Kiszivárgott alkatrészek árulkodnak az iPhone 12-ről: kisebb szenzorsziget és A14 chip

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Több forrásból is érkeztek alkatrészek hétfőn az iPhone 12 kapcsán.

A kiszivárgott kijelzőből következtethetünk arra, hogy mennyivel lesz kisebb a szenzorsziget, de az új A14 SoC-t is megnézhetjük közelről.

A fenti fotón elméletben az 5,4 colos iPhone 12 kijelzője látható, ami a kínai Weibo közösségi oldalról származik.

A kisebb kijelző önmagában nem nagy dobás, de a szenzorsziget is kisebbnek tűnik, ami már annál inkább:

Ez alapján ugyanis az Apple-nek valahogyan sikerült kisebb helyre összenyomnia az összes érzékelőt és a hangszórót, hogy az állapotsoron ne nyomorogjanak az ikonok a kisebb képernyőn.

Persze valószínűleg a nagyobb kijelzős modelleken is kisebb lesz a szenzorsziget, ott remélhetőleg extra ikonokat kapunk majd.

Az iPhone 12 lelke természetesen a megszokott módon egy A14 chip lesz, melyről és a RAM-ról Twitteren láthattunk kiszivárgott képeket:

Az A14 SoC számozása tartalmazza a 2016-ot, vagyis valószínűleg 2020 16. hetében, vagyis áprilisban gyártották. Ebből látszik, hogy az Apple-nél már jó ideje dolgoznak az új telefonokon.

Személy szerint izgatott vagyok, hogy lesz egy kisebb modell és hogy a szenzorsziget mérete is csökken, így idén végre változik kicsit az iPhone felhozatal.

Ezek még érdekelhetnek:


A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!