Egy twitteres forrás szerint ez lehet az iPhone 12 kijelzője

Állítólag az alábbi képen az iPhone 12 kijelzője található.

Az információ most is a „Mr. White” névre hallgató Twitter fióktól származik, szóval érdemes kicsit fenntartással kezelni, de most egy kicsit tegyünk úgy, mintha valódi lenne, és nézzük meg, hogy miben tér el a jelenlegi iPhone-étól!

Míg az iPhone 11 Pro esetén a kijelző csatlakozója bal oldalt volt, addig ezen a kijelzőn ez már a jobb oldalra került át. Emögött állhat az is, hogy az alaplap a telefon másik oldalára fog átköltözni. Az alaplap elcsúszása mögött pedig valószínűleg az 5G antennák állnak, és az egész végeredményeképp a SIM-tálca is balra kerül majd a hangerőgombok mellé.

A szenzorsziget mérete alapján ez a kijelző valószínűleg az új, 5,4 colos méretű iPhone 12-ből származik, melynek kijelző-egysége és A14 chip-je kiszivárgott már korábban. Ha minden igaz, az új, 5,4 colos mérettel az Apple végre megalkotja a „tökéletes” méretet és talán elhallgattatja azokat is, akik még mindig az eredeti iPhone SE mérete után vágyakoznak.

Idén kicsit többet kell várni az új iPhone-okra, ahogy azt az Apple múlt héten be is jelentette, szóval valószínűleg egy kicsit tovább szivároghatnak majd ki a telefon további alkatrészei.

Te várod már az iPhone 12-t?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Szanya says:

  SE fan vagyok, és örülnék, ha az Apple végre betömné a számat. De az első generációs méretek tetszenek nekem a legjobban.

 2. vjan says:

  Hiába a kisebb méret, ha nincs ujjlenyomat olvasó. Vicces volt nézni, ahogy mostanában az iPhone tulajok a pénztárnál vagy a maszkjukat húzogatták le, vagy PIN kódot pötyögtek. Ilyenkor látszik a Touch-id előnye. Csak megfogom a telefont, odateszem, majd az ujjamat felismeri, és már fizettem is. Mint például az androidosok.
  Nem igazán értem, hogy ez miért nem preferencia az Apple esetén.

 3. Jadeye says:

  gondolom azért, mert erre ott van az Apple Watch: két gombnyomás az oldalsó gombon, és ott vannak a bankkártyák, rögtön lehet fizetni.

 4. gunar says:

  Még szerencse hogy nincsen olyan sűrűn maszk probléma mint tél! Amugy meg már simán maszkban is felismeri a tulajt egy frissítés óta, ergo elkéstél a beszólással :crazy_face: Igen z órával való fizetésnél meg semmit nem is kellett elővenni.

 5. Jadeye says:

  @gunar nem ismer fel maszkban, hanem azonnal feldobja a jelkód kérését a felesleges felismerési kísérletek helyett.

  Az iOS 13.5 már gyorsabban felismeri, ha maszk van rajtunk, így hamarabb fel is dobja a jelkód kérését, mint korábban.

  az alábbi megoldás alkalmazható – de ez egyúttal a biztonságát is csökkenti:

 6. Put2 says:

  Ja! Csak sokaknak nincs Apple órája! :frowning: És ne várjuk el az emberektől, hogy mindenkinek legyen… Kicsit vicces lenne!! :woozy_face::woozy_face::grimacing::woozy_face:

 7. Jadeye says:

  akkor meg ott a másik opció, amit fentebb linkeltem.

 8. vjan says:

  Vagyis pötyöghetjük a PIN-kódot. Mint a régi szép időkben.
  Én egyáltalán nem hordok órát, nem csak Apple Watch-ot, semmilyent.
  Tényleg ennyire nehéz ujjlenyomat olvasót beépíteni, hogy az Apple nem boldogul vele? (Kár, hogy harmadrendű kínai gyártók is megoldották.)
  Tudom, az Apple mindenre, amit nem tud (vagy nem akar) megoldani, filozófiát kreál. Ilyen volt az iPhone 4-nél az antenna., az összes iPhone esetén az sms visszajelzés, vagy régebben a kis méret, OLED kijelző. Pont ilyen a Touch-id is, ott az óra. Ja, mert mindenkinek van. Aztán pár év múlva nagy szenzáció lesz a Touch-id újra.

 9. Az ugye megvan, hogy amig az Apple nem csinalta meg faszan a touch id-t, addig nem volt ertelmes megvalositas?

  Kell a touch id? Vegyel SE 2-t vag az emlitett droidokat. Apamnak van, vicc az egesz.

  Szemely szerint kell a francnak a touch id. Tokre imadom, hogy keszulek megerintese nelkul mindent tudok lock screen-rol egy pillantassal.

  Fizetes? Apple Watch. 10-bol 8x mar a telefon sincs nalam amikor boltba megyek.

 10. vjan says:

  Te telefont nem hordasz, én órát. Ugye nem kötelező? Az arcfelismerés pedig pont akkor nem működik, amikor fizetni kell. Eleve eldugják a terminált, főleg most, hogy mindent körbevettek plexivel, tehát előre fel kellene oldani. De ez maszkban elég nehézkes. Az ujjam ott van, amikor odateszem a terminálhoz a telefont, rögtön leolvasható.
  Az Apple a gombjában oldotta meg a Touch-id-t, ráadásul két lépésben. Az első verzió nem is volt annyira megbízható. Amikor eltűnt a gomb, eltűnt a Touch-id is. Úgy tűnik, más megoldás nincs az Apple tarsolyában. Erre írtam azt, hogy kínai gyártók már megoldották.

 11. gunar says:

  Csak hogy tudjuk, amennyiben az orr kint van a maszkból simán felold a régi beállításokkal is, semmit nem kell változtatni. A T-ID meg már a múlt és csak azért nem tért át arra minden droid gyártó, mert nem tudnak olyant gyártani v nem is akarnak mint amit az apple elad az eszközeiben. Az első T-ID is teljesen megbízható volt csak lassú és ezért hozták ki a fejlesztett verziókat

 12. Jadeye says:

  de ha az orrod kint van a maszkból, akkor azzal az erővel már hordanod is felesleges…

 13. vjan says:

  A kínai gyártók is gyártanak arcfelismerő telefont, ami emellett tartalmaz ujjlenyomat olvasót is. Mindenki azt használja, ami neki kényelmes.
  Ez a duma a Touch-id-ről (hogy az már a múlt), pont az Apple által gyártott filozófia példája. Amit nem tud (vagy nem akar) megoldani, arról filozófiát gyárt. Emlékszem az iPhone 4 idején arról szólt a hasonló duma, hogy minek nagyobb, az a gagyi kínai vackok szemfényvesztése. Azután ugyanez az 5-ösnél. Aztán egyszer csak lett nagyobb, és akkor már a kicsi volt a gagyi.
  Azt is olvashattuk már az Apple-től, hogy az arcfelismerés nem jó, nem biztonságos. Aztán egyszer csak biztonságos lett.
  Egy sokkal régebbi sztori az, hogy az iPhone először nem küldött MMS-t, mert hogy minek az. Aztán később mégis megcsinálták.
  A lényeg, hogy mindig van valami megcáfolhatatlan magyarázat arra, ami nincs, azután pedig hirtelen érvénytelen lesz.

 14. gunar says:

  A kínai droidokba azért van mindkettő, hogy legyen benne ami kb biztonságos is és nem azért mert tudnak jó F-ID -t csinálni, hiszen a legtöbb a mai napig csak 2D-s vicc!
  Az MMS meg olyan amit lehet az amcsik nem annyira használtak és ugye az első iphone-ok oda készültek, na meg mikor ujdonság volt sokan használták azóta már csak akik nem haladnak a korral. Az iMessage tudta amit az MMS így valójában tényleg kérdéses a létjoga, manapság meg főleg.
  A méret növekedés meg nagyon sok embernek valóban fölösleges volt hiszen ha nagyobb kell akkor ott egy tablet ami arra való, hogy ne kelljen egérmozin netezni, stb. Én pont ezért várom már az 5.4"-os iphone 12-t ami normál méret lesz, csak a hátulját kellene megint kisimítani, hogy ne billegjen.
  A megmagyarázások meg a másik oldalon is megvoltak mikor kijött az X a “ronda szigettel” a következőkben pedig minden gyártó olyant hozott ki, de voltak még hasonló esetek a fejlődésük során mindkét oldalnak.

 15. Csak azt nem értem mi bajod mikor az apple most adott ki egy touch id-s készüléket. Megveszed azt és tádám már tudod is használni. De amúgy az is világos, hogy rengeteg helyen nincs előírva a maszk hordása üzletekben. Nekem és rengeteg embernek nincs szüksége mindkettő funkcióra, mert minek is. A touch id-vel nekem csak bajom volt, ki is vettem belőle mert munka közben kb sose tudtam feloldani.

 16. tzolesz says:

  Én azért értékelném, ha előrukkolnának egy kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval, és akkor felőlem emellett maradhat a face-id is, használja mindenki azt ami neki kényelmesebb…
  Nem hiszem el, hogy nem képesek megoldani…

 17. Meg legyen olcsó is …

 18. Kukori says:

  Vjan: Tökéletesen igazad van. Mintha csak én írtam volna.

  gunar: Egyrészt nem csak a “kínai droidokban” van mindkettő, hanem pl. a koreaiakban is, meg amúgy szerintem lassan mindegyikben. Másrészt az iPhone is kínai, csak nem droidos. :wink: Harmadszor, olyasmin rugózol, aminek nulla értelme van. És végül, nem csak az MMS nemléte meg a kijelző mérete a gond az iPhone-okkal, hanem pl. olyanok, amiket a mai napig sem tudnak. Pl. nem lehet bluetooth-on más telefonnal kommunikálni, vagy nem lehet mp3-t csengőhangnak beállítani (ami már azért is furcsa, mert maga az iPhone alkalmas mp3 lejátszására és ébresztőnek is be lehet állítani, csak pont csengőhangnak nem), aztán a naptára egy kalap kaka, a kontaktokhoz hiába töltök fel fényképeket, azok nem jelennek meg a listában, csak a kedvencek esetében, a nocs miatt nem látszik sem a dátum, sem az aksi százaléka, a visszalépés nyilacska pont szar helyen van, ahol a legnehezebb elérni, a felbontásuk is elbújhat még egy Galaxy S10 mellett is, stb. De te nyilván ezekre is fogsz valami ostobaságot írni, hogy miért is nem fontosak, mer neked csak az Alma a jó, ha fele annyit se tud mint a többi akkor is. :smiley:

 19. Jadeye says:

  de ha neki az alma jó, akkor miért akarod folyamatosan meggyőzni, hogy márpedig az neki nem jó? ha neked az androidos készülék a jó, akkor most meg téged kéne meggyőzni, hogy igazából az nem is jó neked? vagy nem értem, mi értelme van folyamatosan ezen pörögni oda és vissza.

 20. Kukori says:

  Izé, mintha abban se lenne mindkettő. Úgyhogy tádám és nem tudod használni mindkettőt. És persze hivatalosan mindenhová kell a maszk. Más kérdés, hogy van ahol leszarják, hogy felveszed-e vagy sem és hogy úgy hordod, hogy csak az állad alatt van, vagy kint van az orrod, hogy az semmit sem ér, vagy normálisan, ahogyan kell. Kutyát nem érdekli, hogy neked mi bajod volt a touch id-vel. Itt most arról van szó, hogy érthetetlen miért nincs benne mindkettő, amit már egy rakás gyártó simán és zökkenőmentesen oldott meg, kivéve a “nagy Almát”. Ennyike. És ezt nem fogod tudni kimagyarázni semmilyen buta gyártott indokkal, melyekkel az Alma is folyton előáll. Tisztára, mintha csak a fanok mondanák. :smiley: Felettébb érdekes.

 21. Kukori says:

  Nem akarom meggyőzni. Honnan vettél ilyen hülyeséget??? Pörögni meg pörögjön a ringlispil. Én csak leírom a magvas valóságot, míg ti itt próbáljátok eltagadni, vagy elkenni. Bár Te mondjuk pont nem annyira, de a többi hype huszár egyértelműen. :smiley:

 22. Jadeye says:

  én akkor sem megyek oda androidos oldalra folyamatosan beírkálni, hogy márpedig az Apple így meg úgy. továbbra sem értem, hogy itt miért kell ezt csinálni folyamatosan. akinek az Android vált be, hát használja azt, akinek meg az Apple ökoszisztéma, az meg használja azt.

  (címzem ezt minden érintettnek, aki oda-vissza ezeken a kérdéseken pörög. mert már tényleg elég unalmas.)

 23. gunar says:

  Az hát! Szted miért is nem méltatom válaszra sem? Amugy is teljesen felesleges lenne, gondolom rajta kívül mindenki látja itt miért is, csak ő nem érti.

 24. Hopp kerestem az idei keynote bejelentést és rákadtam a kis diskurzusra.

  Pár napja váltottam 11 Pro-ra egy szép kis 7-esről.
  Elb@szott egy koncepció csak a Face ID.
  Mikor kiveszem a zsebemből még az arc elé kell tartani, ha feloldott a lakat még fel is kell suhintani lentről.
  Touch Id-val ekkor már rég bent voltam.

  Ha nem szemben vagy, nem 30 cm-re, ágyon fekve összenyomott arccal reggelente, maszkban, amite persze nem készültek mikor kifejlesztették.

  Összességében egy gagyibb megoldás csak a FID, mert az optimális helyzetre van kitalálva. Van akinek izzad a tenyere ezért nem jó a TID, együtt lenne a tuti, TID a kijelző alatt.
  De már elmondták h az iX keynoteon h TiD mennyire megbízhatatlan.

  A kinai koreai vonalra: Samsung sem alkalmaz 3D arcazonosítást, talán a Mate 20Pro-ban volt a mainstream vonalon amire emlékszek.
  A 2D arcazonosítás meg persze nincs részletezve, de az adatlapon jólmutat, csak lepkefing.

  Lehet szeretni az applet, én is kedvelem (még befektetéseimmel is bízok benne), de nem kell vakon bégetni az irányhoz, amit követ.

 25. Jadeye says:

  nem kell várni arra, hogy a lakat feloldjon, és csak utána suhintani felfelé, egyszerűen rögtön suhints felfelé, és közben magától felold a zárolás. ez egy tévhit, hogy várni kell. próbáld ki.

  a maszkot is már azonnal felismeri, de van egyfajta kicselezés is rá.

  de ezeknek amúgy mi köze most az iPhone 12-höz?

 26. Biztos én nézek ki nagyon jól éjjel kómás fejjel, de a vaksötét szobában is azonnal felold gond nélkül. :smiley:

 27. A szövegértelmezéshez is kell némi intelligencia igen.
  Nem a sötét a baj (technológiából adódóan nyilván) hanem ha mondjuk hason fekszel fejed egy párnán vasárnap reggel begyógyult arccal, de azért nézz úgy rá a telefonra, hogy optimálisan.
  Közben olvasol és lezár a telefon. Emelgesd a fejed, tartsd közelebb, hogy feloldd. 2 után csak csak bedobja a passcodeot.

  Hiába beszélitek bele, körülményesebb használni, mint egy ujjlenyomatolvasót.

  Maszkban meg egyenesen hátrány, (ez persze nem a FID hibája) de itt ugye mindenkinek mindig felold elsőre. Ne vicceljünk már.
  Sok pénzért az ember keresi az önigazolást.
  Márka fórumon se muszáj vaknak lenni.

  A duplakoppos ébresztés nem tudom mióta lett bevezetve viszont pozitív.

 28. Nem tudom, de nekem ez a helyzet sem életszerű, hogy hason fekve, fejem a párnán és a telefont akarom nézegetni. Egyszerűen testhelyzetileg megoldhatatlan már maga a mozdulat is nekem, tehát az már lényegtelen, hogy ilyen pozícióban felold e a telefon könnyen vagy nem… Ha a telefonon akarok csinálni valamit akkor azért valamennyire felkelek az ágyon. Dehát kinek mi ugye a bevett szokása…

 29. gunar says:

  Pár napja váltottál és már kritizálod, pedig még hozzá sem volt időd szokni igazán, ez abból látszik amit leírtál! Ergo kicsit használd és ne fikázd, majd azután ha rájöttél most nem az ujjadat kell hanem az arcodat azonosítania és aszerint kezded használni, akkor írd le újra a véleményedet légyszives. A samsung meg nem nem csinál hanem eddig egyik sem tudott olyan minőségű 3D FID-val előállni mint az Apple, na ez az oka hogy a konkurencia maradt a TID-nál inkább és mellé szerelnek némi himi-humi arcfelismerőt. Azért nagy a különbség. Kb mint amikor azt mondják az emberek, hogy az apple a samsungtól veszi a kijelzőit, pedig nem, hanem velük gyártatja és a kettő közel sem azonos! Ezzel az erővel a procijait is veszi vmelyik gyártótól, pedig azt sem hanem velük gyártatja. Arról nem is beszélve, a samu többet keres az apple-nek gyártott alkatrészein, mint a saját maga által tervezett és értékesített telefonjain, v kb annyit, érdekes nem?

 30. Nincs belebeszélve, hogy jobb mint TID. Én lassan 3éve használom a FID-t és már hozzászoktam. Amúgy ne felejtsd el, hogy a FID folyamatosan tanul. Tehát egyre jobban fel fog ismerni még az ágyban is nyomott fejjel :smiley: Az első hetekben biztos kényelmetlen, mert hozzászoktál az évekig használt TID-hez. Amúgy meg teljesen logikus, hogy felfele kell legyinteni a főmenühöz, hisz az értesítések a zárolt a képernyőn vannak, és mikor ránézel a kijelzőre akkor feloldja aztán megtudod nézni milyen értesítéseid jöttek, ha csak felhúzod és nem legyinted. Ez nálam pl elég sok szokott lenni napi szinten, banki forgalom stb.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!