MacRumors: ezeket érdemes tudni a 2021-es MacBook Pro-ról

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple tavaly novemberben kiadta az első saját chipes MacBook Pro modelljét, de az közel se annyira izgalmas, mint amit az idei modellek ígérnek a pletykák alapján.

A MacRumors-nál összeszedték, hogy mit csiripeltek eddig a madarak, úgyhogy nézzük át mi is, hogy a pletykák szerint milyen lesz a 2021-es MacBook Pro frissítés!

Ha videó formájában is megnéznéd, itt a MacRumors összefoglalója:

Megjelenés

Előreláthatóan valamikor 2021 harmadik negyedévében számíthatunk az új MacBook Pro modellekre, ami pont elég idő ahhoz, hogy akik tavaly novemberben ráugrottak a 13 colos M1 MacBook Pro-ra, ne érezzék nagyon rosszul magukat a türelmetlenségük miatt.

Processzor

Valószínűtlen, hogy az Apple még egy Intel processzoros laptopot adjon ki, ezért szinte biztosak lehetünk benne, hogy a cég saját, M-szériás chipje kerül majd a 2021-es MacBook Pro-ba.

Az azonban már közel sem ennyire világos, hogy milyen chip mellett dönt a cupertinói vállalat. Korábban már kitértünk részletesen arra, hogy milyen “ketyegőkkel” kísérleteznek Mark Gurman szerint: Bloomberg: új M-szériás chipeken dolgozik az Apple.

Kijelző

Az Apple szereti a MacBook Pro családdal megcsillogtatni, hogy mire képesek, elég csak arra gondolni, hogy 2012-ben a MacBook Pro volt az első retina kijelzős Mac a termékpalettán.

És igazán fényes panelre számíthatunk idén, mert ha minden igaz, mini-LED kijelzős MacBook Pro-k érkeznek 2021-ben. Persze a fényerő mellett vékonyabb és könnyebb kijelzőt kaphatunk jobb dinamika tartománnyal, szóval ámulhatunk, ha meglátjuk.

Ming-Chi Kuo korábbi elemzésében nem tért ki a mini-LED technológiára, de a Digitimes szerint határozottan érdemes rá számítani: Digitimes: miniLED kijelzőt kaphat az új 16 colos MacBook Pro.

Hagyományos funkcióbillentyűk

A 2016-os MacBook Pro leszámolt az ⎋ (esc) billentyűvel és a funkcióbillentyűkkel és helyükre az OLED érintőkijelzős Touch Bar-t tette.

A 2019-es MacBook Pro visszahozta az esc billentyűt, de a funkcióbillentyűk helyén továbbra is a Touch Bar található. Ming-Chi Kuo hat jóslatának egyike szerint azonban attól is búcsúzni fogunk idén.

MagSafe

2006 és 2015 közt minden MacBook tudta azt a “varázstrükköt”, hogy ha megbotlottál a töltőkábelében, akkor nem repült le az asztalodról. Ez volt a MagSafe, amit a cég a 12 colos MacBookkal nyugdíjazott.

Ming-Chi Kuo és Mark Gurman is úgy véli, hogy az Apple belátta, hogy ez egy hasznos funkció és ezért vissza fognak térni egyéni töltőcsatlakozójukhoz.

Nem kell félned, az USB-C csatlakozók továbbra is megmaradnak, csak a töltésre lesz egy új port a 2021-es MacBook Pro modellek oldalán.

Csatlakozók

Ha már az USB-C csatlakozókat említem, nem mehetünk el amellett, hogy a jelenlegi MacBook Pro-kon csak USB-C csatlakozókkal találkozhatsz, ha nem számolod a 3,5 mm-es jack dugót.

Így ha bármilyen régebbi eszközt kell rádugnod, akkor bizony átalakítóra vagy új kábelre van szükséged.

Ming-Chi Kuo arra tippel, hogy az Apple idén ebből is visszavesz és valamilyen más portokat is tesz majd a MacBook Pro oldalára.

Dizájn

Némi “zavar van az erőben”, mert Kuo szerint az Apple teljesen újratervezett MacBook Pro-kkal fog előállni, amik szögletes designt kapnak, míg a Bloombergtől Mark Gurman csak ráncfelvarrásra számít.

Abban viszont egyetértenek, hogy a kisebb MacBook Pro kijelzője 14 colra ugrik fel, így jobban mutat majd 16 colos nagytestvére mellett.

Nem tudom, hogy te hogy vagy vele, de szerintem akkor is egy nagyon csábító ajánlat lesz a 2021-es MacBook Pro, ha Gurmannak lesz igaza.

Szerinted mire lehet számítani az idei MacBook Pro frissítéstől?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Na lehet hogy Jony “NeLeGyEnEkCsAtLaKozÓkEgYPrOgÉpEn” Ive nyugdíjazása még előnyös is lesz? :grinning:

  Ezek közül számomra a Magsafe visszahozatala lenne a legnagyobb lépés, szerintem zseniális találmány és nagyon hiányzik a mai gépekről.
  Biztonságosabb és könnyebb is a helyére cuppantani a mágnes segítségével a helyére, ami egy Apple gépnél nem utolsó ami az ergonómiát hivatott kifejezni mindig is.

 2. MagSafe visszajön az tök jó lenne, viszont remélem ez nem jelenti az USB-C töltés megszűnését. Van egy LG monitorom ami tölti is a gépet, örülnék ha ez megmaradna.

 3. Az biztosan nem szűnik meg.

 4. Nekem az a véleményem, hogy elmennek ezek a halál n**** f****. A touchbar egy hasznavehetetlen, csiricsáré dolog volt, mindenki utálja, 10000 userből 9999 biztosan. Persze, egy ideje már nem is lehet venni TB nélkül, lenyomják mindenki torkán. Erre most, miután teljesen elvették a rendes F billentyűsort, X év után mégis visszahozzák. Ha valaki annak idején kénytelen volt gépet cserélni és touchbarosat kapott, de utálta, most arra veszik ezzel rá, hogy megint vegyen új gépet. Ez már a hányinger kategóra nálam. Imádom az almát, de ez minősíthetetlen “stratégia”…

  MagSafe majdnem ugyanez, világ legjobb csatlakozója, nem kopik, nem szakad ki, erre kapnak a vevők egy ótvar USB-C-t. Most meg vissza minden. Húúúúú de p*csán rúgnám most az egész bagázst!!! :face_with_symbols_over_mouth::face_with_symbols_over_mouth::face_with_symbols_over_mouth:

 5. Jadeye says:

  ezek csak pletykák, majd kiderül, hogy mi lesz. engem a pillangómechanika jobban zavart.

 6. info1 says:

  Azért én csendben hozzátenném, hogy annyi jó dolog van hardware szinten, hogy változtatnak.
  Dehogy a software-oldala még mindig egy rakás fos az már téyleg felháborító…
  Hogy miről beszélek???
  1-év alatt nem sikerült az applenak leprorgramozni azt, hogy a gyári file alkalmazás mutassa a kijelölt könyvtár tartalmának a nagyságát…na ez az igazi vicc…

 7. Bob says:

  Hiányzik a MagSafe de amúgy én az usb-c kábelbe is rengetegszer belebuktam és mindig kipattant, nem esett le a gépem az asztalról:)
  Amúgy ez szemétség hogy itt pletykálnak mikor épp venném meg a gépet:)

 8. Jadeye says:

  cmd+i-vel mindig is mutatta.

 9. az is egy vicc, hogy az iMessage appban nem lehet a beviteli mezőben kijelölni a szöveg egy részét, csak az egészet… :smiley:

 10. Jadeye says:

  már hogyne lehetne. ugyanúgy kijelölhető, mint bármi más szövegbeviteli mezőben.

 11. Hát nálam nem lehetett, legalábbis dec. 13-ig biztosan nem, azóta meg mac-telen vagyok. Én shift+kurzor szoktam, de mióta BigSur megjelent és frissítettem rá, azóta nem működött. Touchpaddal nem is próbáltam, lehet, hogy azzal működik.

 12. Mér vagy mactelen? :confused:

 13. Eladtam az alig féléves i7 + 16GB Airt dec 13-án mert épp el tudtam, és megrendeltem egy Pro M1-et, ami azóta sem akar megérkezni… :sleepy: Amire megjön, lehet hogy addigra megjelenik az új Pro :smiley:

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!