fbpx Skip to content

Az iFixit csapata szinte minden Apple termékre ráveti magát, amilyen hamar csak lehet. Ez most sem volt másképp, és az új, 2 Thunderbolt csatlakozós, 13 colos MacBook Pro-t is pillanatok alatt szétkapták.

Arra jutottak, hogy bár külsőre nem történtek túl nagy változások, belül már más a helyzet. Az iFixit mindig kritikusan áll az Apple termékekhez, főleg azért, mert nem annyira könnyen javíthatóak, mint régen voltak. Nézzük meg, hogy mi a véleményük az új gépről!

A jó dolgok

Az új MacBook Pro csatlakozói külön is cserélhetőek, így ha elromlik az egyik Thunderbolt vagy a 3,5 mm-es jack csatlakozó, akkor nem kell az egész alaplapot cserélni.

Előnyös változtatás még, hogy az akkumulátor is megnőtt, míg a Touch Bar nélküli elődjében egy 54,5 wattórás telep volt, az új MacBook Pro-ba 58,2-es került. (A nagyobb akkumulátorra nem a Touch Bar miatt volt szükség, mert az OLED-kijelzős, így nem növeli annyival a gép fogyasztását, hogy az tegye indokolttá a nagyobb akkumulátor-kapacitást.)

A rossz dolgok

Az SSD mostantól az alaplapra van integrálva, így nem cserélhető. Az Apple eddig se könnyítette meg azok életét, akik ki akarták cserélni a háttértárat, de egyedi alkatrészekkel megoldható volt. Mostantól azonban ilyesmire semmilyen módon nincs lehetőség, ahogyan az már a többi Touch Bar modell esetén mondhatni megszokott…

További kellemetlenség még, hogy az egyik hővezető cső rövidebb lett, hogy a Touch ID szenzor elférhessen a Touch Bar szélén. Az iFixit szerint ebből nem feltétlen lehet gond, mert a hőleadást ugyanúgy ellátja a rövidebb cső is.

A belső átalakítások közben a hangszóró is összement. Az iFixit itt szkepticizmusát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az Apple mérnökei képesek voltak-e megoldani, hogy a kisebb hangszóró is ugyanolyan jól szóljon.

Az Apple hangmérnökei igazából varázslók, de szkeptikusak vagyunk, hogy egyáltalán varázslók képesek-e elérni ugyanazt a hangminőséget egy ennyivel kisebb hangszóróval.

A csúf stagnáló dolgok

Ebbe a gépbe is az Apple frissített, harmadik generációs, pillangómechanikás billentyűzete került, amelyről bővebben itt írtunk.

Most, hogy már azt pletykálják, hogy az Apple még idén “elrepteti a pillangókat és visszaváltanak a klasszikus ollómechanikára, nehezen lehet javasolni bárkinek is egy pillangómechanikás billentyűzetű gép vásárlását.

Összefoglalás

Az iFixit kerek 2 pontot adott a 10-ből szerelhetőségre az új 2 Thunderbolt csatlakozós 13 colos MacBook Pro-nak, ami megegyezik azzal, amit a 2016-os, Touch Bar nélküli modell kapott.

Ha alaposabban is megnéznéd a szétszedett gépet, az iFixit oldalán egy rakás képet találsz az Apple legújabb laptopjáról, kibelezve.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok