Elérhető az iOS 14.2 és iPadOS 14.2 Release Candidate verziója

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az új iOS-verzióra való frissítésről szóló értesítést az Apple az iOS 14.2 és az iPadOS 14.2 Release Candidate verziójának elérhetővé tételével orvosolta.

Ezzel igazából mondhatni egy önbeteljesítő jóslattá tette a frissítésre figyelmeztető értesítést, ami így akkor egyúttal meg is szűnik a bétát használók készülékein. A Release Candidate (RC) kiadása egyben azt is jelzi, hogy az iOS 14.2 és iPadOS 14.2 megjelenése már igencsak a küszöbön van.

iOS 14.2 Release Candidate és iPadOS 14.2 Release Candidate

A build verziószáma 18B91.

Ez a frissítés elsősorban azt a hibát orvosolja, amikor folyamatosan azt az értesítést dobja fel a készülék, hogy:

Elérhető egy iOS-frissítés. Kérjük, frissítsen az iOS 14 bétaverzióról.

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt az iOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! :)

Vissza a hivatalos iOS-verzióra

Ha nem vált be a béta, a már megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos verziót: helyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött IPSW-t.

Erről részletesen itt írtunk: Gyakori kérdések: hogyan állítható vissza a készülékünk béta iOS-ről a hivatalos verzióra?

iOS 14.2 Release Candidate és iPadOS 14.2 Release Candidate letöltési linkek

Az iOS 14.2 Release Candidate és iPadOS 14.2 Release Candidate IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iOS:

iPadOS:

Az iPad Pro 11-inch (2nd generation) és az iPad Pro 12.9-inch (4th generation) esetén továbbra sem érhető el az IPSW, ezek a készülékek OTA használatával frissíthetőek.

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 14 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 14 béta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 14-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, az iPadOS 14-ről szólóakat itt, a watchOS 7-ről szólókat meg itt, a tvOS 14-ről készülteket itt, a macOS Big Sur kapcsán pedig itt olvashatsz.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. mtomi95 says:

  Tehát ha jól értem… Ez lényegében ugyanaz a 14.2 (18B5083a) verzió, nulla változással, csak már nem fog zargatni, hogy lejárt a béta “ideje”?

  Bár amúgy már mikor először felraktam ezt a 18B5083a-t rögtön írta a van új verziót, csak reflex szerűen zártam is be, így nem is olvastam mi az, aztán már egyre többször írta ki ezt, de hogy ehhez miért kell letölteni újra az több gigás rendszert nem értem. Nem lett volna elég egy pár megás hot fix?
  Vagy ez lesz a GM is?

  Fent van!
  14.2 (18B91) lett belőle és törölte a feedback appot na és választható lett az adatok megosztásának mellőzése is!

 2. Jadeye says:

  nem ugyanaz, elvégre a build is más, ahogyan láthatod.

 3. mtomi95 says:

  Akkor még nem láttam! :smiley:

 4. Jadeye says:

  a cikkben benne van a build szám is, hogy még azelőtt tudható legyen, hogy valaki telepíti.

 5. gunar says:

  Lehet csak bebeszélem magamnak, de mintha simábban, finomabban futna mint az elődei.

 6. dokk says:

  Nekem is ugyan ez volt az első gondolatom ma reggel ahogy kézbe vettem a telót. Gyorsabb lett minden. (11 Pro)

 7. ohrvill says:

  Ez hibás. Úgy ahogy van. Az Egér mutató akkora mint egy ló. És amilyen jó kicsi volt a pötty … nagy lett. Az alkalmazásokat a Dockrol nem lehet a képernyőre húzni egérrel, mert eltűnik a Dock.
  Program bezárása görgővel nem már lehet bezárni.
  Vannak gondok. Az Eger kezelés úgy rossz ahogyan van.

 8. Durrogo says:

  Igazság szerint már a IOS 14-re való frissítéskor eltűnt, de vártam hátha…a 3D touch használatával az alsó ikonok hívás ikonjánál kiadta a kedvenc kontaktok gyorshívását, amely azóta sem működik! Érdekes, hogy ugyanezt a funkciót (3D touch alsó ikon sms) az sms-ekhez viszont alkalmazták. Nem értem, hogy a gyorshívás lehetőségét miért vették el, ha a gyors sms-t meg lehetővé teszi, valami nagy újdonságként kezelve, hogy rögzíthetek x kapcsolatot…egy picit bosszantó!

 9. Jadeye says:

  vegyél fel róla hibajegyet. erről szól a béta.

 10. Durrogo says:

  Sajna nem vagyok beta tesztelő, csak szimpla felhasználó, így ezt nem tudom megtenni, csak itt jelezni…:pensive:

 11. Jadeye says:

  @Durrogo a fenti válaszom nem neked volt címezve, hanem @ohrvill kollégának. de ha a béta van fent, akkor tesztelő vagy. ha nem a béta van fent, akkor is tudsz visszajelzést küldeni az Apple-nek. itt hiába jelzed, mi semmit nem tudunk tenni annak érdekében, hogy megoldódjon.

 12. vtechun says:

  Ez OTA is felmegy?! Mert nekem nem mutatja, hogy lenne frissítés, de az üzenetet minden feloldáskor felhozza. iPhone 7

 13. Töröld le a beta profilt aztán telepísd újra a beta profilt. Nekem így jött be a frissítés.

 14. Nagyon köszi! Természetesen nem beta van a telefonomon, viszont a becsatolt info alapján megtettem a visszajelzést! Köszönöm a segítséget!

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!