iPhone 12 helyett Apple Watch Series 6-ot és iPad Air 4-et mutathat be az Apple jövő héten

Tegnap az Apple bejelentette a szeptember 15-i eseményt, ami ahogy meg is szokhattuk, az iPhone esemény dátuma, azonban egyesek szerint az iPhone-ról szó sem lesz, hanem helyette az cég az Apple Watch Series 6-ra és az iPad Air 4-re koncentrál.

Az Apple már korábban jelezte, hogy néhány hetet késni fog az új iPhone, ez jelen formájában valamikor októberi rajtot és bemutató jelenthet a pletykák szerint, és utóbbi természetesen egy újabb videós, online közvetítés keretében történhet meg. Jelenleg tehát a kérdés az, hogy mit tud majd az Apple Watch Series 6 és az iPad Air 4?

Apple Watch Series 6

Abban már biztosak lehetünk, hogy idén az Apple Watch Series 6 már a rajtnál is elérhető lesz hazánkban rozsdamentes acél tokozású változatokban is, mivel egy ideje már itthon is kaphatóak az LTE-képes órák, és ezzel együtt rozsdamentes acél változatok is. 2019 végén az Apple Watch Series 5 jóformán csak egy ráncfelvarrás volt, ez 2020-ra annyiban változhat, hogy megkaphatja a véroxigén szint mérést.

A vér oxigénszintje 95% és 100% között egészséges, de 80% alatt a szív és az agy károsodásához vezethet. A légzés vagy a szívmegállás kockázata gyakori az alacsony véroxigén telítettség következtében. Ez a funkció a meglévő pulzusszám-értesítéshez hasonlóan működik, azaz ha az Apple Watch egy bizonyos küszöbérték alatti véroxigén szintet észlel, értesítést küld a felhasználó számára.

Apple Watch Series 5 teszt és vélemény

A watchOS 7-ben az egyik jelentős változás, hogy kivették a Force Touch funkciót. A Force Touch lehetővé tette az Apple Watch felhasználók számára, hogy egy erősebb lenyomással további opciókat érhessenek el. Többek között a számlapok megváltoztatása vagy értesítések törlése is lehetséges volt ezzel a funkcióval.

A Force Touch technikailag egy olyan hardveres szolgáltatás, amely a legelső Apple Watch-tól kezdve minden modellben elérhető volt, de a watchOS 7 esetén az Apple teljesen eltávolítja a funkciót, még akkor is, ha az Apple Watch hardvere egyébként támogatja, és helyette a hosszabb lenyomást fogja használni az óra. Így az Apple arra kényszeríti a fejlesztőket, hogy hajtsák végre a szükséges változtatásokat az Apple Watch Series 6 kiadása előtt, hogy az alkalmazásuk az új órákkal is rendben működjön majd.

Az Apple Watch Series 6 külsőleg nem fog változni, legalábbis erre vonatkozó pletykák nem röppentek fel, így lényegében a vér oxigén szint mérésén kívül gyorsabb processzort, és jobb akkumulátor időt kaphatunk.

iPad Air 4

Az új iPad Air újdonságairól sokat még nem tudunk, azon túl, hogy az iPad Pro-hoz hasonlóan megkapja a széltől-szélig kijelzőt. A múlt héten kiszivárogtatott kézikönyv szerint az új iPad Air bekapcsoló gombba integrált Touch ID-val érkezhet és Lightning-csatlakozó helyett USB-C kerül bele. Ahogy azt már megszokhattuk, megkaphatja a fejlettebb kamera rendszert, a gyorsabb processzort és persze az új Magic Keyboard támogatást, ami új, 11 hüvelykes méretet is jelenthet az iPad Air esetén.

Korábbi cikkünk az iPad Airről: Kezünkben az új 2019-es iPad Air – teszt, vélemény

Az iPad és a hozzá tartozó Magic Keyboard kapcsán talán az az egyik legérdekesebb kérdés, hogy ki lehet ennek a terméknek a célcsoportja, az Apple-t és az iPaddel való kísérletezést kedvelők és fejlesztők táborán túl. Az ára miatt azt gondolom, hogy az egyetemisták nagy része számára nehezen elérhető, de lehet, hogy az Egyesült Államokban például más a helyzet ebből a szempontból.

Kezünkben az iPad Pro és Magic Keyboard – teszt és vélemény

A legszembetűnőbb dolog a Magic Trackpad kapcsán talán az, hogy mennyire minőségi és innovatív kiegészítővel van dolgunk, főleg a korábbi iPad Pro-khoz csatolható Smart Keyboardokkal összehasonlítva. A design lényege, hogy az iPad lényegében a billentyűzet felett lebeg megemelve, ezáltal közelebb is van hozzánk. Az iPadet erős mágnesek tartják stabilan a helyén, viszont ha kell, pillanatok alatt le tudjuk szedni a billentyűzetről. A Magic Keyboard egy henger alakú fém zárszerkezettel és merevítéssel rendelkezik, amitől rendkívül stabil. Előbbinek bal oldalán kapott helyet egy USB-C port, amely a Smart Connectoron keresztül tölti is az iPadet, így szabaddá téve az iPad Pro USB-C portját adattovábbításra.

Olvasd el a részletes cikkünket: Kezünkben az iPad Pro és Magic Keyboard – teszt és vélemény

Ettől függetlenül az iPad Air és billentyűzet valamint trackpad egészen új utakat járhat be az oktatásban, munkában, legalábbis az eddigi tapasztalataink alapján!

Timeline – avagy mi lehet a lehetséges bemutatók, megjelenések sorrendje

Jon Prosser pár nappal ezelőtt szeptember 8-ára már termékmegjelenést vizionált, ami egyértelműen nem jött be, hiszen tegnap az Apple csak a meghívót küldte ki az eseményről, ami esetén igazából még nem lehet tudni, hogy mit is fog a cég bemutatni. Tehát itt még mindig csak találgatás, hogy lesz-e végül szó az új iPhone-okról, vagy sem. Így kellő szkepticizmussal érdemes fogadni Prosser alábbi kijelentését is, amiben ismét dátumokat írt le:

Ezek alapján valamikor októberben mutatja be a cég az új iPhone-okat, amiből egyes modellek már megvásárolhatóak is lesznek, de az iPhone 12 Pro késni fog.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Szerintem nem lesz külön esemény az iphone-nak attól, hogy októberben lesz csak elérhető. Emlékszem az X is csak oktoberben volt rendelhető de szeptemberben bemutatták a misén…

  Anno szept 12-volt és így jött a kommunikáció:
  Az iPhone X október 27-től lesz előrendelhető és november 3-tól lesz megvásárolható az első körös országokban, amibe a jelek szerint most hazánk is beletartozik.

 2. Jadeye says:

  én is így gondolom, és hogy Prosser benézte. viszont mivel ugye eleve már csak online verzió lesz, így igazából felveszik tuti előre, és akkor már egy második etapban leadni az iPhone-os részt nem akkora kaland. de hát jövő héten majd jól kiderül.

 3. rakjatok minden mondat utan reklamot/feliratkozo panelt… :weary::nerd_face:

 4. Tudom, hogy az Apple bemutatókon a semmiről is képesek órákat áradozni, de azért ez az új óra és ez az új iPad még 20 percre is kevésnek tűnik.

 5. kejoci says:

  Szerintem be fogják mutatni az új telót, amit már nagyon várok. Ez a design sokkal jobban bejön mint a lekerekített. Külön eseményt nem fognak tartani neki max az előrendelés csúszik pár hetet. Személy szerint már nagyon várom. De valószínű, hogy 15.-én minden kiderül.

 6. Lehet ez lesz az új Apple Original sorozat a TV±on. :grinning: Keynote 1.évad

 7. Kukori says:

  Igen, a design az valóban jobb mint a mostani lekerekített keret. Ráadásul a lapos oldalkeret összehasonlíthatatlanul jobb fogást is biztosít, ez tény. Csak hát ez a design nem új. Lévén az iPhone 4 és 5 is ilyen volt. Viszont ez már régen volt, “egy újszülöttnek meg minden dolog új”, ezért amikor elmaradtak az új ötletek, nyilván azt gondolták, bevetik újra ezt, csak ezúttal nagyobb méretekben. A fiataloknak úgysem fog feltűnni, ezért veszik majd mint a cukrot, az idősebbek számára meg nosztalgikus lehet, ők azért fogják megvenni. Két legyet egy csapásra. És még csak gondolkodniuk sem kellett.
  Egyébként szerintem is be lesz mutatva 15.-n. Óriási hibát követnének el, ha mégsem.
  Viszont kíváncsi leszek mennyi innováció lesz benne.

 8. kejoci says:

  Pontosan ahogy leírtad.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!