Az iOS 13.4 második bétájában megint változtak a Mail alsó eszközsorának gombjai

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple még az iOS 13.0-val „rontotta el” a Mail alkalmazás alsó eszközsorán a gombok elrendezését. Emiatt jelenleg rengeteg kihasználatlan tér van a Mail alsó eszközsorán:

Azóta rengetegen kérték a céget, hogy változtassanak rajta és az első iOS 13.4 béta vissza is állította az iOS 12-es változatot – de az Apple itt nem állt meg. A szerdán elérhetővé vált iOS 13.4 beta 2 ugyanis ismét variált a gombokon.

iOS 13.0-13.3 alatt ha megnyitsz egy emailt, csak a fenti képen látható két gomb van az eszközsoron: Törlés és Válasz. A két gomb ráadásul egymás mellett van és mellettük rengeteg üres hely van.

Ezen változtatott az iOS 13.4 első bétája, ahol minden visszakerült az eredeti elrendezésre: Törlés, Mozgatás, Jelölés, Válasz. Most viszont itt a második béta, ami ismét kavar a dolgokon:

Igen, az új gombsorrend: Törlés, Mozgatás, Válasz és Új üzenet.

Az üzenetek megjelölése funkció sem veszett el, az a Válasz gomb alá költözött be.

Neked hogy tetszik az új elrendezés? Jobb ez, mint az iOS 12-es vagy sem?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. Szerintem simán az egészet testreszabhatóvá kéne tenni. Én például konstans diszkrimináció áldozatának érzem magam, amiért a válasz/új levél gombok a jobb oldalon vannak. Megőrülök balkezesként.*

    Plusz ráadásul még csak nem is működik konzisztensen; például egy levél megnyitásakor miért nem a reply az alapértelmezett az új levél gombja helyén? :smiley:

    ***: De hasonló problémáim vannak a Safari tab bezárások gesztusával is. :smiley:

  2. gunar says:

    Na ja! Ilyenkor kezdhetsz el irigykedni a kétbalkezesekre :grinning::smile:

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!