fbpx Skip to content

Na, ilyen se volt még! Az Apple bejelentette, hogy a következő iPhone pár héttel később fog megjelenni, mint az iPhone 11 tavaly.

Ez nem csak azért sokkoló, mert eddig még sosem tettek ilyet, hanem azért is, mert eddig előzetesen azt sem ismerték el soha, hogy jön egy újabb iPhone. Nézzük meg, hogy mi történt!

Tegnapelőtt volt az Apple negyedéves tájékoztatója, ahol a 2020 Q4-es tőzsdei negyedévi eredményeikről beszámoltak. Szerencsére jól megy a cégnek, úgyhogy csődtől nem kell tartanunk, ami azonban most a témánk tárgya, az az, hogy Luca Maestri ezt mondta:

Mint azt tudjátok, tavaly szeptember végén indult az iPhone-ok értékesítése. Idén úgy számoljuk, hogy egy pár héttel később lesz meg az ellátás.

Amikor később a sajtósok kérdezték Maestri-t, ő csak elismételte ezt:

Ahogy mondtam az észrevételeim során, tavaly szeptemberben indítottuk az új iPhone-t. És azt mondtam, hogy idén az új termék ellátása néhány héttel később kezdődik.

Abból, hogy Maestri ennyire egy betanult szöveget mondott, érezhető, hogy nagyon figyelnek arra, hogy ne szólják el magukat, de önmagában már az is igazán frissítő, hogy az Apple elismeri, hogy érkezik egy új iPhone. Korábban nem tettek ilyet, mindig az aktuális iPhone volt a legjobb iPhone, ameddig külön sajtóeseményen be nem jelentették az újat.

A csúszás pedig közel se annyira vészes, mint gondolnánk, hiszen 2017-ben is novemberre csúszott az iPhone X és 2018-ban is csak októberben lehetett hozzájutni az iPhone XR-hez.

Szóval ha mondjuk 3 héttel csúszik az iPhone 12, akkor október közepére érdemes számítanunk.

Valószínűleg az Apple ezzel a megjegyzésével a vészmadarakat is próbálta kicsit elcsendesíteni, hiszen a héten a Qualcomm azt mondta, hogy egy nagy 5G telefon csúszni fog és Jon Prosser is azt csiripelte, hogy az idei iPhone és iPad család októberben fog megjelenni.

Így, hogy az Apple elismerte a csúszást, ezek a pletyák értelmetlenné váltak.

Te mit szólsz hozzá, hogy csúszik idén az iPhone 12 megjelenése?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Ezt már Márciusban tudni lehetett! Nem ért váratlanul senkit szerintem!

 2. Avatar for gunar gunar says:

  Hát ja és még ki tudja mi lesz a vírus miatt addigra, bár elvileg már lehet gyártásban is a cucc és abból látja mi lesz szeptemberre.

 3. Csak kíváncsiságból mi miatt nem cseréltél 11 Pro-ra?

 4. Olivér, túl könnyen sokkolódsz…:slight_smile:

 5. Avatar for Kukori Kukori says:

  Hát nem is annyira az az érdekes, hogy csúszik az új iPhone, mert ahogyan Ti is említettétek, volt már ilyen a történelemben. Az érdekes inkább az, hogy vajon miért? És az is, hogy ezt ezúttal miért jelentik be? Hiszen azt tudjuk már, hogy sem 2017-ben, sem 2018-ban senki egy szót sem szólt a csúszásról előzetesen, csak csúszva jöttek és ennyi. Ráadásul azt ma már tudni lehet, hogy azok a csúszások milyen okból történtek. Előre szólok, szerintem most a koronavírusra fogják majd fogni. Ami muris lesz. :smile:

 6. Csak kivételesen most tényleg hetekig álltak a gyártósorok a vírus miatt.

 7. Avatar for Kukori Kukori says:

  Aha. De annyit, hogy ekkora csúszás legyen nyilván csak az Almának dolgozó gyártósorok álltak. Lévén az összes konkurens képes volt mindezek ellenére is időben megjelenni az új modellekkel. :smile:
  Szerintem ez csak egy jó kifogás lesz, ha lesz. A valódi ok szerintem az lehet, hogy a koronavírus járvány meg az USA-ban a demokraták által átgondolatlanul szított zavargások miatt fosnak Almáéknál, hogy elmarad a szokásos hype, meg a sorban állás az új telefonokért. Csak abban tévednek de rohadt nagyot, hogy azt hiszik ez októberre rendeződni fog, pedig esélyesen még januárra sem. De ez persze csak az én véleményem. :sunglasses: De ha gondolod januárban visszatérhetünk rá, hogy kinek lett igaza.

 8. De nem a bemutatót csúsztatják csak az értékesítést nem 1-2 héttel a bemutató után kezdik hanem 3-4 héttel utánna. De ez mondjuk a Samsungnál is így van ők is 3-4 héttel a bemutató után kezdik az értékesítést. Nincs ebben semmi különleges szerintem. De még, ha a bemutató is késik se kell rögtön a legrosszabbra gondolni.

 9. Avatar for Kukori Kukori says:

  Még az is lehet, hogy igazad van. Kiderül.

 10. Őszintén? Ha csúszik 2-3 hetet egy termék, vagy többet (láttunk már 1 évet is), és ezeket előre nem jelentik be, mi van akkor ha azt mondják csúszni fog :smiley: Tudják!

  Sztem itt október / november előtt nem lesz új iPhone.

 11. Arról is beszélnek már, hogy két ütemben fog megjelenni. Elöször Max und Pro és késöbb a sima 12-es. De ezek csak pletykák. Végülis teljesen mindegy mikor jelenik meg. Lehet Black Friday környékén jön. Na mindegy, majd meglátjuk, ezek úgy is csak találgatások.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Szifon Avatar for OMEGAfan Avatar for baloghadam74 Avatar for Kukori Avatar for gunar Avatar for SzifonAdmin Avatar for 83miki83