő funkció a teljes készülék mentése, illetve a telefonon lévő adatok szerkesztése, másolása. Ez mindenre kiterjed, a fotóktól kezdve a névjegyeken át egészen az egyes alkalmazások beállításaira.

Mentés készítése iTunes nélkül

Sokan nem szeretik használni az iTunes mellett az iCloudot sem. Ilyenkor a készülékről semmilyen mentés nem készül, és ha ellopják vagy esetleg vízbe ejtjük és tönkremegy, akkor az adatainknak is lőttek. Sokszor az is probléma, hogy az emberek egyáltalán nem dugják rá a készüléket a számítógépre, így esélyt se adva egy második mentésnek az iTunes által.

Tehát kezdjük is egy mentéssel, amit akár NAS-ra, vagy külső HDD-re is megtehetünk, tehát nem kell a laptop belső tárhelyét használni, biztonságosabb helyre is készíthetünk mentést időszakosan!

Synology NAS mentés

A fenti képen látható, hogy a mentés helyét egyénileg kiválaszthatjuk, én például az itthoni Synology NAS-ra mentek, így nem kell attól tartanom, hogy ez elveszik, biztonságosan tudom tárolni.

iMazing vezeték-nélkül szinkronizálás

A mentés vezeték nélkül is megtörténhet, tehát nem kell kábelre dugni a készüléket, kényelmesen használható közben. Ha végeztünk, akkor tovább is léphetünk a főbb funkciókra.

Költözés egyik iPhone-ról a másikra

Egyik iPhone-ról a másikra költözés

Új készülék esetén sem kell az iTunes, hogy egyik készülékről a másikra költözzünk, erre az iMazing is használható. Sőt, az alkalmazás arra is képes, hogy csak egyes, általunk kiválasztott adatokat másoljon át az új iPhone-ra, vagy iPadre, ezzel helyet és időt spórolva.

alkalmazások adatainak mentése az iMazing-el

Ha vannak fontos adataink egyes, az iPhone-on használt alkalmazásban, akkor az iMazing azt is képes menteni, majd visszatölteni. Ilyenek lehetnek például a játék mentések.

Adataink, fotóink, üzeneteink, névjegyeink mentése

Külön-külön hozzáférünk a fotókhoz, a zenékhez, üzenetekhez, jegyzetekhez és persze a névjegyeinkhez is. Ezeket bármikor lementhetjük, vissza tölthetjük a készülékünkre egyetlen kattintással. A névjegyeket felhőszolgáltatásokkal is szinkronizálhatjuk, illetve mindig lementhetjük és biztonságosan tárolhatjuk őket.

Névjegyek az iMazingben

Ugyanez igaz az üzenetekre is. Olvashatjuk őket számítógépen, lementhetjük, kinyomtathatjuk, törölhetjük őket. A program képes beolvasni az elküldött és fogadott képeket, videókat is, így ezeket is exportálhatjuk, ellenben az iTunes-szal.

iMessage-ek és SMS-ek nyomtatása

Fotóinkat is archiválhatjuk, kiválaszthatjuk azokat a fotókat, videókat, amiket külön le akarunk menteni. Végül pedig ezeket egy kattintással törölhetjük.

Az iMazing különböző rendszer adatok kiolvasására is alkalmas. Megtudhatjuk például az akkumulátorunk állapotát, sőt akár logokat és diagnosztikai adatokat is nézhetünk, ha olyan problémába futunk, amihez ezek szükségesek.

Az iMazing képes újra indítani, leállítani a készüléket, vagy akár törölni is minden adatunkat, majd pedig újra telepíteni az iOS-t. Összességében tehát tényleg egy teljes értékű iTunes alternatíva, ami persze jóval túlmutat az Apple szoftverén. Az alkalmazást leginkább azoknak ajánlom, akik nem boldogulnak az iTunes-szal, illetve biztonságban akarják tudni a készülékük adatait. Az alkalmazást ide kattintva tudjátok megvásárolni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

41 Comments

  1. Sziasztok. Ne haragudjatok ez mind szép és jó. De hogy fizetni is kell érte ez már röhejes . Akkor inkább használom az iTunest ha el akadok akkor segítséget kerek stb.. ????????????????

  2. Nem szabad pénzt adni szoftverért, hisz sokszorosíthatók. Torrentekrn biztos fent van.

  3. Valakinek a szellemi terméke, még jó, hogy fizetni kell érte te paraszt.
    A boltban is fizetni kell, meg a kocsmában is, ott nem háborogsz?

  4. @Ferenc1: a boltból sem lopod a kenyeret, csak hát a szoftvert nem tudod megenni. a warez esetén meg általában tök ingyen kapsz benne elrejtve adware-t, malware-t, és más jóságokat is.

  5. @Agent_H több száz ezer Ft ki adsz egy telefonra van hozzá saját szoftver és azt kell használni . Ez már csak az hogy még több pénzt kiszedjenek emberekből .

  6. @Dawe5325:
    Há’ má’ miért kellene? Ezt a fillérbaszók mondják max…

  7. @Dawe5325: Nézd, én pl kifizetném, ha azon múlna, hogy nem kell itunes vagy iCloud-ot használnom. De mivel én szeretem az Apple rendszereit használni, így erre nyilván nincs szükségem. Ettől még sokszor használtuk már korábban pl SMS-ek mentésére.

  8. @Agent_H:
    “Valakinek a szellemi terméke, még jó, hogy fizetni kell érte te paraszt.” 😀
    Ezzel maximálisan egyetértek. Amúgy én azt szoktam csinálni (nem túl etikusan, de megbocsájtható módon), hogy letöltöm alternatív helyről és ha tényleg jó és használom, akkor megveszem. Őszintén szólva mióta Mac-et használok, teljesen legális lettem. Az iPhone-ra is megvettem mindent. Még a Cydia-ból is annó. Egyedül a zenéért nem vagyok hajlandó fizetni, mert az Artisjus azért szedi a jogdíjat (a kártyára, telefonra és mindenre kivéve az A4-es lapot), mert feltételezi hogy mindenki lopja a zenét. Hát akkor legyen igazuk. Bár tudom, ilyen analógiából a szoftverért sem kellene fizetnem. De az érzésre mégis más. Meg ott ugye folyamatos update van (kivéve iGO, mert ott semmi sincs, csak kasza).

  9. @admin: Akkor ha ezt telepítem nem kellenek az itunes driverek, vagy ez is azokkal kommunikál?

  10. Hát igen 40 euro egy szoftverért kicsit sok, marad a torrent. :DDDD

  11. @gunar: Jó kérdés, nyilván én macOS-en próbáltam ott nem volt vele gond. Windows alatt sztem ugyanúgy kell legyen az iTunes telepítve.

  12. @farkas63: ha használod a kupon kódot, nem 40 euró.

  13. Sziasztok,
    Én is utálom az iTunes-t de nem értem, hogy iCloud mellett mi a létjogosultsága ennek a programnak azon kívül, hogy a képeken tényleg szép. Most már IOS 11-től az üzenetek is az iCloudban lesznek… Mi értelme ennek?

  14. @admin: Majd a másik gépemen megnézem, mert amit most használok azon rajta vanm az itunes.
    Amugy letöltöttem és valóban rengeteg infót tud adni, pl az akku minden adatát/állapotát s ez hasznos ha pl vesz éppen az ember fia egy használt vasat.
    Néztem ez 1db gépre szóló ár, ha azt eladom akkor mi lesz? simán át lehet másikra telepíteni, vagy levelezni kell velük?

  15. @gunar: én úgy vettem észre, hogy ezt annyira nem nézik. Legalábbis én két gépre is aktiváltam már. De nyilván lehet velük levelezni ha valami gond van.

  16. @xantos85: Töltsed le és indítsd el, dugd rá a vasat és láthatod mivel több (sokkal) mint a cloud, vagy az itunes. Ez eddig nem kerül semmibe csak pár percet vesz el az életedből, ami akár hasznos is lehet

  17. Marad az iTunes… Ez még kuponnal is túlárazott… 1-1.5 nagyon max 2 ezerért még meg is venném de 10 már rablás 🙁

  18. Mindenre van ingyenes alternatív program. iTunes, SynciOs, iFunBox, iBackupbot, stb..
    Aki meg csilivili programra vágyik az csak vegye meg. Most akciósan tökre megéri.

  19. Persze csak a többi nem biztos hogy látja pl ha IOS11 van rajta, ami biztosan nem a SynciOS, mert azt kipróbáltam.

  20. Syncios a legjobb! Ingyenes és mindent tud. Veri az itunest! 🙂

  21. Csak nem látja még a telót sem ha IOS 11 van rajta, gondolom majd 1x frissítik

  22. Nehogy már ez a SynciOs problémája legyen, ha te iOs 11 BÉTA-t használsz.
    Veszeg frissítik, majd miután kiadták az iOs 11 VÉGLEGES verzióját.

  23. Jujj nagyon elszaladt itt a thread, remélem még látható lesz ez a komment! INGYENES WINDOWSOS ALTERNATIVA http://appandora.com

  24. Évek óta használom. A legnagyobb előnye a híváslista sokkal nagyobb mérete (pár nap helyett kb. fél évet vissza lehet benne követni) és az évekkel ezelőtti sms-ek is simán kezelhetőek.

  25. Utso hozzaszolasbol jott le eddig nekem a legjasznosabb info. Mivel szet vagyok csuszva es folyton elfelejtem menteni a szamokat, masnapra pedig mar nincsen meg az elozo reggeli szam ami pont kellene…

  26. @Koxszifon: Nem kell lázadni, csak a fenti szoftver már ismeri míg a syncios nem! Erre céloztam és ez is azt támasztja alá, hogy miért is kerül annyiba amennyibe!

  27. @predikator: Te nekem miért is a syncios-t tölti le mindig appandora exe néven?

  28. En is meg vettem ezt a programot meg mult evben!
    Sokkal egyertelmubb meg logikusabb mint az itunes!
    Kicsit hasonlit a nokia pc suit -hoz 🙂
    Szerintem warez oldalon nem lehet megtalalni , vagyis meg akkor nem volt sehol 🙂

  29. Gyerekek en nem találom ezt a syncios t amit emlegettek.

  30. Help pls

  31. @Mihály Horváth: Pont kettővel a kérdésed fölött írtam hogy mit tölt a még feljebb linkelt helyről, de látom itt sem divat olvasni amiket mások írnak! Na mindegy! 🙂

  32. Én megvettem, és telepítettem. Ezzel állást is foglaltam a “tötsd le ingyé'” vitában. Még egy fontos dolog: köszönöm a kódot Szifon.com!

  33. Én szinte minden alkalmazást megveszek, ami megéri az árát, de erre az opcióra ott van az iTunes, ami igen, nem kicsit idegesítő dolgokat tud produkálni, de hogy az iMac-en és a MacPro-n is használjam, 50 eurot kérnek, azért az egy kicsit sok. Akkor inkább marad az idegeskedés az iTunes-al.

  34. @Csaba Benesch: igen és pont az a baj ezzel az alkalmazással, hogy NAGYON RITKÁN kell. Arra a 2 évente 1 alkalomra tökéletes a warezolt verzió is. Ha naponta kéne, megvenném. Mint ahogy a deciphert is megvettem, amit jól meg is bántam. Nagy lehúzás az egész, készülékhez van aktiválva, és ha másikat szeretnél használni, veheted újra… De itt a szifonon agyon dicsérték…

  35. @Kovács Péter: Decipher-nél nincs warezos verzió, minden évben 10 dollárt költök el plusz eszköz vásárlásakor. Ez van, de még mindig 3 kattintás a mentés szelektálása. Lehet olcsóbban is, de az időd bánja.

  36. @Dawe5325: Én is programozó vagyok, és ha mindenki ilyen gyökér lenne mint te, már égen döglöttem volna. Még dicsekszel is vele, hogy tolvaj vagy? Suttyó.

  37. Ja, most vettem meg 12 ezer volt. Hát mit nem mondjak, nem egy kategória az iTunes-sel ha a mobil eszközök menedzseléséról van szó.

  38. @baggins: Azaz? Jobb vagy rosszabb?

  39. Megvettem volna, de kártyaadatokat nem adok ki egy sima kereskedőnek. A paypal nem működik náluk. Hónapokig leveleztünk, megoldás nincs. Szerintem szélhámos banda.

  40. @Jan: Érdekes hogy nem megy PayPal-lal, szerintem ettől még nem szélhámos banda, mert a sima kártyával gondolom menne. Akkor csináld azt, hogy előfizetsz a setapp.com -on ott van free trial is, és kitudod próbálni az appot rendesen.


Add a Comment