fbpx Skip to content

A reklámok blokkolása nem újkeletű dolog, azonban a fizetős cikkek, vagy éppen a reklámblokkolók blokkolása már annál inkább. Az AdGuard segítségével a reklámblokkoló blokkolókat is kikerülhetjük és megszűnnek a teljesen érdektelen vagy politikai témájú YouTube reklámok is.

A reklámokkal önmagában szerintem nincs probléma. Sőt, én kifejezettem szeretem, ha jól célzott reklámot kapok. Ha például a Cadbury csokira keresek rá, akkor kaphatok később Cadbury csokis reklámokat probléma nélkül, valószínűleg vásárolni is fogok. De például PC számítógépházas hirdetéseket teljesen feleslegesen jelenít meg számomra a Google. Az AdGuard segítségével kényelmesen szűrhetjük ki a nem kívánt hirdetéseket és mindez ki is próbálható az ingyenes Safari bővítménnyel!

Sajnos a COVID és a hazai védekezés miatt a Szifon.com-on is kénytelenek voltunk bekapcsolni a Google hirdetéseket, amik ugye adott esetben nem éppen célirányosak. Ezeket a hirdetéseket, nem csak ti, hanem mi sem szeretjük, így amikor megtehetjük majd, kikapcsoljuk őket. Mi is indíthattunk volna fizetős cikkeket – biztos örültetek volna neki, hogy amikor egymás után jönnek a naptárbejegyzéses spamek, akkor még fizethettek mondjuk 1500Ft-ot is, hogy elolvashassátok a megoldást. Vagy mondjuk az iPhone 13 mini tesztünk olvasása 2500Ft-ba kerülne. Ki fizetne érte? A fizetősség pedig egyúttal a lehetséges olvasók számát is korlátozná, mi pedig nem szeretnénk, hogy ha valaki nem engedheti meg magának az előfizetési díjat, legyen az bármennyi is, akkor még azzal is büntessük, hogy nem olvashat el valamit. Így leginkább maradnak a hirdetések.

Na de térjünk is vissza az AdGuardra, ami lényegében az egyik legjobb reklám blokkoló jelenleg. Én a Setapp-on keresztül használom “fizetős” verzióban, tehát az egész rendszerre nézve blokkolja a kéretlen reklámokat is. De te telepíthetjük kizárólag a Safariba, vagy éppen a Chrome-ba is, tehát nem kell használni az egészet. Természetesen a hivatalos fizetős verzió sokkal több védelmet ad azon túl, hogy nem jeleníti meg a reklámokat. Ilyenek lehetnek a felugró oldalak, amik ugye rávehetnek minket, hogy fizessünk valamiért, vagy például az úgynevezett scam oldalak, amik megtéveszthetnek.

Ezen kívül a teljes verzió képes elrejteni minket a világhálón, így a nagyobb cégek, mint a Facebook vagy a Google sem tud minket követni és profilt készíteni rólunk. Ugye ez szükséges ahhoz, hogy célzott hirdetéseket kapjunk. Ezen kívül rendelkezik külön magyar nyelvi listával is, tehát a magyar weboldalakon lévő reklámokat is tökéletesen kiszűri. Rendelkezik még DNS szűréssel is, de igazság szerint én az alap reklámok blokkolásával már teljesen elégedett vagyok. Sokszor inkább ki is kapcsolom, például itt a Szifon.com-on, hogy lássam, milyen reklámok futnak, hogy le tudjam tiltani a teljességgel irreleváns, vagy adott esetben scam hirdetéseket.

Az AdGuard rendkívül széleskörű beállítási lehetőségekkel és opciókkal rendelkezik, mindenképp érdemes végignyálazni őket, ha már zavarnak minket a reklámok. Mindent létező blokkolási opcióját bekapcsolni viszont nem feltétlen célszerű, mert az adott esetben egyes weboldalak működését is negatívan befolyásolhatja, például nem tudunk bejelentkezni. Mértékkel használva viszont sokszor hasznos lehet egy reklám blokkoló, ami tényleg működik.

Az AdGuard a hivatalos oldaláról ide kattintva tölthető le, az ingyenes Safari bővítmény pedig ide kattintva.

Ha teheted, a Szifon.com-on kapcsold ki a reklámblokkolót, ezzel segítve ezt a cikket is és a továbbiakat!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for expa expa says:

    Igen, ezt használom régóta. Megéri a pénzét…

  2. Nézem a lifetime licencet… 50500 Ft… .:smiley:
    Óriási. 10000 Ft-ért vettem nemrég, és 9 eszközre van a Family Licencem. És még most is annyi ott… :wink:

  3. Avatar for expa expa says:

    hol hol? Nekem is adhatnál egy lifetime kódot :smiley:

  4. Avatar for Ogre23 Ogre23 says:

    Szia. Nekem is el tudnád küldeni vagy ide kitenni. Nagyon köszönöm✌️

  5. Sajnos iOS-es Safari-n a YouTube reklámokkal nem tud rendesen elbánni!
    Mármint nem jelennek meg, max egy képkocka, de kis időt várni kell, mintha átugranám kézzel, csak addig nem nézek oda és bedugom a fülem! :smile:
    Ez fél megoldás, de a többi ennél is rosszabb…
    Kár hogy itt nincs uBlock…
    Ja amúgy kint az iOS 15.2 2. béta!

  6. Avatar for expa expa says:

    Én ilyen problémával nem találkoztam. OPERA alatt kiválóan működik ez a blokkoló youtube-n is.

  7. Az érdekes mert az (is) egy régebbi Safari motorját használja!
    Többiek?

  8. Avatar for expa expa says:

    OPERA nem használ safari motort. 100%-ban Chromium alapú ha jól tudom.

  9. A cikk hatására Windows laptopon cseréltem le a Chrome-os AdBlock kiegészítőt erre, fényévekkel jobb. AdBlockot pl port.hu-n teljesen ki kellett kapcsolni, mert különben meg se nyitotta a cikkeket mondván, hogy reklámblokkolót használok. Ha kikapcsoltam akkor meg egy-egy cikk alatt ha nem volt 5 reklám akkor egy se… AdGuard simán maradhat bekapcsolva, megnyitja a cikkeket és nincs egy darab reklám se. :pray:

  10. Avatar for Tamas Tamas says:

    Ios alatt nekem az Adblock plus safari plugin valt be, youtube videok alol is kiszedi a reklamokat rendesen

  11. És ez LifeTime-s licenc??

  12. En nem hasznalok reklamblokkolot a youtube helyett pedig a yewtu.be webodalt hasznalom ami ugyan az mint a youtube csak nincs reklam.

  13. Avatar for expa expa says:

    Azért az teljesen más mint a youtube…

  14. Avatar for patros patros says:

    Ezen a linken található termék csak 1 eszközre vonatkozik és lifetime. Most kérdeztem meg az ügyfélszolgálatot. A (9 eszközre family licenc tipust) hol vetted meg, ha nem titok? Engem az érdekelne. Köszi

  15. Igen, itt vettem. Lifetime.

  16. Van üfsz? :smiley:

    Igen, tuti , hogy itt vettem, lifetime, 9 eszküzre. (A Mac nem írja ki, hogy hány eszköz, de aktiváltam a Windows-omon is, és ott írja, hogy 9-re van).

  17. Avatar for fl4sh8 fl4sh8 says:

    Köszönöm kopemagus :slight_smile:
    Ez az ajánlat valóban Lifetime Family license, amely licesz kódot hozzá tudtam adni az Adguard fiókomba. Az előző ajánlat “Íme a link: https://www.keysoff.com/adguard-for-windows-mac-android-ios.html” után az ott kapott kódot nem fogadta el, ott kértem a vásárlás törlését és a visszautalást.
    Köszi mégegyszer, ez az utóbbi ajánlat már rendben működik, és még 3 napig elérhető.

  18. Ezt én is kösz… sikerült megvenni (pedig nem szoktam ilyeneket tenni jó öreg windows beidegződés alapján :slight_smile: ), és ragyogóan működik, AdGuard oldalon regelve 9 gépes, élethosszos.

  19. Avatar for expa expa says:

    Sikerült nekem is végre! Valóban AdGuard Családi Életre szóló kulcsot kaptam ami a adguard.com címen is regisztrálható. Király :smiley:

  20. Adguard oldalán a lifetime csomagnál volt olyan okossag hogy ha orosz nyelvre állítod akkor fillérekért adták :slight_smile:
    Próbát megér

  21. Végre megjött az igazi iOS 15 verziójú frissítés!
    Eddig a videók előtti reklámokat csak úgy tudta kiszűrni, ha minden Youtube látogatáskor a kézileg rányomtam a YT with AdGuard kis gombra a műveletek között, majd a YT logó mellett ki is írta.
    A frissítés után viszont már igazi bővítményként is belehet kapcsolni így már automatikus, bár ehhez az AdGuard prémium kellett, de nem bánom egy évre volt valami 1.800ft, még mindig jobban megéri, mint ugyanennyit havonta a nyamvadt Google kezébe nyomni…


  22. Avatar for expa expa says:

    Nektek a kivételekhez hozzá lehet adni weboldalt?
    Továbbá a legújabb verziónál (2.7.0.1094) a weboldal jobb alsó sarkában nem jelenik meg a kis páncél. Ezt hogyan lehet bekapcsolni és a kivételeket hozzáadni?
    Pl az www.arukereso.hu oldal nem működik, nem kattintható most ezek miatt.

  23. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    amit te használsz, az nem az AdGuard for Safari, hanem a teljes AdGuard. abban gondolom a szűrők alatt kéne megnézni.

  24. Avatar for expa expa says:

    Szűrők alatt nézem. De hiába adom meg az oldalt üres marad a felület. Olyan mintha BUG-os lenne. :frowning:
    Nem használ senki ilyet?

  25. Safariban az adguard ikonon azt mondod pazse 30 secs es mar megy is az arukereso.

  26. Avatar for expa expa says:

    Nem használok safarit, gagyesz. Megoldottam, csak egy gombot kellett hozzáadni az OPERA-hoz és minden oldalt külön tudok állítgatni reklám/nem reklám

  27. akárcsak Safariban

    Van valami, amiben egy böngésző sem ér, a nyomába sem: NAGYÍTÁS, így, ilyen módon, ilyen finoman és fokozatmentesen, mintha egy optikai lencsén keresztül nézném, egy böngésző sem nagyít.

    És mégvalami, nem azért Mac-ezünk, hogy Operázzunk vagy Chromeozzunk. Azt bármin lehet :smiley:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for vkleszken Avatar for patros Avatar for Ogre23 Avatar for Szifon Avatar for kopemagus Avatar for asrob Avatar for norbertt Avatar for jimbimx Avatar for fl4sh8 Avatar for Tamas Avatar for szildavid90 Avatar for mtomi95 Avatar for expa Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for expa expa says:

    Igen, ezt használom régóta. Megéri a pénzét…

  2. Nézem a lifetime licencet… 50500 Ft… .:smiley:
    Óriási. 10000 Ft-ért vettem nemrég, és 9 eszközre van a Family Licencem. És még most is annyi ott… :wink:

  3. Avatar for expa expa says:

    hol hol? Nekem is adhatnál egy lifetime kódot :smiley:

  4. Avatar for Ogre23 Ogre23 says:

    Szia. Nekem is el tudnád küldeni vagy ide kitenni. Nagyon köszönöm✌️

  5. Sajnos iOS-es Safari-n a YouTube reklámokkal nem tud rendesen elbánni!
    Mármint nem jelennek meg, max egy képkocka, de kis időt várni kell, mintha átugranám kézzel, csak addig nem nézek oda és bedugom a fülem! :smile:
    Ez fél megoldás, de a többi ennél is rosszabb…
    Kár hogy itt nincs uBlock…
    Ja amúgy kint az iOS 15.2 2. béta!

  6. Avatar for expa expa says:

    Én ilyen problémával nem találkoztam. OPERA alatt kiválóan működik ez a blokkoló youtube-n is.

  7. Az érdekes mert az (is) egy régebbi Safari motorját használja!
    Többiek?

  8. Avatar for expa expa says:

    OPERA nem használ safari motort. 100%-ban Chromium alapú ha jól tudom.

  9. A cikk hatására Windows laptopon cseréltem le a Chrome-os AdBlock kiegészítőt erre, fényévekkel jobb. AdBlockot pl port.hu-n teljesen ki kellett kapcsolni, mert különben meg se nyitotta a cikkeket mondván, hogy reklámblokkolót használok. Ha kikapcsoltam akkor meg egy-egy cikk alatt ha nem volt 5 reklám akkor egy se… AdGuard simán maradhat bekapcsolva, megnyitja a cikkeket és nincs egy darab reklám se. :pray:

  10. Avatar for Tamas Tamas says:

    Ios alatt nekem az Adblock plus safari plugin valt be, youtube videok alol is kiszedi a reklamokat rendesen

  11. És ez LifeTime-s licenc??

  12. En nem hasznalok reklamblokkolot a youtube helyett pedig a yewtu.be webodalt hasznalom ami ugyan az mint a youtube csak nincs reklam.

  13. Avatar for expa expa says:

    Azért az teljesen más mint a youtube…

  14. Avatar for patros patros says:

    Ezen a linken található termék csak 1 eszközre vonatkozik és lifetime. Most kérdeztem meg az ügyfélszolgálatot. A (9 eszközre family licenc tipust) hol vetted meg, ha nem titok? Engem az érdekelne. Köszi

  15. Igen, itt vettem. Lifetime.

  16. Van üfsz? :smiley:

    Igen, tuti , hogy itt vettem, lifetime, 9 eszküzre. (A Mac nem írja ki, hogy hány eszköz, de aktiváltam a Windows-omon is, és ott írja, hogy 9-re van).

  17. Avatar for fl4sh8 fl4sh8 says:

    Köszönöm kopemagus :slight_smile:
    Ez az ajánlat valóban Lifetime Family license, amely licesz kódot hozzá tudtam adni az Adguard fiókomba. Az előző ajánlat “Íme a link: https://www.keysoff.com/adguard-for-windows-mac-android-ios.html” után az ott kapott kódot nem fogadta el, ott kértem a vásárlás törlését és a visszautalást.
    Köszi mégegyszer, ez az utóbbi ajánlat már rendben működik, és még 3 napig elérhető.

  18. Ezt én is kösz… sikerült megvenni (pedig nem szoktam ilyeneket tenni jó öreg windows beidegződés alapján :slight_smile: ), és ragyogóan működik, AdGuard oldalon regelve 9 gépes, élethosszos.

  19. Avatar for expa expa says:

    Sikerült nekem is végre! Valóban AdGuard Családi Életre szóló kulcsot kaptam ami a adguard.com címen is regisztrálható. Király :smiley:

  20. Adguard oldalán a lifetime csomagnál volt olyan okossag hogy ha orosz nyelvre állítod akkor fillérekért adták :slight_smile:
    Próbát megér

  21. Végre megjött az igazi iOS 15 verziójú frissítés!
    Eddig a videók előtti reklámokat csak úgy tudta kiszűrni, ha minden Youtube látogatáskor a kézileg rányomtam a YT with AdGuard kis gombra a műveletek között, majd a YT logó mellett ki is írta.
    A frissítés után viszont már igazi bővítményként is belehet kapcsolni így már automatikus, bár ehhez az AdGuard prémium kellett, de nem bánom egy évre volt valami 1.800ft, még mindig jobban megéri, mint ugyanennyit havonta a nyamvadt Google kezébe nyomni…


  22. Avatar for expa expa says:

    Nektek a kivételekhez hozzá lehet adni weboldalt?
    Továbbá a legújabb verziónál (2.7.0.1094) a weboldal jobb alsó sarkában nem jelenik meg a kis páncél. Ezt hogyan lehet bekapcsolni és a kivételeket hozzáadni?
    Pl az www.arukereso.hu oldal nem működik, nem kattintható most ezek miatt.

  23. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    amit te használsz, az nem az AdGuard for Safari, hanem a teljes AdGuard. abban gondolom a szűrők alatt kéne megnézni.

  24. Avatar for expa expa says:

    Szűrők alatt nézem. De hiába adom meg az oldalt üres marad a felület. Olyan mintha BUG-os lenne. :frowning:
    Nem használ senki ilyet?

  25. Safariban az adguard ikonon azt mondod pazse 30 secs es mar megy is az arukereso.

  26. Avatar for expa expa says:

    Nem használok safarit, gagyesz. Megoldottam, csak egy gombot kellett hozzáadni az OPERA-hoz és minden oldalt külön tudok állítgatni reklám/nem reklám

  27. akárcsak Safariban

    Van valami, amiben egy böngésző sem ér, a nyomába sem: NAGYÍTÁS, így, ilyen módon, ilyen finoman és fokozatmentesen, mintha egy optikai lencsén keresztül nézném, egy böngésző sem nagyít.

    És mégvalami, nem azért Mac-ezünk, hogy Operázzunk vagy Chromeozzunk. Azt bármin lehet :smiley:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for vkleszken Avatar for patros Avatar for Ogre23 Avatar for Szifon Avatar for kopemagus Avatar for asrob Avatar for norbertt Avatar for jimbimx Avatar for fl4sh8 Avatar for Tamas Avatar for szildavid90 Avatar for mtomi95 Avatar for expa Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin