fbpx Skip to content

Múlt héten úgy gondoltam, átnézem az iTunes és App Store előfizetéseimet, mivel nem akartam fizetni már egyes szolgáltatásokért, pár hónap, év múlva, így gondoltam lemondom a megújítást. Ez a legtöbb alkalmazásnál, szolgáltatásnál úgy működik, hogy amit már megrendeltél, használhatod, de a megújítás napján megszűnik az előfizetés. Ez így logikus és jogos is.

Például az App Store-ban én előfizetek az éves VSCO-ra, de úgy gondoltam, jövőre már nem fogom használni, vagy esetleg majd előfizetek rá, viszont lemondás után a fordulónapig értelemszerűen tovább használhatom a már meglévő előfizetést. De ilyen például az Apple Arcade szolgáltatás, és az Apple Music is, tehát normális esetben, bármit lemondunk, addig használhatjuk, ameddig korábban megrendeltük. Az Apple TV+ szolgáltatás viszont nem ilyen, lemondtam és kikapcsolta az Apple a szolgáltatást.

(Ha lemondom a szolgáltatást, használhatom még az eredeti lejárat napjáig, jelen esetben július 4-ig.)

(Lemondtam az Apple Arcade előfizetést, de használhatom még június 18-ig, ez a normális.)

Ezzel szemben lemondtam az Apple TV+ szolgáltatás megújítását avagy mondhatjuk úgy, hogy a szolgáltatást, és az Apple nem a szokásos, “használd csak nyugodtan, ha már vettél egy Apple terméket és ingyen odaadtuk” módon kezelte ezt, hanem fogta és az egész szolgáltatást lemondta. Én megértem, hogy ez egy ingyenes dolog és ajándék, és talán én hibáztam, mert nem figyeltem eléggé (holott mindenhol a fenti megoldás működik, tehát marad az előfizetés a megújításig), de valljuk be, senki sem szeret arra ébredni reggel, hogy mondjuk egy éves díjat levon az Apple, de akár egy hónaposat se.

Ezért teljesen véletlenül lemondtam a szolgáltatást, ami nem a megszokott mederben működött, és természetesen visszakapcsolni már csak pénzért tudom. Igen, én is hibás vagyok, de talán az Apple is picit. Kíváncsi vagyok, hogy nálatok mi van a szolgáltatás alatt, ha a lemondást választjátok. Nem kell rányomni a gombra, elvileg ki fog valamit mellé írni.

Annyira persze nem vág mellbe az egész Apple TV+ mizéria, mivel lényegében minden sorozatot megnéztünk már, és havi 1890Ft-ot nekem nem ér az egész még, de azért jó volt a tudat, hogy ha ott van, bármikor megnyithatom.

Ez a cikk azért készült, hogy ne fussatok bele az én hibámba, figyeljetek oda, mikor jár le az ingyenes Apple TV+ szolgáltatás és írjátok bele a naptárba, hogy ne vonja le a havidíját, ha nem szeretnétek megtartani. Ne nyomjatok rá a lemondásra, mert végleg eltűnik az ingyen kapott 1 évetek!

Cikkek, amiket érdemes elolvasni ebben a témában:

[newsletter_signup_form id=11]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for polyn polyn says:

    Írja is a Cancel Free Trial alatt, hogy elveszíted a hozzáférést azonnal.

  2. Jaja :slight_smile: sejtettem, nyilvan en kapkodtam, de lathato nem ez a megszokott :slight_smile:

  3. Ráadásul a pop-up ablak is kiírja, mikor lemondanád.

  4. Most megnézte persze mindenki, én tuti ugyanígy végigkattingattam volna minden olvasgatás nélkül, mert ez a megszokott.

  5. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    viszont ennek a cikknek köszönhetően talán mások már nem követik el ezt a figyelmetlenséget.

  6. De most nem más cégekröl volt szó. Meg ilyent még sehol nem tapasztaltam, hogy elveszítem az ingyenes időszakot mert lemondom a hosszabítást.

  7. Egyébként ja, HBO GO, Netflix is hagyja, hogy lemond a megújítást, tovább nézheted. Ez Apple dolog, úgy látszik. :slight_smile:

  8. Avatar for Czo Czo says:

    Az Amazon sem hagyta. Automatikaval kifizettem Primeon a kovetkezo honapot, nem sokkal ezutan beleptem, hogy cancelezem (par ora telhetett el a penz levonasa es a cancelezes kozott), es nemsokra ra jott a level, hogy mivel a most kifizetett honapbol meg nem hasznaltam semmit, ezert ezt is visszaadjak.

    Szoval en mindig ugy csinalom, hogy felveszem a naptarba, hogy mikor jarna le es lemondom a lejarat elott. Lelottem mar igy veletlenul anno a netfllixet vagy 3 eve, de igy canceleztem az Apple Music teszt honapokat is.

  9. Ugyanez történt az Arcade free triallel, ráadásul nekem azután sikerült is azonnal megszüntetnem, hogy bevezették. :joy::sweat_smile: Rányomtam a kipróbálásra, de gyorsan le is mondtam, nehogy elfelejtsem. Hát, kipróbálni már nem tudtam. :upside_down_face:

  10. Pár napja szószerint pont ugyanígy jártam. Nem is értettem miért nem lehet visszakapcsolni de arra gondoltam amit a cikk írója is taglal. Ezek szerint igazam volt sajnos. A cikkben szereplő képeket iPhone-om nem igazán lehet értelmezni. Sem nagyítani. Tudom hogy ez nem az instagram. De akkor is.

  11. Szépen a háttérben az Apple 2021.02.01 meghosszabitotta a TV+ ingyenes előfizetésést.

  12. Nekem is meghosszabbította. (új apple tv vásárlása alapján volt egy éves ingyenes)
    Mondjuk nem csodálom mert az elmúlt kb 8 hónapban nem igazán jött új tartalom ami megmozgatott volna. Lehet, hogy a covid miatt nem a terveik szerint haladtak eddig.
    Szóval szerintem a nézettségből (jogosan) arra következtethettek, hogy itt lemondási/meg nem hosszabbítási hullám fog következni (részemről is fontolgattam már)
    Tehát most arra számítok, hogy lesz vmi új tartalom. Meglátjuk…

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for polyn Avatar for White64GB Avatar for Szifon Avatar for krisztiandeli Avatar for jojo-chan Avatar for Nem_Tom Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin Avatar for 83miki83