Megjelent az iOS 13.6 – digitális autókulcsok, tünetek az Egészségben, hibajavítások

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple este 7-kor kiadta az iOS 13.6-ot, ami a frissítés részletei alapján újdonságokat és hibajavításokat is tartalmaz.

Az iOS 13.6 legfontosabb újdonságai, hogy már támogatja a digitális autókulcsokat, és egy új kategóriát tartalmaz a tünetek számára az Egészség alkalmazásban.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Hogyan telepíthető?

iOS 13.6 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Az iOS 13.6 támogatja a digitális autókulcsokat, és egy új kategóriát tartalmaz a tünetek számára az Egészség alkalmazásban. Ez a kiadás hibajavításokat és fejlesztéseket is tartalmaz.

Digitális autókulcsok

 • Az iPhone-jával kinyithatja, bezárhatja és elindíthatja a kompatibilis autóját
 • Az iCloud használatával biztonságosan eltávolíthat digitális kulcsokat az elveszett eszközökről
 • Az iMessage használatával egyszerűen megoszthat digitális kulcsokat
 • Vezetőspecifikus profilokkal konfigurálhatja a megosztott kulcsokat a teljes hozzáféréshez vagy korlátozott vezetéshez
 • A Takarékos móddal kinyithatja és elindíthatja az autóját akár öt órával az iPhone akkumulátorának lemerülése után

Egészség

 • Új kategória az Egészség alkalmazásban tünetek számára, beleértve a Menstruáció követésében és az EKG-ban naplózott tüneteket
 • Lehetőség új tünetek, például láz, hidegrázás, torokfájás vagy köhögés naplózására, valamint harmadik felek alkalmazásaival való megosztására

Ez a frissítés hibajavításokat és egyéb fejlesztéseket is tartalmaz.

 • Új beállítás annak kiválasztásához, hogy a frissítések automatikusan le legyenek-e töltve az eszközére, amikor Wi-Fi-hez csatlakozik
 • Megold egy problémát, amely miatt az alkalmazások működése leállhat az adatok iCloud Drive-ból való szinkronizálásakor
 • Kijavít egy problémát, amely miatt akkor is úgy tűnhet, hogy az adatroaming le van tiltva az eSIM-en, ha az aktív marad
 • Kijavít egy problémát, amely miatt bizonyos, Saskatchewanból érkező telefonhívások az Egyesült Államokból származó hívásoknak tűnnek
 • Megold egy problémát, amely megszakíthatta a hangot a telefonhívások Wi-Fi-híváson történő kezdeményezésekor
 • Kijavít egy problémát, amely megakadályozta egyes iPhone 6S és iPhone SE eszközök Wi-Fi-híváshoz való regisztrálását
 • Megold egy problémát, amely miatt a szoftverbillentyűzet váratlanul megjelenhetett harmadik felektől származó hardverbillentyűzetek csatlakoztatásakor
 • Kijavít egy problémát, amely miatt előfordulhatott, hogy a japán hardverbillentyűzetek helytelenül, amerikai angol billentyűzetként voltak leképezve
 • Megoldja az engedélyezett AssistiveTouch mellett a Vezérlőközpont megnyitásakor jelentkező stabilitási problémákat
 • Módot kínál az adminisztrátorok számára, hogy megadják az állandó VPN-kapcsolatok forgalmából kizárni kívánt tartományokat

A Szoftverfrissítés menüpont kapott egy új kapcsolót a frissítések automatikus letöltődésének letiltására. Ezzel azt tudjuk kikapcsolni, hogy a rendszer automatikusan letöltse az elérhető frissítést, ha a készülék Wi-Fi-re csatlakozik. (A frissítések teljes letiltására, vagy pedig a mobilinterneten való letölthetőségére jelenleg nincs külön opció.)

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iOS 13.6 buildje 17G68, ami megegyezik a legutóbbi béta buildjével, így akinek már az van a készülékén, most nincs mire frissítenie.

Ha valaki szeretné lementeni a 13.6 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek.

Linkgyűjtemény

Az iOS 13-ról szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 13 címke alatt.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. novisz says:

  Sztem nem kell semmilyen Takarékos mód, hanem a már lemerült iPhone akksi tartalékol annyi energiát, hogy még a lemerülés után 5 órával is ki tudod vele nyitni a kocsit.

 2. Igen ezt hívják takarékos módnak. :smiley:
  Amúgy azért lehetséges ez mert nem merül le teljesen mivel az iPhone kikapcsol még előtte mielőtt teljesen lemerülne.

 3. Valaki tapasztalt lassulást vagy gyors merülést? Nálam sajnos mind a két dolog előjött I8-on. Bár lehet dolgozik háttérben még és amiatt van

 4. Valami más lesz a probléma. 10 perc YouTube használat alatt 10%-ot esett az aksi töltöttség. Próbálok egy gyári beállítást csinálni. Hátha csak be van ragadva valami

 5. Czo says:

  Igazan adhatnal neki 4-6 napot, hogy minden vacakkal vegezzen a hatterben. Foleg, ha van pl. sok fotod. Az sem kizart, hogy a melegedest a haldoklo akku okozza. Milyen keszulekrol van szo? Oregebb mint 1 ev?

 6. Sajnos még mindig nem sikerült javítani a menü fagyásos hibát. Az előző frissétés óta élvezem és szerintem többen is. A Beállítások - Adatvédelem - Helymeghatározás menüje lefelé görgetéskor egyszerűen kifagy. Olyan szinten, hogy vissza lépni sem lehet, csak a beállítások menü kilövése segít. Persze a következő kísérlet is ugyanez. Szóval teljesen használhatatlan ez a rész, nem lehet ki-be kapcsolni semmit. Reset, egyebek mind megvolt… Jeleztem is az Apple fele, de még csak válaszra sem méltattak. ( iPhone 11)

 7. Czo says:

  Nekem mukodik. Lassan vagy gyorsan gorgesz? Ha lassan gorgetsz, nem mindig ugyonott akad ki? Ha el sem kezdessz gorgetni, akkor is kiakad? Lehet, hogy egy alkalmazas bugos es valami el van rontva benne.

 8. Igen öregebb. 18 hónapos. Csak az a furcsa hogy a fő frissítéseknél se volt ilyen soha. Lehet várok még pár napot.

 9. Ha lassan görgetek is megfagy az alsó harmadánál kb. Ha csak görgetek, akkor akad ki. Az is lehet valamelyik alkalmazás, de ki tudja melyik?.. De mindig ugyanott akad ki. WeatherPro program. Töröltem, de most egy másiknál akad ki, ami a sorba jön, ezek szerint nincs összefüggés.

 10. milyen attokkal kompatibilis?

 11. Jadeye says:

  BMW is the first car manufacturer to announce Car Key support, and it’s adding the feature to the 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, X5, X6, X7, X5M, X6M, and Z4 models manufactured after July 1, 2020.

 12. Sziasztok!

  Frissítés óta van hogy nem reagál a képernyő ha rápöttyintek. Elsötétül az egész, még ha az oldalsó gombot nyomom arra se reagál semmit. Ezt így pár percig biztos csinálja, aztán helyreáll. Másnak is van ilyen tapasztalata? :thinking::pleading_face:

 13. Sziasztok. Olyan kérdésem lenne hogy másnál nem jött elő az a hiba 13.6 óta hogyha Pc-re kötöm a telefont akkor pár másodperc után eldobja a kapcsolatot és az az üzenet jelenik meg hogy ez a kiegészítő nem támogatott. Próbáltam másik kábellal de akkor is ugyanez. Fali adapterrel tölt szépen. Csak gépről nem akar. Az előző verziónál semmi probléma nem volt

 14. Czo says:

  Mivmondja ezt az uzenetet? Az iTunes friss? Masik csatlakozo a gepen?

 15. A telefonon és IPaden is megjelenik ez az üzenet. Az összeset végig próbáltam

 16. Czo says:

  Nincs itthon PC, igy nem tudom ellenorizni, de ki kellene probalni egy masik gepen is. Elkepzelheto, hogy nem friss az iTunes a gepen? (az iTunes telepitesevel telepul fel, a telefonokhoz/tabletekhez szukseges driver is).

 17. Jadeye says:

  eredeti kábel mindegyik?

 18. Természetesen. Egyik a sajátja a másik az iPad-é

 19. Friss az iTunes. És még azt vettem észre hogy eltűnt egy menüpont is. Ahol azt tudtam egy kapcsolóval állítani hogy egy idő után ha nincs ébren a telefon akkor szét csatlakozzon. Nem tudom pontosan mi volt a neve. USB vagy csatolt eszköz talán.

 20. Úgy néz ki megoldódott. A Windows frissített és most jónak tűnik

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!