fbpx Skip to content

Az innr márka nem újkeletű, azonban mostanra lett megbízható magyar disztribútora a cégnek és ezzel együtt került a kezünkbe is ez a termékcsalád. Talán a legfontosabb, amit érdemes elmondani róluk, hogy Philips HUE központ kompatibilisek, de fele annyiba kerülnek!

innr okos izzók

Az innr márka tulajdonképpen okos izzókról szól. Ebbe beletartoznak a klasszikus E27-es, az E17-es és GU10-es foglalattal rendelkezők, valamint a manapság népszerű beltéri izzósorok és kültéri spot lámpák egyaránt. A céget talán úgy lehet a legjobban bemutatni, hogy korábbi Philips fejlesztők alkották, tehát egy megbízható termékcsaládot kapunk, de sokkal olcsóbban. Nézzük meg, mire képes az innr márka és miért ennyire jó!

Ahogy már korábban említettem, az innr egy okos izzócsalád, ami a méltán népszerű Zigbee protokollt használja. Ez egy sokkal megbízhatóbb rádiós kommunikáció, mint például a Bluetooth, cserébe sajnos valamilyen központot igényel. A központ persze rengeteg szempontból jobb megoldás, mint a klasszikus Bluetooth kapcsolat. Egyrészt a már említett megbízhatóság, másrészt a kompatibilitás. Jóformán nincs olyan okos eszköz, ami ne lenne képes irányítani a Philips HUE izzóit, így lényegében bármilyen automatizációt beállíthatunk hozzá. A Bluetooth esetén ez rendkívül fapados, sokszor csak ki-be kapcsolást és fényerőt tudunk állítani, vagy időzíteni. Azt például már nem tudjuk megtenni velük, hogy ha hazaérünk és kinyitjuk az ajtót, felkapcsoljon a lámpa.

Ezzel el is érkeztünk az okos otthon és Philips HUE központ témához. Szerintem nincs olyan ember, aki ne találkozott volna már a Philips HUE izzókkal. Itt a Szifon.com-on már több cikket is írtam róla, hiszen én kizárólag ezt a termékcsaládot használom világításra. Ezzel együtt talán a HUE legdrágább megoldás arra, hogy bevilágítsuk a lakást, mely egy szoba esetén is 50-100.000Ft költséget jelenthet. Brutális ára van a HUE-nak, de cserébe egyszerűen csak működik. Olyan szinten kompatibilis a márka mindennel, és jóformán tényleg mindennel, hogy nem kérdés a HUE vásárlása.

Az innr márkánál már említettem, hogy ex-Philips fejlesztők alkották. Tehát a cég tökéletesen kompatiblis a Philips HUE központtal. Ez lényegében azt jelenti, hogy csak bekapcsoljuk az izzót és már meg is találja a központ, semmilyen különleges beállítás nem szükséges. Ezen kívül természetesen bármilyen Zigbee-s okos központtal is működik, illetve Zigbee-t támogató Amazon Alexákkal is. Tehát külön bridge sem szükséges hozzá, elég csupán az Alexával párosítani őket.

Milyen a fénye az innr-nek?

A fény erősségére és a színek minőségére sincs panasz az innr terén. Természetesen nem Philips izzókat kapunk, tehát nem érdemes a kettőt egymás mellé rakni, nem lesznek tökéletesen szinkronban. Azonban az innr rendkívül szép és pontos színpalettával rendelkezik, valamint megfelelő fényerősséggel is, például 9.5W-tal egy fényes izzó esetén. A fény minőségére nem lehet panaszunk, tényleg olyat kapunk, ami felér a HUE termékcsaládhoz, cserébe sokkal jobb ár/értékkel rendelkezik. Vegyük alapul például a színes HUE GU10-es spot égőt, ami manapság nagyon népszerű az újépítésű házaknál. Ezek általában 3-6-10-esével vannak a lakásban, mert ugye spot lámpák.

A Philips HUE színes GU10-es és 5.7W-os spot izzója közel 22.000Ft-ba kerül darabonként. Mindez az innr esetén 12.500Ft-ból megáll. Azért ez nem kevés különbség és itt ugye nem 1db-ot veszünk. De vegyük alapul a nem színes, hagyományos sárga fényt, ami 3db okos E27-es izzó esetén sem kerül többe, mint 11.890Ft. Ez az ár már szinte baráti és még mindig kompatibilis a HUE központtal vagy bármi mással, ami Zigbee-re képes.

Konklúzió

Viszonylag nehéz belekötni az innr márkába, legalábbis ha arról van szó, hogy okos otthont, ház automatizálást szeretnénk létrehozni megfelelő minőségben. Szinte minden megtalálható a termékpalettájukban, csomagok, külső és beltéri lámpák, LED-szalagok és még sok más. Egyébként a cég folyamatosan fejleszti a termék palettáját és hamarosan kültéri lámpatestek, spotlámpák, és oszloplámpák is megjelennek majd a kínálatban! Egyetlen egy negatív velejárója van, ha HUE központtal használjuk ezeket, az pedig a HomeKit kompatibilitás hiánya. Bár én ezt nem nevezem hátránynak az ár/érték miatt, mivel a HUE esetén pont az alkalmazást imádjuk és nem a HomeKitben kapcsolgatjuk a lámpákat, hanem úgynevezett scene szerint alakítjuk ki a környezetünk fényeit.

Szerintem az innr az egyik legjobb okos LED izzó termékcsalád, amivel valaha találkoztam és szuper ajándék lehet karácsonyra is egy Philips HUE központtal együtt vagy akár olyannak is, aki már rendelkezik Philips HUE központtal. 🙂 Jelenleg a SZIFONINNR10%OFF kupon kóddal 10%-os kedvezményre tehettek szert a ledvonal oldalán, érdemes kihasználni az alkalmat!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. A kültéri oszloplámpát próbálta már valaki?
  Pont most tervezek ilyesmit venni, Philipset néztem, az baromi drága, igaz Philips égők, LED sor, bloom van itthon, de mindig külföldről ügyesen olcsóbban vásároltam…
  A Philips kültériről olvastam arról jókat írnak…
  Ráadásul itt a ledvonalon nincs kültéri

 2. Szia! A magyar Innr képviseletnél dolgozom. Ez egy elég új termék, nem érkezett még hozzánk.

  Ennyit találtam róla:

 3. Avatar for F.Tomi F.Tomi says:

  Philips ambilight tv-vel is ugyan úgy működik mint a HUE izzóval?

 4. Köszönöm!

 5. Szia!

  Nem, a Hue Entertainment-et nem adja ki a Philips/Signify külső gyártóknak. Világítási képeket, automatizálást, vezérlést, OTA FW frissítéseket támogatják az Innr megoldások. Szerintem ez elsősorban arra nagyszerű, hogy az egész lakást-házat bevonjuk a Hue rendszer alá.

 6. Avatar for F.Tomi F.Tomi says:

  Köszönöm!

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for F.Tomi Avatar for gergely.kalman Avatar for egycsavo Avatar for SzifonAdmin