Elérhető az első iOS 14.6, iPadOS 14.6, watchOS 7.5, tvOS 14.6 és macOS Big Sur 11.4 béta

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple elérhetővé tette az iOS 14.6, az iPadOS 14.6, a watchOS 7.5, a tvOS 14.6, illetve egy nappal ezelőtt a macOS Big Sur 11.4 első fejlesztői bétáit.

Az újdonságokkal vagy folyamatosan frissítjük ezt az írásunkat, vagy pedig új cikket teszünk közzé, amint napfény derül rájuk. Felfedeztél valamit, ami eddig nem volt? Írd le hozzászólásban!

iOS 14.6 beta 1 és iPadOS 14.6 beta 1

A build verziószáma 18F5046e.

Változás a Szoftverfrissítés menüpontban – ami igazából már az iOS 14.5 egyik, eddig ki nem derült újdonsága –, hogy az adott béta ágon (jelen esetben ez az iOS 14.5 RC) feldobja, hogy az adott verzióból van-e frissebb build, vagy az naprakész (mint esetünkben, hiszen nincs frissebb a 14.5 RC-nél), és alatta pedig feldobja a béta csatornán már elérhető iOS 14.6-os ág első bétáját is:

Ennek köszönhetően akik esetleg még nem frissítették a készülékükön futó iOS 14.5 bétáját annak RC változatára, azok ezt továbbra is megtehessék, és ne kelljen azonnal tovább lépniük a 14.6-os ágra, ha azt esetleg bármi okból nem szeretnék. Ez elsősorban például a nyilvános bétát használók számára lehet érdekes, mert ott az Apple nem tesz elérhetővé IPSW-ket, mint a fejlesztők számára.

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt az iOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

Vissza a hivatalos iOS-verzióra

Ha nem vált be a béta, a már megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos verziót: helyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött IPSW-t.

Erről részletesen itt írtunk: Gyakori kérdések: hogyan állítható vissza a készülékünk béta iOS-ről a hivatalos verzióra?

iOS 14.6 beta 1 és iPadOS 14.6 beta 1 letöltési linkek

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából, az iOS 14.6 beta 1 és iPadOS 14.6 beta 1 IPSW-fájljai pedig az alábbi linkekről:

iOS:

iPadOS:

watchOS 7.5 beta 1

Az új build verziószáma 18T5546f.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából.

Egyelőre nem ismertek az újdonságok. Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt a watchOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

tvOS 14.6 beta 1

Az új build verziószáma 18L5546f.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából, az IPSW pedig innen:

Egyelőre nem ismertek az újdonságok. Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt a tvOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

macOS Big Sur 11.4 beta 1

Az új build verziószáma 20F5046g.

A fejlesztői béta konfigurációs eszköz ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából.

Az új build esetén az Apple elsősorban az AMD Navi RDNA2 architektúrájú (6800, 6800XT és 6900XT) grafikus kártyák támogatását említi.

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt a tvOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 14 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 14 béta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 14-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, az iPadOS 14-ről szólóakat itt, a watchOS 7-ről szólókat meg itt, a tvOS 14-ről készülteket itt, a macOS Big Sur kapcsán pedig itt olvashatsz.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. expa says:

    Big Sur 11.4 béta
    Király, amikor még a 11.3 sem jött ki. De legalább dolgoznak rajta :smiley:

  2. Jadeye says:

    a kettő nem függ össze, a 11.3 már kvázi készen van, annál csak arra vár az Apple, hogy aki feltette az RC-t, jelez-e olyan hibát, amit muszáj kijavítaniuk a hivatalos megjelenésig. ha nem jelez senki semmit, vagy amit jeleznek, az alacsony prioritású, azt már nem javítják a hivatalos verzió megjelenésével, ami akkor ugyanaz a build marad, mint az RC. eközben pedig már ott az új ág, a 11.4, ami már az újabb verzió.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!