fbpx Skip to content

Az Apple elérhetővé tette az iOS 13.5, az iPadOS 13.5, a watchOS 6.2.5, a tvOS 13.4.5 és a macOS Catalina 10.15.5 harmadik fejlesztői bétáit.

A szoftverek a megszokott módon a Szoftverfrissítés menüpontban telepíthetőek az érintett készülékeken. Az újdonságok egyelőre nem feltétlen ismertek, de frissítjük a cikket, amint napfény derül rájuk.

iOS 13.5 beta 3 és iPadOS 13.5 beta 3

A build verziószáma 17F5054h.

Az Apple átnevezte a 13.4.5-öt 13.5-re, és elérhetővé tette benne a COVID-19 terjedés- és kapcsolatkövetését lehetővé tévő API-t. Ez az API lehetővé teszi, hogy ha valaki bekapcsolja ezt a funkciót, akkor ha pozitív lesz a COVID-19 tesztje, arról az összes, vele kapcsolatba került ismerőse, aki szintén használja ezt az opciót, értesítést kaphasson. A funkció pontos helyadatokat nem használ, a felhasználókat is egy-egy véletlenszerű azonosítóval azonosítja, és csak azt nézi, hogy megvolt-e a két felhasználó között a fertőződéshez szükséges közeli kapcsolat, amihez a Bluetooth-t veszi alapul. Az egyetlen releváns adatként összesen azt veszi figyelembe, hogy ki volt közeli kapcsolatban a később pozitív tesztet kapó személlyel.

Ezt az API-t az Apple és a Google közösen fejleszti, hogy segítsék megelőzni a vírus terjedését, illetve hogy az esetleges fertőzöttek, akik még nem tapasztalnak tüneteket, de már fertőzők lehetnek, ne fertőzzenek meg tudtukon kívül másokat is.

Erről az API-ról, és az Apple és Google összefogásáról az alábbi sajtóközleményben ír részletesebben az Apple: Apple and Google partner on COVID-19 contact tracing technology.

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt az iOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

Vissza a hivatalos iOS-verzióra

Ha nem vált be a béta, a már megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos verziót: helyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött IPSW-t.

Erről részletesen itt írtunk: Gyakori kérdések: hogyan állítható vissza a készülékünk béta iOS-ről a hivatalos verzióra?

iOS 13.5 beta 3 és iPadOS 13.5 beta 3 letöltési linkek

Az iOS 13.5 beta 3 és iPadOS 13.5 beta 3 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iOS:

iPadOS:

watchOS 6.2.5 beta 3

Az új build verziószáma 17T5600c.

Egyelőre nem ismertek az újdonságok. Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt a watchOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

tvOS 13.4.5 beta 3

Az új build verziószáma 17L5553c.

Egyelőre nem ismertek az újdonságok. Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt a tvOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

macOS Catalina 10.15.5 beta 3

Az új build verziószáma 19F72f.

Egyelőre nem ismertek az újdonságok. Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt a macOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 13 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 13 béta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 13-ról szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 6-ról szólókat meg itt, a tvOS 13-ról készülteket itt, a macOS Catalina kapcsán pedig itt olvashatsz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Avatar for gunar gunar says:

  Hát én vadászom benne ezt az API-t meg kapcsolót, de nem lelem, valamit lehet rosszul csinálok v rosszul értelmeztem a leírást. Csak kíváncsi voltam milyen is, de hiába. Vagy ezt egyelőre csak fejlesztők láthatják?

 2. Írd ba beállítások keresőbe covid

 3. Beállítások - adatvédelem -egészség - COVID - 19 EXposure Notifications

 4. Avatar for gunar gunar says:

  Ja! Köszi szépen! Ezt jól eldugták, ott valóban nem kerestem. Alapból bekapcsolt, de miért? Talán eldönthetném, akarom-e. Hol itt a nagy apple féle személyiségi jog tiszteletben tartása? Amugy ha be van kapcsolva akkor mi is van?

 5. Avatar for hiper hiper says:

  jo-jo de hogy kerul az egészség appba hogy kovides vagyok(nemis)???

  gunar: közérdekröl nem hallottál? :grinning:

 6. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  @gunar ez egy béta. ebben alapból bekapcsolt állapotú, mert béta. a hivatalos verzióban majd opt-in lesz. de nagyon egyszerű a megoldás: ne használj fejlesztői bétát. ha meg használsz, akkor viseld el annak minden következményét. a funkció leírásában láthatod, hogy véletlenszerűen generált, egyedi azonosítót használ, ami 14 napig él csak, utána törlődik, és semmi személyes adatodat nem használja fel.

 7. Avatar for ehh ehh says:

  Face ID-s eszközökon ha maszkban vagy, egyből bedobja, hogy Enter Passcode, nem kell rá órákat várni

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for ehh Avatar for Szifon Avatar for Hapsika6 Avatar for istvanh Avatar for hiper Avatar for Jadeye Avatar for gunar