OS Recovery – vezeték nélküli visszaállításról árulkodik az iOS 13.4 bétája

Még a múlt héten vált elérhetővé az iOS 13.4 harmadik bétája, ami alapján úgy néz ki, hogy a 13.4 több izgalmat is tartogat számunkra.

Korábban beszámoltunk már arról, hogy az iOS 13.4 virtuális kocsikulcsot és forradalmian új eszközsort hoz a Mail alkalmazás számára, az Apple-nek azonban még ezeknél is nagyobb tervei vannak a frissítéssel. Ugyanis elképzelhető, hogy az iOS 13.4 elhozza magával a vezeték nélküli visszaállítás lehetőségét.

A 9to5Mac-nél fedezték fel először az „OS Recovery” módot, ami az AirPods-ok párosításához hasonló „ablakként” jelenne meg:

Ez feltételezhetően arra lenne jó, hogy Wi-Fi-n vagy Bluetooth-on keresztül küldjük át számítógépünkről a visszaállításhoz szükséges iOS frissítést.

Önmagában ez nem tűnik olyan nagy dobásnak, hiszen ha az iOS eszközeink bekapcsolnak, akkor a Beállítások alkalmazásból elérhető az iOS frissítése, valamint az összes tartalom és beállítás törlése is, de HomePod, Apple Watch és egyéb komplikáltabban újratelepíthető Apple eszközök esetén jól jöhet.

De ez még nem minden! Arra is találtak nyomokat, hogy kábeles kapcsolat esetén másik iOS eszköz is tudna segíteni a visszaállításban. Így például ha az iPadedre dugnád rá az iPhone-odat, akkor táblagéped segítségével is vissza tudnád állítani a telefonod.

Mac-eken régóta elérhető az internetes visszaállítási lehetőség, elképzelhető, hogy az Apple ilyesmin is dolgozik itt. Ezek a visszaállítási lehetőségek egyszerűsíthetik a rendszergazdák és karácsonykor segítő rokonok dolgát, ami már önmagában elég motiváció lehet az Apple számára. Más szempontból viszont ezek mind szükséges lépések, ha az Apple egyszer el szeretné hagyni az utolsó csatlakozókat is eszközeiről.

Te várod már, hogy számítógépes kapcsolat nélkül állíthasd vissza az Apple készülékedet?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. stei says:

  Pont le szarom. Félévente vagy évente csinálom. Inkább rakjàk bele a hívás rögzítést és akkor nem érdekelne a jailbreak.

 2. Soha nem lesz hívásrögzítés. Az minden adatvédelmi irányelvvel szembe megy.

 3. tewe says:

  Szerintem ez egy jó és hasznos lehetőség. De a kérdés … arra nincs válaszom :grinning:

 4. Én ezt nem értem. Eddig is vezeték nélkül csináltam visszaállítást: Összes tartalom és beállítás törlése.

 5. Jadeye says:

  @raczc73 az az Összes tartalom és beállítás törlése, ami csak az összes tartalmat és beállítást törli, de nem húzza újra nulláról az egész iOS-t is. jelenleg ez utóbbi kizárólag számítógépre dugva, kábellel lehetséges.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!