fbpx Skip to content

Az AirTag az április 20-i, hivatalos bejelentéséig az elmúlt évek egyik legtöbbet pletykált Apple terméke volt. Az Apple nyomkövetőjéről szóló első jelentések 2019-ben kezdtek megjelenni, és az azt követő két évben folyamatosan úgy tűnt, hogy az ‌AirTag‌ kiadása a küszöbön áll.

Ahogy nálunk is olvashattátok, az FCC beadványaiból kiderült, hogy az Apple már 2019-ben megkezdte az ‌AirTag‌ hatósági jóváhagyási procedúráját, a tesztelésre pedig az év második felében került sor. Most, hogy az ‌AirTag‌ világszerte megérkezett a felhasználókhoz, újabb bizonyítékok láttak napvilágot, miszerint az ‌AirTag‌ jó ideig csak készenlétben állva várta a rajt pillanatát.

A ZONEofTECH Twitter csatornáján megosztott kép tanulsága szerint az AirTag kiegészítőjének szánt kulcstartó dobozában lévő védjegyoltalmi leíráson a 2019-es év, az AirTag papírján pedig a 2020-as dátum látható. Mindkét írás egyértelműen jelzi azt, hogy az Apple már 2019-ben is bejelenthette volna az AirTaget, de ezt feltehetően stratégiai okokból mégis 2021-re halasztotta.

Az sem nyert bizonyítást, hogy a 2021-re tolódott bemutatóban közre játszott-e a Tile nevű, szintén nyomkövető eszközöket gyártó cég Apple-el szembeni nyilatkozata, mely a cupertinói céget versenyellenes magatartással vádolta.

 Az ‌AirTag április 30. óta megvásárolható, mely hazánkban egy darab esetén 12 900 Ft-ot, a négy darab eszközt tartalmazó csomagnál pedig 43 990 Ft-ot kóstál. Ide kattintva pedig elolvashatod a tesztünket is!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok