fbpx Skip to content

Múlt héten írtunk róla, hogy az Apple frissítette a MacBook Pro családot új Intel processzorokkal, valamint ismételten módosítottak a pillangó mechanikás billentyűzeten.

Miután a 2016 óta kapható MacBook Pro-k kapcsán a top 3 panasz közt konstans jelen van a billentyűzet megbízhatatlansága, az iFixitnél gyorsan cselekedtek és megnézték, ezúttal mit változtatott az Apple.

Balról jobbra a 2016-os, 2018-as és 2019-es MacBook Pro billentyűzete

Az Apple legutóbb tavaly nyáron módosított a billentyűzeten, akkor adták ki a 2018-as MacBook Pro modelleket a harmadik generációs pillangó mechanikával. A jelenlegi frissítés sokkal kevésbé drasztikus, ezért a 2019-es billentyűzetet inkább “3.1”-es generációnak érdemes hívni, mintsem negyediknek.

Az iFixit lelkes csapata anyaghasználat tekintetében két változtatást vett észre a billentyűzettel kapcsolatban. A billentyűket védő membrán a tavalyi modelleknél sokkal kevésbé volt átlátszó, mint az ideieknél:

Infravörös fénnyel való megvizsgálás után arra jutottak, hogy a régi membrán poliacetilénből készült, az új pedig poliamidből, vagyis nejlonból.

A védőburkolat mellett a billentésért felelős fém anyaga is változott, annak kapcsán új felületi kezelésre és/vagy módosított ötvözetre gyanakodnak.

Sajnos még ha ezekkel az apróbb változtatásokkal az Apple mérnökeinek sikerült elérnie, hogy a pillangó mechanikás billentyűzetek végre megbízhatóak legyenek, akkor is sérült a cég megítélése. Az elmúlt 3 évben nem lehetett olyan profi laptopot venni az Apple-től, aminek biztosan jól működik a billentyűzete, hacsak nem számoljuk azt, hogy egy ideig még értékesítették a 2015-ös modelleket.

Most indulhat a várakozás, hogy vajon fél-egy éven belül jönnek-e a dühös felhasználók az új billentyűzet kapcsán is, vagy ezzel a frissítéssel végre zárul a pillangó mechanikás billentyűzet problémája.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok