iOS 14: beépített fordítóval és jobb Apple Pencil támogatással bővülhet a Safari

A 9to5Mac pár hónapja megkaparintotta az iOS 14 egy kiszivárgott változatát és azóta csepegtetik, hogy milyen újításokra számíthatunk az Apple-től idén.

Úgy tűnik, hogy az Apple egy Google Fordítóhoz hasonló megoldáson dolgozik, ami képes lenne a weblapokat lefordítani, valamint az Apple Pencil-t rajzolásra is használhatnánk a weben.

Nem ez az első alkalom, hogy a 9to5Mac-től az iOS 14 rejtelmeiről hallanánk. Korábban kifecsegték, hogy az Apple saját fejhallgatón dolgozik, az új Apple Watch alvásfigyelésre is alkalmas lesz majd, az Apple TV frissített távirányítót kap, a watchOS 7 gyerek móddal bővül és hogy érkeznek a fejlettebb iMessage funkciók. Utóbbira még visszatérünk.

A Google Chrome már évek óta rendelkezik fordítási lehetőséggel, ha véletlenül egy idegen nyelvű oldalra tévedsz és ha szeretnéd, bekapcsolhatod az automatikus fordítást is.

Ha minden igaz, az Apple megoldása is képes lesz ezekre, és akár offline módon, tehát internetkapcsolat nélkül is megy majd az újabb Apple chip-ekben található neurális motornak köszönhetően.

Az Apple Pencil is okosabb lesz, mert képes lesz majd firkálni a weboldalakra és akár rajzolni is lehet majd vele a webalkalmazásokban. Így nem lesz szükség arra, hogy a képernyőfotó készítő felületről rajzoljunk a weblapokra.

A MacRumors-nál elképzelték, hogy hogy nézhetne ki az iOS 14 Üzenetek alkalmazása a fent említett infók alapján és erre jutottak:

A videóban látszik az üzenetek visszavonása, az olvasatlannak jelölés, csoportos beszélgetésekben a gépelésjelzés és az említések is.

A gépelésjelzéssel ellátott fejek és az említési felület szerintem kicsit furán néz ki, és remélem, hogy az Apple ezeknél elegánsabb felhasználó felületi megoldással rukkol elő, de mindenesetre jó látni, hogy megmozgatták a kiszivárogtatások az emberek fantáziáját.

Te milyen újdonságokat vársz az iOS 14-től és az iPadOS 14-től?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. offline hogy bongeszel oldalakat?! :grinning::grinning::grinning:

 2. Jadeye says:

  jelenleg is tudsz menteni oldalakat offline olvasáshoz az olvasási lista használatával.

 3. Csomó más feature-t kéne finomítani még szerintem. Pl. állíthassam a nyelvét a Watch-on lévő hívás asszisztensnek, aki mondja a szöveget, mikor rányomok, hogy iPhone-on fogom felvenni a hívást.
  Watch-on jó lenne, ha diktálhatnék magyarul is Sirinek, ha már a diktálás tök jól működik iOS-en.
  A Maps figyelje a Health adatok alapján, hogy milyen gyorsan sétálok általában, és úgy számolja ki az érkezési időt navigációnál.
  Lehessen iCloud Photos-ba weben az Apple saját fájltípusait is feltölteni: pl. heic és mov.
  Ez csak pár dolog ami beugrott, persze nem szigorúan iOS téma.

 4. Jadeye says:

  tudsz magyarul diktálni. nyomj erősen az adott beszélgetésre, és állítsd át a nyelvet magyarra.

 5. rXc says:

  Vagy pl megoldhatnák így 12 év után azt is, hogy ha telefonhívásban vagyok, és megszólal egy ébresztő, akkor ne szakadjon le a dobhártyám…

 6. Mondom neki, hogy küldenék egy üzenetet a tesómnak, ez eddig oké, megnyitja az iMessage-t, de itt még mindig csak angolul veszi az adást.

 7. Jadeye says:

  na várj, ez két külön dolog. ha Sirit kéred meg, hogy küldjön üzenetet, ott nem tudod magyarul elmondani az üzenetedet, mert a Siri nem érhető el magyarul, és így ebben az esetben csak a Siri esetén beállított nyelven fogja várni a válaszodat.

  ha viszont te magad lépsz be az üzenetek alá, ott már tudsz magyarul is diktálni.

 8. Nekem elég lenne ha hang tarcsazasnal megértené a magyar neveket és azt is mondana vissza (ha a síri ki van kapcsolva akkor magyarul mondja be hogy ki hív de ha be van akkor angolul próbálkozik )
  Nokia E51 alapból tudta, nem kellett meg a neveket sem előtte radiktalni mint a korábbi nokiaknal. 12 évvel ezelőtt ha jól emlékszem.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!