fbpx Skip to content

Az Apple kiadta az iPadOS 14.5-öt, ami több fejlesztést és hibajavítást is tartalmaz. Az iPadek esetén az Apple Watch-csal való feloldás nem érhető el, az csak a Face ID-s iPhone-ok kiváltsága.

Az iPadOS 14.5 támogatást biztosít az AirTagekhez, lehetővé teszi eltérő bőrtónusok kiválasztását a párokat ábrázoló emojikhoz, ezenkívül az Alkalmazáskövetés átláthatósága funkcióval megadhatjuk, hogy mely alkalmazások követhetik a tevékenységünket más vállalatok alkalmazásain és webhelyein keresztül.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Letöltés, telepítés.

iPadOS 14.5 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple mindössze a következőket írja:

Az iPadOS 14.5 támogatást biztosít az AirTagekhez, lehetővé teszi eltérő bőrtónusok kiválasztását a párokat ábrázoló emojikhoz, ezenkívül az Alkalmazáskövetés átláthatósága funkcióval megadhatja, hogy mely alkalmazások követhetik az Ön tevékenységét más vállalatok alkalmazásain és webhelyein keresztül.

AirTag és Lokátor

  • Az AirTagekhez biztosított támogatással privát és biztonságos módon nyomon követheti és megtalálhatja a fontos tárgyakat, például kulcsokat, pénztárcákat, hátizsákokat stb. a Lokátor alkalmazásban.
  • Lejátszhat egy hangot a beépített hangszórón keresztül, hogy könnyebben megtalálja az AirTaget.
  • A Lokátor-hálózat – amelyhez több száz millió eszköz csatlakozik – segíthet megtalálni az AirTagjét, még akkor is, ha az nincs a közelben.
  • Az Elveszett mód értesíti Önt az AirTag megtalálásáról, és megadhat egy telefonszámot, amelyen keresztül kapcsolatba lehet lépni Önnel.

Emojik

  • Eltérő bőrtónusok támogatása az egyes személyek esetében a csókolózó párokat és a szívvel látható párokat ábrázoló emojik összes variációjában.
  • Fejet, szívet, szakállas nőt ábrázoló új emojik.

Siri

  • Ha AirPods fülhallgatót vagy kompatibilis Beats fejhallgatót visel, bejelentést kaphat a beérkező hívásokról a Siritől, amelynek során a Siri a hívó felet is jelezni tudja Önnek, ezenkívül a kéz használata nélkül fogadhatja a hívásokat.
  • A csoportos FaceTime-hívások támogatása lehetővé teszi, hogy a Siri segítségével FaceTime-hívást indítson egy kontaktokból álló lista vagy csoportnév alapján az Üzenetekből.
  • Megkérheti a Sirit, hogy hívja fel az Ön vészhelyzetben értesítendő kontaktjait.

Adatvédelem

  • Az Alkalmazáskövetés átláthatósága funkcióval megadhatja, hogy mely alkalmazások követhetik az Ön tevékenységét más vállalatok alkalmazásain és webhelyein keresztül hirdetések elhelyezése, illetve adatbrókerekkel való megosztás céljából.

Apple Music

  • Megoszthatja a kedvenc dalszövegeit az Üzenetek, a Facebook és Instagram-sztorik segítségével, így az Apple Music-előfizetők közvetlenül az Üzenetekből is lejátszhatják a dalszövegtöredékeket, anélkül hogy ki kellene lépniük a beszélgetésből.
  • A Nagyvárosok toplistái szakaszban megtekintheti, hogy a világ több mint 100 nagyvárosában mely dalok népszerűek.

Podcastok

  • A Podcastokban lévő műsoroldalak úgy lettek átalakítva, hogy egyszerűbbé tegyék a podcastok meghallgatását.
  • Igény szerint elmentheti és letöltheti az epizódokat, amelyek automatikusan hozzá lesznek adva a könyvtárához, ahol gyorsan elérheti őket.
  • A letöltési viselkedés és az értesítési beállítások az egyes műsorok esetében külön-külön testreszabhatók.
  • A Toplisták szakasz és a Keresésben rendelkezésre álló népszerű kategóriák segítségével új műsorokat fedezhet fel.

Emlékeztetők

  • Az emlékeztetőket cím, prioritás, lejárati dátum vagy létrehozási dátum szerint rendezheti.
  • Kinyomtathatja az emlékeztetőket tartalmazó listákat.

Játékok

  • Támogatás biztosított ahhoz, hogy Xbox Series X|S vezeték nélküli kontrollert vagy Sony PS5 DualSense™ vezeték nélküli kontrollert használjon a játékokhoz.

Ez a kiadás az alábbi problémákra is megoldást kínál:

  • Bizonyos körülmények között a billentyűzet elrejtheti a szálak alján lévő üzeneteket.
  • A törölt üzenetek továbbra is megjelenhetnek a Spotlight-keresésben.
  • Előfordulhat, hogy az Üzenetek alkalmazás tartósan nem tudja elküldeni az üzeneteket egyes szálakban.
  • A Mail bizonyos felhasználók esetében csak az eszköz újraindítását követően tölti be az új e-maileket.
  • Az iCloud-lapok nem mindig jelennek meg a Safariban.
  • Az iCloud-kulcskarikát nem mindig lehet kikapcsolni.
  • Előfordulhat, hogy a Siri segítségével létrehozott emlékeztetők szándékolatlanul a kora reggeli órákra vannak beállítva.
  • Az automatikus váltás használatakor az AirPods fülhallgató helytelen eszközre irányítja vissza a hangot.
  • Az AirPods automatikus váltással kapcsolatos értesítései alkalmanként kimaradnak vagy kétszer vannak elküldve.

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk a Findert, illetve korábbi rendszereken és Windows-on az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iPadOS 14.5 buildje 18E199, ami ugyanaz, mint a Release Candidate, így ha eddig is az RC volt fent a készülékünkön, akkor már nem jelenik meg frissítés.

Ha valaki szeretné lementeni a 14.5 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Vagy töltse le innen:

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek.

Linkgyűjtemény

Az iPadOS 14-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iPadOS 14 címke alatt.

[newsletter_signup_form id=11]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for aw123 aw123 says:

    Tudom, hogy nem itt a helye, de ez a legfrisebb cikk. Ipad OS 14.5 telepitese ota a 2020as ipad pro 12.9em kizarolag a hozza adott gyari toltovel hajlando tolteni. Se korabbi ipad tolto se egyeb usbs megoldas nem mukodik. Egyszeruen nem is erzekeli, hogy csatlakoztattam hozza toltot. Kabeleket teszteltem egyeb usb-c eszkozokkel azok toltodnek. Eddig egy egyszeru ikeas toltovel toltottem a tabletet gond nelkul amiota megvan. Erosen szoftveres korlatozasnak tunik. Van valakinek otlete / infoja errol?

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @aw123 kérlek, máskor ne offolj másik cikk alatt. nyugodtan hozzászólhatsz a megfelelőnél, mert akkor az kerül felülre a főoldalon. felesleges offolni. áthelyeztem a hozzászólásodat ahhoz a cikkhez, ahová az tartozik.

    a tapasztalt hiba kapcsán pedig érdemes lenne elsőként az ebben a cikkünkben leírtakat végigzongorázni:

  3. Avatar for Afulop Afulop says:

    Jó hogy már csak engedélyt ne kérjünk egy hozzászóláshoz… vicc…

    iPad OS-t érintő kérdés, aktuális miért lenne OFF…

    Belinkelsz egy 9 éves cikket… sanszos, hogy nem fog megoldást találni benne…

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for aw123 Avatar for Afulop Avatar for Szifon Avatar for Jadeye