Megjelent az iOS 13.3.1 – több hiba javítása és fejlesztések

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple este 7-kor kiadta az iOS 13.3.1-et, ami fejlesztéseket tartalmaz, illetve több hibát is javít.

Arról egyelőre nincs információ, hogy azok számára ez hoz-e megoldást a hálózati problémákra, akiknek még az iOS 13.3 sem oldotta meg azt, mindenesetre ilyesmit most sem említ a frissítés részleteiben az Apple.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Hogyan telepíthető?

iOS 13.3.1 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Az iOS 13.3.1 hibajavításokat és fejlesztéseket tartalmaz. A frissítés tartalma:

 • Kijavít egy olyan hibát a Kommunikációs korlátokban, amely miatt a Képernyőidő jelkódjának megadása nélkül hozzá lehetett adni kontaktot
 • Hozzáad egy beállítást, amellyel meghatározható, hogy az U1 ultraszéles sávú chip használhatja-e a helymeghatározást
 • Megold egy problémát, amely egy pillanatnyi késést okozhatott az iPhone 11-en vagy iPhone 11 Prón készült Deep Fusion-fotó szerkesztése előtt
 • Megold egy Mailben található problémát, amely miatt a távoli képek akkor is betöltődhettek, amikor a „Távoli képek betöltése” beállítás le volt tiltva
 • Megold egy olyan problémát, amely miatt több visszavonási párbeszédpanel jelenhetett meg a Mailben
 • Megold egy olyan problémát, amely miatt előfordulhatott, hogy a FaceTime a hátsó ultraszéles látószögű kamerát használta a széles látószögű kamera helyett
 • Megold egy olyan problémát, amely miatt előfordulhatott, hogy a push értesítések nem érkeztek meg Wi-Fi-n
 • Megoldja a CarPlaynek egy olyan problémáját, amely miatt bizonyos járművekben torzulhatott a hang telefonhívás közben
 • Tartalmazza az indiai angol Siri-beszédhangok támogatását HomePodhoz

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iOS 13.3.1 buildje 17D50.

Ha valaki szeretné lementeni a 13.3.1 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Downgrade?

Mivel ez a frissítés pont azt a hibát javítja, ami miatt korábban fontos lehetett a downgrade, így jelen esetben igazából nincs értelme a downgrade-nek.

Ugyanakkor az továbbra is igaz, hogy gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek.

Linkgyűjtemény

Az iOS 13-ról szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 13 címke alatt.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. totopad says:

  Nektek engedi telepiteni? Letöltődött, 60%-on van az akksi, de nem engedi a telepitést, szürke marad az opció

 2. totopad says:

  és itunes se látja egyelőre

 3. Indítsd újra.

 4. És a GA nem ugyanaz mint a Public Beta.

 5. totopad says:

  köszi, ezzel megvan

 6. Nagyon jó lett a frissítés. Érezhető a gyorsulás és a hosszabb üzemidő, köszönjük.

 7. mtomi95 says:

  Hamar megérezted ezeket! :slight_smile:

 8. rXc says:

  Irony level :100::rofl:

 9. swayze says:

  Ezt vártam nagyon már! Mondjátok, hogy ki lehet kapcsolni a smylik elől a ló fejeket! :stuck_out_tongue:

 10. Eddig is ki lehetett (iOS 13.3 óta).

 11. iPalmay says:

  iPhone 8 a frissítés óta semmilyen hangot nem ad ki (sem csengés, sem haptikus jelzések).
  Valamint baromira belassult…
  Másnál nem jelentkezett ez a hiba?
  :frowning:

 12. iPhone X iOS 13 felrakása óta hálózati problémás. Egy szóval mondva nem tudom használni semmire. Ez a frissités sem hozott semmi javulást sajnos. Nekem még a 4G kikapcsolása sem segit. De ami a legjobban zavar az hogy az Apple láthatóan érdemben nem is foglalkozik a problémával… kár volt anno felfrissitenem iOS 12-ről.

 13. iPalmay says:

  Igen, az volt az első próbálkozásom. Volt még: beállítások alaphelyzetbe állítása s most egy teljes törlés. Ami érdekes, hogy amikor új telefonként kezdtem el a beállítást akkor sem volt semmilyen haptikus visszajelzés sem. Az előbb végzett a visszaállítással s ugyanolyan lassú és semmi hang (még zenelejátszásnál se!).
  Valamit nagyon eltolhattak ezzel a frissítéssel, mert a visszaállítás előtt csináltam egy teljes mentés s az iCloud-ban csak a tegnap esti szerepelt, pedig a mentés szerinte rendben lezajlott…
  A családban van másik 8-as is, annál semmi gond (a többi iPhone is tökéletesen működik).
  :frowning:

 14. Jadeye says:

  első körben visszaállítás számítógép segítségével. ha az sem oldja meg, akkor könnyen lehet, hogy pont a frissítéssel esett egybe, hogy valami megdöglött a készülékben. ebben az esetben vidd be egy hivatalos szervizpartnerhez, és nézesd meg:

 15. Zozo74 says:

  Eddig nálam is rendesen üzemel Iphone 8

 16. iloz says:

  Iphone SE nem talál hálózatot. Visszaállítással most próbálkozom.

 17. iPalmay says:

  Közben kiderült, hogy a lányom nem frissítette le a másik 8-at, így kivárunk vele…
  Nem tartom valószínűnek, hogy ez elromlott volna, nekem gyanús a frissítés. 1-2 nap és meglátjuk.

 18. Czo says:

  3db 8-as frissult, zero problema.

 19. tribi says:

  Bár ezt nem láttam hogy bárki említette volna bárhol, de nekem ettől a frissítéstől visszajött a Timer a zárt képernyőn az idő alá. Ez egy jó ideje nem volt már ott nálam sajnos, most örülök mert sokszor használom sütéshez-főzéshez és így ismét nem kell már mindig feloldogatnom a telefont és belépni a Timer-be hogy nézegessem.

 20. Sziasztok! Érdeklődnék, hogy használ-e valaki iOS 13.x-es telefonnal párosított nulladik sorozatú Watchot? Ennek WatchOS-e 4.x-es és már nem tehető rá az újabb 5.x, 6.x. verzió. Együtt tudnak-e működni, mert jelenleg 12.x-es verzió van két telefonon is, és úgy jók. Nem szeretném, ha iOS 13.x-re frissítés után kiderülne, hogy nem mennek, mert a 12.x-et már nem lehet visszatenni.

 21. Jadeye says:

  @Joejoe51 az iOS 13 is lefelé kompatibilis, kezeli a watchOS korábbi verzióit.

 22. rnagy says:

  Szia ! Megerösítem az elöttem szólót. IOS 13-al használom 0 szériás Watch-om. Mülödik, frissíthetsz 13-ra

 23. Az iphone 6s-emnél nem szűnt meg az ios 13 óta tartó akksi probléma. Letöröltem aztán beállítottam új iphoneként, aztán 3-4X lemerítettem teljesen és fullra feltöltettem. A 92%-os akksiból hirtelen 88%-os lett. A beállítások akksi menüre meg, ha rámegyek akkor ezt mutatja ( lásd mellékelt kép) Hozzáteszem a telefon minden este fullra lett töltve az elmúlt 2 hétben. Mostmár érdekel mit mondanak rá az Apple Storeban, hogy akksi vagy szoftver probléma. Az akksi amúgy cserélve lett a csereprogramban.

 24. andoro says:

  Sziasztok!

  A Mailben találtam egy nagyon zavaró hibát. Amikor lerakod az éppen írt levelet hogy mondjuk megnézz egy másikat, majd folytatod a levél írását, gyakorlatilag elveszik a levél amit írtál. Vagy üres lesz minden mező, vagy atkódolja a szöveget a mail. Ez nálatok is van?

 25. Istu82 says:

  Szia! Nekem nem csinálja! i7

 26. akoshhh says:

  Sziasztok .
  Valaki elmondaná hogy hogy kell kérvényezni hogy visszatehessem az IOS12 legutolsó verzióját ? Eljött a pillanat hogy használni szeretném a telefont hiba nélkül .
  Köszönöm .

 27. Jadeye says:

  @akoshhh bemégy egy hivatalos szervizpartnerhez, és megmondod nekik, hogy vissza akarod tetetni az iOS 12-t, mert nem vagy elégedett az iOS 13-mal.

  előtte esetleg felhívhatod az Apple Támogatást, mert ha velük megbeszéled, akkor utána az esetszámot is írasd fel a hivatalos szervizpartnernél való leadáskor, hogy biztosan megcsinálják majd az Apple európai szervizközponjában. (https://apple.com/hu/contact)

 28. akoshhh says:

  Tehát a telefonomat le kell adnom és napokog/hetekig “szervizelik”?

 29. Jadeye says:

  @akoshhh igen, értelemszerűen le kell adnod. itthon nincs erre joga a szervizpartnereknek.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!