fbpx Skip to content

Az Innr márkát nem igazán kell bemutatnom, mert itt a Szifon.com-on már többször is olvashattatok róla. Legutóbb a Homey okos központ cikkben említettem meg, azelőtt pedig a beltéri termékeiről írtam.

Ahogy a fenti képen is látszik, most a kültéri termékcsaládot szeretném bemutatni, hogy mi mire használjuk az egyes termékeket, mik kaphatóak hazánkban, valamint mit is jelent a Philips HUE, Homey, és Zigbee támogatás!

Az Innrről röviden azt kell tudni, hogy egy ex Philips mérnök alapította a céget. Ezzel jóformán betonbiztossá tette a márkát, mivel a Philips évek óta a top minőséget képviseli és ezzel együtt az Innr is ezt a célt tűzte ki, csak éppen pénztárca-barát termékekkel. Ez egyébként olyannyira jól sikerült, hogy én már csak Innr termékeket ajánlok okos otthonokba, valamint kizárólag ezeket a termékeket használom itthon is, elengedtem a Philips HUE vonalat.

Philips HUE, Zigbee, Homey, SmartThings

Korábban már írtam az okos otthon szabványokról, kommunikációkról ebben a cikkben. Jelen esetben Zigbee rádiós kommunikációt használnak az Innr termékek, tehát nem Wi-Fi-n keresztül csatlakoznak a központhoz (az is kell), hanem a megbízható Zigbee-n. A Wi-Fi mindig egyfajta korlátozás a felhasználó számára, tehát ha lehet, érdemes kihagyni és Zigbee-s vagy Z-wave-es kommunikációt használni, amik jóval megbízhatóbbak és nem mellesleg jóval nagyobb hatótávval is rendelkeznek.

Az Innr lámpái, mind a bel- és kültériek Zigbee-n keresztül csatlakoznak a központi egységhez, ami lehet Philips HUE hub, Zigbee-s központi egység is vagy akár a már említett Homey. Az Innrnek van saját központi egysége is, de én ezt nem ajánlom, inkább vegyünk egy Philips HUE hubot, mivel sokkal több opciónk lesz szoftveresen, mint a sajátjával.

Én a Homey-n keresztül kötöm be őket és automatizálom, hogy este 20%-on világítson az erkély (ezt láttátok a felső képeken) vagy éppen a folyosó itthon, amiknél kültéri lámpákat használtam. ?

Ezen kívül a SmartThings-szel is működik a Innr, tehát ha valakinek olyan hubja van, akkor azzal is tökéletesen működni fog.

A folyosón 3db kültéri spot lámpát használok, amik lényegében arra lettek tervezve, hogy falat, fákat világítsanak meg. Ezek egészen komoly fényeket tudnak adni, így jól látható, hogy a műfa milyen szép beltéri árnyékot vet a folyosón, imádjuk ?.

A három lámpa a fal felé irányítva szórt fényt ad a folyosón, éjjel pedig 1%-on működnek, ha mozgást lát a Philips HUE mozgásérzékelő. Tehát nem csak napközben használható, hanem éjjel is, és persze 16 millió szín közül választhatunk. Ez egyébként egy kültéri spot lámpa, de mi végül bentre raktuk, és persze egyesével is megvásárolható a Ledvonal oldalán.

Ahogy az első kép képen láthattátok, mi LED-szalagokat raktunk ki az erkélyre, mert azok szépen bevilágítják este, plusz a már említett 16 millió szín közül is választhatunk, valamint 10%-on is lehet használni őket, ha éppen nem akarunk annyit fényt. Az Innrnek mind kültéri, mind beltéri LED-szalagja is van, a kültéri természetesen víz- és hőálló. Ezek a termékek a Ledvonal oldalán ugyancsak megvásárolhatóak.

Van még egy egészen érdekes terméke az Innrnek, mégpedig egy falra szerelhető LED lámpa. Ő egy 21W-os (meleg/fehér) kör lámpa, amit mi a WC-be szereltük be, mert máshogy nem lehetett kényelmesen automatizálni az éjszakai fényt. Sajnos a vendég WC nálunk úgy van kialakítva, hogy nincs benne konnektor, és a kapcsoló mögé sem építhető be relé, mert konkrétan nem fér el. Így végül a lámpát cseréltük le az Innr megoldására, amit optimalizáltunk éjszakai fénynek is. Szerintem kialakításban ez is szép és teljesen jól használható, ez is megvásárolható a Ledvonal oldalán.

Innr termékcsalád

Konklúzió

Az életterünk fényei merőben meghatározzák a mindennapjainkat. Ha kellemes szórt fényt adunk a nappalinak, hálószobának, sokkal jobban érezzük magunkat, és ez igaz a kültéri kis erkélyre és kertre is. Érdemes picit beruházni rájuk, mert rendkívül sokat dob egy LED-sor, vagy egy spot lámpa, akár beltéren, akár kültéren is. Minden attól függ, mi hogyan érzzük jól magunkat, mi az ideális számunkra. Érdemes megjegyezni azonban, hogy az Innr lámpái a Philips HUE támogatással sem képesek HomeKitre, ezt kizárólag más központ segítségével tudjuk elérni, mint például a Homey-val.

A termékeket az Accesspoint Kft. adta nekünk tesztelésre, ha pedig vásárolni szeretnénk, a LEDvonal oldalán találjuk meg a termékpalettát.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for 83miki83

Népszerű hozzászólások

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for 83miki83