fbpx Skip to content

Az Apple tavaly novemberben kiadta az első saját chipes MacBook Pro modelljét, de az közel se annyira izgalmas, mint amit az idei modellek ígérnek a pletykák alapján.

A MacRumors-nál összeszedték, hogy mit csiripeltek eddig a madarak, úgyhogy nézzük át mi is, hogy a pletykák szerint milyen lesz a 2021-es MacBook Pro frissítés!

Ha videó formájában is megnéznéd, itt a MacRumors összefoglalója:

Megjelenés

Előreláthatóan valamikor 2021 harmadik negyedévében számíthatunk az új MacBook Pro modellekre, ami pont elég idő ahhoz, hogy akik tavaly novemberben ráugrottak a 13 colos M1 MacBook Pro-ra, ne érezzék nagyon rosszul magukat a türelmetlenségük miatt.

Processzor

Valószínűtlen, hogy az Apple még egy Intel processzoros laptopot adjon ki, ezért szinte biztosak lehetünk benne, hogy a cég saját, M-szériás chipje kerül majd a 2021-es MacBook Pro-ba.

Az azonban már közel sem ennyire világos, hogy milyen chip mellett dönt a cupertinói vállalat. Korábban már kitértünk részletesen arra, hogy milyen “ketyegőkkel” kísérleteznek Mark Gurman szerint: Bloomberg: új M-szériás chipeken dolgozik az Apple.

Kijelző

Az Apple szereti a MacBook Pro családdal megcsillogtatni, hogy mire képesek, elég csak arra gondolni, hogy 2012-ben a MacBook Pro volt az első retina kijelzős Mac a termékpalettán.

És igazán fényes panelre számíthatunk idén, mert ha minden igaz, mini-LED kijelzős MacBook Pro-k érkeznek 2021-ben. Persze a fényerő mellett vékonyabb és könnyebb kijelzőt kaphatunk jobb dinamika tartománnyal, szóval ámulhatunk, ha meglátjuk.

Ming-Chi Kuo korábbi elemzésében nem tért ki a mini-LED technológiára, de a Digitimes szerint határozottan érdemes rá számítani: Digitimes: miniLED kijelzőt kaphat az új 16 colos MacBook Pro.

Hagyományos funkcióbillentyűk

A 2016-os MacBook Pro leszámolt az ⎋ (esc) billentyűvel és a funkcióbillentyűkkel és helyükre az OLED érintőkijelzős Touch Bar-t tette.

A 2019-es MacBook Pro visszahozta az esc billentyűt, de a funkcióbillentyűk helyén továbbra is a Touch Bar található. Ming-Chi Kuo hat jóslatának egyike szerint azonban attól is búcsúzni fogunk idén.

MagSafe

2006 és 2015 közt minden MacBook tudta azt a “varázstrükköt”, hogy ha megbotlottál a töltőkábelében, akkor nem repült le az asztalodról. Ez volt a MagSafe, amit a cég a 12 colos MacBookkal nyugdíjazott.

Ming-Chi Kuo és Mark Gurman is úgy véli, hogy az Apple belátta, hogy ez egy hasznos funkció és ezért vissza fognak térni egyéni töltőcsatlakozójukhoz.

Nem kell félned, az USB-C csatlakozók továbbra is megmaradnak, csak a töltésre lesz egy új port a 2021-es MacBook Pro modellek oldalán.

Csatlakozók

Ha már az USB-C csatlakozókat említem, nem mehetünk el amellett, hogy a jelenlegi MacBook Pro-kon csak USB-C csatlakozókkal találkozhatsz, ha nem számolod a 3,5 mm-es jack dugót.

Így ha bármilyen régebbi eszközt kell rádugnod, akkor bizony átalakítóra vagy új kábelre van szükséged.

Ming-Chi Kuo arra tippel, hogy az Apple idén ebből is visszavesz és valamilyen más portokat is tesz majd a MacBook Pro oldalára.

Dizájn

Némi “zavar van az erőben”, mert Kuo szerint az Apple teljesen újratervezett MacBook Pro-kkal fog előállni, amik szögletes designt kapnak, míg a Bloombergtől Mark Gurman csak ráncfelvarrásra számít.

Abban viszont egyetértenek, hogy a kisebb MacBook Pro kijelzője 14 colra ugrik fel, így jobban mutat majd 16 colos nagytestvére mellett.

Nem tudom, hogy te hogy vagy vele, de szerintem akkor is egy nagyon csábító ajánlat lesz a 2021-es MacBook Pro, ha Gurmannak lesz igaza.

Szerinted mire lehet számítani az idei MacBook Pro frissítéstől?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.