fbpx Skip to content

Az Apple a WWDC-n bemutatta az iOS 15-öt, ami a szokásoknak megfelelően ősszel fog érkezni, de a fejlesztők már letölthetik az első béta verziót, a nyilvános béta pedig júliusban fog érkezni.

Az iOS 15 esetén az Apple 14 főbb kategóriát emelt ki újdonságként, de ezeken túl rengeteg egyéb érdekesség is érkezik az új rendszerrel. Nézzük, mit ír az Apple az iOS 15-ről!

Az iOS 15 tele van olyan új funkciókkal, amelyek segítenek nekünk kapcsolatban lenni másokkal, még inkább jelen lenni az adott pillanatban, felfedezni a világot, és erőteljes intelligenciát használni ahhoz, hogy még többet tudjunk megtenni az iPhone-unkkal, mint ezelőtt bármikor.

Új élmények. Valódi kapcsolatok.

A kapcsolattartás elengedhetetlenebb, mint valaha. A SharePlay segítségével együtt nézhetünk filmeket, hallgathatunk zenét, és megoszthatjuk a képernyőnket közvetlenül a FaceTime-ban. A FaceTime-hívások sokkal természetesebbnek tűnnek. Az Üzenetek segítségével pedig még könnyebben megtalálhatjuk és élvezhetjük a barátaink és családtagjaink által megosztott, nagyszerű tartalmakat.

FaceTime

Bemutatkozik a SharePlay

Folytasd a FaceTime beszélgetéseket sorozatok vagy filmek nézése, zenehallgatás, vagy képernyőmegosztás közben is a SharePlay-jel. Ez egy teljesen új módja annak, hogy közös élményeket szerezz a családtagjaiddal vagy barátaiddal, a köztetek lévő távolságtól függetlenül.

Nézzétek közösen

Nézzetek közösen filmeket és sorozatokat, miközben FaceTime hívásban vagy a barátaiddal. A szinkronban történő lejátszásnak és vezérlésnek köszönhetően mindenkit egyszerre láthatsz nevetni, felugrani és reagálni ugyanazokra a pillanatokra ugyanakkor. A hangerő pedig automatikusan beáll, így folytathatod a beszélgetést a film nézése közben.

Hallgassátok együtt

Találkozzatok az éterben, és hallgassatok együtt egy albumot a barátaiddal. Az egész csoport láthatja, melyik szám lesz a következő, és mindenki hozzáadhat dalokat a közös lejátszási listához, amely szinkronban játszódik le mindenkinél, egyszerűen kezelhető vezérlőkkel.

Oszd meg a képernyődet

Oszd meg a képernyőd tartalmát a többiekkel a FaceTime hívás során. Böngésszetek kiadó lakások ajánlataiban, lapozzatok végig egy fotóalbumot, vagy tervezzétek meg a következő nyaralást közösen, miközben mindannyian láthatjátok egymást és beszélgethettek egymással.

Térhangzás

A térhangzásnak köszönhetően az adott személy hangja abból az irányból hallatszik, amerre az illető épp helyet foglal a képernyődön, aminek köszönhetően a beszélgetések sokkal természetesebbnek hangzanak.

Rácsos elrendezés

A rácsos elrendezés a FaceTime hívás résztvevőit azonos méretű képekkel mutatja, így sokkal jobb beszélgetéseket folytathatsz egy nagyobb csoporttal. A beszélő automatikusan kiemelésre kerül, így mindig tudhatod, hogy épp ki beszél.

Portré mód

A kamera esetén elérhető portré mód inspirálta effekt a fókuszt rád helyezi, elmosva a mögötted lévő hátteret.

Mikrofon módok

A Hangizoláció (Voice Isolation) lecsökkenti a háttérzajokat, és a te hangodat helyezi az előtérbe. Ebben az esetben a mikrofon gépi tanulást használva megtanulja kizárni a környezeti és zavaró háttérzajokat (például a kutyaugatást vagy a másik szobában a bekapcsolt tévét), ezzel biztosítva, hogy a te hangod tiszta és érthető legyen.

Amikor pedig a zene vagy a körülötted lévő hangok is pont olyan fontosak, mint amit te akarsz mondani, akkor a Széles Spektrum (Wide Spectrum) megtartja a környezeti hangokat. Így a barátaid a környezetedet is hallják, ami ideális például zeneoktatáshoz vagy amikor azt szeretnéd, hogy valaki hallja, ami épp körülötted történik.

FaceTime linkek

Ütemezz és ossz meg FaceTime hívásokat egyedi webes linkkel, amit meg tudsz osztani a barátaiddal az Üzenetek, Mail vagy harmadik felek alkalmazásaiban, például WhatsAppban is. Emellett még naptáreseményhez is létrehozhatsz linket, így mindenki tudni fogja, hogy pontosan hol és mikor találkozzatok.

Hívj meg bárkit FaceTime hívásba

Mostantól bárki csatlakozhat egy FaceTime híváshoz, ha küldesz neki egy linket – még akkor is, ha Windows-t vagy Androidot használ. És mivel a FaceTime továbbra is titkosított a végpontok között, így biztos lehetsz abban, hogy a hívásod ugyanannyira privát marad, mint bármi más FaceTime hívás.

Üzenetek és Memoji

Megosztva Önnel

Mostantól az Üzenetekben megosztott linkek, képek, és más tartalmak megjelennek a kapcsolódó alkalmazásokban a Megosztva Önnel szekcióban. Ráadásul közvetlenül az adott appban is válaszolhatsz rájuk, amelyikben épp megtekinted őket – anélkül, hogy vissza kellene lépned az Üzenetekbe.

Az ezt támogató alkalmazások közé tartozik a Fotók, az Apple News, az Apple Music, a Podcastok és az Apple TV app.

Új Memojik

Most már ruházatot is választhatsz a Memoji karaktered számára, és új matricákkal fejezheted ki magadat. Képviseld a megjelenésedet és a stílusodat többszínű fejfedőkkel. A cochleáris implantátum, az oxigén csövek és a puha sisakok pedig még többek számára teszik lehetővé, hogy személyre szabják a karakterüket.

Fotókollekciók

Az Üzenetekben küldött vagy kapott képek mostantól egy kollázs vagy pedig elegáns pakli formájában jelennek meg, amelyeket egyszerűen át lehet lapozni. A rácsos elrendezésben való megnyitáshoz csak koppints rájuk, vagy pedig adj hozzá egy reakciót. A Fotókönyvtáradba menteni őket is csak néhány koppintás.

Légy ott a pillanatban.

Az új eszközök lehetővé teszi az idő és a figyelem fontossági sorrendjének beállítását. Tehát megtalálhatod az egyensúlyt és koncentrálhatsz arra, amit éppen csinálsz.

Fókusz

Válaszd ki, mire akarsz fókuszálni

A Fókusz segít a pillanatra koncentrálni, vagy pedig hogy félre tudd tenni a munkát. Válaszd ki a megfelelő fókuszt ahhoz, hogy csak a számodra szükséges értesítéseket kapd meg – ennek köszönhetően úgy tudsz dolgozni, hogy közben azért mégsem zárod ki teljesen a világot, vagy pedig teljesen zavartalanul élvezhetsz egy vacsorát. Válassz a javasolt fókuszálások közül, vagy pedig hozz létre sajátot.

Jelezd az állapotodat

Könnyebb úgy nyugodtan dolgozni, ha közben mások is tudják, hogy elfoglalt vagy. Ezért ha a Fókuszt használod, az állapotod automatikusan megjelenhet az Üzenetekben. És az igazán fontos üzenetek esetén továbbra is marad lehetőség másoknak, hogy értesíthessenek.

Értesítések

Újratervezett értesítések

Az értesítések egy megújult megjelenést kaptak, és így már a kontakjaink fotói is megjelennek, az alkalmazások ikonjai pedig nagyobbak lettek a könnyebb azonosítás érdekében.

Értesítési összefoglaló

A tetszőlegesen időzíthető értesítési összefoglaló révén gyorsan képbe kerülhetünk a napi értesítéseinkkel. Ez az összefoglaló fontosság alapján, intelligensen alakítja ki a sorrendet, és a legfontosabbakat legfelül találod.

Teljesen új módokon láthatod a világot.

A felfedezés sosem nézett ki még jobban. A Térképek hihetetlen új részleteket mutat meg, amelyek sokkal többek az A-ból B-be történő eljutásnál. A Safariban még több lehetőséged van az online felfedezésekhez. A Tárca pedig egyetlen, biztonságos helyet biztosít a legszemélyesebb információid tárolására.

Térképek

Teljesen új városi élmény

Fedezz fel városokat példátlan részletességgel az utak, kerületek, fák, épületek és még sok más esetén. Látogass el 3D-ben a különböző nevezetességekhez, mint például a Golden Gate híd, akár nappali, akár sötét módban.

Új funkciók vezetéshez

A Térképek mostantól hihetetlen részletességet biztosít az utak esetén, mint például a kanyarodósávok, gyalogos átkelők és biciklisávok feltüntetését; utca szintű perspektívát, amikor egy komplexebb kereszteződéshez közeledsz; és egy új, dedikált vezetési térképet, amely egyetlen pillantással segít átlátni az aktuális eseményeket és közlekedési viszonyokat.

Magával ragadó nézet gyaloglásnál

Juss el oda, ahová szeretnél a kiterjesztett valóság segítségével (szó szerint) lépésről-lépésre.

Új tömegközlekedési opciók

A tömegközlekedés esetén láthatod a közeli megállókat és az utazási időt is, és kiválaszthatod a kedvenc útvonalaidat is a térképen.

Safari

Új megjelenésű lapfülek

Újragondolva azt, ahogyan az interneten manapság böngészünk, az új lapfül sáv maximalizálja a képernyőn elérhető helyet, és el is tűnik az útból, amikor nincs rá szükség görgetés és felfedezés közben. Könnyedén elérhető alul, így egyszerűen navigálhatsz és válthatsz az egyes lapfülek között mindössze a hüvelykujjaddal.

Lapfül csoportok

Mentsd el és rendszerezd a lapfüleidet olyan módon, ahogyan az számodra a legjobban működik, és válts köztük pár koppintással. A lapfül csoportjaid szinkronizálódnak a készülékeid között, így bárhol elérhetőek.

Beszéd alapú keresés

A beszéd alapú keresés a Safariban hihetetlenül kényelmes módja, hogy gyakorlatilag kéz nélkül kereshess a weben. Egyszerűen csak koppints rá a mikrofon ikonra a lapfül sávon, és beszélj.

Bővítmények

Mostantól már az iPhone-on is használhatod a Safarihoz készített bővítményeket. És ahogyan a Mac-en, úgy itt is megadhatod, hogy mikor melyik bővítmény legyen aktív.

Tárca

Az Apple az iOS 15-ben átnevezte a Wallet appot Tárcára.

Személyazonosító igazolványok

A résztvevő amerikai tagállamokkal kezdődően a személyazonosító igazolványodat is hozzáadhatod majd a Tárcához az utazások esetén való használathoz (ez az opció 2021 vége felé érkezik majd). Az iPhone vagy a párosított Apple Watch odaérintésével egyetlen pillanat csak az igazolvány bemutatása a TSA biztonsági ellenőrzési pontjain. A bemutatás a Face ID-nak és a Touch ID-nak köszönhetően egyszerű és biztonságos. A Tárcában hozzáadott igazolványt ugyanaz a technológia védi, mint az Apple Pay-t.

Kulcsok a mindennapjaidhoz

Mostantól az iPhone-od képes lesz kinyitni az otthonod, a garázsod, a hotelszobád, vagy akár a munkahelyed és irodád ajtaját is. (Ez az opció iPhone XS és újabb modellek esetén érhető majd el, de az eszközkövetelmény függhet az adott hoteltől vagy munkahelytől is.)

Intelligencia, amelyet segítőkészre terveztünk.

Olyan sok információ van a fotóidban, kezdve az emlékezetes helyektől, amelyeket meglátogattál, egészen a kézzel írott, családi receptekig. Az iOS 15 a készüléken futó intelligenciának köszönhetően segít sokkal többet felfedezni a fotóidban, gyorsan megtalálja, amit keresel, és így újra átélheted azokat a különleges pillanatokat.

Élő Szöveg a fotókban

Az Élő Szöveg intelligensen elérhetővé, “használhatóvá” teszi a képeken található szövegeket, így az adott fotón látható telefonszámot rögtön fel tudod hívni, vagy küldhetsz egy emailt a névjegykártyán szereplő címre, vagy a fizikai cím alapján útvonalat is tervezhetsz, mindezt egyetlen koppintással.

Élő Szöveg a Kamerában

Az Élő Szöveg a Kamera appban is működik, így egyszerűen csak mutass a kamerával valami szövegre útközben, és máris felhasználhatod az így szerzett információkat.

Élő Szöveg fordítással

Az Élő Szöveg hét különböző nyelvet ismer: angol, kínai, francia, olasz, német, portugál és spanyol. A rendszerszintű fordításnak köszönhetően pedig egyszerűen elég csak koppintanod a fordításhoz.

Az Élő Szöveg opcióhoz minimum Apple A12 Bionic chip szükséges, vagyis az iPhone XS és újabb készülékek támogatják.

Vizuális keresés

Fedezz fel még többet a fotóidban

Tudj meg többet a fotóidon szereplő dolgokról. A Vizuális keresés kiemeli az objektumokat és helyszíneket, amiket felismert, és így további információkat tudhatsz meg róluk.

Információk egyetlen koppintásra

A Vizuális kereséssel akár magán az eszközön, akár az interneten keresztül pillanatok alatt tájékozódhatsz képzőművészeti alkotásokról, látványosságokról, természetről, könyvekről és házi kedvencekről mindössze egyetlen koppintással.

Spotlight kereső

Információkban gazdag találatok

A Spotlight kereső már sokkal több információt mutat egyetlen rápillantással is, információkban gazdag találatokkal az előadóművészek, tévésorozatok, mozifilmek és a kontaktjaink kapcsán.

Fotók keresése

Mostantól már a fotóid között is kereshetsz a Spotlight használatával, beleértve az azokon található feliratokat is, amelyeket az Élő Szöveg felismert.

Fotók

Interaktív Emlékek új megjelenéssel

Az Emlékek esetén bemutatkozik egy új, interaktív, magával ragadó felület, új “sablonokkal”, amelyek lehetővé teszik, hogy testre szabhasd a történet megjelenését és hangulatát, amelynél így a dal és a hangulat is passzolhat az adott emlékhez.

Apple Music + Emlékek

Apple Music előfizetéssel elérheted a szakértők által összeállított dalkészleteket, amelyek kombinálják a saját zenei ízlésedet és zenehallgatási előzményeidet fotókkal és videókkal, hogy személyre szabott javaslatokat kaphass. Ha pedig saját magad szeretnél dalt választani, azt is megteheted.

Egészség

Az Egészség app frissítései

Az Egészség app frissítései új lehetőségeket kínálnak ahhoz, hogy megoszthasd az adataidat a szeretteiddel és az egészségügyiekkel; egy mutatót, amely az esetleges elesések kockázatát tudja jelezni; és egy trendanalízist, amely segít megérteni az egészséged változásait.

Adatvédelem

A nagyszerű funkcióknak nem kell az adatvédelem rovására menniük. Az iOS 15 sokkal jobban láthatóvá teszi, hogy az alkalmazások hogyan férnek hozzá az adataidhoz, megvéd a nemkívánatos adatgyűjtéstől, és még több lehetőséget nyújt arra, hogy ellenőrizhesd, miket osztasz meg.

Alkalmazások adatvédelmi jelentése

Nézd meg, hogy az alkalmazások hogyan használják azokat a jogosultságokat, amelyeket megadtál nekik, hogy milyen harmadik felek domainjeihez csatlakoznak, és ezt legutóbb mikor tették meg.

Mail-adatvédelem funkció

A Mail-adatvédelem funkció elrejti az IP-címedet, és a távoli tartalmakat privát módon tölti be a háttérben, még akkor is, ha nem nyitod meg az üzenetet. Ennek köszönhetően a feladók nehezebben tudják követni a Mail-tevékenységedet, például hogy megnyitottad-e a levelet, és ha igen, akkor mikor.

Siri

Siri esetén újdonság a készüléken történő beszédfelismerés, így a kéréseid hanganyagát alapértelmezetten maga a készülék dolgozza fel. A készüléken való feldolgozás azt is jelenti, hogy Siri sok feladatot már internetkapcsolat nélkül is el tud végezni.

Magyar Siri viszont továbbra sincs.

iCloud+

Az iCloud mindig is biztonságban tartotta és minden eszközödön elérhetővé tette a fontos információidat – például a fotóidat, dokumentumaidat és jegyzeteidet. Az iCloud+ ezt az élményt még egy lépéssel előrébb viszi egy teljesen új előfizetéssel, ami a jelenlegi tárhely-előfizetéseket váltja le.

Bemutatkozik az iCloud+

Megkapsz mindent, amit már egyébként is szeretsz az iCloud kapcsán – és emellett még olyan új funkciókat is, mint az iCloud Private Relay, az e-mail cím elrejtése, és a kiterjesztett HomeKit Secure Video támogatás.

iCloud Privát Átjáró

Az iCloud Privát Átjáró egy olyan szolgáltatás, amivel gyakorlatilag bármilyen hálózatra csatlakozhatsz és böngészhetsz az interneten a Safarival egy sokkal biztonságosabb és privát módon. Biztosítja, hogy az adatok titkosítva és két különböző internetes átjárón keresztül hagyják el a készülékedet, hogy senki ne tudja az IP-címedet, helyzetedet és böngészési előzményeidet felhasználni és ezek alapján részletes profilt építeni rólad.

E-mail cím elrejtése

Generálj egyedi, véletlenszerű e-mail címeket, amelyek a személyes postafiókodba továbbítják a leveleket – így nem kell megadnod a valódi címedet, amikor webes űrlapokat töltesz ki, vagy pedig hírlevelekre iratkozol fel. Az E-mail cím elrejtése opció beépítve megtalálható lesz a Mail, Safari és iCloud beállítások alatt, viszont csak az év folyamán később fog érkezni.

És még sok más

Kisegítő lehetőségek. Szabd testre a kijelző- és szövegméretet minden egyes app esetén. Vastagítsd meg vagy nagyítsd fel a szöveget, emeld meg a kontrasztot, invertáld a színeket, és még több opció áll rendelkezésedre, csak azokra az appokra vonatkozóan, amelyekre szeretnéd. Fedezz fel embereket, tárgyakat, szövegeket és táblázatokat a képeken még nagyobb részletességgel a VoiceOver segítségével. Navigálj a számlák és a tápanyagindexek értékei között logikus sorrendben. És mozgasd az ujjadat egy fotón ahhoz, hogy megtaláld egy személy helyzetét a képen annak többi eleméhez képest.

Időjárás. A frissített megjelenés új, grafikus elemekkel mutatja meg az időjárási adatokat, amit a gyönyörűen újraalkotott, animált hátterek is jeleznek, beleértve a csapadékot, a levegőminőséget, és hőtérképeket, hogy az Időjárás app még inkább magával ragadó legyen.

Jegyzetek. A produktivitást növelő frissítések segítségével a Jegyzetek lehetővé teszi, hogy a jegyzeteidet #címkékkel lásd el, és új módokon tudj másokkal közösen dolgozni bennük, illetve a Tevékenység nézetben lásd, hogy ki és mit változtatott az adott jegyzeten.

Fordítás. A rendszerszintű fordítás lehetővé teszi, hogy a rendszerben bárhol szövegeket tudj fordítani. Az appon belül az Automatikus Fordítás és a beszélgetés mód fejlesztett beszélgetési folyamatot tesz lehetővé és megkönnyíti a társalgás követését.

Widgetek. A főképernyő ikonjai közé most már a Lokátor, a Game Center, az App Store “Ma” füle, az Alvás, a Mail, és az Emberek Családi megosztást támogató widgetje is kitehető.

Lokátor. Nézd meg a családtagjaid és a barátaid helyzetét folyamatos frissítésekkel. Keresd meg a készülékeidet a Lokátor hálózatával még akkor is, ha azokat kikapcsolták vagy törölték.

Apple ID. A Fiók Helyreállítási Kontaktok minden eddiginél egyszerűbbé teszi a jelszavad visszaállítását és a fiókodhoz való hozzáférés visszaszerzését. Az új Digitális Örökség program pedig lehetővé teszi, hogy kijelölj embereket, akik hozzáférést kaphatnak a fiókodhoz a halálod esetén.

Siri. Most már megkérheted Sirit, hogy megossza a kijelzőn található elemeket, mint például a fotók, weboldalak, hírek, és még több minden. Ha az adott elem nem osztható meg, Siri felajánlja, hogy egy képernyőfotót küld helyette. Magyar Siri továbbra sincs.

Az iOS 15 összes újdonságát itt sorolja fel az Apple: New features available with iOS 15.

Kompatibilitás

Az iOS 15 az összes olyan készülékre elérhető, amire az iOS 14 is:

Az iOS 15 első béta verziója a fejlesztők számára már letölthető, a nyilvános béta júliusban érkezik, a hivatalos megjelenés pedig a már megszokott ősz lesz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Térképen a sávjelölő/felüljárós nézet érdekes lesz - 2 év múlva amikor megjelnik az új magyar térkép😀

  2. A terkepek alkalmazasban nem lesz olyan reszletesseg mint az emilett varosokban. A muholdas kozeli kepek evekkel le vannak maradva az maihoz kepest. Szemelyitazolvany tarcaba torteno feltoltese biztos, hogy nem lesz elerheto meg egy darabig. Az idojaras app percenkenti vihar elorejelzesi lebontasa sem elerheto. Fordito app meg mindig nem tud Magyarul.

  3. Avatar for gunar gunar says:

    Viszont legalább gyorsabbnak tűnik mint a 14 beta x ami előtte volt utolsó. A whatsapp valamiért nem megy majd javítják gondolom az appban a fejlesztői (csak aki használja sokat annak fontos info), de első beta lévén egészen jól fut. (12 mini)
    A watchOS 8 beta1-ról semmi eddig? Csak mert 1x már volt elakadt órám és a szervízben végezte cserével az Apple "jóindulátnak " köszönhetően lett egy új akkor, de nem szeretnék megint így járni

  4. Fent van semmi gond nem volt.

    iOS beta legjobb tuladonsága hogy a Windows Phone amit 10 éve megcsinált alsó keresési sáv, azt végre összehozták. Remélem ezt majd átveszik chrome-ba is.

  5. Avatar for expa expa says:

    OFF
    “Szabd testre a kijelző- és szövegméretet minden egyes app esetén.”
    Ez jó lenne macOS-re is mert a Viberban baromi kicsi betűk vannak :smiley:
    ON

  6. Avatar for gunar gunar says:

    Működik is :smiley: én a Boxutca-t találtam kicsinek és lám már jobb lett :slightly_smiling_face:

  7. Avatar for expa expa says:

    de csak iOS-en ugye?

  8. És intelligens invertálás. Pl Facebook dark mode előhozható így

  9. Avatar for gunar gunar says:

    Hát csak az van nekem és az óra ott nem hiszem hogy van ilyen . A eWeather pl nem tudja a nagyobb betűket sajnos, nem elég dinamikus az app :smiley:

  10. Avatar for expa expa says:

    de én macOS-t írtam/kérdeztem. Hogyan jön ide az iOS és a watchOS?

  11. Avatar for gunar gunar says:

    Úgy hogy amin van legalább műxik :crazy_face: és ez ad okot a reményre :slightly_smiling_face:

  12. Avatar for gunar gunar says:

    Ja amúgy élő szöveg, a haveromnak mutattam és mint megrögzött droidos megjegyezte " kíváncsian várja mikorra kopizza le ezt a droid mert jó funkció, hogy egy fényképről mindent ami adat tud azonnal használni is a telefon (címek, tel számok, stb)

  13. A Live text csak A12 chip-től felfelé működik? iPhone X-en sajnos nem elérhető ez a funkció. Ezt említették a bemutatón?

  14. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ezt külön nem említették, de az Apple oldalán le van írva.

  15. Számomra újdonság a 15-ben, hogy hívás közben, ha megnyomod a mikrofon némítást, akkor hang hallatszik, eltérő ki és bekapcsoláskor.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for lacika88 Avatar for itanczos Avatar for ahorvathkaroly Avatar for szildavid90 Avatar for expa Avatar for Jadeye Avatar for ef-dani Avatar for gunar

Népszerű hozzászólások

  1. Térképen a sávjelölő/felüljárós nézet érdekes lesz - 2 év múlva amikor megjelnik az új magyar térkép😀

  2. A terkepek alkalmazasban nem lesz olyan reszletesseg mint az emilett varosokban. A muholdas kozeli kepek evekkel le vannak maradva az maihoz kepest. Szemelyitazolvany tarcaba torteno feltoltese biztos, hogy nem lesz elerheto meg egy darabig. Az idojaras app percenkenti vihar elorejelzesi lebontasa sem elerheto. Fordito app meg mindig nem tud Magyarul.

  3. Avatar for gunar gunar says:

    Viszont legalább gyorsabbnak tűnik mint a 14 beta x ami előtte volt utolsó. A whatsapp valamiért nem megy majd javítják gondolom az appban a fejlesztői (csak aki használja sokat annak fontos info), de első beta lévén egészen jól fut. (12 mini)
    A watchOS 8 beta1-ról semmi eddig? Csak mert 1x már volt elakadt órám és a szervízben végezte cserével az Apple "jóindulátnak " köszönhetően lett egy új akkor, de nem szeretnék megint így járni

  4. Fent van semmi gond nem volt.

    iOS beta legjobb tuladonsága hogy a Windows Phone amit 10 éve megcsinált alsó keresési sáv, azt végre összehozták. Remélem ezt majd átveszik chrome-ba is.

  5. Avatar for expa expa says:

    OFF
    “Szabd testre a kijelző- és szövegméretet minden egyes app esetén.”
    Ez jó lenne macOS-re is mert a Viberban baromi kicsi betűk vannak :smiley:
    ON

  6. Avatar for gunar gunar says:

    Működik is :smiley: én a Boxutca-t találtam kicsinek és lám már jobb lett :slightly_smiling_face:

  7. Avatar for expa expa says:

    de csak iOS-en ugye?

  8. És intelligens invertálás. Pl Facebook dark mode előhozható így

  9. Avatar for gunar gunar says:

    Hát csak az van nekem és az óra ott nem hiszem hogy van ilyen . A eWeather pl nem tudja a nagyobb betűket sajnos, nem elég dinamikus az app :smiley:

  10. Avatar for expa expa says:

    de én macOS-t írtam/kérdeztem. Hogyan jön ide az iOS és a watchOS?

  11. Avatar for gunar gunar says:

    Úgy hogy amin van legalább műxik :crazy_face: és ez ad okot a reményre :slightly_smiling_face:

  12. Avatar for gunar gunar says:

    Ja amúgy élő szöveg, a haveromnak mutattam és mint megrögzött droidos megjegyezte " kíváncsian várja mikorra kopizza le ezt a droid mert jó funkció, hogy egy fényképről mindent ami adat tud azonnal használni is a telefon (címek, tel számok, stb)

  13. A Live text csak A12 chip-től felfelé működik? iPhone X-en sajnos nem elérhető ez a funkció. Ezt említették a bemutatón?

  14. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ezt külön nem említették, de az Apple oldalán le van írva.

  15. Számomra újdonság a 15-ben, hogy hívás közben, ha megnyomod a mikrofon némítást, akkor hang hallatszik, eltérő ki és bekapcsoláskor.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for lacika88 Avatar for itanczos Avatar for ahorvathkaroly Avatar for szildavid90 Avatar for expa Avatar for Jadeye Avatar for ef-dani Avatar for gunar