fbpx Skip to content

2011-ben az iPhone 4s-sel megérkezett kedvenc személyi asszisztensünk, Siri és pont azóta várjuk kis hazánkban, hogy mikor fog már végre megtanulni magyarul.

Végignéztük, hogy a környező országok nyelvein már kikupálta magát, de a magyar még váratott magára. Talán eddig? Úgy tűnik, hogy az Apple magyarul tudókat keres!

Nézzük is a mai nap közzétett állásajánlatot, melyre egy olvasónk hívta fel figyelmünket:

Siri szövegértelmezési elemző – magyar nyelven tudó

Összefoglaló: Képzeld el, hogy mit tehetnél itt. Az Apple-nél a nagyszerű ötletekből néha nagyon gyorsan lenyűgöző termékek, szolgáltatások és felhasználói élmény születik. Az Apple alkalmazottai nem csak termékeket készítenek, hanem azt a csodát építik, ami az egész iparágat forradalmasította. A változatos emberek összessége és ötleteik inspirálják az innovációt, ami minden alkotásunkat átjárja a hihetetlen termékeinktől egészen a környezetvédelmi törekvéseinkig. Csatlakozz az Apple-höz és tedd jobbá a világot.

Szeretnél egy olyan csapat részese lenni, ami továbbra is azon dolgozik, hogy az emberek és gépek interakcióját javítsa? Siri megjelenése egy mérföldkő volt a Mesterséges Intelligencia történelmében. Siri egy gyorsabb és egyszerűbb megoldást kínál üzenetküldésre, kedvenc dalod elindítására vagy épp egy szelfi készítésére. A Siri csapat szenvedélyes a technológia iránt és a Siri felhasználói élmény javítására fókuszálnak. Olyan motivált értékelő elemzőt keresünk, aki aktívan tud figyelni, feddhetetlenül és pontosan minden részletre figyelve. Hozz szenvedélyt és elhivatottságot munkádba és senki se mondhatja meg, hogy mit érhetsz el!

Ez a pozíció az európai központunkban található, az írországi Corkban.

Főbb elvárások:

  • kiváló magyar nyelvtudás kiemelkedő szövegértéssel, nyelvtani és korrektúrázó készség
  • kiváló angol szövegértési és írási tudás
  • magas szinten rendszerezett és figyelmes
  • kiemelkedő aktív hallgatási képesség, mellyel képes felismerni a nyelvi finomságokat a magyar tájszólásokban, beleértve Magyarország különböző területeinek helyi nyelvezetét is
  • Siri nyelvhasználatát és dialektusát kritikus gondolkodással képes felülvizsgálni és értékelni
  • önállóan képes rendszereket és eszközöket használni
  • becsületes és figyel a felhasználók adatvédelmére
  • rendelkezik tartalomértékelő tapasztalattal hasonló feladatkörből, tesztelési tapasztalat előnyt jelent
  • képes rugalmasan és alkalmazkodóan dolgozni a változó kihívások és felelősségek közt
  • tud csapatban dolgozni, ahol tapasztalatát megosztja és visszajelzést ad
  • ügyesen dolgozik egyedül, hogy a megfelelő helyzetben a megfelelő döntést hozza
  • ismeri Siri vagy más személyi asszisztens használatát
  • sikeresen átlendül a kitűzött célokon és képes szűk határidőkkel dolgozni
  • képes észrevenni olyan üzleti folyamatokat, amik növelhetik a hatékonyságot
  • képes fókuszált maradni és nagy célokat kitűzni sok feladat elvégzésével

Leírás: Csapatunk nagyon tehetséges emberekből áll, akik szenvedélyesek a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás kapcsán, hogy biztosítsák, hogy az Apple rendszerei a lehető legjobban működnek. Gyorsan, dinamikusan és technológia-irányultan dolgozunk. Szövegértelmezési elemzőként hangfájlokat kell meghallgatnod (olyan felhasználóktól, akik ebbe beleegyeztek) és el kell döntened, hogy Siri válasza és nyelvhasználata megfelelő-e. Nyelvi, kulturális és elemző tudásodra is szükséges lesz, hogy fel tudd dolgozni a válaszokat az előírásainknak megfelelően. A rugalmasság és a feladatok megfelelő priorizálása elengedhetetlen. A felhasználói élményre koncentrálunk és kreatívan gondolkodunk azon, hogy a felhasználóink hogyan használják Sirit és ezen tudás felhasználásával fejlesztjük tovább. Hiszünk abban, hogy eltérő háttereink, nézőpontjaink és szenvedélyeink segítenek olyan ötletek megvalósításában, amelyek mindannyiunkat előreviszik. Felkészítünk arra, hogy szakértő legyél a felhasználói élmény megértésben, támogatásban és fejlesztésében. Ez a pozíció versenyképes fizetéssel, nagyszerű juttatásokkal, részvényopcióban való részvétellel, szabadidővel és alkalmazotti kedvezménnyel is jár. Magyarul folyékonyan tudókat keresünk.

Tanulmányok: BSc diploma vagy ahhoz hasonló fokú tapasztalat előnyt jelent.

Egyéb elvárások:

  • az üzleti igények alapján rugalmas, hétfőtől-péntekig tartó, teljes munkaidős állás
  • jó helyesírás és nyelvtan
  • sikeres előzetes felmérés és háttérellenőrzés
  • sikeres betanítás és felmérés

Ez a hirdetés egészen olyan hangulatú, mintha az Apple végre a magyar Sirin dolgozna és ahhoz toborozna embereket, de azt is vedd figyelembe, hogy az Apple Sirinek hívja a diktálást is, ami pedig évek óta elérhető már magyarul.

Azért az a rész, ahol a „Siri válasza és nyelvhasználata megfelelő-e” kerül említésre, bizakodásra adhat okot, hiszen diktáláskor Siri nem szokott válaszolni.

Remélhetőleg ez tényleg azt jelenti, amit szeretnénk, hogy jelentsen, és az Apple végre tényleg dolgozik egy magyar nyelvű Sirin.

Érdekes még, hogy nem ez az első alkalom, hogy rivaldafénybe kerül nálunk az, hogy az Apple-nél valódi emberek hallgatják meg a Sirivel való beszélgetéseket. Tavaly nyáron még botrány is volt belőle: The Guardian: harmadik félnek is továbbíthatja az Apple a hangod a Hey Siri használatakor.

Ha felkeltette az érdeklődésed az állás, kattints ide és pályázz rá.

Ha most még nem is teszed, de használnád Sirit, ha végre tudna magyarul?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Na ezért fog hamarabb magyarul megtanulni mint svájci németül.:joy:

  2. Azert nem lennek az MI helyeben, ahol ha nem nativ angolt beszelsz, akkor fel kell keszulnod arra, hogy akar egy mondaton belul tobb nyelvvel talalkozhatsz…

    Mondok egy peldat:
    He Siri, jatszd le a Chromatica albumot Lady Gaga-tol Spotify-on.

  3. Avatar for gunar gunar says:

    Most komolyan azt hiszik, hogy egy ember ezt mind elő tudja adni nekik? Erre egy pár ember kellene akik részenként tudják amit itt leírtak és ugye még perfektül az angolt is. Na erre külön kíváncsi leszek, találnak-e egy nagy szókincsű kockát aki tudja az irodalmi magyart is ráadásban :crazy_face:

  4. A kishitűség mindig előbbre vitt… Ja nem!!!
    Azért engedjük dolgozni őket ezen, hátha ők tovább látnak az itt fellelhető beszűkült gondolkodáson. :grinning:

  5. Nagyon sok magyar él Írországban. Hátha van köztük egy kiégett angol-magyar tanár :joy:
    Személy szerint nagyon tudnék neki örülni ha jönne magyar siri

  6. Avatar for gunar gunar says:

    Ez nem kishitűség, hanem tárgyilagosság. Az a Magyar aki ezt mindet tudja nem fog ott annyiért dolgozni, sőt nem is fog dolgozni másnak, mert már régen nem teszi. Persze biztosan találnak majd vkit aki megoldja nekik kb, de pont az a kb amitől előre félek. A google fordítót szoktam használni és siralmas, pedig csak egy fordító és nem kell annyit tudnia mint sirinek. Sok év alatt sem lett lényegesen jobb.
    Szvsz az Apple jobban járt volna ha már régen csinál egy pályázatot erre és kis hazánkban lenne néhány csapat akik lehet jobban megoldanák ezt feladatot mint egy vki ott kint. Igen hosszú lenne indokolni ezt a gondolatomat, csak 50 évnyi tapasztalatom azt mutatja, ha ezt így akarják hosszú keserves folyamat lesz mire ténylegesen lehet jól használni magyarul. De ne legyen igazam!

  7. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    (széljegyzet: a magyar egy melléknév, így kis kezdőbetűs. :wink: nagyon gyakran látom nagybetűvel írva, ami főleg akkor ironikus, ha mellé az illető mélymagyarkodik is, még ha itt most nem is ez a helyzet.)

  8. Avatar for gunar gunar says:

    1:1 :grinning:

  9. Nem kérnek sokat, nagyja szimpla HR-es baromság.
    Feladhatták volna így is a hírdetést: “angolul jól beszélő Írországban élő magyart keresünk betanított irodai munkavégzésre”.
    Nem kockát keresnek, hanem egy biorobotot.

  10. Avatar for gunar gunar says:

    Hát lehet, de ha szeretnénk vmi használható siri-t kapni akkor még tartom amit fentebb írtam, hogy itt kellene keresniük vmi hozzáértő csapatot -kat és azok munkáiból válogatni a végén és azt elfogadni. Bár talán túllövöm ami kell a sirihez, hogy jól fusson és használni tudjuk majd arra amire kell.

  11. Nem, egyáltalán nem. Ez egy Siri tesztelő munka. Egésznap kérdezgetni kell Sirit. Pont tavaly olvastam egy cikket egy volt Siri tesztelővel.

  12. Nyilván ha Google fordítót vesszük viszonyítási alapnak, akkor értem az aggodalmat. De én nem vonnék párhuzamot, még akkor sem ha funkció tekintetében azonos az irány. Talán az is előfordulhat, hogy innovatívabb lesz mint egy Microsoft fejlesztés…

  13. Avatar for vjan vjan says:

    A Google fordítót a felhasználók fejlesztik. Minden fordításnál ott a lehetőség, hogy javítsa az ember, és vannak, akik meg is teszik. Sajnos kevesen, de hát mi magyarok sosem voltunk önzetlen népség.
    Ugyanez van például a térképnél, ahol a bejegyzéseket a felhasználók javítgatják, kiegészítik. Sőt, mióta a Waze-t megvették, az ott elvégzett (szintén közösségi) fejlesztések, javítások is átkerülnek a Goggle térképbe.
    Tehát a Google nem csak az adatainkat, böngészési, keresési információinkat használja fel, hanem a munkánkat is. Cserébe az átlag felhasználó semmiért nem fizet.

  14. Avatar for vjan vjan says:

    Az Apple egyáltalán nem a rosszul fizető cégek közé tartozik. Jobs idejében kitüntetésnek számított, ha valakit felvettek (igaz, elég nehezen lehetett elviselni őt). Azóta hígult az állomány, főleg, hogy már nem csak a központban dolgoznak, de még mindig elég jól fizetnek. Viszont nem szeretik a külső cégeket, amelyiknek szükség van a munkájára, azt megveszik. Legalábbis régebben így volt, de mostanában is gyakran vásárolnak fel cégeket. Ezért nem valószínű, hogy magyarországi céggel együttműködnének. Főleg, ha figyelembe vesszük a hazai jogi “stabilitást”.

  15. Avatar for gunar gunar says:

    11 hónap után ezt így? Szerintem nem vágtad a lényegét ezért írtad ezt, pedig utána ott van rá a válaszom is.

  16. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    legalább kiadta magából. mondjuk én nem tudom, mi az, hogy “romentumos”, gondolom, valami átköltése a hasonló nevű párt nevének. ha meg az lenne, azzal amúgy mellélőtt, bár szerintem egyébként is tökmindegy valaki politikai beállítottsága ebből a szempontból, mert minden esetben nevetségesen tud kinézni nagy m-mel, elvégre melléknév. ha meg valaki mélyen hazafi, azzal semmi baj nincs, csak legalább az édes anyanyelvünket ápoljuk rendesen, ne kapjon szívszélhűdést az ilyen ironikus hibáktól Grétsy László tanár úr. (ahogyan amúgy attól se, hogy én meg nem kezdem nagybetűvel a mondatokat.)

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Szifon Avatar for jozsef973 Avatar for teddy212 Avatar for vjan Avatar for Jadeye Avatar for ef-dani Avatar for 83miki83 Avatar for gunar

Népszerű hozzászólások

  1. Na ezért fog hamarabb magyarul megtanulni mint svájci németül.:joy:

  2. Azert nem lennek az MI helyeben, ahol ha nem nativ angolt beszelsz, akkor fel kell keszulnod arra, hogy akar egy mondaton belul tobb nyelvvel talalkozhatsz…

    Mondok egy peldat:
    He Siri, jatszd le a Chromatica albumot Lady Gaga-tol Spotify-on.

  3. Avatar for gunar gunar says:

    Most komolyan azt hiszik, hogy egy ember ezt mind elő tudja adni nekik? Erre egy pár ember kellene akik részenként tudják amit itt leírtak és ugye még perfektül az angolt is. Na erre külön kíváncsi leszek, találnak-e egy nagy szókincsű kockát aki tudja az irodalmi magyart is ráadásban :crazy_face:

  4. A kishitűség mindig előbbre vitt… Ja nem!!!
    Azért engedjük dolgozni őket ezen, hátha ők tovább látnak az itt fellelhető beszűkült gondolkodáson. :grinning:

  5. Nagyon sok magyar él Írországban. Hátha van köztük egy kiégett angol-magyar tanár :joy:
    Személy szerint nagyon tudnék neki örülni ha jönne magyar siri

  6. Avatar for gunar gunar says:

    Ez nem kishitűség, hanem tárgyilagosság. Az a Magyar aki ezt mindet tudja nem fog ott annyiért dolgozni, sőt nem is fog dolgozni másnak, mert már régen nem teszi. Persze biztosan találnak majd vkit aki megoldja nekik kb, de pont az a kb amitől előre félek. A google fordítót szoktam használni és siralmas, pedig csak egy fordító és nem kell annyit tudnia mint sirinek. Sok év alatt sem lett lényegesen jobb.
    Szvsz az Apple jobban járt volna ha már régen csinál egy pályázatot erre és kis hazánkban lenne néhány csapat akik lehet jobban megoldanák ezt feladatot mint egy vki ott kint. Igen hosszú lenne indokolni ezt a gondolatomat, csak 50 évnyi tapasztalatom azt mutatja, ha ezt így akarják hosszú keserves folyamat lesz mire ténylegesen lehet jól használni magyarul. De ne legyen igazam!

  7. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    (széljegyzet: a magyar egy melléknév, így kis kezdőbetűs. :wink: nagyon gyakran látom nagybetűvel írva, ami főleg akkor ironikus, ha mellé az illető mélymagyarkodik is, még ha itt most nem is ez a helyzet.)

  8. Avatar for gunar gunar says:

    1:1 :grinning:

  9. Nem kérnek sokat, nagyja szimpla HR-es baromság.
    Feladhatták volna így is a hírdetést: “angolul jól beszélő Írországban élő magyart keresünk betanított irodai munkavégzésre”.
    Nem kockát keresnek, hanem egy biorobotot.

  10. Avatar for gunar gunar says:

    Hát lehet, de ha szeretnénk vmi használható siri-t kapni akkor még tartom amit fentebb írtam, hogy itt kellene keresniük vmi hozzáértő csapatot -kat és azok munkáiból válogatni a végén és azt elfogadni. Bár talán túllövöm ami kell a sirihez, hogy jól fusson és használni tudjuk majd arra amire kell.

  11. Nem, egyáltalán nem. Ez egy Siri tesztelő munka. Egésznap kérdezgetni kell Sirit. Pont tavaly olvastam egy cikket egy volt Siri tesztelővel.

  12. Nyilván ha Google fordítót vesszük viszonyítási alapnak, akkor értem az aggodalmat. De én nem vonnék párhuzamot, még akkor sem ha funkció tekintetében azonos az irány. Talán az is előfordulhat, hogy innovatívabb lesz mint egy Microsoft fejlesztés…

  13. Avatar for vjan vjan says:

    A Google fordítót a felhasználók fejlesztik. Minden fordításnál ott a lehetőség, hogy javítsa az ember, és vannak, akik meg is teszik. Sajnos kevesen, de hát mi magyarok sosem voltunk önzetlen népség.
    Ugyanez van például a térképnél, ahol a bejegyzéseket a felhasználók javítgatják, kiegészítik. Sőt, mióta a Waze-t megvették, az ott elvégzett (szintén közösségi) fejlesztések, javítások is átkerülnek a Goggle térképbe.
    Tehát a Google nem csak az adatainkat, böngészési, keresési információinkat használja fel, hanem a munkánkat is. Cserébe az átlag felhasználó semmiért nem fizet.

  14. Avatar for vjan vjan says:

    Az Apple egyáltalán nem a rosszul fizető cégek közé tartozik. Jobs idejében kitüntetésnek számított, ha valakit felvettek (igaz, elég nehezen lehetett elviselni őt). Azóta hígult az állomány, főleg, hogy már nem csak a központban dolgoznak, de még mindig elég jól fizetnek. Viszont nem szeretik a külső cégeket, amelyiknek szükség van a munkájára, azt megveszik. Legalábbis régebben így volt, de mostanában is gyakran vásárolnak fel cégeket. Ezért nem valószínű, hogy magyarországi céggel együttműködnének. Főleg, ha figyelembe vesszük a hazai jogi “stabilitást”.

  15. Avatar for gunar gunar says:

    11 hónap után ezt így? Szerintem nem vágtad a lényegét ezért írtad ezt, pedig utána ott van rá a válaszom is.

  16. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    legalább kiadta magából. mondjuk én nem tudom, mi az, hogy “romentumos”, gondolom, valami átköltése a hasonló nevű párt nevének. ha meg az lenne, azzal amúgy mellélőtt, bár szerintem egyébként is tökmindegy valaki politikai beállítottsága ebből a szempontból, mert minden esetben nevetségesen tud kinézni nagy m-mel, elvégre melléknév. ha meg valaki mélyen hazafi, azzal semmi baj nincs, csak legalább az édes anyanyelvünket ápoljuk rendesen, ne kapjon szívszélhűdést az ilyen ironikus hibáktól Grétsy László tanár úr. (ahogyan amúgy attól se, hogy én meg nem kezdem nagybetűvel a mondatokat.)

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Szifon Avatar for jozsef973 Avatar for teddy212 Avatar for vjan Avatar for Jadeye Avatar for ef-dani Avatar for 83miki83 Avatar for gunar