fbpx Skip to content

Pár napja a TheArtofRepair YouTube csatornán Justin azt a jelenséget mutatta be, hogy az Apple már az iPhone akkumulátorok esetén is igyekszik tenni azért, hogy a vásárlóinak csak náluk legyen érdemes azokat kicseréltetni. Ha ugyanis bárhol másutt cseréltetünk akkumulátort, akkor azzal ugyan működni fog a készülék, viszont az akkumulátor állapota funkció nem, hanem azt jelzi majd ki, hogy szervizeltessük az akkumulátort.


Két iPhone akkumulátor elektronikája (a cellák nélkül)

Ennek az oka az, hogy az akkumulátor saját elektronikáján megtalálható bq27546-G1 chip tartalmazza azt a kulcsot, amit az adott készülék elfogad ahhoz, hogy kiolvashassa az akku állapotát.

Nagyjából úgy képzelhető ez el, ahogyan egy Touch ID is csak azzal a készülékkel használható, amelyikkel eredetileg érkezett. Persze az akkumulátor esetén a dolog kicsit árnyaltabb, ezért lássuk az adott videót, és nézzük meg, mit érdemes tudni erről.

A kulcs a bq27546-G1 chip (és elődei)

Az akkumulátor saját elektronikájában helyet kapott Texas Instruments bq27546-G1 chip felelős azért, hogy az iPhone ki tudja olvasni az akkumulátor kapacitását, a hőmérsékletét, illetve hogy a lemerülésig hátralévő időből azt, hogy éppen hány százalék a töltöttsége. Ezt a chipet vagy ennek valamely változatát egyébként jóformán az összes gyártó használja a készülékeik akkumulátorainak elektronikájában.

Csakhogy a chipnek van egy biztonsági része is, amit az Apple a saját implementációjában alkalmaz is:

Ennek a biztonsági funkciónak köszönhetően tehát az Apple képes az adott akkumulátort az adott készülékhez rendelni. Ez azt jelenti, hogy ha az iPhone-ba tett új akkumulátor nem azt az egyedi azonosító kulcsot tartalmazza, amit a készülék elvár, akkor a készülékünk még akkor is a szervizeltesse az akkumulátort üzenetet fogja megjeleníteni az akkumulátor állapota menüpontban, ha azt az adott akkut egyébként egy, a dobozából frissen kibontott, másik iPhone-ból vettük ki.

Éppen úgy működik ez, ahogyan a Touch ID is hozzá van rendelve az adott készülékhez, így ha két készülék között a két eredeti gombot egymással kicseréljük, akkor bekapcsolás után mindkét készülék feldobja a nem aktiválható a Touch ID ezen az eszközön üzenetet, ameddig vissza nem tesszük az eredetileg az adott készülékhez tartozó darabot. (És ahol ráadásul 53-as hibát is kaphattunk, és a készülék átmenetileg használhatatlanná is válhatott, ha nem az eredeti Touch ID volt benne…)

És ahogyan a Touch ID párosításához szükséges szoftver, úgy az akkumulátor azonosító kulcsát módosítani/szinkronizálni képes eszköz sem érhető el az Apple-ön kívül más számára.


Egy korábbi verziós, bq27545-G1 chip egy iPhone 5s akkumulátorának elektronikáján – a képen a jobb oldali sötétszürke, nagy téglalap

Ez nem az első ilyen eset, például még 2018 őszén az Apple T2-es chipje kapcsán is fény derült hasonlóra, mert bizonyos alkatrészek cseréje után a javítási folyamat mindaddig nem teljes, ameddig az AST 2 System Configuration Suite lefuttatásra nem kerül, mert ennek a lépésnek a kihagyása működésképtelenséget és a javítás befejezetlenségét eredményezi. (Erről bővebben: iFixit: az Apple T2 chipje egyelőre nem gátolja meg a független szervizelést.)

Mi lehet a célja ezzel az Apple-nek?

Ezt leginkább csak az Apple tudja. De ami logikus, hogy a cégnek az az érdeke, hogy a vásárlók az esetleges javíttatásokat is velük és hivatalos szervizpartnereikkel végeztessék el, és így a javításra kifizetett összegek is az anyacéghez folyjanak be.

A dolog mellékhatása, ami egyébként bizonyos szempontból szintén az Apple malmára hajtja a vizet, hogy mivel a garancián túli szervizben kicserélt akkuval a készülék nem tudja majd kijelezni annak az állapotát, sőt, eleve azt írja majd ki, hogy szervizeltesse az akkut, ez megrendíti a vásárló bizalmát a nem hivatalos szervizekben, és visszaterelheti őt az Apple karjaiba.

Más szempontból pedig mindez pont hogy negatívan is le tud csapódni a right to repair (javításhoz való jog) jegyében, hiszen ezzel a vásárló ismét az Apple-höz van láncolva, a cégről pedig tudjuk, hogy legkevésbé sem bánik szívbajosan az árszabással – no legalábbis amerikai cégként értelemszerűen eleve az amerikai piacra árazza be a termékeit és a szervizszolgáltatását is, viszont az európai piacra átváltva mindez drágább lehet, pláne megspékelve a forgalmi adóval.

Tehát akkor még egy másik, eredeti akku sem jó?

Nem. Hiába eredeti az adott akkumulátor, ha az adott azonosító kulcs nem ugyanaz benne, mint amit a készülék elvár, nem fog működni az akkumulátor állapota funkció.

Eredeti akkumulátort egyébként kizárólag az Apple és hivatalos szervizpartnerei tudnak a készülékbe tenni, mert az Apple mások számára nem ad ki alkatrészt. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne kerülne ki eredeti alkatrész a feketepiacra, de a garancián túli szervizek a beszerzés nehézsége (és a költséghatékonyság) miatt utángyártott akkumulátorokkal dolgoznak. Ez pedig nem csoda, hiszen hiába akarnának, akkor sem tudnak az Apple-től eredeti alkatrészt beszerezni, mert az Apple nem értékesít számukra, hiszen a cégnek ez több szempontból sem érdeke.

A jelenlegi információk szerint ez a korlátozás egyelőre csak az iPhone XS, XS Max és iPhone XR esetén működik.

Mi lehet akkor a megoldás?

A megoldás jelenleg maximum az adott akkumulátor felújítása lehet: tehát amikor a készülékből kiszedett cella elektronikájáról leszedik a régi telepet, majd pedig ezt az elektronikát teszik rá az új telepre, és így a készülékbe ugyanaz az elektronika kerül vissza az abban található azonosító kulccsal együtt, mindössze a rajta lévő cella lett kicserélve. Utóbbinak meg csak egy pozitív és egy negatív lába van már csak, és nincs benne több elektronika, így ez már nem okoz problémát.

Az adott cellák ponthegesztéssel vannak az elektronikához csatlakoztatva, és nem forrasztással, ami szintén nehezebbé teszi az egész műveletet – no már ha az nem lenne elég, hogy a felújítást végzőnek még arra is ügyelnie kell, hogy az adott elektronika ugyanahhoz az iPhone-hoz kerüljön vissza a cella cseréje után, hiszen ugye másképp nem működik majd az akkumulátor állapotának ellenőrzése. (Mi egyébként jelenleg nem tudunk arról, hogy bárki is foglalkozna ilyen típusú felújítással az iPhone akkumulátorok esetén.)

Kérdés persze, hogy ezt a garancián túli szervizek milyen összegre tudják beárazni, hiszen ugye sok esetben a kedvezőbb árfekvés miatt választja őket az adott vásárló az Apple hivatalos árai helyett. Ha viszont nem tudják érdemlegesen olcsóbban adni ezt a szolgáltatást, akkor a vásárló inkább az Apple-höz fog fordulni – és a cég talán épp erre számít.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Sziasztok. :smiley:

    Nekem tavaly év végén cseréltek akkut az iPhone 8 Plus-omban. Azóta általában 10% fölött és 95% alatt tartom(nem merítem ki, nem töltöm fel 100-ra, csak véletlenül 3x kb). Az lehet, hogy azóta is 100% a kapacitás? Apple Care Centerben csináltam a Rákóczi úton.

  2. Borzasztóan függ a felhasználástól és a töltés gyakoriságától és minőségétől.

    Nekem az X-ben a gyári akksi 15 hónap után is 87%-on van, ami tapasztalataim és mások visszajelzése alapján viszonylag magas.

  3. Sziasztok! Más oldalakon azt írták, hogy csak az újabb készülékekben korlátozzák a cserét. SE. készüléknél is korlátozva van a csere? Ennél a készüléknél sem fog működni az akkumulátor állapota funkció? Köszi előre is. Zsolt

  4. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a jelenlegi információk szerint ez a korlátozás egyelőre csak az iPhone XS, XS Max és iPhone XR esetén működik.

    a chip korábbi verziói viszont már elég régóta benne vannak a különféle gyártók, így az Apple által is használt akkumulátorok elektronikáiban, tehát ha nagyon akarna, akkor egész régi készülékek esetén is vacakolhatna ezzel az Apple, a cikkben például 5s akku elektronikája látható a chip egy korábbi változatával. (nagyon gagyi kínai akkuk esetén már most is kiírja az adott készülék sok esetben, hogy nem tudja az állapotukat ellenőrizni.)

  5. Avatar for Bob Bob says:

    Nem hivatalos szervizben csereltettem akksit tavaly, egy évig bírta, aztán felpúposodott és kinyomta a képernyőt. Ezekutan egy hivatalos szervizbe vittem, itt azt mondtak hogy az akksi ami tonkre ment nem eredeti, persze annak idején azt kértem bele… ha ezzel az egésszel azt éri el az Apple hogy a lehuzos csalo helyeket ellehetetleniti akkor hajrá.

  6. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ahogy a cikk is írja: a garancián túli szervizek még akkor sem tudnak eredeti alkatrészt beszerezni, ha akarnak, mert az Apple nem ad el nekik alkatrészt. ez nem lehúzás, vagy csalás, hanem egyszerűen az Apple üzletpolitikájából fakad. ha eredeti alkatrészt akarsz, azt csak az Apple-nél és hivatalos szervizpartnereinél kapod meg.

    felfújódni pedig nem azért fújódott fel, mert nem eredeti, hanem mert a lítiumionos technológiánál ez előfordulhat. ahogyan előfordul az eredeti akkumulátorokkal is, mert ez egyszerűen kémia.

  7. Még sehol nem olvastam erről konkrétan, de szerintem az Apple mindig az aktuális telefonjain futtatja majd ezt a korlátozást. A régieket, amiben nincs üzlet, majd mindig kiengedi a nem hivatalos szervizeknek.

  8. Annyira azért ne legyél elégedett a 87%-al. Nekem 17 hónaposan 92% az X.

  9. Avatar for Bob Bob says:

    Ez tök jó, csak akkor ne úgy adja el nekem hogy eredeti, mert nekem mint vásárlónak nem sok közöm van ahhoz hogy az Apple kinek mit ad el, vagy hogy a kereskedő honnan szerzi be az alkatrészeit :slight_smile:

  10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ezt az adott szervizzel tudod megbeszélni.

  11. Avatar for Bob Bob says:

    Az iSamurai-ban azt mondta a szervízes, hogy eredetit raknak bele…ezek szerint hazudott, mert tudtommal ők sem hivatalos szervíz.

  12. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    hazánkban kizárólag az alább linkelt cikkben felsoroltak a hivatalos szervizek – ezeken kívül senki más nem tud beszerezni eredeti alkatrészt, mert az Apple nem ad ki másnak.

    de ahogyan a fenti cikkben is írtuk, az újabb készülékek esetén már az sem működik, hogy egy vadonatúj, bontatlan készülékből veszed ki az akkut, mert az új akku elektronikájában lévő azonosító kulcsot nem fogja elfogadni a régi készülék.

    (a kijelzők esetén viszont létezik eredeti LCD-vel és érintővel rendelkező, üvegcserélt, felújított darab, ami esetén csak a fedő üveg került lecserélésre, így gyakorlatilag eredetinek tekinthető. az iPhone akkumulátorok esetén jelenleg nem tudunk arról, hogy lenne felújított – de az újabb készülékek esetén ez csak akkor működne megfelelően, ha minden egyes akkut egyedileg újítana fel valaki, hogy biztosítva legyen, hogy ugyanaz az elektronika kerüljön vissza az eredeti készülékbe az eredeti azonosító kulccsal.)

  13. Én az istyle-ban cseréltettem ki az iPhone 7-emben ami több mint 3 éves. 87%-ot írt ki rá. 9900 Ft-ért gyári minőséget kaptam 2 óra alatt.

  14. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem gyári minőséget kaptál, hanem egyenesen gyári akkut, mert az iSTYLE hivatalos szervizpartner.

  15. Avatar for elite elite says:

    Az iPhone 7-et 2016 szeptemberében adták ki, tehát nem lehet “több mint 4 éves”.

  16. Avatar for Elims Elims says:

    Sziasztok!

    Tavaly november végi xs-ben normális,hogy 93%-os az akksi?
    Ha nem és sikerül garanciáztatni,2 éven belül tudom cseréltetni vagy ez mindenképp fizetős dolog lesz?

  17. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    lassan 1 éves lesz az a készülék, használattól függően akár normálisnak is lehet tekinteni. ha az Apple diagnosztikája nem dobja ki hibásnak, illetve mivel nincs 80% alatt, akkor valószínűleg nem fogják kicserélni benne, de ezt a kiválasztott szerviz tudja majd megmondani a diagnosztika után:

  18. Avatar for Elims Elims says:

    Köszi!

  19. Avatar for mark.t mark.t says:

    Nekem 2018 Szept, és 85% :smiley:

  20. Sajnos meg tudom erősíteni, a SE is korlátozza a cserét.
    Én is kicseréltettem, és rögtön ki is írta a szervizes üzenetét, de eközben maga az aksi biztosasn jó lehet mert nagyon sokáig bírja egy töltéssel…

  21. Nekem a bő 21 hónapos X-em 85 %-on van. Nem értem a hogyanját, mert emlékeim szerint már jó ideje megállt 85 %-nál. Pedig most már igazán le akarnám tornászni 80 % alá november 2-ig, hogy még garanciában kicseréltethessem - és visszahozza az árát az AppleCare+.
    Az mondjuk biztos, hogy korábban jóval többet töltöttem Anker PowerCore powerbankről, ami max. 2,4 A-ral tölt.

  22. Nem értem miért vársz, meg szenvesz vele. Az AppleCare+ dealben 2x cseréltetheted ki a készülékedet kérdés nélkül. ERGO fogod hozzá dobod egy kőhöz majd beáztatod, és besétálsz vele az Apple szervizbe. Kicserélik.

    Hazánkban kivételesen fizetni sem kell érte. :slight_smile:

  23. Avatar for mark.t mark.t says:

    Pardon? :smiley: @SzifonAdmin nem kell fizetni érte?
    Nekem utoljára iCentre azt mondta ( igaz csak feltételezték) hogy majd kapok egy számlát az Appletől ha AppleCare+ alatt cseréltetem a törött telefonom.

  24. Eddig 2-3x cseréltettünk AppleCare+ -ban készüléket és itthon sosem fizettünk érte. A hazai rendszer nincs erre felkészülve iPhone esetén, mivel ugye nem is adnak el itthon AppleCare+ -t.

    Lehetséges, hogy ez már változott mondjuk az elmúlt évben, de én továbbra is úgy tudom, hogy nem kell fizetni érte hazánkban. Leadod a törött készüléket, és kapsz később egy újat ingyen. :slight_smile:

    Külföldön persze fizetős ez a csere.

  25. Avatar for mark.t mark.t says:

    Az baráti, gondolom expressz csere viszont sajnos nincs. :slight_smile:
    Ez iStyle vagy iCentre volt egyébként?

  26. Kedvencem persze az volt, amikor Londonban, mondom kicseréltetem már ezt a készüléket, bemegyek, mondom szar az akkumulátor (tényleg szar 87%-os) ki szeretném cseréltetni. Azt mondja bevizsgálja, ha rossz kicserélik. Mondom én az egész készüléket szeretném. Mondja ha csak az akkumulátor rossz akkor nem fog menni. Mondom ha kimegyek és leb@szom a földre? Mondja ő ilyet nem állított, de :man_shrugging:t2: ez egy megoldás lehet. :smiley:

    Mondom ez így hát… Mit volt mit tenni… :smiley: Itthon természetesen nem cserélik azonnal, kint mondjuk Bécsben, ha van raktáron akkor instant csere. Persze ott fizetsz.

  27. Avatar for mark.t mark.t says:

    Én sem akartam bevinni USben, mert csak akkucsere lett volna szifonnál, Watchomat meg el akarták küldeni hogy bevizsgálják, de akkor is már 2 órát autóztunk az Apple Storeig szóval kihagytam mert nem feltétlen akartam pedzegetni azt hogy hazarepülök az óra nélkül, meg volt ugye akkor még az ECGs mizéria is, tehát majd itt leadom inkább.

    Törésnél meg akkor megspórolok magamnak 79$ illetve az utazást Bécsig inkább. :slight_smile:

  28. Érdekes felfogás, bár valóban működhet.
    Az egyetlen aprócska bibi, hogy kissé szentimentális vagyok ezzel a készülékkel kapcsolatban, ugyanis ez volt az első (és valószínűleg az egyetlen) iPhone-om, aminek a megjelenésekor sorba álltam - harmadikként mentem be a Store-ba.

    Ennek viszont érdemes utánakérdezni, hogy itthon ingyen cserélik-e AppleCare+ esetén - asszem 99 € lenne amúgy.

  29. Avatar for Czo Czo says:

    Nekem eddig ingyen volt, az iStyle vegezte.

  30. Avatar for mark.t mark.t says:

    Tapasztalat alapján mennyi az átfutási idő az iStylenál?
    2x voltam náluk telefonnal, de mivel szavatossági csere volt, elég sok időbe telt a megszokott 3-4 naphoz szokottan. (iCentre, gari)

  31. Avatar for Czo Czo says:

    En oktober 16-an adtam le az iPhone 8-at a Corvin negyednel levo uzletukben es oktober 24-en kaptam vissza az Arkadban levo uzletukben (ezt valasztottam, lehet, hogy ha a Corvin vagy az Andrassy lett volna, akkor nyerek 1 napot).

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Vikitorony Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for zsoltiszaki Avatar for mark.t Avatar for Agent_H Avatar for iSultan Avatar for jarodfree Avatar for Szifon Avatar for tzolesz Avatar for elite Avatar for arielkiraly Avatar for Elims Avatar for Bob Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. Sziasztok. :smiley:

    Nekem tavaly év végén cseréltek akkut az iPhone 8 Plus-omban. Azóta általában 10% fölött és 95% alatt tartom(nem merítem ki, nem töltöm fel 100-ra, csak véletlenül 3x kb). Az lehet, hogy azóta is 100% a kapacitás? Apple Care Centerben csináltam a Rákóczi úton.

  2. Borzasztóan függ a felhasználástól és a töltés gyakoriságától és minőségétől.

    Nekem az X-ben a gyári akksi 15 hónap után is 87%-on van, ami tapasztalataim és mások visszajelzése alapján viszonylag magas.

  3. Sziasztok! Más oldalakon azt írták, hogy csak az újabb készülékekben korlátozzák a cserét. SE. készüléknél is korlátozva van a csere? Ennél a készüléknél sem fog működni az akkumulátor állapota funkció? Köszi előre is. Zsolt

  4. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a jelenlegi információk szerint ez a korlátozás egyelőre csak az iPhone XS, XS Max és iPhone XR esetén működik.

    a chip korábbi verziói viszont már elég régóta benne vannak a különféle gyártók, így az Apple által is használt akkumulátorok elektronikáiban, tehát ha nagyon akarna, akkor egész régi készülékek esetén is vacakolhatna ezzel az Apple, a cikkben például 5s akku elektronikája látható a chip egy korábbi változatával. (nagyon gagyi kínai akkuk esetén már most is kiírja az adott készülék sok esetben, hogy nem tudja az állapotukat ellenőrizni.)

  5. Avatar for Bob Bob says:

    Nem hivatalos szervizben csereltettem akksit tavaly, egy évig bírta, aztán felpúposodott és kinyomta a képernyőt. Ezekutan egy hivatalos szervizbe vittem, itt azt mondtak hogy az akksi ami tonkre ment nem eredeti, persze annak idején azt kértem bele… ha ezzel az egésszel azt éri el az Apple hogy a lehuzos csalo helyeket ellehetetleniti akkor hajrá.

  6. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ahogy a cikk is írja: a garancián túli szervizek még akkor sem tudnak eredeti alkatrészt beszerezni, ha akarnak, mert az Apple nem ad el nekik alkatrészt. ez nem lehúzás, vagy csalás, hanem egyszerűen az Apple üzletpolitikájából fakad. ha eredeti alkatrészt akarsz, azt csak az Apple-nél és hivatalos szervizpartnereinél kapod meg.

    felfújódni pedig nem azért fújódott fel, mert nem eredeti, hanem mert a lítiumionos technológiánál ez előfordulhat. ahogyan előfordul az eredeti akkumulátorokkal is, mert ez egyszerűen kémia.

  7. Még sehol nem olvastam erről konkrétan, de szerintem az Apple mindig az aktuális telefonjain futtatja majd ezt a korlátozást. A régieket, amiben nincs üzlet, majd mindig kiengedi a nem hivatalos szervizeknek.

  8. Annyira azért ne legyél elégedett a 87%-al. Nekem 17 hónaposan 92% az X.

  9. Avatar for Bob Bob says:

    Ez tök jó, csak akkor ne úgy adja el nekem hogy eredeti, mert nekem mint vásárlónak nem sok közöm van ahhoz hogy az Apple kinek mit ad el, vagy hogy a kereskedő honnan szerzi be az alkatrészeit :slight_smile:

  10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ezt az adott szervizzel tudod megbeszélni.

  11. Avatar for Bob Bob says:

    Az iSamurai-ban azt mondta a szervízes, hogy eredetit raknak bele…ezek szerint hazudott, mert tudtommal ők sem hivatalos szervíz.

  12. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    hazánkban kizárólag az alább linkelt cikkben felsoroltak a hivatalos szervizek – ezeken kívül senki más nem tud beszerezni eredeti alkatrészt, mert az Apple nem ad ki másnak.

    de ahogyan a fenti cikkben is írtuk, az újabb készülékek esetén már az sem működik, hogy egy vadonatúj, bontatlan készülékből veszed ki az akkut, mert az új akku elektronikájában lévő azonosító kulcsot nem fogja elfogadni a régi készülék.

    (a kijelzők esetén viszont létezik eredeti LCD-vel és érintővel rendelkező, üvegcserélt, felújított darab, ami esetén csak a fedő üveg került lecserélésre, így gyakorlatilag eredetinek tekinthető. az iPhone akkumulátorok esetén jelenleg nem tudunk arról, hogy lenne felújított – de az újabb készülékek esetén ez csak akkor működne megfelelően, ha minden egyes akkut egyedileg újítana fel valaki, hogy biztosítva legyen, hogy ugyanaz az elektronika kerüljön vissza az eredeti készülékbe az eredeti azonosító kulccsal.)

  13. Én az istyle-ban cseréltettem ki az iPhone 7-emben ami több mint 3 éves. 87%-ot írt ki rá. 9900 Ft-ért gyári minőséget kaptam 2 óra alatt.

  14. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem gyári minőséget kaptál, hanem egyenesen gyári akkut, mert az iSTYLE hivatalos szervizpartner.

  15. Avatar for elite elite says:

    Az iPhone 7-et 2016 szeptemberében adták ki, tehát nem lehet “több mint 4 éves”.

  16. Avatar for Elims Elims says:

    Sziasztok!

    Tavaly november végi xs-ben normális,hogy 93%-os az akksi?
    Ha nem és sikerül garanciáztatni,2 éven belül tudom cseréltetni vagy ez mindenképp fizetős dolog lesz?

  17. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    lassan 1 éves lesz az a készülék, használattól függően akár normálisnak is lehet tekinteni. ha az Apple diagnosztikája nem dobja ki hibásnak, illetve mivel nincs 80% alatt, akkor valószínűleg nem fogják kicserélni benne, de ezt a kiválasztott szerviz tudja majd megmondani a diagnosztika után:

  18. Avatar for Elims Elims says:

    Köszi!

  19. Avatar for mark.t mark.t says:

    Nekem 2018 Szept, és 85% :smiley:

  20. Sajnos meg tudom erősíteni, a SE is korlátozza a cserét.
    Én is kicseréltettem, és rögtön ki is írta a szervizes üzenetét, de eközben maga az aksi biztosasn jó lehet mert nagyon sokáig bírja egy töltéssel…

  21. Nekem a bő 21 hónapos X-em 85 %-on van. Nem értem a hogyanját, mert emlékeim szerint már jó ideje megállt 85 %-nál. Pedig most már igazán le akarnám tornászni 80 % alá november 2-ig, hogy még garanciában kicseréltethessem - és visszahozza az árát az AppleCare+.
    Az mondjuk biztos, hogy korábban jóval többet töltöttem Anker PowerCore powerbankről, ami max. 2,4 A-ral tölt.

  22. Nem értem miért vársz, meg szenvesz vele. Az AppleCare+ dealben 2x cseréltetheted ki a készülékedet kérdés nélkül. ERGO fogod hozzá dobod egy kőhöz majd beáztatod, és besétálsz vele az Apple szervizbe. Kicserélik.

    Hazánkban kivételesen fizetni sem kell érte. :slight_smile:

  23. Avatar for mark.t mark.t says:

    Pardon? :smiley: @SzifonAdmin nem kell fizetni érte?
    Nekem utoljára iCentre azt mondta ( igaz csak feltételezték) hogy majd kapok egy számlát az Appletől ha AppleCare+ alatt cseréltetem a törött telefonom.

  24. Eddig 2-3x cseréltettünk AppleCare+ -ban készüléket és itthon sosem fizettünk érte. A hazai rendszer nincs erre felkészülve iPhone esetén, mivel ugye nem is adnak el itthon AppleCare+ -t.

    Lehetséges, hogy ez már változott mondjuk az elmúlt évben, de én továbbra is úgy tudom, hogy nem kell fizetni érte hazánkban. Leadod a törött készüléket, és kapsz később egy újat ingyen. :slight_smile:

    Külföldön persze fizetős ez a csere.

  25. Avatar for mark.t mark.t says:

    Az baráti, gondolom expressz csere viszont sajnos nincs. :slight_smile:
    Ez iStyle vagy iCentre volt egyébként?

  26. Kedvencem persze az volt, amikor Londonban, mondom kicseréltetem már ezt a készüléket, bemegyek, mondom szar az akkumulátor (tényleg szar 87%-os) ki szeretném cseréltetni. Azt mondja bevizsgálja, ha rossz kicserélik. Mondom én az egész készüléket szeretném. Mondja ha csak az akkumulátor rossz akkor nem fog menni. Mondom ha kimegyek és leb@szom a földre? Mondja ő ilyet nem állított, de :man_shrugging:t2: ez egy megoldás lehet. :smiley:

    Mondom ez így hát… Mit volt mit tenni… :smiley: Itthon természetesen nem cserélik azonnal, kint mondjuk Bécsben, ha van raktáron akkor instant csere. Persze ott fizetsz.

  27. Avatar for mark.t mark.t says:

    Én sem akartam bevinni USben, mert csak akkucsere lett volna szifonnál, Watchomat meg el akarták küldeni hogy bevizsgálják, de akkor is már 2 órát autóztunk az Apple Storeig szóval kihagytam mert nem feltétlen akartam pedzegetni azt hogy hazarepülök az óra nélkül, meg volt ugye akkor még az ECGs mizéria is, tehát majd itt leadom inkább.

    Törésnél meg akkor megspórolok magamnak 79$ illetve az utazást Bécsig inkább. :slight_smile:

  28. Érdekes felfogás, bár valóban működhet.
    Az egyetlen aprócska bibi, hogy kissé szentimentális vagyok ezzel a készülékkel kapcsolatban, ugyanis ez volt az első (és valószínűleg az egyetlen) iPhone-om, aminek a megjelenésekor sorba álltam - harmadikként mentem be a Store-ba.

    Ennek viszont érdemes utánakérdezni, hogy itthon ingyen cserélik-e AppleCare+ esetén - asszem 99 € lenne amúgy.

  29. Avatar for Czo Czo says:

    Nekem eddig ingyen volt, az iStyle vegezte.

  30. Avatar for mark.t mark.t says:

    Tapasztalat alapján mennyi az átfutási idő az iStylenál?
    2x voltam náluk telefonnal, de mivel szavatossági csere volt, elég sok időbe telt a megszokott 3-4 naphoz szokottan. (iCentre, gari)

  31. Avatar for Czo Czo says:

    En oktober 16-an adtam le az iPhone 8-at a Corvin negyednel levo uzletukben es oktober 24-en kaptam vissza az Arkadban levo uzletukben (ezt valasztottam, lehet, hogy ha a Corvin vagy az Andrassy lett volna, akkor nyerek 1 napot).

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Vikitorony Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for zsoltiszaki Avatar for mark.t Avatar for Agent_H Avatar for iSultan Avatar for jarodfree Avatar for Szifon Avatar for tzolesz Avatar for elite Avatar for arielkiraly Avatar for Elims Avatar for Bob Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin