fbpx Skip to content

Meglehetősen váratlan lépésként az Apple kiadta a régebbi készülékekre az iOS 9.3.6-ot, illetve az iOS 10.3.4-et.

Ezek az új verziók megoldanak egy problémát, amely hatással lehetett a GPS helymeghatározási teljesítményére, és amely miatt a rendszerdátum és -idő értéke helytelen lehetett.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord a cikkben ezeket: Letöltés.

iOS 9.3.6 és 10.3.4 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Az iOS 9.3.6 (illetve 10.3.4) megold egy problémát, amely hatással lehetett a GPS helymeghatározási teljesítményére, és amely miatt a rendszerdátum és -idő értéke helytelen lehetett. Ez a frissítés javasolt az összes felhasználó számára.

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iOS 9.3.6 buildje 13G37, az iOS 10.3.4-é pedig 14G61.

Az iOS 9.3.6 által támogatott készülékek a következők:

  • iPhone 4s
  • iPad mini Cellular
  • iPad 2 Cellular
  • iPad 3 Cellular

Az iOS 10.3.4 által támogatott készülékek pedig az alábbiak:

  • iPhone 5
  • iPad 4 Cellular

Ha valaki szeretné lementeni az adott IPSW fájlt, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek

Ezen túl a másik fontos cikkünk a használat közben felmerülő hibák lehetséges megoldásairól: Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha furcsa dolgokat produkál a készülékünk?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.