Megérkezett az új AirPods és a vezeték nélküli töltőtok

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple az új iPadekhez és az iMac-hez hasonlóan külön csinnadratta nélkül, mindössze egy sajtóközleménnyel körítve kitette a cég kínálatába az AirPods második generációját, amelyet így megvásárolhatunk az új, vezeték nélküli töltőtokkal, vagy a korábbi típusú tokkal, illetve külön is kapható a vezeték nélküli töltőtok.

Ahogyan az előbbi képen is látható, az árszabás kapcsán most sem kell csalódnunk: az új modell a vezeték nélküli töltőtokkal értelemszerűen drágább lett, mint a normál tokkal, de az Apple a szokásához híven most sem szívbajos az árcédulával. De nézzük, mi változott az új AirPods kapcsán, miket ír róla az Apple!

H1 chip, 50%-kal több beszélgetési idő, Hey Siri, vezeték nélküli töltőtok

Az új AirPods legnagyobb újdonsága a H1 chip és annak köszönhetően a Hey Siri, valamint az 50%-kal több beszélgetési idő, illetve a vezeték nélküli töltőtok. Az Apple ezt írja róla a termékoldalán:

A vezeték nélküli töltőtokkal is kapható új AirPods újrahangol mindent, amit a vezeték nélküli fülhallgatókról tudsz. Csak kiveszed a töltőtokból, és azonnal használhatod az iPhone-oddal, Apple Watchoddal, iPadeddel vagy a Maceddel.

Az AirPods beállítása csak egy érintés, szinte varázsütésre működik. Automatikusan bekapcsol, és azonnal csatlakozik a készülékedhez. Érzékeli, amikor a füledben van, és leáll, ha kiveszed.

Mondd, hogy „Hey Siri”, és többek közt szabályozhatod a hangerőt, dalt léptethetsz, hívásokat indíthatsz, vagy beállíthatod az útvonaltervezést hangparancsokkal. Eldöntheted, hogy az AirPods egyik vagy mindkét felét használod, és amikor zenét vagy podcastokat hallgatsz, dupla koppintással elindíthatod a lejátszást, vagy léptethetsz egyet.

Töltsd az AirPodsod gyorsan és egyszerűen a vezeték nélküli töltőtokkal. Tedd le egy Qi-kompatibilis töltőpadra, és a töltés azonnal elindul. A tok elején egy LED jelzi, hogy az AirPods töltődik. Ha nincs a közelben töltőpad, a Lightning porton keresztül is töltheted.

Az AirPods egyetlen feltöltéssel 5 óra zenehallgatást és 3 óra beszélgetést biztosít. Úgy terveztük, hogy lépést tartson veled. A vezeték nélküli töltőtokkal többször is fel tudod tölteni, így több mint 24 órán át használhatod. Gyors töltésre van szükséged? Elég 15 percre a tokba tenni, és 3 órán át hallgathatod, vagy 2 órán át beszélgethetsz rajta.

Az AirPodsot a vadonatúj Apple H1 fejhallgatóchip működteti. Gyorsulásmérői és optikai érzékelői észlelik, hogy a füledben van-e. Akár mindkét fülest használod, akár csak az egyiket, a H1 chip automatikusan a megfelelő helyre irányítja a hangot, és a megfelelő mikrofont aktiválja. Amikor telefonálsz vagy Sirihez beszélsz, a nyalábformáló mikrofonok – egy további, beszédhangészlelő gyorsulásmérővel együttműködve – kiszűrik a külső zajokat, és a hangodra fókuszálnak.

Ezek közül az újdonságok közül az átlag magyar felhasználó számára leginkább az akár 1 órával hosszabb beszélgetési idő és nyilván a vezeték nélküli töltőtok az, ami valóban érdekes lehet. A Hey Siri mindaddig nem igazán tekinthető itthon áttörésnek, ameddig maga a Siri nem tud magyarul, mert így sok esetben meglehetősen kényelmetlen a használata. A H1 chip kapcsán pedig az Apple sajtóközleménye még azt is megemlíti, hogy az új AirPods még gyorsabban kapcsolódik majd az a többi készülékünkhöz, mint a korábbi generáció.

Árszabás

Az árszabásnál azért az pozitív, hogy az “alapcsomagban”, tehát vezeték nélküli töltőtok nélkül változatlan maradt az AirPods ára, az továbbra is 59.990 Ft-ért érhető el; csak maga a vezeték nélküli töltőtok 29.990 Ft; a “kimaxolt” változat, tehát az új AirPods és a vezeték nélküli töltőtok együtt pedig 74.990 Ft.

Hamarosan érkezik az iOS 12.2, a watchOS 5.2, a tvOS 12.2 és a macOS 10.14.4

Az új AirPods leírásában az Apple azt is megemlíti, hogy a termék használatához iOS 12.2, watchOS 5.2, és macOS 10.14.4 szükséges, így ezek megjelenése már csak napok kérdése. A tvOS 12.2-t külön nem emelték ki, de az AirPods egyébként az Apple TV-vel is használható, és a szoftverek ugyanakkor fognak megjelenni.

Az iOS 12.2 és watchOS 5.2 kapcsán ugyanakkor érdemes azt tudni, hogy ha valaki az USA-ból szerezte be a Series 4-es óráját az EKG miatt, azt érdemes még az ezekre a szoftververziókra való frissítés előtt aktiválnia, mert a cég újabb korlátozásokat vezet be annak érdekében, hogy valóban csak az USA területén lehessen ezt a funkciót használni. Erről itt írtunk korábban részletesebben: Az iOS 12.2 többek között letiltja az EKG-t az USA-n kívül!

Ebben az esetben tehát újabb választásra kényszerülhetünk: döntenünk kell, hogy az EKG vagy az új AirPods a fontosabb számunkra.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. creaft says:

  Vajon tudja már a bluetooth 5.0-t?

 2. expa says:

  Tényleg ennyire béna lehet az alma oldala, hogy ezt sem írják le? Nagyon gáz…

 3. sandrew says:

  Biztos, hogy az egyik legjobb true wireless fülhallgató, de az ár-érték aránya még ennek ismeretében is gyenge! A Siri meg még mindig nem túl értelmes, inkább játék mint valódi segítség.

 4. Mikor lesz fekete színben?

 5. Jadeye says:

  az Apple eddig nem tett olyan kijelentést, hogy ez egyáltalán várható lenne.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!