iOS 15 finomhangolási tippek (videó)

Bő egy hete “kóstolgathatjuk” az Apple legfrissebb mobil operációs rendszerét, az iOS 15-öt. Szavazásunk tanulsága szerint jó páran frissítettek olvasóink közül is, amely új funkciókat és beállítási lehetőségeket is rejt.

Sokan a gyári beállításokkal használják szeretett készüléküket, hiszen átlagfelhasználóként ez tökéletesen megfelel nekik. Érdemes azonban egy kis időt rászánni és alámerülni “a fogaskerekes ikon labirintusába”, mert pár apró változtatással növelhetjük akkumulátorunk üzemidejét, privátszféránk védelmét, és egyszerűsíthetjük a telefonunk használatát.

Brandon Butch tette közzé YouTube csatornáján az alábbi videót, melyben hasznos tippeket láthatunk az iOS 15 finomhangolását illetően. Szó esik az új, privátszféránkat védő funkciókról a Safari böngészőnél, az iCloud+ szolgáltatásban elérhető, véletlenszerűen generált email címek használatáról. Képet kapunk a Fókusz mód hasznosságáról és lehetőségeiről, de varázsolgatunk egy kicsit a kamera alkalmazásban is. Könnyít az életünkön a tárgyaink elhagyására figyelmeztető lehetőség, és lehetőség van a különböző alkalmazások megjelenésének testre szabására is.

Ami viszont nekem a legjobban tetszik, az a háttér zene (zaj) opció, mely a koncentrációban segít, vagy szunnyadni visz bennünket.

A cikk megírása miatt többször is végignéztem a videót és megállapítottam, hogy hiába kisebb frissítésként említik ezt a verziót, mint a tavaly érkezett iOS 14-et, azért rengeteg kis apró változtatás történt a motorháztető alatt.

Neked melyik új funkció jött a legjobban?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. a videot majd megkeresem a reklamok kozt…
  vagy nem :star_struck:

 2. expa says:

  Már tényleg annyira sok mindent tudnak ezek a telefonok/softverek, hogy inkább már túl bonyi mint segítség a mindennapokban.

 3. expa says:

  Egy darab reklámot nem látok az oldalon, te miről beszélsz?

 4. Jadeye says:

  gondolom, reklámblokkolót használsz, és azért. sajnos ameddig a rendes hirdetőink nem térnek vissza, addig ahogyan korábban volt is róla hír, vannak Google hirdetések is.

 5. Ez a háttérzaj opció hol lelhető fel?

 6. andoro says:

  Most komolyan háttérzaj funkció? El nem tudom képzelni mikor hasznos ez… Ez nekem olyan marhaság mint amikor 3 emoji bekerül… Vicc kategória. A fókusznak örülök, végre… A Safari UI nekem bejön. Ezek azok amiket még használni is fogok.

 7. Jadeye says:

  az emoji karaktereket a Unicode szabvány karakterkészletének bővítése hozza, azok így akkor is ott lennének a rendszerben, ha az Apple nem rajzol nekik saját képecskéket. és bármi más, a Unicode szabványt támogató rendszerben is ugyanúgy ott vannak. nem az Apple “úri huncutsága”.

 8. a gyorstárcsázás (parancs) másnál is behalt ios 15-ön?

 9. gunar says:

  Nem halt az be csak másképp kell megírni valami oknál fogva.
  Igaz maga a lehetőség az megszűnt, ezért sima hívás paranccsal kell megoldani, de jól műxik.

 10. részletezd, pls
  thx

 11. gunar says:

  Simán bemész a parancsokba, új parancs és ott a hívásnál beállítod a kontaktot, elnevezed és mented. Ha akarod ikont cserélsz, órán is engedélyezed, stb, amit még lehet ott beállítod, van pár opcio a 3 csík alatt is.

 12. kösz, akkor csak egyesével lehet? (külön parancs minden szám?) bravo :smiley:

 13. gunar says:

  Lehet olyan is, hogy nem a hívás paranccsal kezded, hanem a telefonszámmal, oda be tudsz tárolni x db-ot, majd utána teszed a hívást és akkor ha rányomsz fentről lecsúszik a lista amit tároltál és amelyikre böksz azt azonnal hívja is. Vagy keresel widgettet ami tudja a gyorshívást és abba mented az ilyen számokat, bár ezt tudja a teló alapból ha megcsinálod egyenként akiket hívni akarsz és utána a widgeteknél kiválasztod a parancsok widgetet oda betehetsz max 8db-ot ha jól tudom és ezt kiteheted vmelyik képernyőre és használhatod ott, de így is két nyomás azt hiszem egy hívás.

 14. nem megy paranccsal csak egy szam (nekem) de kosz (ez is vmi)

 15. gunar says:

  Jaj ne béndzsózzá máá! :grinning:
  A parancsoknál felülre beírod telefon és feldobja majd lejjebb a kék ikonos “Telefonszán” parancsot, majd abban a kis + ra bökve választhatsz a telefonkönyvedből, utána megint és megint és ahányat akarsz v enged (7db látszik a többi görgethető az ablakban a 12mini-n), majd ha kész akkor kiválasztod a parancsok közül a zöld ikonos “Hívás” parancsot és ezzel kész. Kiteszed a főképernyőre és az ikonjára bökve fentről lecsúsznak amiket beleraktál az előbb, arra ráböksz amelyiket hívni akarod és hívja. Most teszteltem kell hogy menjen ha nem androidot használsz :crazy_face::crazy_face::crazy_face:
  Mondjuk az is érdekes hogy eddig csak Signal hívást tudtam közvetlenül parancs ikonra tenni, a Whastapp, Viber csak üzenetet kínál fel. A többi meg sem jelenik mint lehetőség. Hát lenne mit csinálniuk a fejlesztőknek.

 16. nekem “problema a paramcs futtatasa kozben”
  de xsekkolom

 17. gunar says:

  Ha pont úgy csinálod ahogy leírtam akkor gőzöm sincs mi a bibi, sajnos. Nálam szépen futnak.

 18. Csinálj neki egy képernyőfelvételt és linkeld be youtube-ról.

 19. Mondjuk bazdmeg azt leírhatná az app hogy mégis mi a probléma :smiley: Legfrissebb szoftver?

 20. gunar says:

  Úgy épül föl ahogy a képemen van?

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!