fbpx Skip to content

Április 22. a Föld napja, ennek a napnak a célja, hogy felhívja a figyelmet a bolygó környezeti értékeinek megóvására. A tavalyihoz hasonlóan most is készültek egy különleges Föld napi Apple Watch kihívással.

1970-ben volt az első Föld napja – igaz, akkor még március 21-én, a bolygó északi félteke csillagászati tavaszának kezdetén. John McConnell békeaktivista ötletére jött létre az ünnepnap, viszont egy hónappal később egy újabb Föld napja is létrejött Gaylord Nelson szenátor indítványára, de ez inkább oktatási célzatú volt és csak az USA-ra koncentrált. 1990-ben viszont a 1970-es esemény koordinátora, Denis Hayes nemzetközi eseménnyé emelte a Föld napját 141 ország részvételével.

Először 2017-ben volt Föld napja Apple Watch kihívás, aminek teljesítéséhez akkor elég volt csak 30 percet sétálni, futni, biciklizni, kerekesszékekkel haladni vagy épp úszni. A kritériumok 2018-ban könnyebbé váltak, akkor ugyanis már nem volt ennyire meghatározva, hogy milyen edzéssel szerezhető meg a badge és az iMessage matriciák. Ez utóbbi idén sem változott, bármilyen edzéstípussal megszerezhető a badge, ha legalább 30 percnyi mozgást végzünk április 22-én.

A Föld napja kihívás világszinten elérhető, ezért semmiféle régió átállítós trükközésre nincs szükség. Ráadásul Húsvét hétfőn a lányok a locsolók elől futással, a fiúk pedig őket üldözve is begyűjthetik a Föld napi jelvényt! ?⌚️?‍♀️??‍♂️

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok