fbpx Skip to content

Az Apple február elsején elérhetővé tette az iOS 14.5, az iPadOS 14.5, a watchOS 7.4, a tvOS 14.5, majd egy nappal később a macOS Big Sur 11.3 első fejlesztői bétáját.

Az újdonságokkal vagy folyamatosan frissítjük ezt az írásunkat, vagy pedig új cikket teszünk közzé, amint napfény derül rájuk. A béták mellett pedig a macOS Big Sur esetén hivatalosan megjelent a 11.2-es frissítés is.

iOS 14.5 beta 1 és iPadOS 14.5 beta 1

A build verziószáma 18E5140j, de február 4-én az Apple új buildet adott ki, aminek a verziószáma 18E5140k lett.

Eddig az alábbi újdonságokra derült fény:

  • A Face ID maszk viselése esetén már képes a csuklónkon viselt, feloldott Apple Watch-ot használni az iPhone zárolásának automatikus feloldásához.
  • Xbox Series S/X és PlayStation 5 kontrollerek támogatása.
  • Fitness+ tartalmak streamelése AirPlay 2-kompatibilis eszközökre.
  • Az App Tracking Transparency teljes mértékű támogatása.
  • 5G támogatás dual SIM használata esetén.
  • Fektetett módban, Smart Keyboardot vagy Magic Keyboardot csatlakoztatva az iPad bekapcsolása közben az Apple logó is fektetett módba fordul.
  • Elérhető az emoji kereső a billentyűzeten az iPad esetén is.

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt az iOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

Vissza a hivatalos iOS-verzióra

Ha nem vált be a béta, a már megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos verziót: helyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött IPSW-t.

Erről részletesen itt írtunk: Gyakori kérdések: hogyan állítható vissza a készülékünk béta iOS-ről a hivatalos verzióra?

iOS 14.5 beta 1 és iPadOS 14.5 beta 1 letöltési linkek

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából, az iOS 14.5 beta 1 és iPadOS 14.5 beta 1 IPSW-fájljai pedig az alábbi linkekről:

iOS:

iPadOS:

watchOS 7.4 beta 1

Az új build verziószáma 18T5144k.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából.

Egyelőre nem ismertek az újdonságok. Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt a watchOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

tvOS 14.5 beta 1

Az új build verziószáma 18L5149j.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából, az IPSW pedig innen:

Egyelőre nem ismertek az újdonságok. Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt a tvOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

macOS Big Sur 11.3 beta 1

Az új build verziószáma 20E5172i.

A fejlesztői béta konfigurációs eszköz ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából.

Egyelőre nem ismertek az újdonságok. Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt a tvOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 14 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 14 béta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 14-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, az iPadOS 14-ről szólóakat itt, a watchOS 7-ről szólókat meg itt, a tvOS 14-ről készülteket itt, a macOS Big Sur kapcsán pedig itt olvashatsz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Aki felrakta, nézze meg legyenszíves a Vodafone carrier bundle számát. Köszi.

  2. Avatar for alali alali says:

    Szuper! A Face ID-ra kiváncsi leszek, nagyon hasznos ha így működne.

  3. Avatar for gunar gunar says:

    Kéri az óra frissítését is, ergo aki azon nem beta-zik várnia kell

  4. Avatar for alali alali says:

    Köszi az infót

  5. Avatar for expa expa says:

    Megjelent a Bigsar 11.2. Remélem a save/open bugot javították!!!

  6. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    igen, ezt a cikk második bekezdése is írja, hogy megjelent. de milyen save/open bugra gondolsz?

  7. Avatar for expa expa says:

    Amikor elmentenék valamit akkor a kinyilt ablak méretét hiába változtatom meg nem marad úgy.
    Visszaáll kicsi méretre. Erről itt írnak és nálam is ez a hiba: open/save

  8. JAJ ez engem is idegesített :smiley: végre.

  9. Nem tudom mennyire speciális probléma, de az M1-es gépek nem kezelik a külső icc színprofilokat. Magyarán ha bekalibráltatsz egy monitort, annak profilját nem tudod használni, csak akkor ha M1-es gépen végezték a kalibrálást. Inteles gépek alatt tökéletesen működik. Gondolom ezt nem javították.

  10. Avatar for gunar gunar says:

    Hát ezt azért megcsinálhatta volna jobban is az apple, mert hogy a maszkos azonosításnál órával, tök mindegy ki van előtte csak a maszk a lényeg és felold, eléggé primitív megoldása a problémának sztem. Igaz a legegyszerűbb. és legkevesebb melót igénylő. Ha már csinálták, olyan nehéz lett volna a arcot felülről lefelé elkezdve hasonlítani és amikor a maszkhoz ér akkor összeveti a látható részt a tárolttal, majd ha az legalább egyezik engedni a feloldást? Most a párom aki nincsen felvéve alternatívnak, szemüveges is, maszkban simán feloldja ha ott vagyok a közelben és látja az órámat a teló Bt-on, igaz ha az órán rányomok a lezárásra akkor onnantól csak a kóddal lehet oldani, de az órán ez a lehetőség is csak kb 2 mp-ig él utána eltűnik, ami elég gyors és nem láttam erre állítási lehetőséget.
    Ergo megint csináltak valamit gyorsan és átgondolatlanul szvsz.

  11. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az órás feloldás a Mac-ek esetén már évek óta így működik. ott nem gond, de most az iPhone esetén igen? ne már. :slight_smile:

  12. Avatar for expa expa says:

    11.2-n kijavították a save/open bug-ot erre itt a másik. Photoshopban nem lehet rámenteni a megnyitott fájlra csak ha előtte törlöd. Király :frowning:

  13. Avatar for expa expa says:

    Nekem simán / elsőre felment a 11.2.

  14. én kb mindegyik frissítésnél szivok ezzel a problémával… hosszú napokon keresztül probálkozom (amikor elkattan nálam valami akkor akkor akár 1-1 órán keresztül is…

  15. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez mondjuk simán lehet Photoshop-hiba, bár én a legfrissebb verziót használva ebbe nem futottam bele a 11.2 esetén.

  16. Avatar for expa expa says:

    Nekem is a legújabb photoshopom van (legális) és 11.2.
    Megnyitok egy psd-t. Módosítok rajta valamit és rámentek. Vagyis csak emntenék mert ez a hibaüzenet: Képernyőfotó 2021-02-02 - 13.56.46

    Neked nincs ilyen hiba? Eddig nekem nem volt.

  17. Avatar for expa expa says:

    Na, újratelepítettem a PS-t és így már jó. Jájj, nagyon megijesztett :smiley:
    Köszi!

  18. Avatar for gunar gunar says:

    A Mac az F-ID -s? Na meg azt nem használok, kisebb az esélye hogy olyan akarja feloldani akinek nem kellene, stb. Én csak leírtam hogy szerintem ezt nem kellett volna ennyire leegyszerűsíteniük mert elveszett a biztonság azzal, hogy bárki maszkban feloldja ha a közelében vagyok és pl nem veszem észre az óra jelzését, mert éppen mást csinálok.

  19. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    sehol nem írtam azt, hogy a Mac Face ID-s lenne, hiszen nem az. az Apple Watch segítségével történő feloldásról írtam, ami meg 2016 óta elérhető.

  20. Avatar for gunar gunar says:

    Na én meg pont a F-ID -ra írtam, hogy azt lehetne okosabban is használni ebben az esetben a részarcra, mert nem hiszem hogy nem tudná ha akarják, csak nem akarják és élne a biztonság, igaz több meló lett volna megcsinálni.

  21. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de ez nem így működik… szerinted nem gondolt pont erre az Apple?

  22. Avatar for Czo Czo says:

    Gondolom, ha csak az arc “felet” venned figyelembe, akkor maris eldobtad, az authentikaciora szoba joheto biztonsag “felet”.

  23. Avatar for gunar gunar says:

    Hát mivel magyarázod azt, hogy simán a párom feloldotta maszkban és szemüveges is . Így bárki feloldhatja ennyi erővel, jó persze nem fér hozzá mindenhez, de elég sok olyanhoz férhet amihez nem kellene az akárki. Persze nem a párom miatt gond, mert ő tudja a kódot, hanem akárki miatt.
    Czo!
    Pont erre írtam hogy addig azonosít majd ha ott van watch-om old, ha a kettőből valamelyik nem ok akkor meg nem. Nem hiszem hogy ezt nem lehet simán megcsinálni hiszen tárolja az arcomat valahol odabent, amennyiben maszkolok akkor látja maszk feletti részt, persze az nem sok de talán szűkítené az esélyeseket ha amit lát azt összevetné a tárolttal, majd megnézné van-e órám a közelben és ha igen old, ha nem akkor meg ugye nem. Csak ennyire mertem gondolni mikor olvastam, mit tud. Erre kaptam amit odadobtak. Kicsi munka kicsi biztonság.

  24. Avatar for Czo Czo says:

    Azert, iszonytatosan kozel kell lenned az oraval a telefonhoz, hogy ez mukodjon, ugyhogy szerintem ez nem problema. En nem tudtam meg ugy kiprobalni, hogy olyan ember nezzen bele maszkban, aki nincs benne a telefonban.

  25. Avatar for gunar gunar says:

    Sajnos az a szitu, hogy a párom meg én kb 2m-re voltunk egymástól és oldott. Annyira hasonlítunk egymásra mint férfi és nő, a szemüvegről nem is beszélve :crazy_face: szóval ezzel az erővel kb bárki maszkban oldhatja.
    Ez így nekem kb samsung filing

  26. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez egy BÉTA. jelezd ezt a biztonsági aggályt az Apple felé a Feedback appon keresztül.

  27. Ezt nem kötelező bekapcsolni. Tehát nincs samsung filing, továbbra se nyitja ha maszkba vagy kivéve, ha neked ez oké.

  28. Avatar for gunar gunar says:

    Ezt mind tudom, de azon sem volt kötelező bekapcsolni a 2D “F-ID”-t mivel megbízhatatlan volt csak belerakték mert hogy az X-ben az Apple is, bár az X-ben jó volt legalább :crazy_face:
    Azért írtam filinget mert az Apple is belerakta ezt és kicsit elkapkodta szerintem így és ez nem rájuk vall biztonság terén. Érted már a háborgásom okát?

  29. Avatar for expa expa says:

    Nekem nyitja maszkban ahogy írtam. És külön nem tanítottam rá. De senki másnál nem oldja fel csak nálam! Tökéletesen működik!

  30. Avatar for gunar gunar says:

    Az orrod hegye kint van vagy nincsen?

  31. Azért újra ne próbáld meg megtanítani :smiley:

  32. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de ez még mindig egy béta. nem kapkodtak el semmit, épp tesztelik. épp ezért kell jelezni feléjük minden aggályt. egyedül az a célravezető ilyen esetben. vegyél fel róla hibajegyet, ahogy kell.

  33. Nekem is ugyanez, nem is állítok rajta semmit mert most működik tökéletesen :smiley:

  34. Avatar for gunar gunar says:

    Jó de én türelmetlen vagyok nem fejlesztő csak használom a beta-kat évek óta.

  35. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    teljesen mindegy, jelezd feléjük az aggályokat az ismert módon, ha azt szeretnéd, hogy javítva legyenek. másképp nem fog történni semmi.

  36. Avatar for gunar gunar says:

    Jó !
    Remélem megértik a google fordítóval kreált szöveget is, ami hát kicsit necces ahogy tapasztaltam.

  37. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a béta használatával magadra nézve kötelezőnek fogadtad el, hogy jelented is a hibákat. ez világosan le van írva abban a megállapodásban, amit általában olvasás nélkül elfogad szinte mindenki, mert a telepítésnek a feltétele. ha nem tudod, vagy nem akarod jelenteni a hibákat, akkor leginkább ne használj bétát, ha pedig használsz, akkor cserébe az a minimum szerintem, hogy a tapasztalt hibákkal addig cseszteti őket az ember, ameddig ki nem javítják, hogy a hivatalos verzióba ne kerülhessenek bele.

  38. Akinek gondja van big sur frissítéssel, a megoldás: Lenyomva kell tartani a shift gombot, amikor bekapcsolod a gépet, így csökkentett módban fog indulni. Ott indítod el a frissítést és elsőre felmegy a frissítés. Utána normál üzemmódban indul el és hibátlanul működik a gép tovább.

  39. Köszi Olvér, bejött a tipp! u.i.: kint a 11.3 béta

  40. Avatar for expa expa says:

    Nincs kint az orrom teljesen. Még benne van (szabályosan) a maszkban :slight_smile:
    Kiválóan működik.

  41. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @gunar @expa a Face ID minden alkalommal, amikor sikertelen a feloldás, frissíti a felismerési információkat, amikor beírod a jelkódot, tehát folyamatosan tanul. így egy idő után a maszkos arcot is megtanulja.

  42. Avatar for gunar gunar says:

    Na akkor itt rontottam én el, mert a gyorsaság kedvéért egy mozdulattal kicsit lejjebb húztam az orromról, hogy a hegye kilátsszon és feloldott, de cserébe nem tanulta meg. Végül is már így az órás megoldás, (ami persze még nem az igazi szvsz) segített részben ezen.

  43. Köszi, hogy összefoglaltad a felhasználók vs fejlesztők alap ellentmondást.
    Lopom a szöveged azon részét, hogy:

    Én türelmetlen vagyok nem Fejlesztő

    :joy:

  44. Avatar for gunar gunar says:

    Próbálom segíteni őket ha tudom az észrevételeimmel, tapasztalatokkal. Kisebb nagyobb sikerrel. :slightly_smiling_face:

  45. Developer reg nélkül fel lehet tenni valahogy a bétákat?

    Még csak public bétát telepítettem, ezt nem tudom hogy kellene :slight_smile:

  46. Avatar for gunar gunar says:

    Igen, de én nem merem leírni mert kapok a fejemre :crazy_face: ahogy kapok saját magamért is mindig :grinning:.
    Azt viszont ha felteszed tudnod kell, hogy a dev beta-kban több bug lehet mint a publikusokban, hiszen az a fejlesztőknek szól és ők profik, tehát ha rászánod magad akkor készülj fel esetlegesen a hivatalos visszarakására és olyan hibákra is amikkel pl egy publikus esetében nem igazán szokott találkozol.
    Az én több éves tapasztalatom az, hogy rendszerint nincsen bennük olyan ami miatt nem lehet használni a mindennapokban a készüléket (teló v óra, órára nincsen visszaút az neccesebb is) de hát ettől fejlesztői beta hogy fennáll a lehetősége bármikor. Kezdeti főverziós beta volt amikor a következőig (2hét) csak kerülőúton lehetett pár dolgot megcsinálni, ezt van aki kibekkeli mert türelmes, v másik vasat használ, v visszateszi az utolsó jót nem kis melóval és adatvesztést is esetlegesen kockáztatva, mert az újabb build mentése nem jó a régebbire, ergo lehet vele szívni bőven alkalomadtán. :crazy_face:

  47. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ugyanaz szokott lenni a build szám a fejlesztői és a nyilvános esetén, tehát az egyikben nem lehet több bug, mint a másikban.

  48. Avatar for gunar gunar says:

    Azokra gondoltam amik nem jönnek ki publikusként, vagy olyan már nincsen? Régebben több dev jött ki mint publikus.

  49. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha már van publikus, akkor az ugyanaz, mint a fejlesztői. ha még nincs publikus, akkor meg nincs is mivel összehasonlítani a fejlesztőit. minden korai béta több hibát tartalmazhat, mint egy későbbi.

  50. Avatar for gunar gunar says:

    Tudom ezt is akartam írni, de akkor nem voltam eléggé 1értelmű.

  51. Én is azt tapasztaltam, hogy nem kell félni a bétáktól. Akkor leírnád privátban? Nem hiszem hogy ez illegális :slight_smile: Ha felrakom frissít is normálisan majd? Watch-ra és iphone ra is fel kellene.

  52. Rájöttem hogy csak a profil kell nekem :smiley: Ilyen az amikor túl egyszerű valami és azért nem értem :smiley:

  53. Avatar for gunar gunar says:

    Leírtam a lényeget. Megkaptad? Onnantól a Te felelősséged én próbáltalak lebeszélni. :crazy_face:

  54. Avatar for gunar gunar says:

    A feloldási biztonságon nem javítottak ez tuti. Sajnos!

  55. Igen fel is ment. Teljesen jól működik, végre nem kell maszkban kóddal bohóckodnom mint 10 éve :smiley:

  56. Avatar for Czo Czo says:

    Ezt valamiert nagyon irigylem toled. Nekem, maszkban, mar akkor sem old fel, ha nem abban a kezben fogom a telefont, amiben az ora van. Pl. zsebre dugott kezzel se vagy ha zsebre se dugom, csak fogok vele egy szatyrot. Egyszeruen azt irha, hogy vigyem kozelebb az orat. Kb nyolcada-tizede a telefon feloldasi tavolsaga a Mac feloldasi tavolsaganak nalam.

  57. Nekem simán felold amúgy másik kézben van, alapból jobb kezes vagyok szóval azzal használom, simán old. iPhone 11 Pro, és Apple Watch Series 4

  58. Avatar for Czo Czo says:

    Hm hm, lehet ez ugyonugy mas es mas deviceonkent, mit Macnal. Ott is van Macen egy plist, amiben allitgathatoak a szamok.

  59. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @Czo @SzifonAdmin lehet, hogy amelyikben van UWB, annál ezt pontosabban veszi?

  60. Avatar for gunar gunar says:

    Ne tedd, mert ma már a földhözvágás határán volta mikor de. vásároltam a párommal és kellett volna feloldanom és b@szott majd kód után egy jó volt és kis idő után megint szivatott mint előtte.
    Tehát nem hogy nem csinálták meg jól de inkább rosszul, mert nálam bizonytalanul dolgozik és random módon jó v nem. Pedig két kézben volt a teló, azaz a távolság sem játszhatott

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for alali Avatar for BoRRoNeo Avatar for Czo Avatar for Szifon Avatar for olivercsizmazia Avatar for DJTommyka Avatar for ahorvathkaroly Avatar for expa Avatar for Nem_Tom Avatar for Jadeye Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar

Népszerű hozzászólások

  1. Aki felrakta, nézze meg legyenszíves a Vodafone carrier bundle számát. Köszi.

  2. Avatar for alali alali says:

    Szuper! A Face ID-ra kiváncsi leszek, nagyon hasznos ha így működne.

  3. Avatar for gunar gunar says:

    Kéri az óra frissítését is, ergo aki azon nem beta-zik várnia kell

  4. Avatar for alali alali says:

    Köszi az infót

  5. Avatar for expa expa says:

    Megjelent a Bigsar 11.2. Remélem a save/open bugot javították!!!

  6. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    igen, ezt a cikk második bekezdése is írja, hogy megjelent. de milyen save/open bugra gondolsz?

  7. Avatar for expa expa says:

    Amikor elmentenék valamit akkor a kinyilt ablak méretét hiába változtatom meg nem marad úgy.
    Visszaáll kicsi méretre. Erről itt írnak és nálam is ez a hiba: open/save

  8. JAJ ez engem is idegesített :smiley: végre.

  9. Nem tudom mennyire speciális probléma, de az M1-es gépek nem kezelik a külső icc színprofilokat. Magyarán ha bekalibráltatsz egy monitort, annak profilját nem tudod használni, csak akkor ha M1-es gépen végezték a kalibrálást. Inteles gépek alatt tökéletesen működik. Gondolom ezt nem javították.

  10. Avatar for gunar gunar says:

    Hát ezt azért megcsinálhatta volna jobban is az apple, mert hogy a maszkos azonosításnál órával, tök mindegy ki van előtte csak a maszk a lényeg és felold, eléggé primitív megoldása a problémának sztem. Igaz a legegyszerűbb. és legkevesebb melót igénylő. Ha már csinálták, olyan nehéz lett volna a arcot felülről lefelé elkezdve hasonlítani és amikor a maszkhoz ér akkor összeveti a látható részt a tárolttal, majd ha az legalább egyezik engedni a feloldást? Most a párom aki nincsen felvéve alternatívnak, szemüveges is, maszkban simán feloldja ha ott vagyok a közelben és látja az órámat a teló Bt-on, igaz ha az órán rányomok a lezárásra akkor onnantól csak a kóddal lehet oldani, de az órán ez a lehetőség is csak kb 2 mp-ig él utána eltűnik, ami elég gyors és nem láttam erre állítási lehetőséget.
    Ergo megint csináltak valamit gyorsan és átgondolatlanul szvsz.

  11. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az órás feloldás a Mac-ek esetén már évek óta így működik. ott nem gond, de most az iPhone esetén igen? ne már. :slight_smile:

  12. Avatar for expa expa says:

    11.2-n kijavították a save/open bug-ot erre itt a másik. Photoshopban nem lehet rámenteni a megnyitott fájlra csak ha előtte törlöd. Király :frowning:

  13. Avatar for expa expa says:

    Nekem simán / elsőre felment a 11.2.

  14. én kb mindegyik frissítésnél szivok ezzel a problémával… hosszú napokon keresztül probálkozom (amikor elkattan nálam valami akkor akkor akár 1-1 órán keresztül is…

  15. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez mondjuk simán lehet Photoshop-hiba, bár én a legfrissebb verziót használva ebbe nem futottam bele a 11.2 esetén.

  16. Avatar for expa expa says:

    Nekem is a legújabb photoshopom van (legális) és 11.2.
    Megnyitok egy psd-t. Módosítok rajta valamit és rámentek. Vagyis csak emntenék mert ez a hibaüzenet: Képernyőfotó 2021-02-02 - 13.56.46

    Neked nincs ilyen hiba? Eddig nekem nem volt.

  17. Avatar for expa expa says:

    Na, újratelepítettem a PS-t és így már jó. Jájj, nagyon megijesztett :smiley:
    Köszi!

  18. Avatar for gunar gunar says:

    A Mac az F-ID -s? Na meg azt nem használok, kisebb az esélye hogy olyan akarja feloldani akinek nem kellene, stb. Én csak leírtam hogy szerintem ezt nem kellett volna ennyire leegyszerűsíteniük mert elveszett a biztonság azzal, hogy bárki maszkban feloldja ha a közelében vagyok és pl nem veszem észre az óra jelzését, mert éppen mást csinálok.

  19. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    sehol nem írtam azt, hogy a Mac Face ID-s lenne, hiszen nem az. az Apple Watch segítségével történő feloldásról írtam, ami meg 2016 óta elérhető.

  20. Avatar for gunar gunar says:

    Na én meg pont a F-ID -ra írtam, hogy azt lehetne okosabban is használni ebben az esetben a részarcra, mert nem hiszem hogy nem tudná ha akarják, csak nem akarják és élne a biztonság, igaz több meló lett volna megcsinálni.

  21. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de ez nem így működik… szerinted nem gondolt pont erre az Apple?

  22. Avatar for Czo Czo says:

    Gondolom, ha csak az arc “felet” venned figyelembe, akkor maris eldobtad, az authentikaciora szoba joheto biztonsag “felet”.

  23. Avatar for gunar gunar says:

    Hát mivel magyarázod azt, hogy simán a párom feloldotta maszkban és szemüveges is . Így bárki feloldhatja ennyi erővel, jó persze nem fér hozzá mindenhez, de elég sok olyanhoz férhet amihez nem kellene az akárki. Persze nem a párom miatt gond, mert ő tudja a kódot, hanem akárki miatt.
    Czo!
    Pont erre írtam hogy addig azonosít majd ha ott van watch-om old, ha a kettőből valamelyik nem ok akkor meg nem. Nem hiszem hogy ezt nem lehet simán megcsinálni hiszen tárolja az arcomat valahol odabent, amennyiben maszkolok akkor látja maszk feletti részt, persze az nem sok de talán szűkítené az esélyeseket ha amit lát azt összevetné a tárolttal, majd megnézné van-e órám a közelben és ha igen old, ha nem akkor meg ugye nem. Csak ennyire mertem gondolni mikor olvastam, mit tud. Erre kaptam amit odadobtak. Kicsi munka kicsi biztonság.

  24. Avatar for Czo Czo says:

    Azert, iszonytatosan kozel kell lenned az oraval a telefonhoz, hogy ez mukodjon, ugyhogy szerintem ez nem problema. En nem tudtam meg ugy kiprobalni, hogy olyan ember nezzen bele maszkban, aki nincs benne a telefonban.

  25. Avatar for gunar gunar says:

    Sajnos az a szitu, hogy a párom meg én kb 2m-re voltunk egymástól és oldott. Annyira hasonlítunk egymásra mint férfi és nő, a szemüvegről nem is beszélve :crazy_face: szóval ezzel az erővel kb bárki maszkban oldhatja.
    Ez így nekem kb samsung filing

  26. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez egy BÉTA. jelezd ezt a biztonsági aggályt az Apple felé a Feedback appon keresztül.

  27. Ezt nem kötelező bekapcsolni. Tehát nincs samsung filing, továbbra se nyitja ha maszkba vagy kivéve, ha neked ez oké.

  28. Avatar for gunar gunar says:

    Ezt mind tudom, de azon sem volt kötelező bekapcsolni a 2D “F-ID”-t mivel megbízhatatlan volt csak belerakték mert hogy az X-ben az Apple is, bár az X-ben jó volt legalább :crazy_face:
    Azért írtam filinget mert az Apple is belerakta ezt és kicsit elkapkodta szerintem így és ez nem rájuk vall biztonság terén. Érted már a háborgásom okát?

  29. Avatar for expa expa says:

    Nekem nyitja maszkban ahogy írtam. És külön nem tanítottam rá. De senki másnál nem oldja fel csak nálam! Tökéletesen működik!

  30. Avatar for gunar gunar says:

    Az orrod hegye kint van vagy nincsen?

  31. Azért újra ne próbáld meg megtanítani :smiley:

  32. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de ez még mindig egy béta. nem kapkodtak el semmit, épp tesztelik. épp ezért kell jelezni feléjük minden aggályt. egyedül az a célravezető ilyen esetben. vegyél fel róla hibajegyet, ahogy kell.

  33. Nekem is ugyanez, nem is állítok rajta semmit mert most működik tökéletesen :smiley:

  34. Avatar for gunar gunar says:

    Jó de én türelmetlen vagyok nem fejlesztő csak használom a beta-kat évek óta.

  35. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    teljesen mindegy, jelezd feléjük az aggályokat az ismert módon, ha azt szeretnéd, hogy javítva legyenek. másképp nem fog történni semmi.

  36. Avatar for gunar gunar says:

    Jó !
    Remélem megértik a google fordítóval kreált szöveget is, ami hát kicsit necces ahogy tapasztaltam.

  37. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a béta használatával magadra nézve kötelezőnek fogadtad el, hogy jelented is a hibákat. ez világosan le van írva abban a megállapodásban, amit általában olvasás nélkül elfogad szinte mindenki, mert a telepítésnek a feltétele. ha nem tudod, vagy nem akarod jelenteni a hibákat, akkor leginkább ne használj bétát, ha pedig használsz, akkor cserébe az a minimum szerintem, hogy a tapasztalt hibákkal addig cseszteti őket az ember, ameddig ki nem javítják, hogy a hivatalos verzióba ne kerülhessenek bele.

  38. Akinek gondja van big sur frissítéssel, a megoldás: Lenyomva kell tartani a shift gombot, amikor bekapcsolod a gépet, így csökkentett módban fog indulni. Ott indítod el a frissítést és elsőre felmegy a frissítés. Utána normál üzemmódban indul el és hibátlanul működik a gép tovább.

  39. Köszi Olvér, bejött a tipp! u.i.: kint a 11.3 béta

  40. Avatar for expa expa says:

    Nincs kint az orrom teljesen. Még benne van (szabályosan) a maszkban :slight_smile:
    Kiválóan működik.

  41. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @gunar @expa a Face ID minden alkalommal, amikor sikertelen a feloldás, frissíti a felismerési információkat, amikor beírod a jelkódot, tehát folyamatosan tanul. így egy idő után a maszkos arcot is megtanulja.

  42. Avatar for gunar gunar says:

    Na akkor itt rontottam én el, mert a gyorsaság kedvéért egy mozdulattal kicsit lejjebb húztam az orromról, hogy a hegye kilátsszon és feloldott, de cserébe nem tanulta meg. Végül is már így az órás megoldás, (ami persze még nem az igazi szvsz) segített részben ezen.

  43. Köszi, hogy összefoglaltad a felhasználók vs fejlesztők alap ellentmondást.
    Lopom a szöveged azon részét, hogy:

    Én türelmetlen vagyok nem Fejlesztő

    :joy:

  44. Avatar for gunar gunar says:

    Próbálom segíteni őket ha tudom az észrevételeimmel, tapasztalatokkal. Kisebb nagyobb sikerrel. :slightly_smiling_face:

  45. Developer reg nélkül fel lehet tenni valahogy a bétákat?

    Még csak public bétát telepítettem, ezt nem tudom hogy kellene :slight_smile:

  46. Avatar for gunar gunar says:

    Igen, de én nem merem leírni mert kapok a fejemre :crazy_face: ahogy kapok saját magamért is mindig :grinning:.
    Azt viszont ha felteszed tudnod kell, hogy a dev beta-kban több bug lehet mint a publikusokban, hiszen az a fejlesztőknek szól és ők profik, tehát ha rászánod magad akkor készülj fel esetlegesen a hivatalos visszarakására és olyan hibákra is amikkel pl egy publikus esetében nem igazán szokott találkozol.
    Az én több éves tapasztalatom az, hogy rendszerint nincsen bennük olyan ami miatt nem lehet használni a mindennapokban a készüléket (teló v óra, órára nincsen visszaút az neccesebb is) de hát ettől fejlesztői beta hogy fennáll a lehetősége bármikor. Kezdeti főverziós beta volt amikor a következőig (2hét) csak kerülőúton lehetett pár dolgot megcsinálni, ezt van aki kibekkeli mert türelmes, v másik vasat használ, v visszateszi az utolsó jót nem kis melóval és adatvesztést is esetlegesen kockáztatva, mert az újabb build mentése nem jó a régebbire, ergo lehet vele szívni bőven alkalomadtán. :crazy_face:

  47. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ugyanaz szokott lenni a build szám a fejlesztői és a nyilvános esetén, tehát az egyikben nem lehet több bug, mint a másikban.

  48. Avatar for gunar gunar says:

    Azokra gondoltam amik nem jönnek ki publikusként, vagy olyan már nincsen? Régebben több dev jött ki mint publikus.

  49. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha már van publikus, akkor az ugyanaz, mint a fejlesztői. ha még nincs publikus, akkor meg nincs is mivel összehasonlítani a fejlesztőit. minden korai béta több hibát tartalmazhat, mint egy későbbi.

  50. Avatar for gunar gunar says:

    Tudom ezt is akartam írni, de akkor nem voltam eléggé 1értelmű.

  51. Én is azt tapasztaltam, hogy nem kell félni a bétáktól. Akkor leírnád privátban? Nem hiszem hogy ez illegális :slight_smile: Ha felrakom frissít is normálisan majd? Watch-ra és iphone ra is fel kellene.

  52. Rájöttem hogy csak a profil kell nekem :smiley: Ilyen az amikor túl egyszerű valami és azért nem értem :smiley:

  53. Avatar for gunar gunar says:

    Leírtam a lényeget. Megkaptad? Onnantól a Te felelősséged én próbáltalak lebeszélni. :crazy_face:

  54. Avatar for gunar gunar says:

    A feloldási biztonságon nem javítottak ez tuti. Sajnos!

  55. Igen fel is ment. Teljesen jól működik, végre nem kell maszkban kóddal bohóckodnom mint 10 éve :smiley:

  56. Avatar for Czo Czo says:

    Ezt valamiert nagyon irigylem toled. Nekem, maszkban, mar akkor sem old fel, ha nem abban a kezben fogom a telefont, amiben az ora van. Pl. zsebre dugott kezzel se vagy ha zsebre se dugom, csak fogok vele egy szatyrot. Egyszeruen azt irha, hogy vigyem kozelebb az orat. Kb nyolcada-tizede a telefon feloldasi tavolsaga a Mac feloldasi tavolsaganak nalam.

  57. Nekem simán felold amúgy másik kézben van, alapból jobb kezes vagyok szóval azzal használom, simán old. iPhone 11 Pro, és Apple Watch Series 4

  58. Avatar for Czo Czo says:

    Hm hm, lehet ez ugyonugy mas es mas deviceonkent, mit Macnal. Ott is van Macen egy plist, amiben allitgathatoak a szamok.

  59. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @Czo @SzifonAdmin lehet, hogy amelyikben van UWB, annál ezt pontosabban veszi?

  60. Avatar for gunar gunar says:

    Ne tedd, mert ma már a földhözvágás határán volta mikor de. vásároltam a párommal és kellett volna feloldanom és b@szott majd kód után egy jó volt és kis idő után megint szivatott mint előtte.
    Tehát nem hogy nem csinálták meg jól de inkább rosszul, mert nálam bizonytalanul dolgozik és random módon jó v nem. Pedig két kézben volt a teló, azaz a távolság sem játszhatott

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for alali Avatar for BoRRoNeo Avatar for Czo Avatar for Szifon Avatar for olivercsizmazia Avatar for DJTommyka Avatar for ahorvathkaroly Avatar for expa Avatar for Nem_Tom Avatar for Jadeye Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar