Elérhető a GRÁNIT Banknál is az Apple Pay

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mint azt korábban már többször is leírtuk, az OTP kizárólagossága miatt hazánkban csak egy banknál indulhatott el az Apple Pay május 21-én. Ez a kiváltság július 2-án véget ért, és ezzel együtt ma délelőtt az Erste mellett a GRÁNIT Banknál is elérhetővé vált a szolgáltatás.

Mivel a GRÁNIT Bank összes kártyája MasterCard, így mindegyik hozzá is adható az Apple Pay-hez, és a Visa náluk emiatt eleve nem is kérdés.

Magát a kártyát a megszokott módon, a Wallet appon belül tudjuk hozzáadni a + gombra nyomva, de ha esetleg az nem lenne ott nekünk, akkor első körben indítsuk újra a készüléket, majd pedig ha az sem segít, akkor állítsuk át ideiglenesen a régiónkat US-re vagy UK-re!

„A GRÁNIT Bank célja, hogy a leginnovatívabb online banki megoldásokat és digitális pénzügyi szolgáltatásokat kínálja ügyfeleinek, annak érdekében, hogy kimagasló ügyfélélményt biztosítson kényelem, biztonság és gyorsaság tekintetében. Örömünkre szolgál, hogy mától új mobilfizetési megoldásként kínálhatjuk ügyfeleinknek az Apple Pay-t, és ezzel egyszerűsíthetjük online és bolti vásárlásaikat.” – nyilatkozta Hegedűs Éva, a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatója.

Bővebben tehát olvassátok el az Apple Pay-es cikkünket, ahol a hozzászólások alatt is találtok még információkat, vagy feltehetitek a kérdéseiteket is!

Ha pedig egyéb bankokról lenne szó, akkor ezt a cikkünket ajánljuk: Gyakori kérdések: mikor lesz Apple Pay a Budapest Bank, CIB, Erste, Gránit, K&H, MKB, Raiffeisen, UniCredit és más bankok esetén?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. rXc says:

  Esetleg valaki tud valamit a Revolut-ról?
  Mert ha ők is elérhetővé válnak, akkor nem kell várni majd a többi magyar bankra ugye…

  Gondolom a Raiffeisen reménytelen egyelőre…?

 2. Én írtam a Rafinak egy e-mailt, hogy a mai naptól már 3 bank-nál is van apple pay. Az Erstés cikk hozzászólásában valaki írta, hogy a Rafinál csak 2020 második felében vagy 2021-ben várható az Apple Pay. Ha tényleg így van akkor bankot fogunk váltani.
  Ha válaszolnak akkor megosztom itt veletek.

 3. Ma reggel még nem ment, szerintem összevárnak Hollandiával és Luxemburggal (náluk is csak 1 bank volt feltételezhetően szintén exkluzívitással)

 4. diario says:

  Szlovákiában egy napon elindult szinte az osszes bank és vele eggyutt elindult a Revolut is…

 5. Én egész eddig nem is hallottam a Gránit Bankról :slight_smile:
  Erre ők is bevezetik az Apple Pay-t. Ez azért a vicc kategória, hogy egy noném/keletném pénzintézetnek ez pikk pakk sikerült.

 6. A Revolut még nem megy(most próbáltam) és a Wallet-ben a további információnál még mindig csak az OTP-t írja elfogadott banknak.

 7. athee says:

  Nekem a múlt héten ezt válaszolták:
  “Alábbi levelére válaszul szíves tájékoztatásul közöljük, hogy a Raiffeisen Bank jelenleg dolgozik az “NFC (mobilkészülékkel történö fizetés” vagy “mobil telefon terminálhoz érintésével történő fizetés”) alapú fizetési rendszerek bevezetésén. A technikai megvalósítás mellett az ilyenkor egyeztetések jelenleg még zajlanak. amint már konkrétumok is közölhetőek, meg fogjuk osztani a nyilvánossággal.

  Megértését köszönjük.”

 8. lberes says:

  Tényleg annyira fontos neked, hogy legyen Apple Payed, hogy bankot is váltanál miatta?

 9. Czo says:

  En csak azert nyitottam anno angol bankszamlat, hogy legyen Apple Payem.

 10. Az én szememben inkább csak egy “nice to have feature” az Apple Pay.
  Múltkor nekem is jól jött volna, mert csak telefon és lakáskulcs volt nálam.
  Persze attól még várom, csak majd kérnem kell egy MC kártyát, hogy tudjam aktiválni (KH).

 11. Nem csak ezért váltanék. Ez az “utolsó csepp a pohárba”.

 12. Én pont ma kaptam ugyanezt az e-mailt.

 13. És van valakinek információja (személyes) a Gránit Bankrol?

 14. Jadeye says:

  mármint milyen információ érdekel? mert ez azért eléggé tág kérdés.

 15. Én szívesen beszámolnék, de sajnos nem tudtam aktiválni a kártyám. Telefonszámot változtattam egy ideje és a régi számra akarja küldeni az aktivációs kódot, holott a rendszerben az új szám működik (pl eBank esetén)… :frowning:
  A kártyát hozzá tudtam adni, de csak SMS aktiválása engedne meg.

 16. Jadeye says:

  felhívtad őket, hogy ezt a hibát tapasztalod?

 17. Én 3 éve vagyok a GB ügyfele, előtte AXA-s voltam.
  A számlakonstrukciókat tekintve, nincs kedvezőbb alternatíva a hazai (hagyományos) bankok esetében, egyedüli bankként náluk érhető el platinum master card betéti kártya, aminek számtalan előnye van pl.: 50millió Ft-ig terjedő, extrémsportokat is fedező utasbiztosítás, korlátlan számú belépés reptéri várókba, ingyenes fastrack, stb.
  Hátrányok: nagyon limitált számú fiók, készpénzes pénztári műveletre egy fiókban van csak lehetőség az országban, az iOS alkalmazásuk fejlesztésének üteme nem túl rapid.
  BTW - A saját és párom kártyáját is tudtuk tegnap aktiválni az Apple Pay használatához és problémamentesen működik.

 18. Köszönöm! Ilyen típusú véleményre voltam kiváncsi :slight_smile:
  “Vidékiként” ez nem túl biztató :confused:

 19. Akkor számodra is a Hagyományos hazai bank + Revolut kombó lehetne a nyerő.
  (Azt hiszem túl pörögtem Revolut témában… sorry mindenkitől :shushing_face: )

 20. Hogyne… azt mondták, bár az új szám működik, némely rendszer esetében lassabban frissül :flushed: (mondjuk 24 órát ígérnek írásban is, de az is letelt).
  Állítólag próbáljam újra holnap és ha akkor sem megy, hívjam újra őket. Belefér, nem sürgős, vártam eleget :joy:

 21. Most már a Simple is megy, ha valakinek a bankja nem támogatja az Apple Pay-t, igaz, korlátokkal, de jó lehet

 22. Amíg nem lesz itthon a Revolutnak Apple Pay támogatása részben kisegíthet a mai Simple Pay hír

 23. Sziasztok! Szeretném kérdezni, hogy az Apple pay (hogyan) működik offline módban Apple Watch S3-on? Annyi infót találok csak, hogy működik, de semmi részlet. Előre is köszi az infót!

 24. Pont úgy mint a bankkártyád amikor offline.
  Másként: nem a bankkártya kommunikál a banki rendszerekkel hanem a bankkártya olvasó.

 25. Ach so. Megvan a matek, köszi!:slightly_smiling_face:

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!