Megjelent az iOS 12.4.2 – hibajavítások és biztonsági frissítések

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Némileg váratlanul az Apple frissítést adott ki az iOS 13-at nem támogató eszközökre, amely esetén hibajavításokat és biztonsági frissítéseket ír a részletekben.

Ez a verzió tehát csak azokra a készülékekre jelent meg, amelyek nem frissíthetőek az iOS 13 legújabb verziójára, a szeptember 24-én megjelent 13.1-re.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Hogyan telepíthető?

iOS 12.4.2 újdonságok

A hivatalos információkba az Apple gyakorlatilag egyetlen, semmit nem részletező mondatot írt csak:

Az iOS 12.4.2 javításokat, fontos biztonsági frissítéseket tartalmaz, és minden felhasználó számára ajánlott.

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iOS 12.4.2 buildje 16G114.

Ha valaki szeretné lementeni a 12.4.2 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek.

Linkgyűjtemény

Az iOS 12-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 12 címke alatt.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. Ezt mind tartalmazza: CVE-2019-8641

  2. Ja hogy ennek a hibának a foltozására már egyszer az Apple nekifutott júliusban… :'D Hát, jó munkához idő kell. :smiley:

  3. iPad mini 3- on a ios 12.4.2 óta kifagy az infuse alkalmazás. Hogy tudom ismét használhatóvá tenni?Más is tapaszt ilyet?

  4. Czo says:

    Ha az app torlese majd telepitese (csak igy tudod torolni az adatit) sem oldja meg, akkor kenytelen vagy megvarni, amig a fejleszto ezt kijavitja.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!