Elérhető a negyedik iOS 14.5, iPadOS 14.5, watchOS 7.4, tvOS 14.5 és macOS Big Sur 11.3 béta

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple elérhetővé tette az iOS 14.5, az iPadOS 14.5, a watchOS 7.4, a tvOS 14.5 és a macOS Big Sur 11.3 negyedik fejlesztői bétáját.

Az újdonságokkal vagy folyamatosan frissítjük ezt az írásunkat, vagy pedig új cikket teszünk közzé, amint napfény derül rájuk.

iOS 14.5 beta 4 és iPadOS 14.5 beta 4

A build verziószáma 18E5178a.

Új kapcsoló biztonsági frissítések telepítésére az iOS verziófrissítéseitől függetlenül. Ez a funkció jelenleg nem egyértelmű, de úgy tűnik, hogy az Apple hamarosan két részre bontja a frissítéseket, és lesznek külön biztonsági frissítések is.

Több apróság változott a Zene appban. Hamarosan várható egy új felfedezési opció a toplisták alatt, ahol a világ 100 nagyobb városának toplistái alapján fedezhetünk fel új dalokat. Egy albumban a tartalom aljára görgetve már láthatjuk az album információit annak megjelenési dátumával, a dalok számával és időtartamával és a kiadó nevével együtt. Ezen felül visszakerült a Teljes album megjelenítése opció.

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt az iOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! :)

Vissza a hivatalos iOS-verzióra

Ha nem vált be a béta, a már megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos verziót: helyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött IPSW-t.

Erről részletesen itt írtunk: Gyakori kérdések: hogyan állítható vissza a készülékünk béta iOS-ről a hivatalos verzióra?

iOS 14.5 beta 4 és iPadOS 14.5 beta 4 letöltési linkek

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából, az iOS 14.5 beta 4 és iPadOS 14.5 beta 4 IPSW-fájljai pedig az alábbi linkekről:

iOS:

iPadOS:

watchOS 7.4 beta 4

Az új build verziószáma 18T5183b.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából.

Egyelőre nem ismertek az újdonságok. Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt a watchOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! :)

tvOS 14.5 beta 4

Az új build verziószáma 18L5186a.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából, az IPSW pedig innen:

Egyelőre nem ismertek az újdonságok. Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt a tvOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! :)

macOS Big Sur 11.3 beta 4

Az új build verziószáma 20E5210c.

A fejlesztői béta konfigurációs eszköz ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából.

Egyelőre nem ismertek az újdonságok. Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt a tvOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! :)

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 14 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 14 béta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 14-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, az iPadOS 14-ről szólóakat itt, a watchOS 7-ről szólókat meg itt, a tvOS 14-ről készülteket itt, a macOS Big Sur kapcsán pedig itt olvashatsz.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. expa says:

  Köszönjük a Dark Mode-ot :smiley:

 2. Jadeye says:

  hmm?

 3. expa says:

  Csak most láttam, hogy az oldalon be lehet kapcsolni, nem csak a fórumban.

 4. Jadeye says:

  jaaaa. pedig az már évek óta ott van. :smiley:

 5. sullerj says:

  Sokat javult az órával való feloldás sebessége (maszkban).

 6. gunar says:

  Na igen már egészen jól műxik és mivel ez a megszokott az Apple eszközök részéről, el is felejtettük leírni a jó működést itt. Igaz a funkció is beépült a napi rutinba és csak akkor tűnne fel, ha gond lenne a használattal.

 7. expa says:

  Hihetellen de én nem vettem észre. Pont azt vártam, hogy a cikkeknél mikor lesz :smiley: Sorry…

 8. Hacsi says:

  Nekem azért rendszeresen el el rontja :frowning:

 9. mtomi95 says:

  Ez olyan jól működik!
  Videó közben csak elő kell hozni a homescreen-t!
  Ha lezárom játssza a háttérben is.

  Sőt ha a képernyő szélére húzom akkor is lejátszik és azzal a nyíllal elő lehet hozni!
  Ehhez még csak asztali nézet sem kell.
  Mindezt gyárilag. Harmadikféltől való alkalmazás és tweak nélkül!
  Nagyon király!

 10. Czo says:

  Itt a PiP modra gondolsz? Annak semmi koze az iOS 14.5-hoz.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!