Siri már állatok, járművek és hangszerek hangjait is képes megszólaltatni

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A december 14-én megjelent iOS 14.3 és iPadOS 14.3 frissítésekben egy új Siri funkció érkezett, amelyben a digitális asszisztensünk állatok, járművek, hangszerek és egyéb más hangok megszólaltatására képes.

A vadiúj funkció az iOS 14.3 és az iPadOS 14.3 újdonságai között ugyan külön nincs megemlítve, de már mindenkinek elérhető, aki telepítette az új rendszereket.

A CNBC felsorolt ​​néhány kérdést, amelyekkel kipróbálhatjuk a Siri újdonságát:

 • Hey Siri, what does a humpback whale sound like? (Hé Siri, milyen hangja van egy hosszúszárnyú bálnának?)
 • Hey Siri, what does a poodle sound like? (Hé Siri, hogy ugat egy uszkár?)
 • Hey Siri, what does a harp sound like? (Hé Siri, milyen hangja van a hárfának?)
 • Hey Siri, what do firetrucks sound like? (Hé Siri, milyen hangja van a tűzoltóautónak?)

Mindezek mellett Siri többféle autó és vonat, illetve hangszerek hangjának lejátszására is képes. Ha pedig megkérdezzük azt, hogy „mit mond a róka?”, akkor Siri a 2013-as „What Does The Fox Say?” című sláger szövegéből idéz részleteket.

Az iOS 14-ben, az iPadOS 14-ben és a macOS Big Sur-ben már 20-szor több általános dologban kérhetjük Siri segítségét, mint korábban.

Az iOS 14.3 és az iPadOS 14.3 olyan további újdonságokat is hozott, mint a ProRAW fotózást és a hazánkban hivatalosan még nem elérhető Apple Fitness+ edzésszolgáltatást.

Te próbáltad már a Siri új funkcióját?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Szanya says:

  Állatok nyelvén hamarabb megtanul, mint magyarul? Ez tök ciki.

 2. Azért lényegesen könnyebb nyávogni, mint magyarban ragozni :smiley:

 3. gunar says:

  Na igen és akkor a nyelvi finomságainkról még nem esett szó. :roll_eyes: De hát majd csak megtanulja az AI ha már az alap meglesz neki, vagy önmegsemmisítésbe kezd :grinning:

 4. Nekem ezek a kérdések működnek 14.2 alatt is…

 5. Durrogo says:

  Egyáltalán várható, hogy “megtanul” egyszer magyar nyelven?

 6. vjan says:

  Ezt csak mi, emberek gondoljuk így. Meg kellene kérdezni a macskákat is. Lehet, hogy úgy gondolják, mennyire hasonlít hangzásban ez a valami a macskák nyelvéhez, kár hogy semmi értelme. Körülbelül olyan lehet, mint amikor a 60-as, 70-es években a magyar zenekarok angol számokat énekeltek halandzsa szöveggel.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!