Megjelent az iPadOS 15.0.2 – Üzenetek, AirTag, frissítési és visszaállítási hibák javítása

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kicsivel több mint egy héttel az iPadOS 15.0.1 megjelenése után az Apple kiadta az iPadOS 15.0.2-t, ami több hibát is javít.

Ezek közül az Apple azokat emelte ki, amikor az Üzenetekből a Fotókba mentett fotók is törlődnek, ha az adott beszélgetést vagy üzenetet letöröljük; amikor az AirTag nem jelenik meg a Lokátorban a Tárgyak alatt; illetve javítja a hatodik generációs iPad mini modellek számítógéppel való visszaállítási és frissítési problémáját is.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Letöltés, telepítés.

iPadOS 15.0.2 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Ez a frissítés hibajavításokat tartalmaz az iPadjéhez:

 • Előfordulhat, hogy az Üzenetekből a könyvtárába mentett fotók törölve lesznek a hozzájuk tartozó beszélgetés vagy üzenet törlése után
 • Előfordulhat, hogy az AirTag nem jelenik meg a Lokátor app Tárgyak lapján
 • Előfordulhat, hogy az eszköz-visszaállítás vagy -frissítés sikertelen lesz a Finder vagy az iTunes iPad minihez (6. generációs) történő használatakor

A biztonsági frissítések részleteit felsoroló oldalon az iPadOS 15.0.2 esetén az Apple ezeken felül még a CVE-2021-30883 azonosítójú hibát is felsorolja, ami egy, az IOMobileFrameBuffer esetén meglévő memóriakezelési hiba, ami a támadók számára jogosulatlan kódfuttatást tehetett lehetővé. Az Apple információi alapján ezt a hibát ráadásul aktívan ki is használhatják.

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk a Findert, illetve korábbi rendszereken és Windows-on az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iPadOS 15.0.2 buildje 19A404.

Ha valaki szeretné lementeni a 15.0.2 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iPadOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Vagy töltse le innen:

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek.

Linkgyűjtemény

Az iPadOS 15-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iPadOS 15 címke alatt.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. voxline says:

  Ipad Pro 9.7 Ötször nekifutottam a frissítésnek. Frissítés ellenőrzésekor lefagy, nem tölt tovább.
  Van valakinek erről tapasztalata?

 2. Jadeye says:

  mi történik, ha a Beállítások, Általános, iPad tárhely alatt letörlöd a letöltődött frissítési csomagot, és újból letölteted a Szoftverfrissítés opcióval?

 3. voxline says:

  Köszi a tippet. Próbáltam, ahogy tanácsoltad. Ugyanaz. Évek óta nem volt gondom a frissítéssel. Azt hiszem ezt most elengedem. Megvárom a 15.1-et.

 4. Jadeye says:

  sosem futottam még bele ilyesmibe. van elég szabad hely az iPaden? számítógéppel próbáltad frissíteni?

 5. voxline says:

  Na. Harmadszori próbálkozás Itunes-al és siker. “Örülünk Vincente”
  Köszi segítséget

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!