fbpx Skip to content

Kereken három héttel a watchOS 8 megjelenése után az Apple kiadta a watchOS 8.0.1-et, ami elsősorban kettő, az Apple Watch Series 3-at érintő hibát javít.

Ezek egyrészt a szoftverfrissítés állapotát, másrészt pedig a kisegítő lehetőségek hiányzó beállításait érintő hibákat jelentik.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Hogyan telepíthető?

watchOS 8.0.1 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Ez a frissítés fejlesztéseket és hibajavításokat tartalmaz az Apple Watchához.

 • Előfordulhat, hogy a szoftverfrissítések állapota nem pontosan jelenik meg egyes Apple Watch Series 3-felhasználók esetében
 • Előfordulhat, hogy a kisegítő lehetőségek beállításai nem érhetők el egyes Apple Watch Series 3-felhasználók esetében

Telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, amit már közvetlenül magán az órán is megtehetünk, nem csak az iPhone-on a Watch appban.

A watchOS 8.0.1 buildje 19R354.

Ha nincs iOS 15-re képes készülékünk, frissíthető az óra a watchOS 8-ra?

Gyakorlatilag nem. Amennyiben nem rendelkezünk legalább iPhone 6s-sel, de maga az óránk egyébként frissíthető lenne a watchOS 8-ra, az iPhone eleve fel sem fogja ajánlani nekünk a frissítést, mert a watchOS 8 használatához iOS 15-öt futtató iPhone szükséges.

Attól is óva intenénk mindenkit, hogy például egy ismerőse iOS 15-ös telefonjával párosítsa az óráját, majd úgy frissítse watchOS 8-ra, ebben az esetben ugyanis a frissítés után az óra nem lesz párosítható a saját, nem iOS 15-öt futtató iPhone-jával.

Ha már bárki is elkövette volna ezt a hibát, akkor az új iPhone vásárlásán kívül a másik lehetőség az, hogy egy hivatalos szervizpartnerhez fordul, és kéri az Apple-t, hogy iOS 15-re képes készüléke hiányában tegyék vissza az órájára a készüléke iOS-verziójával kompatibilis watchOS-verziót. Ez több napot is igénybe fog venni, mert a hazai szervizpartnereknek külföldre kell kiküldeniük ehhez az érintett órát.

Lehetséges hibák

Mint minden frissítés után, itt is elképzelhető, hogy lesznek hibák. Így amennyiben gyorsabb merülést, vagy furcsa dolgokat produkál az Apple Watch, érdemes visszaállítani és újra beállítani.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Linkgyűjtemény

A watchOS 8-ról szóló összes cikkünk megtalálható a watchOS 8 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Az létezik, hogy a nagy dirrel-durral beharangozott billentyűzet nem megy a magyar órákon? Mert nagyon nem találom és egy helyen azt olvastam, hogy csak angol nyelvre állítva működik.

 2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  Series 7-es órád van?

 3. Így van. Mármint ahogy Jadeye is mondja, Series 7-es órán csak angol régióra rakva működik az bill. Magyaron nem jelenik meg.

 4. Köszi, közben én is megtaláltam, hogy csak angolul és kínaiul érhető el. És az sem megoldás, hogy angolra állítod a nyelvet, mert a kikapcsolhatatlan autocorrect minden magyar szöveget megváltoztat. Szemét húzás volt, hogy ezt nem kommunikálták, a németek és franciák nagyon ki vannak borulva. A lányom is, aki leginkább ezért cserélte le a régit.

 5. Avatar for wm9642 wm9642 says:

  Ilyen problémába más is belefutott a WatchOS 8-as rendszer után? Nekem is jelentkezik. Ha már besötétedik vagy kevés a fény, akkor az órán a szürke részek “villódznak”. Az az érdekes, hogy nem mindig jön elő. Nem hinném hogy hardver hiba lenne, mert frissítés előtt nem volt ilyen. Alany egy Watch Series 5. Visszaállítás, reset nem segített. Redditen többen is írták…

 6. Kicsit off de talán tud valaki segíteni. A feleségemnek vettem egy Apple Watch 7-et. Egy iPhone 12 pro-val használja. Kapott egy új telefonszámot is, a multisim miatt. Sajnos nem tudom az Apple Pay beállítani mert az aktiváló sms-t a régi számra akarja küldeni. Beléptem az Apple ID-ba mindenhol átírtam az új számot de így se engedi.

 7. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  nem a banknál kellene megváltoztatni a telefonszámot?

 8. Lehet. Nem tudom. Ez volt a kérdésem. Hátha valaki tudja. Az OTPDirekten mindenhol ahol lehetett átírtam az új számra is. A vásárlásokról már az új számra kapja.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for BoRRoNeo Avatar for iSultan Avatar for wm9642 Avatar for Szifon Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin