fbpx Skip to content

Kedvenc elemzőnk, aki egyébként nemrég már megírta 2021-es előrejelzését, most újabb jóslattal állt elő, ezúttal a 2021-es MacBook Pro család kapcsán.

6 kijelentésről van szó, melyeket ha elolvasol, szinte biztosan megjön a kedved az új MacBook Pro-hoz, kivétel ha szereted a Touch Bar-t. Lássuk is, mivel rukkolt elő Kuo a TF International Securities-től!

1. Az egyik 14 colos kijelzőt kap, a másik pedig 16-ost

Ez egyáltalán nem meglepő, hiszen a 16 colos MacBook Pro bemutatása óta mindenki azt várja az Apple-től, hogy hozzák el a kicsit nagyobb kijelzőt a kisebb modellbe is.

Ráadásul a 14 colos kijelző mérettel a kisebb MacBook Pro eltávolodna egy kicsit a 13 colos MacBook Air-től, melytől jelenleg csak az aktív hűtés és a nagyobb akkumulátor különbözteti meg.

2. Szögletes formavilág

Az új MacBook Pro modellek leszámolnak a lekerekített sarkokkal és az iPhone 12 formavilágához hasonlóan szögletesebb design-t hoznak el.

Már előre látom, hogy ez a jóslat be fogja indítani a látványtervekkel előrukkoló, unatkozó Apple rajongókat, igaz, meg kell hogy valljam, ez tényleg jól hangzik, annak ellenére, hogy a lekerekített sarkok ergonómiai szempontból praktikusak.

3. Visszatér a MagSafe

A 2015-ös MacBook volt az első olyan Apple laptop, ami USB-C csatlakozót használt a 2006-ban bevezetett MagSafe helyett.

A váltás fogadtatása vegyes volt, mert a MagSafe rajongói mérgesek voltak, hogy az új csatlakozó butább, ugyanakkor sokakat örömmel töltött el a gondolat, hogy egységes csatlakozó került az Apple laptopjaira.

Igazából láthattuk volna a MagSafe visszatérését, hiszen az Apple így nevezte el az iPhone 12 mágneses vezeték nélküli töltőjét is.

4. Visszatérnek a fizikai funkcióbillentyűk

Ismét egy olyan újítás, amit még a gyűlölt, 2016-os MacBook Pro hozott: a Touch Bar. Sokan szeretik, de még többen lelkesen gyűlölik a funkcióbillentyűk helyére tett hosszú OLED érintőkijelzőt, ami kontextus-függő gombokat jelenít meg a felhasználónak.

Úgy tűnik, hogy az Apple hallgat a hangosabb táborra és felhagynak a Touch Barral, így az új MacBook Pro modelleken a megszokott funkcióbillentyűkkel találkozhatunk majd a számsor felett.

5. Nem lesz Intel processzoros verzió

Itt kicsit úgy érzem, hogy csalt Kuo, hiszen egyértelmű, hogy az Apple már csak M-szériás chipekben gondolkodik.

Ez olyan, mintha azt mondta volna, hogy az új gépek gyorsabbak lesznek elődeiknél. Nyilván így lesz, ezért ez effektíve egy ingyen pont számára.

6. Többfajta csatlakozó

A 2015-ös MacBook volt az első Apple laptop, amin csak USB-C csatlakozó volt, aztán az ördögtől származó, 2016-os MacBook Pro folytatta az egységes csatlakozós irányt.

Ha hihetünk Kuo-nak, akkor az Apple itt is meggondolja magát és az új MacBook Pro családon több fajta csatlakozó is lesz, így elképzelhető, hogy nem kell majd átalakítókkal mászkálniuk az új gépek tulajdonosainak.

Ezek a hírek így együtt túl soknak tűnnek. Kicsit olyan érzése van az embernek, mintha valaki Redditről összegyűjtötte volna a geek kívánságlistát, hogy mit kéne tudnia az új MacBook Pro-nak.

A legtöbb esetben ráadásul az újítások azt jelentik, hogy az Apple visszatér az 5 évvel korábbi modell funkcióihoz. A 2019-es MacBook Pro már visszahozta az ollómechanikás billentyűket, most pedig állítólag a portok, a MagSafe és még a funkcióbillentyűk is visszatérnek.

Ez a pletyka annyira felborzolta a kedélyeket, hogy a Bloombergtől Mark Gurman is nyilatkozott.

Új hír: az új 14 és 16 colos MacBook Pro modelleken visszatér a MagSafe, nem lesz többé Touch Bar (végre), világosabb lesz a kijelzőjük, kicsit változik a design is és következő generációs M-szériás chipet kapnak. Valamikor 2021 közepére várhatóak.

Bár Gurman nagyrészt egyetértett Kuo-val, az új csatlakozókkal kapcsolatosan óvatosabban fogalmazott, szerinte közel sem lesz drasztikus az új design és elképzelhetőnek tartja, hogy a Touch Bar is megmarad.

Szerinted mi igaz ezekből? Tényleg geek álom lesz az új MacBook Pro?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Elég furcsa lenne a csatlakozókban a visszalépés, mikor azért már eléggé eleterjedt az USB-C mindenre. Az ethernet port az egyetlen ami valószínűleg meg sok-sok évig velünk lesz jelenlegi formájában, de azt már az USB-C előtt is levették a gépekről.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for ef-dani

Népszerű hozzászólások

  1. Elég furcsa lenne a csatlakozókban a visszalépés, mikor azért már eléggé eleterjedt az USB-C mindenre. Az ethernet port az egyetlen ami valószínűleg meg sok-sok évig velünk lesz jelenlegi formájában, de azt már az USB-C előtt is levették a gépekről.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for ef-dani