fbpx Skip to content

Szeptember 24-én kikerült az iFixit oldalára legújabb darabokra szedős bemutatójuk, ahol az iPhone 13 Pro lelkivilágába adnak betekintést.

A fotóknak és a hasznos leírásoknak köszönhetően lehet egy elképzelésünk arról, hogy az Apple mérnökei milyen munkát végeztek az elmúlt évben az iPhone 13 Pro tervezése során.

Ha videós formában néznéd meg a szétszerelést, amiben többek közt azt is elárulják, hogy továbbra is lehetséges-e az akkumulátorcsere az új iPhone 13 Pro-ban, akkor itt megnézheted:

Szerencsére én végigböngésztem az oldalukon az írott verziót, így az érdekesebb pontokat kigyűjtöttem:

  • továbbra is L alakú akkumulátor van a telefonban (ez egy olyan praktika, amit az iPhone XS-sel kezdtek, de már az X-nél is megvolt az ötlet, csak ott még 2 cellát használtak)
  • a nagyobb kameramodul miatt az új telefonok még jobban billegnek asztalon
  • a belső alkatrészek jobban fel vannak címkézve

  • az Apple variált a kijelző és a szenzorsziget kábelezésén, utóbbinál az iFixit aggódik, hogy túl vékony és rövid kábelt használtak
  • a Taptic Engine nagyobb és nehezebb lett (4,8 gramm és 764,27 köbmilliméter helyett 6,3 gramm és 869,4 köbmilliméter)
  • a beszédhangszóró a hátlaphoz van rögzítve, így egyszerűbb lesz a telefon kijelzőjének cseréje, de nehezebb lesz a hangszórót cserélni

Az iFixit hozzátette, hogy ez csak a szétszerelős bemutatójuk első fele és még jobban bele fogják ásni magukat az iPhone 13 Pro belsejébe.

Több chip azonosítót találtak, szórakozni fognak a két iPhone közti alkatrész cserével és alaposabban megnézik majd azt is, hogy mit alakított át az Apple az új szenzorszigetben.

Időközben egy másik forrásból az is kiderült, hogy amennyiben például két iPhone 13 kijelzőjét egymással felcseréljük, akkor az valamiért a Face ID működésképtelenségét eredményezi. Ebben az esetben jelenleg nem tudni, hogy ennek pontosan mi az oka, mert magán a szűz kijelzőmodulon semmi olyan, ismert alkatrész nincs, ami a Face ID működéséhez szükséges lenne. Ezen túl mivel egyelőre nem lehetséges a kijelző adatainak átírása sem egyik modulból a másikba, így nem egyértelmű, hogy az majd megoldaná-e ezt a kérdést. (A kijelző adatait már régóta át kell írni, például a True Tone működéséhez.)

Kíváncsian várjuk az iFixit szétszedésének és tesztjeinek második részét, hogy mi másra jutottak még az új készülékekkel.

Neked hogy tetszik az iPhone 13 Pro belülről?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok