Megjelent az iOS 12.4.3 – biztonsági javítások

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Majdnem napra pontosan egy hónappal az iOS 12.4.2 megjelenése után az Apple ma este 6-kor kiadta az iOS 13-ra nem frissíthető készülékekre a 12.4.3-as frissítést.

Ez az új verzió több biztonsági hibát is javít, de az Apple egyelőre nem tette közzé, hogy pontosan miket, viszont minden felhasználó számára ajánlott frissítésnek írja.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Hogyan telepíthető?

iOS 12.4.3 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Az iOS 12.4.3 fontos biztonsági javításokat tartalmaz, és javasolt az összes felhasználó számára.

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iOS 12.4.3 buildje 16G130.

Ha valaki szeretné lementeni a 12.4.3 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek.

Linkgyűjtemény

Az iOS 12-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 12 címke alatt.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. NYPD says:

  Sziasztok,
  Ha nekem iphone X-en még a ios12 van fent, hogy tudok erre frissíteni, ha még nem akarom a bugos hálózateldobálós 13-at felrakni? Van erre megoldás?

 2. Jadeye says:

  sehogy nem tudsz erre frissíteni az iPhone X esetén, mert az iOS 13-at támogató eszközökre ez nem jelent meg.

 3. NYPD says:

  Ezt sejtettem. A kérdésem az lett volna, hogy aki felrakta a ios 13-at, mint ahogy a barátnőm is tette és még garanciális a telefonja, neki azt ajánlották, hogy ha beviszi az apple-hoz, vagyis mo-n a hivatalos szervizpartnerhez, akkor ők vissza tudják rakni a 12-es szoftvert. Eddig ez ugye így van?
  A kérdésem, hogy mit raknak vissza ilyenkor a 12.4.2-t vagy ezt a 12.4.3-t?
  És még 12-ön vagyok és szerettem volna, ha az utolsó biztonsági frissítés is felmenjen. Viszont nem akarok szenvedni mint a barátnőm az ios13- al, hogy nem lehet felhívni néha, az üzenetek nem jönnek meg időben, stb. Ennek ellenére a support azt mondja, hogy rakjam fel a 13-at, de nem fogják visszarakbi a 12- t, akkor sem ha panaszaim lennének vele, holott tudnak a probrémárol.
  Pedig az elvárás ilyenkor az lenne, hogy felrakják a biztonságilabb frissebb, ios 12-t.

 4. Jadeye says:

  mivel a 12.4.3 nem jelent meg olyan készülékekre, amelyek támogatják az iOS 13-at, így az Apple sem tudja ezt feltenni. csak azt tudják feltenni, amit egyébként kiadtak az adott készülékekre.

 5. NYPD says:

  Értem, tehát ha maradok a jelenlegi Iphone X-en lévő ios12.4.1-n, az biztonsági szempontból megegyezik a most kiadott ios 12.4.3-al?
  Mert ha ilyenkor leírnák legalább, hogy mi az ami miatt kiadták, akkor az ember tudna mérlegelni, hogy eldöntse, hogy a problémamentes használat a fontosabb, vagy a biztonság.

 6. Nem. Értelemszerűen a 12.4.2 és a 12.4.3 nem ugyanaz. Ami az előzőben hiba, az utóbbiban javítva lett.

 7. Czo says:

  Nem egyezik. Mindig le szoktak irni, most is le lesz irva. Ha nem akarsz a hibas verzioval egyuttelni, akkor fel kell tenned a javitott iOS 13-as verziot.

 8. NYPD says:

  Feltenném én, de ott még nem tudják megmondani, hogy a hálozateldobós hibát mikor javítják ki. Rengeteg helyen használ már az ember 2FA-t, nem vicces amikor nem jön vagy késve jön az sms, mert hálózati hibára fut.

 9. NYPD says:

  Nincs leírva, hogy mi az új javított csomag az előzőhöz képest. Ez van:

  “Ügyfeleink védelme érdekében az Apple nem tesz nyilvánosságra, nem vitat meg és nem erősít meg biztonsági kérdéseket mindaddig, amíg nyomozás meg nem történt, és általában nem állnak rendelkezésre javítások vagy kiadások”

  Így most vagy bebugosítom én is az iPhonet a 13-al vagy reménykedek, hogy nincs olyan kritikus hiba ami biztonsági kockázat lenne.

 10. 13.3-ra… Kb. múltheti infó.

  Az SMS sose volt transzport garantált csatorna, érdemes inkább authentikátor alkalmazásra vagy egyéb 2. faktorra (OTP-nél például QR kód van) váltani (már ahol lehet - tudom).

  @Czo által linkelt oldalon ott lesz a tételes lista, hogy mit javítottak. Egy link fog megjelenni a jelenleg olvasható “iOS 12.4.3 (details available soon)” helyén.

 11. NYPD says:

  Igen olvastam, hogy a 13.3-ban a hiba egyik felére jön javító csomag. De csak az egyikre, mert azt be tudták már azonosítani.

  Sajnos sok helyen még sms-el jön a másodfokú hitelesítés. Ahol lehet én is az idő alapú hitelesítést használom, mert az még offline is működik. Csak pár havonta kell időszinkron miatt netre engedni a telefont. Az érzékeny dolgokra van külön teló offlineban.

  Azért örültem volna, ha az apple egy kicsit engedékenyebb és lehetőséget adott volna, hogy akinek baja van a jelenlegi 13-as szoftverrel, az itunes-on keresztül tudott volna frissíteni, vagy visszatérni a legfrissebb 12-re.

  Ha valaki szervizben visszarakatta a 12-öt és ez 2019.10.29 után történt, az írja már meg, hogy melyik 12 verziót kapta, köszi

 12. Jadeye says:

  @NYPD az akkor a készülékre elérhető legfrissebb iOS 12 verziót kapta.

 13. @Jadeye leírta, hogy maximum azt a verziót kapja meg, amit még hivatalosan kiadtak az adott modellre, az X esetében ez a 12.4.1.

  A többi nem jelent meg már rá.

 14. NYPD says:

  Pontosan. Ez volt a supporthoz is a kérdésem. Hogy mit kockáztatok ha maradok ezen? Hogy van-e lehetőségem, akár szervizbe küldéssel frissíteni a 12-n. De nem volt együttműködő az apple support.
  Azt sem ismerték el, hogy ők vissza tudják rakni a 12 bármely verzióját. Ha azt mondja, hogy a 12.4.1-et rakják vissza akinek egyátalán vissza rakják valami miatt, akkor megnyugodtam volna, de ezt nem modták ki.

 15. Loui says:

  Sziasztok!

  Ennek egy olyan problemam lenne, hogy az 5s-t frissitettem erre a remek 12.4.3-ra es most hiaba kapcsolom ki az alkalmazasoknal a hangokat megis van hangja. Pl. a messengernek is. Iras kozbeni hangokra gondolok, nem az ertesites hangjara. Nagyon bosszanto! De ha kikapcsolom az ertesiteseket, akkor is megmarad. Mar ujra raktam a messengert is de semmi.
  Van esetleg valakinek otlete erre?
  Elore is koszi! :wink:

 16. Czo says:

  Pontosan milyen iras kozbeni hangra gondolsz? Mit ertessz az alatt, hogy kikapcsolod az alkalmazasoknal a hangokat? Ezt tudod produkalni egy gyari alkalmazasban is?

 17. Loui says:

  Iras kozbeni hangokra arra gondolok, amikor elkuldod messengerben az uzenetet, akkor van egy hangja. Ha benne maradsz az uzenetben es a masik megnzi amit irtal, annak is van hangja. Ha a masik elkezd irni, annak is van hangja stb.
  Beallitasok-Ertesitesek-Messenger - ott lehet a hangokat allitani, ki/be. Most a frissites utan nem lehet kikapcsolni! Illetve hiaba kapcsolod ki, megmarad a hangja…

 18. Nem ide tartozik, DE én agyfaszt kapok például a diktálás hangjától, ami bármilyen módban hangos. Tényleg DND-ben, lehalkítva, mindenhogyan.

 19. Czo says:

  A beallitasok/ertesitesek/messenger alatti kapcsolonak semmi koze nincs ahhoz, hogy az alkalmazas futasa kozben tud-e hangot kiadni. Azzal csak azt tudod kapcsolni, hogy ha az alkalmazas nincs az eloterben, akkor az ertesites megerkezesekor adhat-e ki hangot. Ezt a kapcsolot nem tudja semmire sem hasznalni az alkalmazas fejlesztoje.

  Az alkalmazas fejlesztese figyelembeveheti a nemtio kapcsolo allasat, de ez sem kotelezo ervenyu.

  Tehat ezt a valtozast nem a 12.4.3 okozza, mert az nem tudja ezt okozni.

 20. Czo says:

  Milyen diktalas hangja? Pl. Sirinek is hangos tud lenni a csilingelo hangja, de ha triggereled Sirit, majd hangerot allitasz a gombokkal, akkor amig szol ez a Siris hang, addig direkt Siri hangerejet allitod csak.

 21. Ennek majd utána nézek. Amikor a diktálás gombot megnyomod bárhol.

 22. Czo says:

  Minden ilyesmi ki van kapcsolva :smiley: emiatt pedig nem fogom bekapcsolni. En nem akarok beszelni az eszkozeimhez

 23. Loui says:

  Az ios 10.3.3 volt fent. A messengernek nem volt hangja mivel ezt kikapcsoltam. Most, hogy 12.4.3-ra frissult az ios, most van hangja a messengernek ha kikapcsolom akkor is! Lehet, hogy az uj messenger okozza, mert olvastam, hogy tavaly az android-al is volt ilyen problema es ott sem mukodott a hang kikapcsolo…
  Azt irod, hogy azzal nem tudom azt kapcsolni,de akkor mivel tudom? Biztos erted a kerdesem? :wink:

 24. Czo says:

  A telefonon levo nemito kapcsolo valo erre. Illetve, megnezheted az alkalmazason beluli beallitasokban. Tehat nem a telefon sajat Beallitasok appjaban, hanem magan a Messenger appon belul van-e erre kapcsolo.

 25. Loui says:

  igy van es most az hibasan mukodik…nem reagal…

 26. Czo says:

  Marmint mi van igy? Azt irtad, hogy a telefon beallitasokban kapcsoltad ki az ertesitesek hangjat. Az mint mondottam nem olyan kapcsolo, amivel a feljlesztok tudnak mit kezdeni. Azzal csak az ertesitesek hangjat tudod kikapcsolni.

 27. Loui says:

  Nem azt irtam! Azt irtam, Hogy “…hiaba kapcsolom ki az alkalmazasoknal a hangokat megis van hangja. Pl. a messengernek is. Iras kozbeni hangokra gondolok…” :wink:

 28. Czo says:

  De nem ertem, hogy mit jelent az “…hiaba kapcsolom ki az alkalmazasoknal a hangokat megis van hangja. Pl. a messengernek is. Iras kozbeni hangokra gondolok…”. Nem tudod globalisan kapcsolni a hangokat a rendszerben 1-1 appra. Ha le akarod nemitani az eszkozod, arra a nemito kapcsolo hasznalatos (de igy is meg tudja ugy irni a fejleszto, hogy legyen hangja az appnak). Ha ez az opcio keves, akkor ha az alkalmazas a sajat beallitasain belul lehetoseget biztosit az adott hangot kikapcsolni, akkor azt ott tudod megtenni. Ha ott kikapcsolod, de megsem kapcsol ki a hang, az egy olyan allapot, amihez az Applenak es a rendszerfrissitesnek semmi koze. Azt ott csak a fejleszto ronthatta el.

 29. Jadeye says:

  amiket te említesz, azok az adott alkalmazásnak a használat közbeni saját hangeffektjei, amit semmiben sem befolyásol, hogy a beérkező értesítések hangját leveszed. az ilyen hangokat a készülék némításával tudod némítani – vagy az adott alkalmazás saját beállításaiban tudod őket adott esetben kikapcsolni. a Messenger beállításait az appon belül a bal felső sarokban a profilképedre bökve éred el, ahol van külön menüpont Értesítések és hangok néven. ha ott kikapcsolva mégis csipog mindenre, akkor az van, amit @Czo írt.

 30. Loui says:

  Jadeye! Koszonom, hogy Te ertetted, hogy mit szeretnek es koszonom, hogy segitettel megoldani a problemamat! Ezt a menut kerestem :wink:

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!