fbpx Skip to content

Az iOS 15, iPadOS 15 és macOS 12 Monterey egyik nagy újítása a SharePlay, aminek segítségével videókat, zenéket, prezentációt vagy épp a képernyőd tartalmát oszthatod meg a FaceTime hívásban lévőkkel.

A 9to5Mac szerkesztője és hobbi fejlesztő Guilherme Rambo egyik macOS alkalmazásába, a nem hivatalos WWDC app béta verziójába beépítette a SharePlay-t, így megnézhetjük, mire számíthatunk a funkciótól.

Rambo így ír a funkcióról:

Ez a kiadás előtti változat tartalmazza a lehetőséget arra, hogy barátaiddal közösen nézd az előadásokat a FaceTime-ba épülő SharePlay API-nak köszönhetően. A funkció használatához szükséges, hogy minden résztvevő a macOS Monterey bétát használja.

FaceTime hívások közben az alkalmazás címsorán automatikusan megjelenik a SharePlay gomb.

Twitteren meg is nézhető egy demó videó a Rambo-féle WWDC alkalmazásba épített SharePlay-ről, amin azért látszik, hogy még bőven van mit “reszelnie” az Apple-nek a funkción:

Ez persze várható volt, hiszen a macOS 12 Monterey első bétájában a felhasználói oldalon nincs is engedélyezve a SharePlay, annyira gyerekcipőben jár még a funkció, csupán a fejlesztők játszadozhatnak vele saját alkalmazásaikban.

Ha részletesebben is érdekel, hogy Rambo hogyan hozta össze a SharePlay támogatást a WWDC alkalmazásában, elolvashatod a Swift By Sundell oldalon.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok