Elérhető a hatodik iOS 13, watchOS 6 és tvOS 13 béta

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Majdnem másfél héttel az ötödik fejlesztői béták kiadása után az Apple elérhetővé tette az iOS 13, a watchOS 6 és a tvOS 13 hatodik fejlesztői bétáit.

Az iOS 13 beta 6 természetesen OTA frissítésként is elérhető, mert a beta 2 óta már van hozzá béta profil is; a watchOS 6 beta 6 szokás szerint az Apple Watch appban jelent meg a Szoftverfrissítés menüpontban, a béta profil telepítése után; a tvOS 13 beta 6 pedig az iOS-hez hasonlóan OTA használatával telepíthető a fejlesztői készülékekre; a macOS Catalina esetén pedig egyelőre nem érkezett új verzió.

iOS 13 beta 6

A build verziószáma 17A5556d.

Újdonságok

Új kapcsoló a sötét megjelenéshez (dark mode) a Vezérlőközpontban (korábban ez csak a fényerő alatt volt elérhető), illetve most már Siri is tudja kapcsolgatni a megjelenést:

Kikapcsolhatóvá vált a linkek előnézetének megjelenítése az azokra való 3D Touch vagy Haptic Touch rányomás esetén – a jelek szerint ez jelenleg az egyes alkalmazások esetén külön-külön állítható a linkekre való rányomáskor megjelenő opciókban:

A főképernyőn a mappák háttere most jobban passzol az aktuálisan használt háttérkép színéhez – bár itt jelenleg nem világos, hogy ez most tényleges újdonság, vagy pedig csak valami hiba.

A hangerőszabályozó ismét csak 16 lépésben állítható, nem pedig a 34 lépésben, ahogyan az a korábbi bétában volt.

Az LTE/4G/5Ge ikonok mérete az állapotsoron visszatért a korábbira, amilyen a beta 5 előtt volt – így tehát a beta 6 most a korábbi kép baloldala, a beta 5 pedig a kép jobb oldala:

Az App Store és a Fotók app esetén azok első megnyitásakor egy új képernyő fogadja a felhasználót, ami az újdonságokról tájékoztat:

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt az iOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

Szerinted ezek nem akkora újdonságok, vagy csak neked nem elegendőek? Írj az Apple-nek: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Vissza a hivatalos iOS-verzióra

Ha nem vált be a béta, a már megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos verzióthelyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött IPSW-t.

Erről részletesen itt írtunk: Gyakori kérdések: hogyan állítható vissza a készülékünk béta iOS-ről a hivatalos verzióra?

iOS 13 beta 6 letöltési linkek

Az iOS 13 beta 6 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

iPod:

watchOS 6 beta 6

Az új build verziószáma 17R5556d.

Egyelőre nem ismertek az újdonságok. Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt a watchOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

tvOS 13 beta 6

Az új build verziószáma 17J5549c.

Egyelőre nem ismertek az újdonságok. Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt a tvOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

A tvOS kizárólag csak a negyedik generációs és újabb Apple TV-ket támogatja.

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 13 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 13 béta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 13-ról szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 6-ról szólókat meg itt, a tvOS 13-ról készülteket itt, a macOS Catalina kapcsán pedig itt olvashatsz.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. paul78 says:

  Én megvárom a végleges kiadást, de kíváncsi vagyok, hogy ebben a bétában már benne van-e az “Átkeverés” opció az alap Zene app beállításai között. Ha fent van valakinek jelen béta verzió, akkor örülnék ha megírná…:blush:

 2. Jadeye says:

  volt szó arról, hogy lesz ilyen opció?

 3. paul78 says:

  Sokan szeretnék (a netes fórumok láttán). A Winampnak már 18 évvel ezelőtt sikerült, az Apple pedig ha még 2019-ben sem teszi lehetővé az már nem kicsit lesz ciki…

 4. Jadeye says:

  a netes fórumok pont mindegyek az Apple szempontjából. ha szeretnéd, vegyél fel róla feedbacket, az eljut a címzetthez is. feedback / feature request hiányában nem valószínű, hogy maguktól kitalálják, hogy beletegyék, vagy van oka, hogy miért nincs benne.

  egyébként a beta 6-ban sincs ilyen opció.

 5. paul78 says:

  Biztos vagyok benne, hogy az évek során (világszerte) már rengeteg felhasználó küldött erről visszajelzést, én csupán csak egy kérdést tettem fel azokhoz, akik már az iOS 13 bétát használják. Jelenleg Deezert, Spotifyt hallgatok ha Streamingről van szó és nem a saját gyűjteményemről. Mindkét platformon (természetesen) elérhető az említett opció. Köszönöm a választ!

 6. Jadeye says:

  nincs benne ilyen opció a beta 6-ban, frissítettem a válaszomat. plusz egy feedback erről az Apple felé csak megerősíti azt, hogy szükség van rá. ha sokan így gondolják, hogy biztosan más már jelezte ezt feléjük, végül jelzik összesen csak mondjuk huszan, az meg az Apple számára azt mutatja, hogy elenyésző az, akinek erre szüksége van, így nulla lesz a prioritása a dolognak.

 7. paul78 says:

  “így nulla lesz a prioritása a dolognak” <—-Ez elég szomorú… (ugyanakkor MacOS-en van prioritása [meglepő módon] ).

 8. Sray says:

  A kamera még mindig zajos fotókat készít, mint a korábbi betakban?

 9. Mindig zajos képeket készített bétától függetlenül.

 10. Sray says:

  Az Xr/Xs nem.

 11. Engem az zavar még mindig, hogy 6S-en bedobálja a billentyűzet bal szélére az emojiknál a memojikat is… Minek? Miért nem lehet kikapcsolni? 6S-en nincs is helye ezeknek. Idegesítő nagyon, legalább is számomra. :man_shrugging:t4::man_facepalming:t4:

 12. Nem tudom ki hogy van vele, de nekem áldás, hogy visszatették 16 lépcsősre a hangerőt. Persze, 34 lépcsővel precízebben lehet állítani, csak amikor jelentős növelést/csökkentést akar elvégezni az ember, akkor dupla annyit kell nyomni a B5-ben, mint korábban.

 13. Ha nyomva tartod könyebb lesz és még nyomkodni sem kell.

 14. Zozzy says:

  Nem tudom észrevette-e valaki, mert én csak most vettem észre, de az 5. public betán a wifi megosztás nem működik 7 Pluson, bluetooth kapcsolaton keresztül, MacBookkal (máson nem próbáltam). Rámegyek a telómra a wifinél, megtalálja a MacBook, 2 másodpercre létrejön a kapcsolat, majd eldobja a MacBook a jelet. Megpróbáltam egy Samsung telefonnal, arra rácsatlakozik a MacBook, és nem dobja el a jelet. Ha usb kábellel dugom rá az iPhone-t a Macre, akkor minden további nélkül megy rajta keresztül az internet. Majd este felrakom az új public betat, és meglátom működik-e azzal.

 15. Sray says:

  Délidrájvernek már használható a 6-os? :slight_smile:

 16. gaben73 says:

  Sziasztok! Másnak is eltűnt a Carplay ennél a verziónál? Nem értem :frowning:

 17. Köszöni szépen megvan és jól van nálam. :slight_smile:

 18. Jadeye says:

  nincs esetleg letiltva a Képernyőidő alatt a korlátozásokban?

 19. A Siri engedélyezve van? Az kötelező hozzá…

 20. gunar says:

  Ha nincsen siri engedélyezve, akkor eltűnik a menüből mint a képen is ahogy van? Csak mert nálam sincsen a hetedik beta-nál, de siri sincsen, mert nem használom.

 21. gaben73 says:

  köszönöm, a Siri jó megoldás volt :slight_smile:

 22. Ha nincs Siri, nincs CarPlay. De ez a CarPlay doksiban is le van írva.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!