Elérhető a harmadik iOS 13.5, iPadOS 13.5, watchOS 6.2.5, tvOS 13.4.5 és macOS Catalina 10.15.5 béta

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple elérhetővé tette az iOS 13.5, az iPadOS 13.5, a watchOS 6.2.5, a tvOS 13.4.5 és a macOS Catalina 10.15.5 harmadik fejlesztői bétáit.

A szoftverek a megszokott módon a Szoftverfrissítés menüpontban telepíthetőek az érintett készülékeken. Az újdonságok egyelőre nem feltétlen ismertek, de frissítjük a cikket, amint napfény derül rájuk.

iOS 13.5 beta 3 és iPadOS 13.5 beta 3

A build verziószáma 17F5054h.

Az Apple átnevezte a 13.4.5-öt 13.5-re, és elérhetővé tette benne a COVID-19 terjedés- és kapcsolatkövetését lehetővé tévő API-t. Ez az API lehetővé teszi, hogy ha valaki bekapcsolja ezt a funkciót, akkor ha pozitív lesz a COVID-19 tesztje, arról az összes, vele kapcsolatba került ismerőse, aki szintén használja ezt az opciót, értesítést kaphasson. A funkció pontos helyadatokat nem használ, a felhasználókat is egy-egy véletlenszerű azonosítóval azonosítja, és csak azt nézi, hogy megvolt-e a két felhasználó között a fertőződéshez szükséges közeli kapcsolat, amihez a Bluetooth-t veszi alapul. Az egyetlen releváns adatként összesen azt veszi figyelembe, hogy ki volt közeli kapcsolatban a később pozitív tesztet kapó személlyel.

Ezt az API-t az Apple és a Google közösen fejleszti, hogy segítsék megelőzni a vírus terjedését, illetve hogy az esetleges fertőzöttek, akik még nem tapasztalnak tüneteket, de már fertőzők lehetnek, ne fertőzzenek meg tudtukon kívül másokat is.

Erről az API-ról, és az Apple és Google összefogásáról az alábbi sajtóközleményben ír részletesebben az Apple: Apple and Google partner on COVID-19 contact tracing technology.

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt az iOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

Vissza a hivatalos iOS-verzióra

Ha nem vált be a béta, a már megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos verziót: helyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött IPSW-t.

Erről részletesen itt írtunk: Gyakori kérdések: hogyan állítható vissza a készülékünk béta iOS-ről a hivatalos verzióra?

iOS 13.5 beta 3 és iPadOS 13.5 beta 3 letöltési linkek

Az iOS 13.5 beta 3 és iPadOS 13.5 beta 3 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iOS:

iPadOS:

watchOS 6.2.5 beta 3

Az új build verziószáma 17T5600c.

Egyelőre nem ismertek az újdonságok. Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt a watchOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

tvOS 13.4.5 beta 3

Az új build verziószáma 17L5553c.

Egyelőre nem ismertek az újdonságok. Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt a tvOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

macOS Catalina 10.15.5 beta 3

Az új build verziószáma 19F72f.

Egyelőre nem ismertek az újdonságok. Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt a macOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 13 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 13 béta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 13-ról szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 6-ról szólókat meg itt, a tvOS 13-ról készülteket itt, a macOS Catalina kapcsán pedig itt olvashatsz.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. gunar says:

  Hát én vadászom benne ezt az API-t meg kapcsolót, de nem lelem, valamit lehet rosszul csinálok v rosszul értelmeztem a leírást. Csak kíváncsi voltam milyen is, de hiába. Vagy ezt egyelőre csak fejlesztők láthatják?

 2. Írd ba beállítások keresőbe covid

 3. istvanh says:

  Beállítások - adatvédelem -egészség - COVID - 19 EXposure Notifications

 4. gunar says:

  Ja! Köszi szépen! Ezt jól eldugták, ott valóban nem kerestem. Alapból bekapcsolt, de miért? Talán eldönthetném, akarom-e. Hol itt a nagy apple féle személyiségi jog tiszteletben tartása? Amugy ha be van kapcsolva akkor mi is van?

 5. hiper says:

  jo-jo de hogy kerul az egészség appba hogy kovides vagyok(nemis)???

  gunar: közérdekröl nem hallottál? :grinning:

 6. Jadeye says:

  @gunar ez egy béta. ebben alapból bekapcsolt állapotú, mert béta. a hivatalos verzióban majd opt-in lesz. de nagyon egyszerű a megoldás: ne használj fejlesztői bétát. ha meg használsz, akkor viseld el annak minden következményét. a funkció leírásában láthatod, hogy véletlenszerűen generált, egyedi azonosítót használ, ami 14 napig él csak, utána törlődik, és semmi személyes adatodat nem használja fel.

 7. ehh says:

  Face ID-s eszközökon ha maszkban vagy, egyből bedobja, hogy Enter Passcode, nem kell rá órákat várni

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!